Задават ли се вече сняг и студ,с КУКИ и КЪЛБЕТА тук създаваме уют

• 104 954
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
Да, пробвах го. Вече се получава. Но грешката ми е била, че съм плела английски ластик, а то е обикновена ластична плетка. Ей, супер става!

# 301
Сне*инка ,благодаря за милите думи  Hug 
Хубаво е да е топло и слънчево   Nature Sunny
Пуфи,сайта ти много е напреднал,скоро не бях влизала там - енциклопедия по плетене и красоти,браво  bouquet

# 302
Big Pufana, ето аз вече плетката уточних благодарение на твоята помощ, а сега и моделът да уточня. Ще публикувам снимка И да кажа, аз мисля че трябва да се плете не вертикално, ами хоризонтално. Да започна от единият ръкав и до другия. Само немога да разбера - като гледам на снимката са надени парчетата, пък защо ли? Ето и снимката

# 303
Пуфи,сайта ти много е напреднал,скоро не бях влизала там - енциклопедия по плетене и красоти,браво  bouquet

Мисиии, да я доведеш твоята сладурнка да я видиме наживо. Пък за Гарфи да не говориме ...

Георгиева, много се радвам, че се е получило! Hug

Ето една трикотажна мода от мен за 2013 - http://issuu.com/editorialemoda/docs/mi_172_sel?mode=window&pageNumber=1

# 304
Много ми хареса детската рокличка  newsm10
а на Снежи полата е върха,ще има да мечтая да я стигна някога  newsm51
Ето нещо топло,готово току що-болеро.

# 305
pisenxeto красота! Това по края на една кука ли е? Що такава намусена манекенката?

Момичета, като захладня и заплетох един стар мохер, та се получи ето това. За първи път бримките около деколтето не ги "затворих" и после да нанизвам отново - оставих ги върху кука и после само от двете страни извадих допълнителни за бието. На мен ми допадна как се получи, повече от варианта с пришиване.

И в полузамръзнало състояние си закупих ето тази преждичка. Ама сега като се затопли и съм вече в голямо двуомение дали да плета толкова дебел пуловер или да ида да я сменя за нещо по-тънко. Съставът е 49 % вълна и 51 % акрил. Куки 4-6 номер.

# 306
pisenxeto красота! Това по края на една кука ли е? Що такава намусена манекенката?
Да,на една игла е.Манекенката тъкмо се прибра уморена,а аз бързах да го видя как стои  Laughing

# 307
и съм вече в голямо двуомение дали да плета толкова дебел пуловер или да ида да я сменя за нещо по-тънко. Съставът е 49 % вълна и 51 % акрил. Куки 4-6 номер.

Страхотен пуловерът, Дари.  Hug

А Ализето Лана голд е любима прежда моя. Няма да я сменяш. Изплети си нещо, което харесваш. Ще видиш, ще ти стане любима и на теб. Все пак иде зима ...

Писенцето, много сладко болерцето! Hug

# 308
big pufana  Joy ако само знаеш, че вчера съм била в парка с едно кълбо и докато си боцках си мислех за вашите срещи и се чудих дали няма да има отново някоя, че да се престраша да дойда Simple Smile))

ОООООООООк, няма да сменям преждата, но може малко да променя идеята и да взема да си спретна една жилетка. Почвам да мисля за новата концепция и приемам всякакви идеи!

# 309
а на Снежи полата е върха,ще има да мечтая да я стигна някога  newsm51
Писенце, Hug благодара ти! Ама ние тук нали не се гоним! Joy Такова красиво болеро си направила на хубавата манекенка! Heart EyesМоже да съм пропуснала нещо, но не си спомням да си ни показвала изплетеното за теб, което сподели, че ти е доставило толкова удоволствие!  bouquet

Дари, много добре се е получил пуловера! Аз харесвам така добре легнали биета!  bouquet
А за ланаголда на Ализе и моето мнени е да си го оставиш! Много добре се държи тази прежда и след пране и гладене. Такъв хубав цвят! Преди да прочета поста ти, тъкмо се любувах на последния модел от тази тема: http://club.osinka.ru/topic-60513?&start=195 и си мислех, че точно от Ланаголд  би се получило страхотно! Ако се вписва в стила ти и има къде и кога да го сложиш, препоръчвам!

