Мама пере дрешки и простира, че СЕПТЕМВРИйчето все повече напира!

• 23 891
  • 723
  •   1
Отговори
# 585
Аз от днес почнах да си правя чай от малинови листа, които си бях набрала и изсушила, прочетох хубави неща за този чай, дано да подейства  Praynig
Скрит текст:
Чай от листа на малина

Запарени като чай или отвара, листата от малина са най-известни и най-широко използвани като най-безопасния от всички тоници за матката и бременността. Те съдържат фрагрин, алкалоид, който тонизира мускулите в областта на матката, включително и самата нея.

Повечето от ползите, които се приписват на редовната употреба на чай от листа от малина през бременността се дължат на витамините и минералите, които съдържа растението. Трябва да отбележим високото съдържание на витамин С, присъствието на витамин Е и лесно усвояеми калций и желязо. Листата от малина съдържат и витамини А и В комплекс, много минерали, например фосфор и натрий.

Ползите от пиенето на чай от листа от малина преди и по време на бременност са:
- Листата от малина тонизират матката и предпазват от аборт и от следродилен кръвоизлив, причинен от отпусната или атонична матка.
- Облекчават сутрешното гадене. Много жени потвърждават, че са получили облекчение на гаденето и стомашните си проблеми при бременност.
- Намаляват болката по време на и след раждане. Като тонизират мускулите, използвани през бременността и раждането, листата от малина премахват много от причините за болезнено раждане и дълго възстановяване. Това естествено не премахва болката при разширяването на шийката на матката.
- Подпомагат изобилната секреция на кърма. Високото минерално съдържание в листата от малина подпомага производството на майчино мляко, но стипчивостта им може да пречи при някои жени.
- Помагат за бързо и леко раждане. Листата от малина помагат на матката да работи без допълнително напрежение. Те не правят контракциите по-силни, но помагат на контрахиращата се матка да действа по-ефективно и по този начин правят раждането по-лесно и бързо.

ПП. Лека и спокоина нощ на всички ...

# 586
А добър вечер и от мен Sunglasses

Честито бебче на мама mobsi83. Да е живо и здраво, а мама бързо да се възстановява!

Като гледам на някои момичета им остават броени дни чак мен ме хваща едно такова притеснение - вълнение #Crazy Как си лети времето...

Danaeka Най-добре за твое спокойствие вземете багажа който си приготвила за родилното и документите. Така дори и да тръгнат нещата няма да се притесняваш. Като гледам май ти е още рано ама кои знае, те и трите бебчета дето се показаха май им беше рано Crazy

Лека вечер, аз отивам да гушам възглавницата smile3524

Последна редакция: сб, 18 авг 2012, 00:24 от whisper__1

# 587
  • Stara Zagora, Bulgaria
Анхелче, ти беше стерилизирала помпата Медела, я кажи всичко освен пластмасовите части (жълтите) ли стерилизира, утре мисля да свърша това, въпреки, че не съм се разраждала и днес тонове ок и никакви контракции.
Този чай от малинови листа много му се чудя, хем искам да пробвам, хем нещо ме е страх, май с ананаса може и да се навия, че хич не е добре и да се преносва. Не, че е гаранция, че ще има ефект Wink.

# 588
  • shumen
Уиспър и аз помислих за багажа да го взема,нищо че е рано.А знам ли и на моя какъв акъл ще му дойде сега в тези отношения,ако онази вещица пак е говорила срещу мен.Незнам,ама тя май никакви снахи не е харесвала и затова сина и все сам бил 33 години.
Лека и от мен.Аз отивам да гушкам възглавничката.

# 589
ЛЕЛЕЛЕЛЕЛ колко сте изписали #Crazy разписвам се като присъстваща и се връщам да ви изчета Crazy
днес ходих в Икеа-и купих шкаф за бебо-не е точно шкаф а по скоро се води библиотека,но е много удачна за случая и много се радвам бяла,за да отива на легълцето Party утре я сглабяме и ще си я подредя за бебо да е готова и си чакам легълцето после на 10-ти да подготвя и дрешките и всичко и да съм спокойна!!!
аз да си кажа ,че от скоро се занимавам да внасям едни гривни Шамбала може би ги знаете,ще ви пратя линк да разгледате за какво става въпрос и ако може да дадете по едно лайкче Hug

# 590
Скрит текст:
http://www.facebook.com/Shaballa123   
може да си харесате нещо Flutter

# 591
Aй ай,пак се почна.Лека срещу болките беше ефективен не повече от половин час и сега след вечеря якия гърч отново.Усещам как пак ще се въртя като кукумицин из малките часове.И хем бебчо е високо и ми блъска по препатилите  ребра,хем ниско долу ме скапва...
Не знам тапи ли хвърчат ,но имах одеве нещо сополесто.С малко повече въображение бих го нарекла бледо розово,но беше малко..
Мели възкачвай се,целомъдрието до никъде не води Laughing
Анхела,аз цяла бременност все моя сънувам.Да не казвам на няколко пъти как се събудих,добре че не беше усетил Blush.

# 592
Много сте активни, много ... Не мога да ви насмогна, но видях хубавата новина за бронзовия медал!

Честито на Мобси, да й в жив и здрав сина, да расте бързо, да е добър и послушен и само да ги радва !

Аз вчера бях на ЖК, тоновете са ми ок, докторът само погледна с ехографа, каза, че върви 1 седмица назад и за момента няма симптоми за раждане. Така че утре отивам на сватба Simple Smile
Айде лека нощ на всички!

# 593
Taпата ееее,айде сега да чакамеее Party Party Party

# 594
  • София
Taпата ееее,айде сега да чакамеее Party Party Party

Чакаме ..... успех ако тръгне бебо   Hug Praynig Hug

# 595
Milena_87 Чакамее!  smile3508 mamma ku-ku

# 596
Сега ще видим,че като слушам девойки с паднали тапи по колко време ги влачи,то ще ми дойде термина до тогава Laughing.Взех един по-топличък душ,облякох малко плътна нощница и ми намаляха кофти болките,ще се възползвам да подремна ,че не се знае знае ли се.

# 597
Milena_87 значи скоро ще се срещнеш със малкото съкровище  Heart Eyes успех и леко раждане /когато дойде времето/  Hug

# 598
Добро утро   food010
Вчера сглобихме креватчето за бебека.
Хубав ден!

# 599
  • Бургас
Добро утро!
Аз съм будна от 6 часа и вече ядох два пъти. Не е работа това Simple Smile
Аз също имам притеснения относно справянето с бебето. Да говорихме с мъжа ми, като се разплаче какво ще го правим. Трябва да го разцъкваме на къс пас.  Laughing Laughing Но после се успокоявам, че другите се оправят пък аз ли да съм най-зле.
Днес чакам да дойдат нашите и от понеделник отиваме да пазаруваме, че време не остана.

Милена -айде успех  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт