Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ВМ-НВХ рецепти

  • 420 141
  • 445
  •   2
Отговори
# 435
  • Sofia
  • Мнения: 17 655
Болките в корема се оказа,че са от една шепа пуканки Blush

Вече 3 пъти правя по тази рецепта нещо като хляб,става за всякакви сандвичи и дълго време си е мекичък/държа го е хладилник/
За закуска го хапвам с любимата лютеница и млечна салата😋

# 436
  • Sofia
  • Мнения: 17 655
Да,но без ксантан,подсладител и ванилия.При последния нямах бадемово брашно и смлях ленено семе.Стана пак добре.
Обаче мисля при следващите да не слагам набухвателя при забъркването на сухите съставки на котлона,а след това като добавям яйцата.

Едни лесни бонбони от фъстъчено масло и кокосово брашно+подсладител по желание и обляни в разтопен черен шоколад.

https://www.sweetashoney.co/no-bake-peanut-butter-balls-keto-buckeyes-balls/
В тези сложих нарязани на ситно портокалови корички от сладко и за хрупкавост кокосов чипс.

Последна редакция: сб, 15 фев 2020, 21:22 от Doli

# 437
  • САЩ
  • Мнения: 259

Снощи правих тиквички настъргани на лентички като спагети (така се продават) с гъби, песто, чесън и малко домати от консерва. Накрая добавих и малко настърган кашкавал, станаха невероятно сочни и вкусни и само за 10 минути Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 06:15 от Flying_HiGh

# 438
  • София-Младост
  • Мнения: 18 865
Бихте ли споделили изпитани нисковъглехидратни рецепти за мусака с тиквички и винен кебап? Благодаря!
Мусаката с тиквички е много лесна...дейсташ както при обикновената, но вместо картоф, режеш тиквичката на кубчета. И ако я правиш в тава във фурната, не слагаш много вода тъй като в случая няма картоф да поеме от течността, а и самата тиквичка пуска допълнително. Аз си я правя в тенджера ,като манджа...задушавам лук, скилидка чесън, морков, добавям кайма и я намачквам, докато стане на "трохи". добавям тиквичката, съвсем малко вода, подправки-сол, черен пипер, мащерка и оставям до готовност на заленчука...двадесе минути мисля, че са достатъчни. Накрая може да се поръси с пресен копър.

Винения кебап, също си го готвиш традиционно:
Месото се нарязва на кубчета. Лукът, нарязан на ситно, се запържва, добавя се червеният пипер. Изсипва се месото и се пържат още малко.

Долива се виното, а след малко ястието се залива с вода и доматено пюре.

Подправя се с сол, дафиновите листа и зърната черен пипер. Оставете месото да се задушава, докато сосът се редуцира на половина.

При поднасянето може да добавиш пюре от коеноплодни или карфиол, ако обичате.

# 439
  • София-Младост
  • Мнения: 18 865
https://albisrecipebook.blogspot.com/2019/09/blog-post_22.html
Добявам, че я правя на тиган и то за кратко. Така тиквичките остават леко хрупкави, а не скашкани.
Ще пробвам и варианта със сметана.

# 440
  • САЩ
  • Мнения: 259
Благодаря ви много за вкусните рецепти! Изглеждат и лесни Simple Smile Ще пробвам тези дни, много обичам тиквички! Като ми остане повече време мисля да пробвам и тази, със заливка https://www.youtube.com/watch?v=KInlIU7Vwuc

# 441
  • Пловдив
  • Мнения: 216
Бихте ли споделили изпитани нисковъглехидратни рецепти за мусака с тиквички и винен кебап? Благодаря!
Мусаката с тиквички е много лесна...дейсташ както при обикновената, но вместо картоф, режеш тиквичката на кубчета. И ако я правиш в тава във фурната, не слагаш много вода тъй като в случая няма картоф да поеме от течността, а и самата тиквичка пуска допълнително. Аз си я правя в тенджера ,като манджа...задушавам лук, скилидка чесън, морков, добавям кайма и я намачквам, докато стане на "трохи". добавям тиквичката, съвсем малко вода, подправки-сол, черен пипер, мащерка и оставям до готовност на заленчука...двадесе минути мисля, че са достатъчни. Накрая може да се поръси с пресен копър.


Мусаката я правя като заместя картофите с тиквички. Същата последователност-лук запържен в зехтин , после слагам каймата, тиквичките, червен пипер и домат, оставям малко да поври и местя във фурната да се позапече. Накрая правя заливка от 2 яйца, кофичка кис. мляко и настърган кашкавал.

# 442
  • Пловдив
  • Мнения: 12 486
Моля, задавайте си въпросите и обсъждайте вариантите на готвене в темата за режима. Тук публикувайте само рецепти!

# 443
  • Пловдив
  • Мнения: 12 486
Моля, задавайте си въпросите и обсъждайте вариантите на готвене в темата за режима. Тук публикувайте само рецепти!

# 444
  • Бургас
  • Мнения: 1 125
Да споделя и аз торта с бадемово брашно : 8 бр яйца. Белтъците се разбиват на сняг, но не съвсем твърд. Към тях се прибавя една чаена чаша бадемово брашно. Към разбитите жълтъци се прибавя един бакпулвер. Двете смеси се събират внимателно. Слагате подсладител, какъвто имате. От сместа се пекат 5 блата-около един черпак е един блат. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса,с хартия на дъното на тавичка, която е с диаметър около 20 сантиметра. Крема е от две сметани-за разбиване+крема сирене - едно пакетче+половин кофичка заквасена сметана. Между блатовете сложих сушени червени боровинки и една праскова на резенчета. Отгоре поръсих с орехи. Приятен апетит!

# 445
  • САЩ
  • Мнения: 259
Онзи ден Инстаграм ми напомни за една моя любима много свежа мексиканска салата- севиче, която бившият ми приятел приготвяше. По принцип се прави със сурова риба която трябва да престои в прясно изцеден сок от зелен лимон (lime), но аз я направих със скариди, предварително сготвени и замразени и се получи добре. Ето тук рецепта: https://healthyfitnessmeals.com/shrimp-ceviche

Общи условия

Активация на акаунт