Бихте ли работили нискоквалифициран труд?

• 24 010
  • 480
  •   1
Отговори
# 450
caffeine, говорим за различни неща. Не за Голямата депресия, а доста години след това....

# 451
caffeine, говорим за различни неща. Не за Голямата депресия, а доста години след това....

Чувала ли си термина "bias"? От множеството статии, опитващи се да обяснят кризата, ти избираш изречението, което ти пасва на начина на мислене и го преекспонираш. Не зная какво ти пречат работещите и успелите жени, но освен да започна да съзирам комплекси, друго не ми остава...........

# 452
Принципно сме царе да обясняваме сложни и многопластови процеси с едно изречение:)
Направо й е**ваме мамата на науката, с извинение. Втората кола съсипа световната икономика.

Това дали ще работиш нискоквалифициран труд няма нищо общо с кризи и теории, а е дълбоко индивидуален въпрос- както на външни обстоятелства, които са ти се паднали от житейската лотария, така и на склонността на всеки към едно или друго в личния си живот и според личния си характер.
Да не говорим, че много хора съвсем умишлено избират сфери на реализация, които е ясно, че няма да им носят големи приходи колкото и да са успели и си носят последствията били те под формата на по нисък материален стандарт, на финансова зависимост или на допълнителна  по нискоквалифицирана работа, която да им плаща сметките. И това не е нито от днес, нито от вчера.

# 453

Дай повече уточнения, моля. За кой период говориш и кога жените "са излезли" да работят? На мен лично това обяснение ще ми е много любопитно  Sunglasses

# 454

Чувала ли си термина "bias"? От множеството статии, опитващи се да обяснят кризата, ти избираш изречението, което ти пасва на начина на мислене и го преекспонираш. Не зная какво ти пречат работещите и успелите жени, но освен да започна да съзирам комплекси, друго не ми остава...........

А ти да се заяждаш? Аз съм работеща, със скромните 14 г стаж. Успокои ли се сега?
Интересно ми е, чета, интересувам се за кризата сега, как се е достигнало...какво ще е бъдещето ни. Нямам право да питам ли?  Thinking

# 455
По какъв точно начин нуждата от втора кола и двама работещи предизвиква икономическа криза ?

# 456

В тоя ред на мисли, ако съм с партньор и без работа, не бих харчила сили да мия чинии, по-скоро бих си направила прическа, грим и бих намерила начин да подкрепя партньора и заедно да измислим начини за подобряване на състоянието.

Това много ме изкефи  Grinning
Прическа и грим -подкрепа за работещия партньор  Laughing

# 457
Аз пък от известно време с чудя как оцеляваме всички ние с толкова много коли на глава от населението? Уж заплатите ниски, бензинът скъп, пък задръстванията ни от класа и колите и те все едни класни такива.  Grinning  Както се изразяваше един колега: "Да бе, ще се возя на метро като някой измекяр!" Та може и да има резон в това за вторите коли, за ваканциите в чужбина, за марковите дрехи и прочие. Статути, статуси, пък били те и на заем.

# 458
  • Пловдив
ПП Някога си учил за инженер това е било престижно и са се търсили такива специалисти днес не се търсят. Дали ще работиш някъде за 300 лв или ще си стоиш без работа, но с диплома или ще започнеш нещо друго? Според мен, ако работиш друго имаш шанс да произведеш нещо, да вървиш напред, а ако лежиш и плачеш какъв си онеправдан вишист не си от полза за никого.
Аааа, тук бъркаш. И сега се търсят ДОБРИ инженери. Не просто инженери. Готови, квалифицирани конструктори като топъл хляб ги лапат.

