Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ВМ-НВХ рецепти

  • 424 415
  • 459
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 4 558
Карфиолена супа с целина

Приготвих супата в два вкуса. На розовата добавих прах от касис. С него, освен на цвят се промени леко и на вкус, но ми хареса и в двата варианта.


# 451
  • Мнения: 1 168
Аз днес пробвах за път домашна майонеза и изненадващо за мен се получи, дори не издържах и похапнах малко за десерт преди ляганею Само се чудя утре какво да измисля към нея.
Какво мислите за зехтин, който не е екстра върджин? Има ли някакъв проблем с употребата му за режима? Напоследък ползвам само такъв - не е специално за готвене, малко по-евтин е, но го предпочитам заради по-ненатрапчивия и мей вкус.

# 452
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 26 491
можете ли да препоръчате марка зехтин?
екстра върджин, на различни марки сме купували и имат някакъв странен привкус, не точно гранясало, но много се доближава.
последният е испански - и той е така. Sad

# 453
  • София
  • Мнения: 11 918
Какво мислите за зехтин, който не е екстра върджин? Има ли някакъв проблем с употребата му за режима?
Не е ясно колко е зехтинът и колко - други масла вътре. Накратко - възможно е да си купувате слънчогледово олио смесено със зехтин, само че на по-висока цена.
Истинският зехтин би трябвало да нагарча.

# 454
  • Мнения: 63
Здравейте!

От достоверен източник знам, че в България типично по български се правят измами със зехтина. Често пъти той е примесван с други масла, бутилира се и се продава като екстра върджин, но не е. На нас роднини ни купуват гръцки зехтин. От години не сме купували зехтин от България.

# 455
  • София
  • Мнения: 11 918
От достоверен източник знам, че в България типично по български се правят измами със зехтина. Често пъти той е примесван с други масла, бутилира се и се продава като екстра върджин, но не е. На нас роднини ни купуват гръцки зехтин. От години не сме купували зехтин от България.
Като нищо. Идва тук наливен и се бутилира и етикира както им дойде.
По-миналата година по време на почивката си купихме зехтин от фермерски пазар в Сарти, от производител.
Скрит текст:
Купува го ММ, защото той по-добре улавя вкусови разлики, аз съм добро прасе и не усещам.
Според него е имало разлики между опитаните от него 4-5 зехтина и беше взел този, който леко пари на гърлото, като го преглътнеш.
Днес четох в една друга тема, че повечето масла тип Дойче маркенбутер са произведени по поръчка на наши търговци и се опаковат тук, та не се знае доколко са читави.

# 456
  • Пловдив
  • Мнения: 12 667
Моля, задавайте си въпросите и обсъждайте вариантите на готвене в темата за режима. Тук публикувайте само рецепти!

Щe помоля и дискусията за зехтин, олио и други продукти също да се пренесе в темата. Тук - рецептите.

# 457
  • София
  • Мнения: 11 918
Съжалявам. Ще итрия, ако ми позволи. Не бях влизала отдавна и забравих.

# 458
  • Пловдив
  • Мнения: 12 667
Ще изчакам да го прочетат всички, които се интересуват и ще го изтрия, но това не пречи да го напишете и в темата.

# 459
  • Мнения: 1 168
Днес правих пълнени чушки с кайма и  ориз от карфиол. Ставаха за ядене, но карфиолът не се усещаше изобщо като вкус,може би е бил твърде малко или твърде на ситно.
През уикенда правих експеримент с кето  баница, тъй като за детето и мъжа имаше обикновена и много ми се прияде.
Жалко, че не снимах, не беше лоша.
Импровизираната рецепта: 2 яйца, малка чашка с кисело мляко с 1/3 ч.л бакпулвер, натрошено сирене на око, настъргана моцарела също на око- може би ок. 50 гр., 5 л. Бадемово брашно, 2 л. Микс от семена. Обърках всичко, сложих в малка тавичка върху намазнена хартия за печене и няколко бучки масло отгоре. Долу-горе имаше вкус на баница и не се изкуших да опитам другата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт