Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ВМ-НВХ рецепти

  • 421 397
  • 448
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
  • Мнения: 17 836
Болките в корема се оказа,че са от една шепа пуканки Blush

Вече 3 пъти правя по тази рецепта нещо като хляб,става за всякакви сандвичи и дълго време си е мекичък/държа го е хладилник/
За закуска го хапвам с любимата лютеница и млечна салата😋

# 436
  • Sofia
  • Мнения: 17 836
Да,но без ксантан,подсладител и ванилия.При последния нямах бадемово брашно и смлях ленено семе.Стана пак добре.
Обаче мисля при следващите да не слагам набухвателя при забъркването на сухите съставки на котлона,а след това като добавям яйцата.

Едни лесни бонбони от фъстъчено масло и кокосово брашно+подсладител по желание и обляни в разтопен черен шоколад.

https://www.sweetashoney.co/no-bake-peanut-butter-balls-keto-buckeyes-balls/
В тези сложих нарязани на ситно портокалови корички от сладко и за хрупкавост кокосов чипс.

Последна редакция: сб, 15 фев 2020, 21:22 от Doli

# 437
  • САЩ
  • Мнения: 273

Снощи правих тиквички настъргани на лентички като спагети (така се продават) с гъби, песто, чесън и малко домати от консерва. Накрая добавих и малко настърган кашкавал, станаха невероятно сочни и вкусни и само за 10 минути Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 06:15 от Flying_HiGh

# 438
  • София-Младост
  • Мнения: 19 062
Бихте ли споделили изпитани нисковъглехидратни рецепти за мусака с тиквички и винен кебап? Благодаря!
Мусаката с тиквички е много лесна...дейсташ както при обикновената, но вместо картоф, режеш тиквичката на кубчета. И ако я правиш в тава във фурната, не слагаш много вода тъй като в случая няма картоф да поеме от течността, а и самата тиквичка пуска допълнително. Аз си я правя в тенджера ,като манджа...задушавам лук, скилидка чесън, морков, добавям кайма и я намачквам, докато стане на "трохи". добавям тиквичката, съвсем малко вода, подправки-сол, черен пипер, мащерка и оставям до готовност на заленчука...двадесе минути мисля, че са достатъчни. Накрая може да се поръси с пресен копър.

Винения кебап, също си го готвиш традиционно:
Месото се нарязва на кубчета. Лукът, нарязан на ситно, се запържва, добавя се червеният пипер. Изсипва се месото и се пържат още малко.

Долива се виното, а след малко ястието се залива с вода и доматено пюре.

Подправя се с сол, дафиновите листа и зърната черен пипер. Оставете месото да се задушава, докато сосът се редуцира на половина.

При поднасянето може да добавиш пюре от коеноплодни или карфиол, ако обичате.

# 439
  • София-Младост
  • Мнения: 19 062
https://albisrecipebook.blogspot.com/2019/09/blog-post_22.html
Добявам, че я правя на тиган и то за кратко. Така тиквичките остават леко хрупкави, а не скашкани.
Ще пробвам и варианта със сметана.

# 440
  • САЩ
  • Мнения: 273
Благодаря ви много за вкусните рецепти! Изглеждат и лесни Simple Smile Ще пробвам тези дни, много обичам тиквички! Като ми остане повече време мисля да пробвам и тази, със заливка https://www.youtube.com/watch?v=KInlIU7Vwuc

# 441
  • Пловдив
  • Мнения: 217
Бихте ли споделили изпитани нисковъглехидратни рецепти за мусака с тиквички и винен кебап? Благодаря!
Мусаката с тиквички е много лесна...дейсташ както при обикновената, но вместо картоф, режеш тиквичката на кубчета. И ако я правиш в тава във фурната, не слагаш много вода тъй като в случая няма картоф да поеме от течността, а и самата тиквичка пуска допълнително. Аз си я правя в тенджера ,като манджа...задушавам лук, скилидка чесън, морков, добавям кайма и я намачквам, докато стане на "трохи". добавям тиквичката, съвсем малко вода, подправки-сол, черен пипер, мащерка и оставям до готовност на заленчука...двадесе минути мисля, че са достатъчни. Накрая може да се поръси с пресен копър.


Мусаката я правя като заместя картофите с тиквички. Същата последователност-лук запържен в зехтин , после слагам каймата, тиквичките, червен пипер и домат, оставям малко да поври и местя във фурната да се позапече. Накрая правя заливка от 2 яйца, кофичка кис. мляко и настърган кашкавал.

# 442
  • Пловдив
  • Мнения: 12 570
Моля, задавайте си въпросите и обсъждайте вариантите на готвене в темата за режима. Тук публикувайте само рецепти!

# 443
  • Пловдив
  • Мнения: 12 570
Моля, задавайте си въпросите и обсъждайте вариантите на готвене в темата за режима. Тук публикувайте само рецепти!

# 444
  • Бургас
  • Мнения: 1 125
Да споделя и аз торта с бадемово брашно : 8 бр яйца. Белтъците се разбиват на сняг, но не съвсем твърд. Към тях се прибавя една чаена чаша бадемово брашно. Към разбитите жълтъци се прибавя един бакпулвер. Двете смеси се събират внимателно. Слагате подсладител, какъвто имате. От сместа се пекат 5 блата-около един черпак е един блат. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса,с хартия на дъното на тавичка, която е с диаметър около 20 сантиметра. Крема е от две сметани-за разбиване+крема сирене - едно пакетче+половин кофичка заквасена сметана. Между блатовете сложих сушени червени боровинки и една праскова на резенчета. Отгоре поръсих с орехи. Приятен апетит!

# 445
  • САЩ
  • Мнения: 273
Онзи ден Инстаграм ми напомни за една моя любима много свежа мексиканска салата- севиче, която бившият ми приятел приготвяше. По принцип се прави със сурова риба която трябва да престои в прясно изцеден сок от зелен лимон (lime), но аз я направих със скариди, предварително сготвени и замразени и се получи добре. Ето тук рецепта: https://healthyfitnessmeals.com/shrimp-ceviche

# 446
  • Мнения: 15
Понеже избягвам захарта и глутена, по здравословни причини, много се ровя и преди време намерих тази рецепта за френски пай - https://www.forlife.bg/frenski-pai
Уникален се получи. Hands Ok Hand Yum

# 447
  • Мнения: 13
Здравейте,
Искам да ви покажа една нисковъглехидратна торта, която вчера сътворих.

Скрит текст:
Не само, че няма захар, но няма и никакъв подсладител, защото им нямам доверие.

НВ Торта от ленено семе с ябълка и фурми, без подсладители

Плодовете са за в минимални количества и съвсем леко подслаждат. Общо за цялата торта, с диаметър около 20 см, въглехидратите са около 100-130 г! За една порция (осминка от тортата)- не повече от 17г

 

Ще ви напиша състава, от който става ясно, че не е особено сладка - но всеки е свободен да добави подсладител Simple Smile Или пък повече плод.

Скрит текст:
Крем
5 гр желатин + 3 с.л. вода + 100 мл вода
1 заквасена сметана (20%,) 400 гр
фурми без костилки, нарязани, 50 гр (7-8 бр. средно големи)

Блат
орехи сурови счукани, 50 гр
1 бакпулвер, 10 гр
1 с.л. какао
счукано ленено семе, 100 гр
5 яйца
1 ябълка настъргана на едро


Украса
настърган черен шоколад 80-90%,  30 гр (и още две фурми за разкош)

Приготвяне:

Скрит текст:
Започваме с първата фаза на подготовка на желатина. В купичка с вместимост поне колкото една ч.ч. изсипваме 5 г желатин. Това е по принцип половин стандартен пакет. През годините съм си направила извод, че точно толкова е достатъчно за желирането на 1 кофичка мляко или сметана. За да сте спокойни, че взимате правилно количество, уверете се, че на пакета пише 10 г, изсипете на парче хартия, разделете с нож на две и избутайте половината в купата, а другото върнете в пакета. Желатинът в купата се залива с 3 с.л. топла вода и се разбърква. Оставя се за няколко минути да преседи.

