Ох, тези нови телефони!

• 1 124 913
  • 11 718
  •   1
Отговори
# 8 325
Ама защо ми е карта памет, тук питам за RAM паметта, нещо ми заема половината, за да ми остават 2...

# 8 326
Я, кажи сега харесва ли ти? Хубави снимки ли прави?

# 8 327
Определено ми харесва, има много общо с Айфон, снимките са супер, бърз е 😋
И ти ли имаш такъв?

# 8 328
Ама защо ми е карта памет, тук питам за RAM паметта, нещо ми заема половината, за да ми остават 2...
Нормално е половината ти рам да се държи свободна. Операционната система е нова и сама ще си поддържа рам паметта на оптималното ниво (което не значи свободна), няма нужда от затваряне на приложения на ръка и други гимнастики.

# 8 329
За 5 години батерията е свършила. Няма да ме очуди, ако в близко бъдеще тотално сдаде багажа.
И аз това си мисля. Ще се взима нова батерия.
 Идея за сервиз, където и микрофона да прочистят (сам мога ли?).
Скрит текст:
Препоръчайте ми нискобюджетен телефон (200-250лв), който да работи с две сим карти. Ще се ползва за разговори, фейсбук, вайбър, месинджър, чат-пат за снимки (средно статичстичска камера, не нещо много добро) и евнетуално навигатор. Добрата издържливост на батерията е плюс.
За сега се чудя между :
http://www.technopolis.bg/bg/Mobile-phones/Mobile-phone-SAMSUNG- … 0F-DS-BK/p/574035

и

https://zora.bg/product/redmi-5a-ds-gold-1

За тази скромна сума има ли други варианти? newsm78

Xiaomi Redmi 4X е добро предложение.
+1 za Xiaomi Redmi 4X 32GB/3GB RAM
Non-removable Li-Po 4100 mAh battery

Аз ще го взема тези дни от един магазин за телефони, 250лв - по-добро за този хардуер няма.

Xiaomi Redmi 4X не е лош избор.
За 250лв. може да се вземе и много по добър хардуер, но трябва да се поръча от Китай и да се следят промоциите.За тези които са наясно с тези неща им препоръчвам LeEco Le Pro 3 Elite X722. Убийствен телефон е.Особено ако малко разбирате и си го направите софтуерно както трябва.

# 8 330
Някой да знае дали може на камера с фиксиран фокус да се сложи софтуерно автоматичен/тъч фокус, ама да фокусира наистина. Става дума за Lenovo Vibe C, не, че фиксираният фокус е толкова зле, но дребен текст например е почти невъзможно да се снима.

# 8 331
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Искам да благодаря на всички,които ме отразиха по повод избора на нов телефон.  Simple Smile  Взех си Хюавей Мат 10 Лайт,наистина е великолепен на пръв поглед,но имам един проблем.Искам да си сложа календара със предстоящи събития на екрана,за да имам видимост,а не да влизам в самото приложение .Как да го направя по моите изисквания,със Леновото не съм имала проблеми по тази тема.

# 8 332
Някой да знае дали може на камера с фиксиран фокус да се сложи софтуерно автоматичен/тъч фокус, ама да фокусира наистина. Става дума за Lenovo Vibe C, не, че фиксираният фокус е толкова зле, но дребен текст например е почти невъзможно да се снима.
Фиксираният фокус е хардуерна характеристика, не можеш да ползваш фокусиране, тъй като камерата няма такава възможност.
На хартия Lenovo Vibe C си има фокусираща камера
Цитат
     Primary    5 MP, LED flash
Features    Geo-tagging, touch focus, face detection
Пробвай да включиш автоматичен режим на снимане в случай, че си на ръчен, или изтегли някое друго приложение за снимане ако не става така.
https://play.google.com/store/search?q=camera
Ако от гореизброените нищо не помогне или аз греша и телефона си е с фиксиран фокус или има хардуерен проблем.

# 8 333
Фиксираният фокус е хардуерна характеристика, не можеш да ползваш фокусиране, тъй като камерата няма такава възможност.
На хартия Lenovo Vibe C си има фокусираща камера
Цитат
     Primary    5 MP, LED flash
Features    Geo-tagging, touch focus, face detection
Пробвай да включиш автоматичен режим на снимане в случай, че си на ръчен, или изтегли някое друго приложение за снимане ако не става така.
https://play.google.com/store/search?q=camera
Ако от гореизброените нищо не помогне или аз греша и телефона си е с фиксиран фокус или има хардуерен проблем.
Фиксиран е, и на кутията си го пише. Под тъч фокус мисля, че имат предвид регулирането на осветлението - тоест например ако искам да снимам лампа, мога да натисна отстрани и да я затъмня, ето снимки
Та мисля , че това се има предвид под тъч фокус, но е само за светлина, текст например не фокусира, но благодаря за помощта 😃 И така ми върши работа, просто търсех възможност за подобрение

# 8 334
Имам тъп въпрос - от Технополис или от гет.бг да си купя телефон? Цената е еднаква. Върти ми се нещо в главата, че съм чела, че не се препоръчва покупка от някое от техно-тата, но не помня маркет или полис...

# 8 335
Имам тъп въпрос - от Технополис или от гет.бг да си купя телефон? Цената е еднаква. Върти ми се нещо в главата, че съм чела, че не се препоръчва покупка от някое от техно-тата, но не помня маркет или полис...
Разбира се, че от Технополис, знаеш ли го сайта какво ще достави.

# 8 336
И какво му е на Технополис,че да не се поръчват/купуват телефони от там?

# 8 337
Ако се сещах, нямаше да питам Simple Smile. Беше нещо свързано с лошо гаранционно обслужване, но както вече казах - не си спомням за кой двата Техно-та беше...

# 8 338
И от двете вериги сме взимали телефони и не сме имали проблеми.
А за гаранцията, една позната 3 пъти носи едно и също и чак на 4тия път и замениха уреда. В Техномаркет беше, но ако си настоятелен мисля, че няма да имаш проблеми. Ние имахме случка в която предишната вечер си купихме телевизор, прибрахме се и гледахме на него, на другия ден не искаше да се включи. Веднага го занесохме в магазина, обяснихме и момчето, което ни обслужи дори ни помнеше. Искаха да го оставим за сервиз, но аз казах, че съм платила за него да го използвам, не да го оставя на сервиз да седи месец. Извикаха управителя и той ни каза, че нямат същия модел или да отидем до друг магазин да го вземем, или на другия ден да го доставят.

Последна редакция: сб, 10 мар 2018, 09:30 от Sweety ஜ

# 8 339
Ако се сещах, нямаше да питам Simple Smile. Беше нещо свързано с лошо гаранционно обслужване, но както вече казах - не си спомням за кой двата Техно-та беше...
От сайта никакво няма да получиш, така че не вярвай на публикации от конкуренцията на технотата.

Общи условия

Активация на акаунт