В чужбина с три деца

• 18 736
  • 225
  •   1
Отговори
# 60

Serendipity ергена на меркантилница не ти ли хареса?

аууууууу, как съм го изпуснала Twisted Evil

меркантилница, аз съм 54 кг , може да сваля с малко мъка още 2, ама хич не ми се мъчи Laughing

а, и съм подходяща - ей къде е германия, на един х*й място от мен Sunglasses

давай данните и да става работата Twisted Evil

мис нели ще я вземем за кума Grinning

# 61
  • Пловдив
Аз също имам въпроси за емиграция. Да речем, че става дума за цяло семейство и единия от партньорите е с професия, която се счита за търсена в много европейски страни. Ако някоя фирма му направи предложение как да се прецени дали то е адекватно? В смисъл ... предложената заплата за търсен специалист как да се прецени ще е достатъчна ли за живот на семейството? Как се преценява това?

# 62
Ииии сват-ба сват-ба  newsm18

Янтра, щом има конкретно предложение е много по-лесно от теории да се развива. Има много сайтове с полезна инфо в тази насока, в гугъл -  среден доход за района на 1 човек и на семейство, средна заплата за професията, наеми,  и т.н. И тук имаше една тема за бюджети, която ако знаеш за къде точно те интересува може да е полезна.
Ако средния доход на твоя брой членове семейство за района е около заплатата, най-вероятно ще "стига за живот". Вече вие си знаете на какъв стандарт сте свикнали и дали това отговаря на условията ви. Поне аз така си мисля.

# 63
Янтра, не е лесен въпросът.
Аз бих се опитала да потърся познати в тази сфера и в районът, в който е работата.

Иначе има разбира се и статистики.
Или питай по държави тук във форума Simple Smile

# 64
  • Пловдив
Не за нас Simple Smile Просто принципно се чудя Simple Smile

# 65
Добре, за всички важи Simple Smile

# 66
  • София
Янтра, миналата година и нас ни вълнуваше подобен въпрос и мога да кажа как подходихме.
* Първото, което трябва да уточните, е какво остава нето след данъчното облагане. При нас беше сложен данъчен казус, защото държавата беше извън ЕС и имаше много питанки. Трябва да се провери и България как третира доходите от страната Х, дали има спогодба за избягване на двойно данъчно облагане и пр. Най-добре е да си направите данъчна консултация, за да изчистите тези неясноти.  
* Когато уточните колко нето остава, трябва да уточните квартирните разходи за чия сметка са (дали работодател и пр.) и ако са за сметка на работодателя, дали са облагаеми под една или друга форма.
Когато се изяснят данъчните въпроси от гледна точка на облагането в БГ и страната Х, вече ще имате реална представа какво ви остава като разполагаем доход.
* Ровене из разни сайтове, за да попроуча кое колко струва. На мен лично ми беше полезен този сайт, поне като бегъл ориентир. Също рових из форуми, за да видя нивото на стандарт там, където отиваме.
* Право на пребиваване, работа, наложителни връщания. Трябва да си сметнете разходите, ако се налагат някакви връщания заради ограничения в срока на пребиваване.
* Ще имате разходи по преместването. Трябва да се провери дали работодателят ги поема и до каква сума. Ако няма такава практика, ще трябва да си проучите разните му карго пратки, свръх багаж и пр., в зависимост от страната, където отивате.  
* Когато знаете държавата, можеш да поразпиташ в съответната тема в подфорума "По държави". Не вярвам да ти откажат инфо за ориентир за разходи за храна, облекло и пр. Също можеш да питаш за сайтове за недвижими имоти, за да се ориентираш за наемите.
Извинявам се, че стана доста дълго. Simple Smile  

# 67
  • Пловдив
Това е интересна информация Simple Smile

# 68
Това е интересна информация Simple Smile

Наистина добър списък е дала милинка.

В американската тема, ако дойдеш и кажеш, че имаш предложение за еди какви си пари в еди кой си щат, ще дадем много подробна информация. Имахме случай на семейство с пет деца, които искаха да идват във Флорида с не много голяма заплата на единия родител. Отрезвихме ги.

# 69

За врътката да се пишеш самотна майка, въпреки че си живееш с бащата бях чувала, но дете как се измисля...

Това е любим номер на циганьорите в Норвегия. Едни бяха хванали с милиони от детски, за няколко години, но все пак. Деца бол, вземаш назаем едно и го записваш в регистъра, нали са цигани и трябва да се съобразяват с културата им, ония лъжат както могат.

# 70
Супер списък е дала Милинка  Peace Искам само да допълня, че ние 2-3 месеца преди да заминем си водехме списък на разходите в Бг и какво количество плодове, зеленчуци, месо и др. хранителни продукти консумираме. След това сравнихме с цените тук - не е трудно, повечето хранителни вериги имат сайтове. Така имахме представа горе долу колко ще харчим за храна и дрехи.
Освен това е хубаво всички кандидат-заминаващи да си предвидят една солидна сума за наем на апартамент и съответните застраховки. В повечето случаи ще се наложи да оставят депозит, които е между 3 и 5 наема и около 2-3 наема комисионна на агенцията/агента. Така че преместването в друга държава далеч не е и евтино  Peace

# 71
Не изчетох цялата тема и може да сте вече извън нея, но като намерите такава държава, дето плаща, за да живееш в нея, моля споделете, че всички да идем там.

# 72
Не изчетох цялата тема и може да сте вече извън нея, но като намерите такава държава, дето плаща, за да живееш в нея, моля споделете, че всички да идем там.
Трябва да е на голям зор тая държава Wink Laughing

# 73
hahaha Joy

# 74
Трябва да е на голям зор тая държава Wink Laughing

То почти има такава вече.  Вие новини не гледате ли  Mr. Green Ако гласуват предложението на националсоциалистите в Холандия, ще се въведе сума за всеки холандски гражданин само защото е такъв, независимо дали е на пазара на труда или не. Друг е въпросът доколко реалистично е това да се случи... според мен хич.

Картинка, кажи си .. какво казват новините у вас..да знаем да стягаме ли куфарите Laughing

Общи условия

Активация на акаунт