Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Училище в Банкя???

 • 8 149
 • 22
 •   1
Отговори
# 15
 • При любимите ми хора
 • Мнения: 75
Аз, като майка с двегодишен опит в това училище, съм доволна. Със сигурност е по-добро от някои квартални училища в София, дори само заради това, че всички се знаем, децата учат само първа смяна и пъстротата им е факт. До четвърти клас е важен учителят, а училището има значение до толкова, до колкото е важна базата (тук тя определено е в пъти по-добра от много т.нар. елитни училища) и политиката, водена от ръководството ( тук има какво да се желае, но май навсякъде е така). Успех на вас и на детето и дано имате късмет!

# 16
 • Мнения: 50
Да повдигна малко темата... Някой да каже нещо за 78-мо ОУ "Хр. Смирненски" в Банкя?

Чудесна база. Няколко добри начални учителки. Ужасна директорка.


Защо ужасна директорка? Какво се случва?

# 17
 • Мнения: 3 306
Абсолютно неадекватен мениджмънт се случва. Взима необосновани решения, които са в ущърб на децата. В 3-годишния ни опит с нея имам много примери, но този, който обърна колата беше, че след 3ти клас предаде децата на предметници, а класната ни я взе и я даде на първи клас с цел да привлече деца, тъй като класната ни беше отличен педагог. Децата бяха страшно разстроени. Просто я използва като примамка, а децата влязоха година по-рано с учители по различни предмети. Издава неадекватни заповеди - например от стол можеш да се освободиш само с медицинска бележка за алергия. Направиха прекрасен ремонт на басейна, но заплата за треньорката по плуване беше предвидила само за първия срок. Всички тези неща се отразяват директно върху децата. Базата на училището е невероятна и страшно много ме е яд, че училището е на това ниво. Ние решихме проблема кардинално като се върнахме да живеем в София и училището беше едно от големите пера в това решение. Преместихме се преди 2 години, не знам дали нещо не се е променило междувременно.

# 18
 • Мнения: 2
Здравейте, вдигам темата с надежда за получаване на информация относно актуалното състояние на 78 СУ "Христо Смирненски".
Изучаваме възможностите за живот в Банкя, а училището играе голяма роля за това решение.
Може ли някой да каже, колко са горе долу децата учещи в училището, след 7 клас остават ли деца, които да учат в Банкя, приема лесен ли е, както и информация за ръководството и базата.
На външен вид всичко изглежда мн добре, но така ли е всъщност?

Благодаря за всяко мнение, каквото и да е относно живот в Банкя Simple Smile

# 19
 • Мнения: 71
Присъединявам се към питането на rizovp, много ми се иска, ако има родители на деца от 78 СОУ, да споделят актуално мнение. Имаме възможност да се преместим в Банкя, и голяма вероятност да приемат бъдещата ни първокласничка в наложило се с добро име столично училище, където учи по-голямата ни дъщеря. Ще трябва да избирам между него и всекидневното пътуване до София и обратно(което ще ни се наложи, заради каката) и у-ще в Банкя..

# 20
 • При любимите ми хора
 • Мнения: 75
Има нов директор, но наследеното от предишния е факт. Текучеството сред учителите продължава - много се надявам новата диркеторка да съумее да мотивира и запази добрите учители. Нивото до четвърти клас като цяло е сравнително добро. След това, обаче, нещата не вървят на добре.

# 21
 • Мнения: 79
Здравейте!
Опитвам се да харесам най-доброто училище за детето ми в Банкя! Скоро се местим там. Може ли някой да даде мнение, ще бъда много благодарна! Simple Smile

# 22
 • София
 • Мнения: 4 668
avalancha, в Банкя има само едно общинско училище, другите са частни. Има голямо значение какво разбираш под "добро", защото различните родители имат различни критерии. Във ФБ има няколко групи за 78-мо училище. Една с инфо от самото училище, една на родителите, една за проблемите. По писаното в тях, по нещата които се споделят, по начина по който се спори, можеш много да научиш за училището.

Общи условия

Активация на акаунт