Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 405
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
Ние имаме - ДЧФВС, модул "Игри". Включен е в програмата - четвъртък, 5-ти час  Peace

# 706
  • Пловдив
Така и предположих Simple Smile
На детето е писана двойка, защото е пяло фалшиво. По същия начин пред класа изкарано и....
То, аз ако гракна пред някого, не двойка, шамар мога да отнеса.

Ми аз ако пиша за фалшиво пеене двойки шефа ще ме изгони от работа после. Няма да е шега 350 от 400 ученика да получат по една хубава двойка  Laughing Laughing Laughing

По физическо има един допълнителен модул. Хич не съм наясно какъв точно е, но помня преди години ,че можеше да се избира между игри и туризъм. Първоначално искахме да изберем туризъм и да правим с родителите екскурзии по планината веднъж месечно. Само че се оказа ,че ако изберем това задължително трябва да се обвързваме с инспекторати, фирми, туроператори и се отказахме. Избрахме игри и имаме всяка седмица по един допълнителен час физическо възпитание - игри. Часът е веднъж седмично след учебните часове - пети час за първи клас. Може да се сложи и през почивните дни, но не е удачно.

Докато публикувам Лсс и Небесна са писали и допълвам, че става въпрос точно за това.

# 707
  • София
"Всяка учебна седмица, освен задължителните учебни часове, включва и по един учебен
час по учебния предмет “Физическо възпитание и спорт”, който се използва за
организиране и провеждане на спортни дейности на открито, съгласно чл.16, ал.2 и ал.4
от ЗСООУП."

Ето за този час питам, това не е ЗИП, имате ли включен в програмата такъв час?

Не. Но часовете по физкултура са 3+ 2 часа допълнителни спортни занимания и клубове по интереси.

# 708
Така и предположих Simple Smile
На детето е писана двойка, защото е пяло фалшиво. По същия начин пред класа изкарано и....
То, аз ако гракна пред някого, не двойка, шамар мога да отнеса.

Ми аз ако пиша за фалшиво пеене двойки шефа ще ме изгони от работа после. Няма да е шега 350 от 400 ученика да получат по една хубава двойка  Laughing Laughing Laughing

С мъжа ми се смеем, че в училище са го изпитвали на биографиите на композиторите Simple Smile и наистина, има завидна музикална култура.
И сега, неговата 6 по пеене равна ли е на моята, при обстоятелствата, че пеех в група за руски народни песни и свирех в училищната музика от 5 до 11 клас...

Същевременно по физическо ,при хвърляне на малка топка никой не ме е изпитвал на биографиите на олимпийците Joy,

Не е зле и по специалните предмети да има оценяване ,близко до реалното, според мен.

# 709
  • София
Maрти, говоря с майка на момиченце във втори клас и на тях така са им казали, но миналата година децата дори не са влизали в салона. Изобщо много от нещата, които са разказвали на първокласниците миналата година са останали само "разкази". Сега им отнемат и правото на занималня за всички деца, нямало място, а те са 4 втори класа, догодина нашите ще са пет, какво да очаквам.

buni, ако наистина така се случи с физическото ще е много неприятно. Аз също съм против да се провежда в стаята. Относно занималнята мисля, че нашата паралелка това не я касае, защото тя и тази на Миленкова са целодневна форма на обучение и те до 4 - ти клас ще учат по цял ден. Вчера ни дадоха програмата и часовете са им разпредлени и сутрин и следобед.

Аз също в програмата не видях да има допълнителен час по ФВС. Има само два, но пък за сметка на това всеки ден имат часове по "Занимания по интереси". Някой има ли идея какво ще правят в тези часове?
От вчера им работи стола и аз съм много доволна, че най - сетне ще яде манджички, а няма да кара на сандвичи. Менюто ми се видя много хубаво и се надявам, че ще яде, че той е от злоядите деца Rolling Eyes.

# 710
  • София
и при нас са 2 часа, но пък поне са пълноценни, Филип чака с нетърпение да имат пак, играят някакви игри и мн се забавлява, като е хубаво време на двора, при лошо в салона, за мен е ок.
Вчера ми разказваше, че по бит и творчество по някое време щели да носят конструктури и лега... newsm78 за първи път чувам такова нещо за у-ще...и предполагам каквото и да занесе 2/3 от частите няма да се върнат Laughing та точно с лего се чудя дали да го пускам, а той точно това ще иска Simple Smile

# 711
  • Варна
Синът ми е имал физическо 2 пъти до сега. Единия път времето не беше хубаво и бяха в салона, вчера - на двора. Много е доволен, любимия му час бил по ... физическо  Mr. Green.
Музика, пак 2 часа до сега - единия са слушали песни, другия са решавали задачи по математика  Confused.
По всички предмети преподава класната, по английски влиза друга г-жа.

# 712
  • Бургас
Пратих 2 ЛС преди няколко дни /не помня точно/ в кое у-ще е синът ми и т.н., но гледам не сте ни вписали на 1 стр, не държа изобщо да ме има там, но ми стана чудно защо никой не ме отрази Laughing

За часовете по физическо - моят син днес има за втори път. Проблемът ми е, че играят примерно физическо и после си остават със същите дрехи в час... потни и т.н. Къде да се преобличат няма, салонът е зает, малките ги водят на двора, ако времето го позволява, ако не, щели да играят в стаята  Crazy

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 09:33 от Мон...

# 713
  • София
Мон... - вероятно защото първият пост се редактира до време, вероятно в следващата тема ще сте в списъка Simple Smile

за преобличането - нашите в стаята вършат тази работа, което ми е странно...но пък поне се преобличат Simple Smile

# 714
Пратих 2 ЛС преди няколко дни /не помня точно/ в кое у-ще е синът ми и т.н., но гледам не сте ни вписали на 1 стр, не държа изобщо да ме има там, но ми стана чудно защо никой не ме отрази Laughing

...

Най-вероятно е изтекло времето в което може да се прави корекция в първи пост.
Предполагам ще ви добавят в новата тема.  Laughing

ПП Докато пиша Angel_Dust ме изпревари.  Simple Smile

# 715
  • Бургас
Зорът ми беше да се записвам автоматично в темата и да не се налага да я търся /ако правилно съм разбрала, че така става/  Simple Smile

# 716
  • София
хахах, не, не става така, просто  за наше си инфо кой къде учи Simple Smile

# 717
Да споделя нещо, което не очаквах да се случи...Детето не е загубило нищо досега, по принцип е отговорна и не забравя, но като си изваждала купон от портфейла, го оставила на чина и отишла до тоалетна. Когато се върнала няколко дечица веднага докладвали как едно момиченце от друг клас, с което са заедно на занималня отишло до чина й, извадило едно левче и си го прибрало в джоба. Моята госпожица казала на госпожата, която веднага се намесила, детето си признало и върнало паричката. Не е нищо фатално, но не вярвах да се случи толкова рано...

# 718
Зорът ми беше да се записвам автоматично в темата и да не се налага да я търся /ако правилно съм разбрала, че така става/  Simple Smile

С добавянето в първия пост не се записваш автоматично, а тогава, когато публикуваш мнение в темата, тя се появява в твоите отговори.(май замотано го обясних)  Laughing

# 719
  • София
Angel_Dust, ако много настоява, може да му вземеш някой по - евтин конструктор на друга фирма и ако загуби части да не те е яд.
Като спомена Лего, следобед класа на Дани часовете ги провеждат в една стая, която е много симпатична и най - важното е пълна с най - различни конструкори Лего и занимателни игри. Миналата седмица времето като не беше подходящо за игра навън единия ден две три момченца се бяха събрали и сглобяваха един от конструкторите и заради него трябваше да чакам 15 - ина минути, защото Дани не искаше да си тръгне преди да довършат камиона Laughing. В петъка, пък отидох по - късно и бяха останали само 2 деца и те заедно с госпожата играеха на Монополи и се наложи пак да чакам.

Общи условия

Активация на акаунт