Бихте ли работили нискоквалифициран труд?

• 24 021
  • 480
  •   2
Отговори
# 15
  • Kопенхаген
belinda , споделям гледната ти точка.

Конкретно в моя случай, когато решихме да започнем живот в чужбина заминахме много преди да се появи детето. Предоставя ти се възможност, стягаш багажа и заминаваш.
С появата на децата вече решителността намаля драстично.

Labrador , както винаги мъдър.

Ето за това пречупване в нас говоря.

Вземането на решението да започнеш кофти работа след като си обитавла лъскав офис не е много лесно.

# 16
Не си притисната достатъчно, щом имаш избор.
В такъв случай не бих, защото има една опасност - оставаш си там. 

# 17
Ако в лъскавия офис ти дават 500 лева и те гърчат от 8.00 до 18.00 без обедна почивка, може и да не се замислиш особено и да хванеш самолета.

# 18
Ами че аз работя ниско квалифициран труд.В началото длъжноста ми не беше определена като нискоквалифицирана,но после поради разни работодателски врътки промениха кода на раб. място,името на длъжноста и от апаратчик станах работник.Това по длъжностна характеристика.Иначе естеството на работа си остана същото.Не е болка за умиране,парите си ги бива и затова си трая.Давам си реална сметка,че тези пари,които получавам на моята ниско квалифицирана работа,не бих ги получила и в най-лъскавия офис в града.Говоря за провинцията,разбира се.За мен е по-важно като вкарам картата в банкомата да имам пари,не работя за престиж,нито за слава,работя за пари.Какъв е смисъла да дремя в някой офис за 400лв?!

# 19
Това си е до мислене. Ако мислиш цял живот да дремеш в офиса, няма смисъл, да. Но ако имаш амбиции да се издигаш....

# 20
  • София
Това си е до мислене. Ако мислиш цял живот да дремеш в офиса, няма смисъл, да. Но ако имаш амбиции да се издигаш....

и възможност, не само амбиция  Peace

# 21
BirdsFlu , според теб високата заплата за лоша работа в чужбина е добра причина да се откажеш от професията си в БГ?

Не, за мен не е добра причина. Но познавам много хора, за които е. Биохимик, който е пътно-строителен работник в Канада. Детска учителка, която гледа 2 баби в Испания. Текстилен технолог - помощничка в кухня в Холандия... Житейски истории и избори - всякакви  Hug

Не си притисната достатъчно, щом имаш избор.
В такъв случай не бих, защото има една опасност - оставаш си там

Е това подчертаното е страшното и според мен.

# 22
Не разбрах - нискоквалифициран труд = кофти работа ли?

Според мен, много нискоквалифицирани професии са си екстра - никой не очаква кой знае какво от теб, работиш на чист въздух и т.н. Единственият проблем, че не са кой знае колко добре платени.

# 23
Ако тук имам хубава, макар и не много високо платена работа, много, ама много трудно бих се хванала на нискоквалифициран труд, да не говорим пък да бърша задници в чужбина.
Вложила съм доста в себе си и от себе си, за да си го причинявам това.

# 24
За мен кофтито е когато си принуден от обстоятелствата или възгледите ти т.е. когато падаш отгоре на долу и най- важното не желаеш да работиш това.
Хората които приемат такава работа има и опасност да останат там при случай, че се задържат дълго. Това все пак не е стълбица в йерархията.

# 25
Не само бих, ами съм и работила ниско квалифициран труд
И то още когато бях сама
Сега, с две деца- ако не дай боже остана без работа, бих работила каквото и да е, за да не ги оставя гладни. не би ме плашило да остана на същата позиция по-дълго време, ако алтернативата е да съм трайно безработна.
В чужбина не бих заминала без подсигурена работа и условия да взема семейството с мен. Понеже не съм кой знае какъв ценен кадър, не валят такива оферти от чужбина, следователно не е опция.

# 26
  • Талант на 2012,2013 г.
Работила съм. Слязох така да се каже от коня на магарето. Знам какво е. Работих докато не ми взеха здравето. Е, сега вече НЕ мога да го работя дори да искам.

# 27
говорите за нискоквалифицирания труд,като за някакъв вид бич,наказание или последна опция  Rolling Eyes
никога ли не сте срещали хора,избрали този вариант доброволно?
причините могат да са безкрайно много...финансови,лични,емоционални...
за мен в нискоквалифицираният труд има много плюсове-свободата и липсата на допълнителен стрес,опцията бързо да смениш попрището,възможността да се пренасочиш в средата на живота и „по никое време“,докато и припечелваш...
има хора,които избират да не търсят и драпат за кариера и много пари,а примерно имат други приоритети Peace

# 28
Да, да, да! И ако знаете за каква работа се боря, ще се потресете. Но аз се боря, и в конкурс участвам, и даже връзки съм пуснала, защото съм прекалено квалифицирана за дейността.

# 29
Защо да се потресем,Касита?За моята длъжност също се минава през интервю,конкурс още не са измислили,но пък  връзките ,пардон-препоръките,също не са от беззначение.А дали ще те одобрят...кой знае...нищо,че е неквалифициран труд,нищо че изискването за образоване е основно Mr. GreenТова го казвам без никаква ирония.

Общи условия

Активация на акаунт