Бихте ли работили нискоквалифициран труд?

• 24 010
  • 480
  •   1
Отговори
# 465
Рокси, споменах един факт, надали това описва изцяло днешната ситуация. Нали го играя агент-провокатор. Wink

zlatnata tolumba, ако бе дошла в чужбина с деца? Даже дали би тръгнала....Интересно е как мислиш, че би постъпила. Както Рокси обяснява - житейски ситиации бол.

Интересно ми е последните години /преди това не ми се е налагало/ защо да си зависим в БГ от човека до теб се приема адски отрицателно. Иначе темите едните с/у другите съм ги чела и аз. Но още се чудя защо се е стигнало до тук....

# 466
ПП Някога си учил за инженер това е било престижно и са се търсили такива специалисти днес не се търсят. Дали ще работиш някъде за 300 лв или ще си стоиш без работа, но с диплома или ще започнеш нещо друго? Според мен, ако работиш друго имаш шанс да произведеш нещо, да вървиш напред, а ако лежиш и плачеш какъв си онеправдан вишист не си от полза за никого.
Аааа, тук бъркаш. И сега се търсят ДОБРИ инженери. Не просто инженери. Готови, квалифицирани конструктори като топъл хляб ги лапат.
Нямам предстаа каква е ситуацията в България, но на "запад", инженерите винаги са били търсени и много добре платени.

# 467
caffeine, говорим за различни неща. Не за Голямата депресия, а доста години след това....

Чувала ли си термина "bias"? От множеството статии, опитващи се да обяснят кризата, ти избираш изречението, което ти пасва на начина на мислене и го преекспонираш. Не зная какво ти пречат работещите и успелите жени, но освен да започна да съзирам комплекси, друго не ми остава...........

А ти да се заяждаш? Аз съм работеща, със скромните 14 г стаж. Успокои ли се сега?
Интересно ми е, чета, интересувам се за кризата сега, как се е достигнало...какво ще е бъдещето ни. Нямам право да питам ли?  Thinking

Не се заяждам. Просто опонирам на много едностранните ти представи за ролята на жената в обществото. Разбирам, че ти се имаш за "еволюирала", но аз съм на друго мнение и държа да го напиша. Или мислиш, че само ти имаш право на мнение? Опониране не е равно на заяждане.

# 468
  • София
ПП Някога си учил за инженер това е било престижно и са се търсили такива специалисти днес не се търсят. Дали ще работиш някъде за 300 лв или ще си стоиш без работа, но с диплома или ще започнеш нещо друго? Според мен, ако работиш друго имаш шанс да произведеш нещо, да вървиш напред, а ако лежиш и плачеш какъв си онеправдан вишист не си от полза за никого.
Аааа, тук бъркаш. И сега се търсят ДОБРИ инженери. Не просто инженери. Готови, квалифицирани конструктори като топъл хляб ги лапат.
Аз не казвам, че не се търсят инженери, просто давам произволен пример, чисто хипотетично, можех да кажа лекар, учител или друго.

# 469
zlatnata tolumba, ако бе дошла в чужбина с деца? Даже дали би тръгнала....Интересно е как мислиш, че би постъпила. Както Рокси обяснява - житейски ситиации бол.

Веднага ти отговарям-нямаше да тръгна. Но не поради причините, които си  мислиш ти.
Отиването в чужбина никога не ми е било цел. Просто така се случи, че исках да се махна на далеко
и ми се отвори шанс да е наистина на далеко. И една от причине да изпуша така,
беше и нежеланието на бившия ми мъж да имаме деца по него време.
Т.е. ако имахме, се предполага, че щах да съм си щастлива и доволна и да не ми се бяга.
Ама знае ли човек...
Описвам тогавашната ситуация и взетото решение на база тогавашните обстоятелства.
И да,това се опитвам да обясня и аз-не е само бяло и черно.
Няма работа, няма пари-издържа те някой или почваш кофти работа.
Аз почнах кофти работа по други причини. И когато причините бяха преодоляни, я приключих.

# 470
Опитвам се да раздвижвам тема, която ми е интересна и ще ми бъде, като задавам въпроси тип "горещ картоф". sophiemmaspencer, излишно е да се пънеш да ми правиш психопортрет. Peace

Попадам аз на изказване на един американски професор, който споменава тази причина. После на друга професорка - и тя така. Не коментирам дали това е/не е конспирация (Рокси  Wink), а че е интересен факт. Съвпадение ли е или не?! Сега по-ясна ли съм?

zlatnata tolumba, това си помислих и аз.  Hug
Житейски ситиации - с лопата да ги ринеш.

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 22:11 от немирница

# 471
Бо_, тя държавата дава помощи само на братята ни роми.
Ако човек очаква да се издържа с някаква помощ от 50-100лв, трябва да си умре просто.

трябваше да добавя и обезщетения, и др..

# 472
Защо всички хора говорят само за работа и покупки? Rolling Eyes

# 473
Опитвам се да раздвижвам тема, която ми е интересна и ще ми бъде, като задавам въпроси тип "горещ картоф". sophiemmaspencer, излишно е да се пънеш да ми правиш психопортрет. Peace

Не ме интересува личността ти, опонирам ти само защото съм много несъгласна с начина ти на мислене. Горещ картоф? ПлийййЗ..

# 474
punky90, нали живеем в консуматорско общество?! Различното мнение не се приема!  Mr. Green

sophiemmaspencer, не си "съгласна с начина ми на мислене"? Ха. Как пък от няколко мнения си изгради достоверен образ?! От хвърлени в пространството идеи, мисли...Ти сериозно ли? Моля тееееееее.....

# 475
Като имам пак време, ще прочета коя какъв начин на мислене има, че ми стана интересно.Готина вечер! Simple Smile

# 476
punky90, нали живеем в консуматорско общество?! Различното мнение не се приема!  Mr. Green

sophiemmaspencer, не си "съгласна с начина ми на мислене"? Ха. Как пък от няколко мнения си изгради достоверен образ?! От хвърлени в пространството идеи, мисли...Ти сериозно ли? Моля тееееееее.....

Ох, много на сериозно се вземаш. Не обичам да влизам в глупав конфликт. Прочетох 2-3 твои мнения, които ми направиха впечатление и си изразих мнението. Ти си въобрази, че ти градя психологичен портрет. Моля ти се! Нека спрем до тук!

# 477
Цитат
Бихте ли работили нискоквалифициран труд?

Да бих, но като почасова заетост с плащане веднага след това. Тук този метод за съжаление все още не е много популярен.
Зависи и от работата де - без магистралка и тем подобни.

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 09:02 от Палмичка

# 478
Да, даже работя такъв в момента. Говоря 4 различни езика всекидневно, подложена съм на стрес, а и работата е тежка физически...но какво да се прави, такъв е животът, особено в чужбина. И аз съм учила 6 години, ама кел файда в момента от дипломата ми в момента.

# 479
не е въпроса какво работиш, а колко получаваш!

Общи условия

Активация на акаунт