Ягодка и Саса

• 62 270
  • 470
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте! Може би е ставало дума друг път, не открих,  но бихте ли ми казали какво ще рече този статус:
27/05/2014 05:06 PM
Поръчката е получена и потвърдена
27/05/2014 05:06 PM
Тази поръчка е задържана. Моля, отговорете на имейла, който сте получили или се свържете с securitycentre@strawberrynet.com за информация.

Аз мейл не съм получавала освен, че поръчката е получена и след изпращането и че ще бъда уведомена.
Пък и е в една и съща минута с потвърждаването....

# 376
Забравих да напиша, че си изтеглиха парите от картата.

# 377
здравейте, в бързината да поръчам едни кремове против слънце, не се зачетох много в инфото и хоп сега трябва да ходя до митница.
до колкото разбрах винаги когато артикулите са над 30лв ходиш до митница?
това ще ме откаже от пазаруването ми Sad четох и за опция да е чрез куриер, но трябва да се прави нотариално пълномощно Rolling Eyes така ли е? просто се чудя какъв вариант да си измисля да мога да поръчвам имат много интересни неща.
сега исках да попитам за митницата в София, трябва ли да представям някакъв документ за плащане, понеже по мейла нищо нямам смислено от ягодка? До банката ли трябва да се разкарвам да взимам разпечатка?
благодаря ви Hug

# 378
  • София
здравейте, в бързината да поръчам едни кремове против слънце, не се зачетох много в инфото и хоп сега трябва да ходя до митница.
до колкото разбрах винаги когато артикулите са над 30лв ходиш до митница?
Скрит текст:
това ще ме откаже от пазаруването ми Sad четох и за опция да е чрез куриер, но трябва да се прави нотариално пълномощно Rolling Eyes така ли е? просто се чудя какъв вариант да си измисля да мога да поръчвам имат много интересни неща.
сега исках да попитам за митницата в София, трябва ли да представям някакъв документ за плащане, понеже по мейла нищо нямам смислено от ягодка? До банката ли трябва да се разкарвам да взимам разпечатка?
благодаря ви Hug

Да, над 30 лв. обикновено отиват на митница и се дължи ДДС. В този случай си носиш разпечатка от Paypal плащането (ако си плащала през него), или потвърждението на поръчката от Strawberrynet (трябва да са ти я пуснали по мейл). Плащаш си каквото дължиш, като си пазиш бележките. После ги снимаш и пускаш един рикуест за възстановяване на ДДС-то тук: http://bg.strawberrynet.com/vat_refund.aspx и до няколко дни ти връщат платеното от теб по картата.  Peace

В тази връзка да вмъкна, че вчера получих пратка от тях, със стойност 42 лв., без да ходи до митница- директно в пощата  Mr. Green

# 379
еее супер, късметлийка Simple Smile
аз по пощата от тях имам един мейл, че поръчката е изпратена и кой е номера да я следя, има и списък с артикулите, но нямам цени.
Това ли да разпечатам, искат ли го изобщо?

# 380
  • София
Хм, щом няма цени, няма да им свърши работа :-/ Би трябвало от Ягодката да са ти пратили друг мейл, преди този за изпратената поръчка, който да е "Потвърждение за вашата поръчка...". Ако не са- пиши им да ти го пратят, със сигурност ти трябва нещо, в което да има цени.

# 381
много благодаря, ще им пиша, може и да съм го изтрила по погрешка
а на митницата много ли се заяждат, бавят? аз ще пратя мъжа ми, но ще трябва да излиза в работно време, а работи точно в другия край на София, та искам да си подготвя всичко да не го върнат, че ще ме  #2gunfire

На бележката, която са ми пратили по пощата пише Веслец 84, нали е актуален този адрес, не са се преместили?

Последна редакция: вт, 15 юли 2014, 18:26 от barabana

# 382
  • ...край Дунава
И аз получих поръчката си директно в пощата. Сметката ми беше 160лв. и се учудих, че този път нямаше митница. Много доволна  Mr. Green

# 383
  • София
много благодаря, ще им пиша, може и да съм го изтрила по погрешка
а на митницата много ли се заяждат, бавят? аз ще пратя мъжа ми, но ще трябва да излиза в работно време, а работи точно в другия край на София, та искам да си подготвя всичко да не го върнат, че ще ме  #2gunfire

На бележката, която са ми пратили по пощата пише Веслец 84, нали е актуален този адрес, не са се преместили?

Да, на Веслец е митницата. Ако носи разпечатката на поръчката и сте попълнили коректно гърба на митническото известие, би трябвало да няма никакъв проблем. Стига да няма много чакащи хора, самата процедура отнема до 10минути  Peace

Ако не сте ходили досега, това е цялата хамалогия:
Скрит текст:
Отива на гише 13 с митническото известие и лична карта, там му дават бележка за пратката, с която отива на гише 12 (което е съседната стаичка)- там митническия агент (или както се води) му смята дължимото ДДС спрямо разпечатката, дава му листче, с което се връща на гише 13 и плаща каквото трябва. И отам отива на гише 30, за да вземе самата пратка

# 384
Много благодаря!!!  bouquet

# 385
Момичета и аз искам да попитам нещо- с опцията за предплатено ДДС+куриер, която предлага сайта какво трябва да изпратя обратно при попълване на формуляра за връщане на ДДС-то? В случая не се ходи до митница и ти носят пратката вкъщи. Те самите виждат в системата им, че поръчката е с предплатено ДДС и парите са преведи към тях с потвърждението за плащане. Аз ползвам тази опция, но до сега не съм искала връщане на ДДС.

# 386
Пиши на костъмер сервиз и ги питай.
Според мен трябва да сканираш фактурата от майла си и да го приложиш като доказателство за платено ДДС.

# 387
  • sofia
Та какъв е смисъла да ги вземат изобщо

# 388
Пуснах запитване, за да обяснят подробно какво искат за потвърждение. Лошото е, че като ми отговарят се получава "bug" и идва празен e-mail и ми го препращат няколко пъти докато видя какво са писали. Като разбера ще кажа, ако някой своевременно не се включи да поясни.

# 389
Опцията с предплатеното ДДС не се възстановява.

Общи условия

Активация на акаунт