# 459
ПП Някога си учил за инженер това е било престижно и са се търсили такива специалисти днес не се търсят. Дали ще работиш някъде за 300 лв или ще си стоиш без работа, но с диплома или ще започнеш нещо друго? Според мен, ако работиш друго имаш шанс да произведеш нещо, да вървиш напред, а ако лежиш и плачеш какъв си онеправдан вишист не си от полза за никого.
Аааа, тук бъркаш. И сега се търсят ДОБРИ инженери. Не просто инженери. Готови, квалифицирани конструктори като топъл хляб ги лапат.
Разбира се! Да имаш занаят и да си добър в този занаят винаги е носило добри доходи.

# 460
Разбира се! Да имаш занаят и да си добър в този занаят винаги е носило добри доходи.

Новоизлюпените инженери какво да правят? Да приемат "факта", че щом никой не ги наема на работа, то те са НЕ ДОБРИ и за нищо не стават или да пробват на друг фронт?

# 461

В тоя ред на мисли, ако съм с партньор и без работа, не бих харчила сили да мия чинии, по-скоро бих си направила прическа, грим и бих намерила начин да подкрепя партньора и заедно да измислим начини за подобряване на състоянието.

Това много ме изкефи  Grinning
Прическа и грим -подкрепа за работещия партньор  Laughing

Е, сигурно е по-добре изнервена и невчесана жена, която носи пари от нискоквалифицирана работа.

Освен това нека разграничим нуждата от статус и "да си културтрегер" и да намериш начин да продадеш способностите си, дори да не е по специалността. Защото първото наистина са фантазии, но второто е разумен начин да монетаризираш нещо повече от физически труд. Защото си признавам, че би ми било трудно да монетаризирам физическите си способности, понеже са ограничени. А и отговарям главно за себе си.

# 462
  • Пловдив

Новоизлюпените инженери какво да правят? Да приемат "факта", че щом никой не ги наема на работа, то те са НЕ ДОБРИ и за нищо не стават или да пробват на друг фронт?
Те започват на ниски заплати. С времето или стават добри инженери и им порастват заплатите или си седят на ниските заплати. В една фирма освен конструктори има и технолози,  по принцип завършват едни специалности.

# 463
Аз пък от известно време с чудя как оцеляваме всички ние с толкова много коли на глава от населението? Уж заплатите ниски, бензинът скъп, пък задръстванията ни от класа и колите и те все едни класни такива.  Grinning  Както се изразяваше един колега: "Да бе, ще се возя на метро като някой измекяр!" Та може и да има резон в това за вторите коли, за ваканциите в чужбина, за марковите дрехи и прочие. Статути, статуси, пък били те и на заем.
Тръгването на жената на работа /масово някакво по някое време/ причина за кризата и нуждата от втори автомобил не са като маркови дрехи ,луксозни екскурзии и прекаленото консумиране .

# 464
Това дали ще работиш нискоквалифициран труд няма нищо общо с кризи и теории, а е дълбоко индивидуален въпрос- както на външни обстоятелства, които са ти се паднали от житейската лотария, така и на склонността на всеки към едно или друго в личния си живот и според личния си характер.

Благодаря ти, че го написа, сред толкова много клишета.
Имах и работа, даже две-едната за много добри пари, другата интелектуална-в БАН,
когато зарязах всичко и започнах супер нискоквалифицираната работа.
Хората около мен бяха в шок от това решение.  А аз исках просто да си почина.
Имах чувството, че мозъкът ми ще експлодира, а физическият труд прави чудеса.
По-добре е от само да си стоиш в къщи, защото като не правиш  нищо и в главата ти пак цъка и трака. Поне при мен е така.
На петият месец вече почнах да се посъвземам и да се чувствам по-добре.
После вече ми стана скучно, това което правих, но вече ми беше харесало в другата страна
и реших да доработя нужното време, за да си изкарам документи.
Т.е. моето работене на нискоквалифициран труд пак си имаше някаква определена цел,
различна от без работа съм и трябва да закърпя положението с нещо си. За мен имаше работа в България.
Постигнах си целта и си намерих работа, адекватна на образованието и опита ми.

Общи условия

Активация на акаунт