В чужбина с три деца

• 18 662
  • 225
  •   1
Отговори
# 15
 Защо да са смешни ? Питам - ако може да ми се даде отговор - даде. Ако не - не. Не знам защо в този форум някои като попита нещо и веднага му се скача. И започва да му се обяснява колко е тъп и т.н. Според мен би трябвало да се отговаря със става или не става.

# 16
  • София
sunnymoney, не се обиждай на момичетата, правилно са те посъветвали. Няма държава, която само чака многодетни чужденци, за да им плаща осигуровки. Ако сте решили сериозно да заминете, нека първо съпругът ти си намери работа и тогава да прецени дали ще може да издържа всички ви там. Помисли логично - ако така лесно се даваха помощи, досега половин България да е заминала, а и не само.

kimmy, въпросите ти са много общи, за да очакваш конкретен отговор. Но общо взето първата стъпка е да намериш работа. Тогава сама ще можеш да отговориш на останалите въпроси.

# 17
Смешни са въпросите, защото никой няма да седне да ти обяснява как работи една държава. Ти сама трябва да си направиш домашното като прочетеш в Гугъл това-онова. Но понеже не знаеш какво да търсиш искаш някой да ти дръпне лекция в съкратен вариант. Нито държава си уточнила, нито какви езици владееш (ако изобщо) и очакваш някой да те съжали и да разкрие всички вратички, смятам, че ти ни взимаш на подбив и жестоко ни се подиграваш.

# 18
Не съм в немскоговоряща страна, но според мен има 2 варианта.
Или да си намериш работа и да получиш съответните права, или да декларираш че имаш източник на доход, с която можеш да се издържаш.
Мисля, че е наивно да мислиш, че в която и да е страна ще пристигнеш и ще се запишеш някъде , след което ще получиш жилище, социални помощи за живот на семейството и детски. /е,освен, ако не отвориш катун  с челядта пред Уестминстърското абатство, но едва ли сте от този тип хора/
Емигрантите ( поне в Италия) имат огромен зор да си намерят дори квартира,  ако не могат да представят, че си финансово независими , имаш договор за работа и разрешение за престой. Това е причината да има толкова хора, които се блъскат по много в една квартира.

Може би има варианти за някакъв приют за бедни, спалня, от която да те екстрадират легално след известно време, а в това време да си търсите работа.

Или някой от двамата да замине, да заработи и да уреди дом, после и децата да преместите.
Това на мен като че ли ми се струва най-добрият и щадящ децата ви начин.

# 19
Защо да са смешни ? Питам - ако може да ми се даде отговор - даде. Ако не - не. Не знам защо в този форум някои като попита нещо и веднага му се скача. И започва да му се обяснява колко е тъп и т.н. Според мен би трябвало да се отговаря със става или не става.
Е, очевадно става, навсякъде има самотни майки с деца и нито Щатите, нито Великобритания, нито Германия са се затрили. Значи живеят и се лекуват.
На мен ми е интересно ти как би отговорила на този въпрос за България- можеш ли да кажеш с две изречения еднозначно  категорично как е организирано здравеопазването и колко струва преглед при лекар.

Пък за говоренето....много хора навсякъде говорят английски, но все пак зависи какво можеш да работиш. В някои браншове е ок, в други няма как да стане, не просто е несериозно, ами е наивно да впрягаш така каруцата пред коня.

# 20
kimmy английски на много места говорят, въпроса е ти къде може да заминеш и да работиш легално, това трябва да ти е първата чуденка, оттам вече да си нагласяш другото. Ето например в Щатите говорят английски. Можеш ли да заминеш с работна виза? Не. Евентуално ако спечелиш зелена карта...В Канада говорят английски. Можеш ли да заминеш с работна виза? Можеш ли да отидеш в ЮК със разрешително за работа?
Не виждам какво значение има за теб колко струва педиатър в разни ми ти страни по света, ако можеш да ги посетиш само евентуално като турист някой ден.

# 21
Тук във форума си го обичате това да скачате на някой. Да не попита човек нещо и се започва ............ За пореден път съжалявам , че  зададох въпрос.

На мен ми е интересно ти как би отговорила на този въпрос за България- можеш ли да кажеш с две изречения еднозначно  категорично как е организирано здравеопазването и колко струва преглед при лекар.

Да мога да отговоря на конкретен въпрос за здравеопазване , детски градини и др.

# 22
Кажи ни моля, колко струва преглед при педиатър в България със и без здравна застраховка. Може да сравним дали е по-скъпо от моята англоговоряща страна.

Направо се учудвам на наивитета на някои. Как живеете? Рибата в Дунава, те за цените на педиатъра в англоговоряща страна се чудят. Не мога. ooooh!

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 23:00 от Цонна

# 23
Кажи ни моля, колко струва прегелед при педиатър в България със и без здравна застраховка. Може да сравним дали е по-скъпо от моята англоговоряща страна.

Направо се учудвам на наивитета на някои. Как живеете? Рибата в Дунава, те за цените на педиатъра в англоговоряща страна се чудят. Не мога. ooooh!

Да. Мога да ти кажа. Близка приятелка плаща по 40лв. на консултация. Някой път и повече. Като не можеш да издържаш наивността ни не пиши. С авторката сме задали въпроси , искайки да чуем мнения от хора , които са там т.е. от първа ръка.  Ама потребителите забравят , че форума е за удоволствие , обмен на информация , взаимопомощ и започват да критикуват ей така , защото си нямат работа.

# 24
Не, напротив искам да ти помогна, НО ти никъде не споменваш накъде си се запътила. Половината свят са англоговорящи страни с различни видове визов режим. Та е хубаво да уточниш къде точно би желала да работиш.

Не казваш на какво ниво владееш анлгийски-по всяка вероятност на никакво, защото иначе би нащракала 5 ключови думи в Гугъл и голямата каша в главата ти щеше да се изясни за една седмица. Тук във форума можеше да попиташ доуточняващи въпроси, а не колко струва педиатъра, защото сама се сещаш когато отиваш при педиатър има много порцедури, които могат да бъдат таксувани допълнително. Като например поставяне на ваксини би било с различна цена от това да си пробиеш дупки за обици.

След това уважаемата аудитория преди да се впусне да ти предлага варианти да се установиш в англоговорящата страна би искала да знае какво можеш да правиш. Защото, ако мислиш да си нечия чужда детегледачка какво би правила с  едногодишното си чадо по това време. Кой трябва да поеме грижата за него/нея? Очаква се, че тук трябва да започнем да говорим за детските градини и колко струват те и да ти се обясни, че ще ти е много трудно да ходиш на работа за мизерни пари, да плащаш наем, по всяка вероятност в мизерен квартал и да плащаш градина на чадото. Парите, които ти  евентуално ще изкараваш няма да ти стигат и след това ще има тема колко струва билета до България и кога е най-близкия полет.

А кой каза, че не изпитвам удоволствие и не се забавлявам при срещата с такива елементи?! Гледам, че те не сте на изчезване, така че има още много да ни радвате с въпросите си. Алелуя.

# 25
Ами тя иска да разбере коя е най-социалната англоговоряща държава, за да се насочи към нея с оглед по-лесно да си отгледа ( сама) детето.  Само че не знам кой знае отговора и може да направи адекватните сравнения.  Simple Smile Аз съвсем на посоки си мисля, че страна като ЮАР може да пасне - сигурно има работа за хора с нейния бекграунд туристически + евтини услуги за гледане на деца

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 23:44 от 10 c's

# 26
Ако в България от франкофонкса се пръвърне в англофонска то моят отговор е неминуемо да си остане там където и дават майчинство въпреки, че на бас се хващам не е работила нито един ден в живота си и там където не знаеш колко ти струва педиатъра, а ако си чул то е по думите на "приятелка". Wink

Иначе разбирам мечтите да търсиш по-добро за себе си и за детето си и дълбоко ги подкрепям. Сполай.

# 27
От къде си пък толкова сигурна , че не съм работила ни един ден в живота си . Като ми видиш трудовата книжка пак ще говорим. На мен педиатъра в момента нищо не ми струва , защото аз водя детето си в поликлиниката при личния му лекар. Просто не ми се е налагало да го водя на частни консултации. Затова давам пример с близък до мен човек.

# 28
Ами дай я.

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 00:03 от Цонна

# 29
. Знам , че е доста трудно с малко дете в чужбина. Имам ли изобщо някакъв шанс ?

kimmy, пиша без капка сарказъм; така както се оправяш в Бьлгария като самотна майка, така ще бьде и навьн, но без помощта на семейството, приятели или сьседи. т.е.10 пьти по-трудно. Сьвсем реална ситуация, започваш нова работа и ти се обаждат от детската градина, че детето е вдигнало температура и трябва да си го вземеш. Работодателите сьщо имат деца, но определено на тях и дреме и всичко което се очаква от теб е да си на работа всеки ден...

и не се обиждай, защото повечето хора които задават въпроси от подобен характер, изобщо не са си направили труда да проучат сами, просто очакват че този форум е съкратен вариант на сайт за имиграция по държави.

Общи условия

Активация на акаунт