През това време се подготвят фурмите - отстраняват се костилките и плодът се накълцва на парченца колкото грахово зърно. Нарязаните фурми сипваме в купа с вместимост поне 1 л.

За това време желатинът се е издул и поел всичката вода. Все още е зърнист, но е с по-голям обем.

Започва втора фаза на подготовка на желатина. Към купата с желатина добавяме 100 мл студена вода. Тук някои предпочитат водна баня, но аз спестявам време и слагам в микровълнова на няколко пъти за по 1 минута. През това време изсипвам по 1-2 лъжици сметана към фурмите и разбърквам, изваждам купата с желатин от МВ, разбърквам, връщам се към сметаната и фурмите, разбърквам и така, докато фурмите са равномерно разпределени, а желатинът е еднороден - трябва да е изчезнала зърнистата структура и вече се усеща, че течността в купата е лепкава и сгъстена.

Разтопеният желатин, както си е горещ, се добавя към сметаната на няколко пъти, като се разбива добре след всяко изливане на желатин към сметаната.

След като целият желатин се поеме от сметаната, имате в ръцете си купа със смес с гъстота на кисело мляко.

Поготвяме купата, в която ще се оформи тората. Добре е да е предвидена така, че диаметърът и да е равен или малко по-малък от диаметъра на формата, в която ще печем блат. Тази купа обличаме отвътре с алуминиево фолио. Притискаме фолиото добре към стените и изсипваме желатина. Оставяме на стайна температура за момента.

Сега е моментът да включим фурната на максимум за да загрее.

В суха купа се начукват орехите и към тях се добавят бакпулверът, какаото, лененото семе.
Върху всички сухи съставки се чукват яйцата и се разбърква с лъжица. Последно се настъргва на едро и добавя ябълката. Пак се рабърква с лъжица и се изсипва в малка тавичка, в която е поставена хартия за печена. Аз лично я намазах едва забележимо с олио, но ако сте по-доверчиви, може и да не се маже. Хората казват, че ако ползваш хартията откъм правилната страна, тя не залепва...

Поставяме тавичката във фурната като намаляме до средно умерена температура.
В този момент купата със сметана отива в хладилника за кратко олаждане.

Блатът се пече 25 минути. Изважда се от фурната, хартията се вади заеднос блата от тавата и се оставя на стайна температура още 10 минути да изстине леко.

Изваждаме купата със сметана от хладилника. Ако пипнем с пръст сметаната, се усеща, че вече е твърда колкот преди разбиването, дори и по-твърда.

Блата поставяме в купата върху сметаната и натискаме с длан за да прилепне хубаво.

Оставяме купата на стайна температура, поне половин час за да се охлади добре блатът. След това поставяме в хладилник за още поне два часа. Толкова е достатъчно за да приключи желирането.

Преди сервиране тората се обръща в чиния. Достатъчно е да я подпрете с длан и да обърнете купата върху ръката си, така се пренася лесно и безаварийно Simple Smile Украсата е по желание Simple Smile

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 12:28 от ЗлаВещица

# 448
  • Мнения: 1 063
Сметанов крем без желатин:
-250 г маскарпоне
-200 мл течна животинска сметана
Разбива  се с миксера на ниска скорост за малко маскарпонете и се прибавя по малко и на няколко пъти течната сметана. Разбива се до гъст и пухкав крем.
Сладко без захар
-сваряват се плодовете с малко вода и се слага агар-агар за сгъстяване. Вари се с агар-агар още поне 2 минути.
Основа: млени орехи и няколко фурми за слепване на "тестото". Не се пече.За сладост може и разтопен черен шоколад върху основата и\или в крема.

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 13:19 от tania6

Общи условия

Активация на акаунт