Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 авг. 2012, 09:28 ч.

ВМ-НВХ рецепти

  • 399 123
  • 431
  •   3
Отговори
# 420
  • Благоевград
  • Мнения: 2 025
Слагам едно много вкусно ястие, снимката е от Инстаграм. Нямам точна рецепта, гледах от снимката и се ориентирах, ще напиша моята интерпретация


"Сандвичи" от тиквички
4 средни тиквички
кашкавал
бекон
домат/доматен сос
сол
черен пипер
пресен босилек/сух босилек
зехтин

Начин на приготвяне:
Тиквичките се режат по диагонал,на около 5 мм дебелина, за по-красива форма. Овкусяват се със зехтина и подправките и се запичат за кратко на грил или грил-тиган, докато придобият шарка. Готовите тиквички се изваждат, нареждат се в тавичка с хартия за печене и върху всяко парче се слага доматен сос или тънко резенче домат, отгоре босилек, след това беконът (може предварително запечен), накрая кашкавал. Слага се във фурната под грила, докато се запече кашкавалът.
Много подходящо ястие за жегите, засища и е свежо заради тиквичките и доматите.
Да ви е сладко!

# 421
  • На острова
  • Мнения: 532
Чеснова “питка”


Чаша бадемово брашно, две чаши настъргана моцарела (не бяла от топките, а кашкавалена), четири с.л. Филаделфия/крема сирене се пъхат в микровълнова за 1-2 мин. Разбърква се и се добавя 1 яйце, сол, честн на прах, лъжичка бакпулвер. Размесва се и с ръце се разстила в/у готварска хартия, маже се с разтопено масло с чесън и магданоз, после 15 мин във фурната. Аз го нарязах на диагонални пръчици и го боднах върху салата 😋

# 422
  • BG
  • Мнения: 2 009
Алтернатива на мусаката



За тези, които обичат патладжан. Simple Smile ММ не обича, съответно си я ям сама, но не се оплаквам. Joy

Продуктите са:
3 големи патладжана
кайма (около 200-300 гр.)
доматен сос
кашкавал
сирене
лук/чесън (по избор)

Принципно можете да спестите време и да не приготвяте патладжана предварително, но по мое мнение е по-вкусно, когато е опечен на скара, дори на тиган. С малко зехтин и сол. След като е готов, подреждам един ред от него в тава (в моя случай беше правоъгълна форма за кекс), отгоре заливам с един пласт от каймата (пържа я в зехтин и лук, прибавям един буркан домашен доматен сос и подправям със сол, много черен и червен пипер, както и чубрица) и така редувам докато ми свършат продуктите. Можете да слагате и кубчета кашкавал между пластовете. Завършвам с пласт от кайма и доматен сос и пека на 200 градуса за не повече от 15 минути. Отгоре можете да сложите класическа заливка за мусака или да поръсите обилно със сирене и кашкавал, както на снимката.

# 423
  • Пловдив
  • Мнения: 16 105
Понеже току що гледах едно предаване... да споделя рецептата Simple Smile накратко... НВ лазаня.
Значи...задушаваме едната плънка от печурки и спанак.
Другата е от извара, пармезан и яйца.
Корите бяха от тъмно зелените тиквички, нарязани на тънки филии...трябва ни още дом.пюре и моцарела.
Реди се тиквички, спаначената плънка, дом.пюре.Пак тиквчки и отроре яйчената плънка поръсваме и моцарела. Така до свършване на продуктите. Печем и хапваме Simple Smile

Другата рецепта беше...накълцан на трохи карфиол, задушен със шепа спанак, чесън, зел.лук и морков.
След готовност се сервира в чинията с едно рохко яйце на очи Simple Smile

# 424
# 425
  • Sofia
  • Мнения: 15 120
Направих ги с някои промени...
Вкусни са,харесват ми Kissing Heart
Сложих синьо сирене вместо извара и малко орехи,че бадемите ми бяха на половината,не сложих сол.

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 10:35 от Doli

# 426
  • Зад океана
  • Мнения: 151
Страхотна тема! Много се мотивирах да готвя. Днес направих втората рецепта от това видео, пълнени чушки с кайма, кашкавал и вместо ориз много ситно нарязани броколи. Тук в Сащ са много популярни нарязани на много ситно брокли и карфиол, продават се и замразени и в много удобно защото се готвят по-бързо от ориз. https://www.youtube.com/watch?v=nigbuPqz658&t=366s

# 427
  • Пловдив
  • Мнения: 11 641
Темата е:

ВМ-НВХ рецепти

За пореден път ви моля да обсъждате готвенето в отчетната тема, а тук да пишете готови рецепти!

# 428
  • Благоевград
  • Мнения: 2 025
Пълнен патладжан и пълнена гъба


За патладжана
1 патладжан, разрязан на 2 еднакви половини
Шунка/бекон
Кашкавал
Босилек
Зехтин
Сол и пипер
Приготвяне: Патладжанът се разрязва на 2 половини, месестата част се надрасква и се слага сол, за да падне горчивата вода. През това време се нарязва кашкавалът и шунката на кубчета, добавят се подправките, зехтинът и се разбърква. След 15-20 мин. се измиват парчетата патладжан и вътрешната част се издълбава, за да стане като лодка и месестата част се наситнява и добавя към другите продукти. Половинките се пълнят със сместа, наръсват се със зехтин и се запича на 180 градуса без вентилатор до готовност.

За гъбите
Гъби
Песто
Бекон/бирени пръчици
Синьо сирене
Сол, пипер, мащерка
Приготвяне: Пънчетата се премахват. Вътрешността на гъбите се намазва с песто и отгоре се нареждат парченца бекон или бирени пръчици. Добавят се подправките. Над тях се слага по един тънък резен синьо сирене и се запича на висока температура до готовност. Да ви е сладко!

Последна редакция: пн, 16 сеп 2019, 22:53 от signora_tina

# 429
# 430
  • Мнения: 37 370
Много постно това...

Стават чудни пълнени чушки с карфиол и кайма. Правя трети път...рецепти в нета има много.
Най-общо казано карфиола се надребнява на трохи в робот или чопър и се действа както с ориза после...☺

# 431
  • Мнения: 3 867
Продукти:
250 милилитра течна сметана 30% масленост
10 грама натурално какао 20% масленост
50 грама краве масло

Приготвяне:
Сложете сметаната и маслото в тенджерка на котлона.
Загрейте ги и добавете какаото.
Разбъркайте енергично, за да се разтвори какаото.
Разсипете муса в десертни чаши.
Сложете ги в хладилник за няколко часа, за да стегнат.
Приятен апетит!

Последна редакция: пт, 01 ное 2019, 17:57 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт