В чужбина с три деца

• 18 663
  • 225
  •   1
Отговори
# 30
......Казаха ми,че в Германия за многодетни семейства имало дори облекчения за апартамент(плащане на сметките и наема и социални помощи,поне докато човек се ориентира и си намери свястна работа).....

не мога да повярвам, че все още се носят подобни легенди в Бг, все пак минаха над 20г от 10 ноември.

в крайна сметка си е ваша работа , разбира се.

# 31
днес съм добра и ще отговоря за Франция:
за ясла се записваш,като се зачене детето,следователно шанса ти е нулев
на 3 години тръгва на училище,но максимум до 18 и30,следователно ако работиш в ресторант,примерно,ще ти трябва детегледачка (може да намериш и за 5 евро на час,на черно и ако ти се рискува)
снощи гледах по телевизията:работа като сервитьорки имало,казват,но за 1200 евро и 39 ч/седмица
допълнителните часове-без заплащане
квартира:нормалните за живеене са скъпи и искат гаранции,че можеш да плащаш
това за големите градове,където шанса да се намери работа е по-голям

# 32
Момичета аз вече съжалих,че попитах за каквото и да било,ясно ми е,че ви е било трудно като сте заминали за някъде,но аз децата не мога да ги оставя в бг,а аз и мъжът ми да заминем и,въпреки че в бг се занимавам със собствен бизнес искам да се махнем за да осигуря на децата си по-добър живот,тъй-като знам от други майки,че е доста трудно с яслите и градините,затова попитах,ако не ги пусна поради липса на места и няма кой да ги гледа,аз ще трябва да стоя и да ги гледам,а ако само мъжът ми работи,няма да има как да издържаме и затова исках да приуча и да споделите,ако някоя от вас е изпаднала в положение,че няма кой да й гледа децата какво е направила,но явно съм сбъркала мястото.Извинявам се на всички,които са се обидили или ме мислят за някаква ромка искаща да живее на социални помощи,но аз съм на 25г. и искам докато съм млада и децата малки да се махна,защото знам че по-натам ще ми е мнооого по-трудно.Считайте,темата за закрита от моя страна и благодаря на тези,които са дали информация за страните,за които са осведомени.  bouquet

# 33
Добре де, sunnymoney,  две неща:
-защо не написа последното (но моля в отделени изречения) в началото още
-защо подхващаш нещата от краката?

Първо  си отговори на въпроса вие за къде евентуално имате качества.
Учила ли си немски или друг език например?

Защото ако мъжът ти има търсена професия и знае език, може да се издържате и само на неговата заплата. Или обратното - ако ти си с такава.

# 34
Аз пък и след последното не бих могла да отговоря. Без да се знае каква професия има работещия партньор как да знаем дали може да издържа семейството си? И какъв стандарт на живот се очаква, разбира се.
Ако е просто до 'става или не става'- става, има много семейства с деца, в които единият не работи, дори да ходят на градина.
То от град до град има разлики, какво остава да отговаряме за англоговорящи държави, за такива, в които много! хора говорят английски или за немскоговорящи.

# 35
Аз напоследък изпитвам дълбоко уважение към немската държава, затова че не се е сринала още икономически от многохилядния щурм на семейства, дето искат "плащане на сметките и наема и социални помощи,поне докато човек се ориентира и си намери свястна работа". Ако тези легенди се носят във Филиповци, иди-дойди, ама някак си е тъжно да установиш, че трезво мислещите хора са се свършили в България. Що така ми идва наум изказването на ББ за материала в тази връзка, не знам...

# 36
kimmy,

Отпиши от списъка Англия. Все още ти трябва работно разрешително за тук.
Дори и да нямаше разрешителни, работа няма както преди, иска се местен опит.
По другия въпрос-пак, отпиши ни. Щом, колко струва педиатъра е един от двата въпроса,
няма да ти хареса местната практика. Тук не се подскача при сополи и температура.
Парацетамол е панацеята за всичко. А и до педиатър не се стига лесно.

Другата дама, колкото и да се извинява, не променя факта, че-
Да, те искат да живеят на помощи.
Обидена не съм. Дори и не се възмущавам вече.

# 37
Аз за кемито измислих вариант-брак в чужбина.

# 38
Никаква помощ не е това.
Снимки, профил и адреси.

# 39
Е тя каза, че работи в туризма с чужденци, има къде да се запознаят, само чара трябва да пусне.

За мен първия въпрос свързан с емиграцията е в кои страни мога легално да замина и работя. В кои от тях мога да практикувам професията си, има ли търсене на работния пазар, на какви компромиси съм склонна и в какви други сфери мога да се пласирам, при тях как е търсенето и условията. Говоря ли езика, на какво ниво,  географски особености ако са фактор, ...И като вече има обща представа за ситуацията могат да се гледат разни подробности като колко струват доматите, като междувременно си уча езика и си пестя за първите трудни месеци.

# 40
То май брак с чужденец си е най - добрата оферта. Аз редовно се запознавам с чужденци. За сега по интернет , че съм по майчинство и няма къде другаде. Лошото е при мен , че моята страст са черните мъже.  И все някакви такива с проблеми с гражданството ми падат. Двама идваха тука , при един аз ходих. Ама да не стане казано по български вместо аз да ,, намажа ,, , те да намажат от мен. Та затова мен малко си ме е страх от брак.

# 41
Какво могат да намажат те от теб-българско гражданство ли?

# 42
Няколко случая чувам вече на пропищели девойки от такива господа и нали съм си пъзла ........ Един от обожателите ми яко ме навиваше да сключим брак  , след това да сме кандидатствали за виза за Канада и евентуално ако сме я получели виза , да сме се юрвали натам барабар с мойто и неговото дете. Как да не се плаши човек ?

# 43
Аз не разбрах  кой от какво се плаши-той от твоето дете или ти от неговото?

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 00:02 от Цонна

# 44
Черни мъже има и в белите страни. Порядъчни и свестни.
Търси си си ги от там, не някакви скамъри от Нигерия.

Общи условия

Активация на акаунт