Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са разликите между спинална и обща упойка при цезарово сечение?
Какво представлява 45-дневният болничен и кога се изплаща?
Какви са причините за забавяне на изплащането на болничния?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са разликите между спинална и обща упойка при цезарово сечение?
При цезарово сечение могат да се използват спинална и обща упойка. Спинната анестезия осигурява обезболяване в долната част на тялото по време и след операцията, като ефектът продължава няколко часа след процедурата. Общата анестезия, от друга страна, причинява изтръпване на краката след операцията. Изборът между тях зависи от преценката на анестезиолога, който ги прилага.
-
Какво представлява 45-дневният болничен и кога се изплаща?
-
Какви са причините за забавяне на изплащането на болничния?
-
Какви са методите за стимулиране на кърмата и техните ефекти?
-
Какви са симптомите преди раждането и какви са някои от често срещаните симптоми преди раждането?
Малко по малко ще спре, спокойно
Целувки на малкия Сашко и на теб и дано скоро да ти пиша щастливата вест 

раждането беше по книга с малкоооооо изменения ще разкажа веднага щом мога
Както знаете секциото беше предвидено за 10-ти - понеделник. Аз си бях оставила доста задачки за неделя, за да нямам време да се паникьосвам, но... В неделя сутринта в 6.40 ми изтекоха водите. Звъннах на доктора (събудих го естествено) и каза да тръгваме към болницата. Моя мъж обикаляше от стая в стая, до като аз спокойно си взех душ и ме питаше : "аз какво да правя?"
Всичко мина леко, после дше си говорих с милото и майка ми около 20 мин, до като ме вкрат в реанимация. Тук е мястото да кажа, че и в реанимацията съм много доволна от всички. Бяха много грижовни и внимателни. Изслушах няколко раждания и изплаквания на бебчета
На другия ден ме раздвижиха и ме преведоха в обикновена стая. Признавам болеше си... първите два дни, но не спирах да се раздвижвам и си взех веднага Миши при мен. До тук обаче спират похвалите за персонала... И в педиатрията и акушерките...
.... но както казах и преди...Миши ми даваше сили за всичко. На третия ден вече почти не ме болеше операцията, само ми придърпваха шевовете. Сега вече и без шевове съм супер!!! Не съм се спряла в къщи. Успявам да се справя с повечето неща и за операцията забравям, че я имам
Сега вече у дома...още се нагласяме едни към други, но по-щастливи от нас няма
Таткото е на седмото небе и страшно много ми помага. За сега се справяме двамата с Миши, без чужда помощ и ще се опитаме да продължи така. Тя е прекрасна! Папка и спи! Ами това е от мен! По нататък пак ще се включвам!
За не знам кой път ще кажа, че мойто момче само от кърма качваше първите месеци по 1500 гр, а сега на 4 год ела го виж колко е слаб. От кърмата не се пълнее, после му мисли за вафлите и бонбоните