# 310
big pufana  Joy ако само знаеш, че вчера съм била в парка с едно кълбо и докато си боцках си мислех за вашите срещи и се чудих дали няма да има отново някоя, че да се престраша да дойда Simple Smile))

Ще има! Обещавам!!! Тържествено! А кой парк?

Жилетки виж в блога ми. Бая съм събрала.  Simple Smile

# 311
  • София
pisenxeto, много е сладко болерото!
DarinaK, пуловерчето изглежда много
меко и топло, съвсем скоро ще му дойде времето  Simple Smile
А Ализе Ланаголд е една от най-приличните турски зимни прежди на пазара,
много добър ти е избора.

От мен още една версия на висналата памучна шапка,
с черната YarnArt Summer:

http://carmelabiscuit.blogspot.com/2012/10/odilia.html

# 312
 Embarassed Благодаря ви момичета!
Carmela Biscuit  -може ли малко обяснение за шапката или схема ако има някъде как се плете,че племенницата иска такава шапка.Ще пробвам да видя дали ще стане нещо  Confused

# 313
  • София
Carmela Biscuit  -може ли малко обяснение за шапката или схема ако има някъде как се плете,че племенницата иска такава шапка.Ще пробвам да видя дали ще стане нещо  Confused

Последните ми две шапки са импровизация по един модел на Ким Харгрейвс.
Но самият  модел не ти трябва, принципът, ако искаш да е такава дупчеста и
релефна, е да редуваш ивици от опакова, лицева, оризова плетка и тук-там по ред с дупки
(наметка + свивка). Оригиналният модел е къса плътна по главата шапка, каквито не
харесвам, затова следвах описанието до някъде, нататък си импровизирах.
Плетени са в кръг, на обръч 2.5 мм първите 7 реда оризова плетка (за по-стегнато около челото),
след това продължих с 3 мм обръч. Оранжевата е с Camilla 100% памук, която е една идея по-плътна,
затова са 105 бримки, черната е 111 бримки.
Плете се без наддаване дълго цилиндрично "тяло" на шапката около 26-27 cm (в разтегнат вид),
след това наведнъж рязко се свиват всички бримки в пет реда:
1 ред: *изплиташ една, свиваш следващите две*
2 ред: изплиташ всички
3 ред: *изплиташ една, свиваш следващите две*
4 ред: изплиташ всички
5 ред: всички бримки плетеш по две,
режеш конеца, прекарваш го през бримките няколко пъти и стягаш.

Пример за ивици:
7 реда оризова плетка
4 реда лицева
1 ред свивки - дупки
3 реда опакова
2 реда лицева
5 реда оризова
2 реда лицева
3 реда опакова
2 реда лицева
2 реда свивки - дупки
3 реда лицева
4 реда опакова
2 реда лицева
1 ред опакова
1 ред свивки - дупки
3 реда лицева
3 реда опакова
и т.н.  Grinning

Да не пропусна: след изплитане винаги правя мокро блокиране на шапката - накисвам в хладка вода с малко омекотител, внимателно изстисквам и оставям да изсъхне, като леко разтварям ивиците. Така шапката придобива форма и се отпуска, иначе от лицевите и опакови редове стои свита като при ластична плетка.

Последна редакция: пн, 01 окт 2012, 13:31 от Carmela Biscuit

# 314
Свързах се с тях по електронната поща - marketing@bulgaria-k.com - и ми изпратиха електронен вариант на каталога . Информираха ме ,че сайта още не работи за поръчки от България , много бяха любезни и ми отговориха много бързо.

Имат страхотни преждички , аз не съм любителка на вълната и изкуствените материи и смятам памука за идеален , а те имат чудесна колекция.Като ми дойде преждичката ще се похваля , а вие ще помагате с идеи. Избрах си разкошно червено Simple Smile

А могат ли да се поръчват малки количества  - 100, 200, 300г от цвят? С куриер ли идват и на каква цена доставят?

Здравей кокошчице ,

Извинявай , че сега отговарям , но не съм влизала , малко се разболяхме в къши. За количествата не съм питала ,но пък и със 100 грама какво да се изплете ?Моята преждичка дойде , опаковани са  10 кълбенца по 50 гр заедно (ше ви кача снимки след малко) и платих около 5 лева за доставката.

Общи условия

Активация на акаунт