В чужбина с три деца

• 18 711
  • 225
  •   1
Отговори
# 75
  • Nederland
..да знаем да стягаме ли куфарите Laughing

И каква точно е връзката между вашето евентуално идване и холандските поданици? newsm78 hahaha hahaha

# 76
Връзката е обратнопропорционална.

# 77
Тони, тези емотикони дето ползваш са взаимно изключващи се-... единият символизира неразбиране, а другият -присмех.

Връзката ми с Картинката ми е много дългогодишна и не само виртуално приятелска, затова мога да си позволя да се пошегувам с нея. А това за новините е вярно... имаше такава новина и реално предложение за промяна на правен акт, колкото и щураво да е. 

Пропорцията е обратна наистина, ако предложението би се приело Wink Ако намерите държавата дето се търси, в която да дават пари залудо на новодошлите- пишете ме на опашката... ще дойда като инвестиционен емигрант като семейно попадаме в листите с желани професии Simple Smile

# 78
Може ли линк към новината, че ми стана интересно?

# 79
колкото и щураво да е.  

Не е щураво и се обсъжда в  ЕС, преди няколко дни четохме статия за това в италианската тема. идеята е, че гражданите на една страна трябва да имат осигурен минимум за живот (храна, вода, топло), независимо от работния им статус / организацията и условията на това нещо може би тепърва ще се обмислят, защото не е толкова просто, както звучи има милион свързани въпроси/. За мен това е много правилна крачка. Не е нормално в богатите държави от ЕС да има хора, които да ровят по кофите, и да  не знаят утре ще има ли ядене, или не.  Сега не ми се рови да постна  статията / по-късно/ , но бяха изредени и съответните актове на държавите, и какво е положението в мммента, мисля, че мернах и Холандия.

# 80
Тази тема е била интересна докато не се е намесила Янтра със смислен въпрос.

И аз се нареждам на опашката с питането на беба2 ако има държава, която плаща да живееш там да си стягам куфарите.

Шегата на страна, но в Ирландия все още раздават почти безплатни къщи. Вярно в много лоши квартали и трябва да си поработил малко тук за да влезеш в списъка на чакащите за такива. Но не е невъзможно. 18 евро наем на седмица си е направо без пари.

# 81
Аз също имам въпроси за емиграция. Да речем, че става дума за цяло семейство и единия от партньорите е с професия, която се счита за търсена в много европейски страни. Ако някоя фирма му направи предложение как да се прецени дали то е адекватно? В смисъл ... предложената заплата за търсен специалист как да се прецени ще е достатъчна ли за живот на семейството? Как се преценява това?
Момичета, шокирате ме!Както преценявате тук, така и Там, където и де това Там.

Фирмата поема ли трансфера на семейството?
Заплатата-каква част отива за наем, режийни, храна, такси за децата, транспорт.Което остане/достатъчно ли е? и т.н. и т.н. и т.н.

# 82
Аз не разбрах многодетната майка след като на 25г. има бизнес в БГ защо е решила да разчита на помощи в чужбина? Другата пък се "оправя" с английски, но разчита да се разбере с педиатъра. Laughing

На 20г. можех да замина със сак на рамо и изпълнена с ентусиазъм. Но с дете и до Бургас не отивам без да съм си осигурила работа или средства за първите 6-12 месеца.

# 83
Аз не разбрах многодетната майка след като на 25г. има бизнес в БГ защо е решила да разчита на помощи в чужбина? Другата пък се "оправя" с английски, но разчита да се разбере с педиатъра. Laughing

На 20г. можех да замина със сак на рамо и изпълнена с ентусиазъм. Но с дете и до Бургас не отивам без да съм си осигурила работа или средства за първите 6-12 месеца.

Аз от стари нейни постове не останах с впечатление , че е имала собствен бизнес ? newsm78

# 84
аз децата не мога да ги оставя в бг,а аз и мъжът ми да заминем и,въпреки че в бг се занимавам със собствен бизнес искам да се махнем за да осигуря на децата си по-добър живот,тъй-като знам от други майки,че е доста трудно с яслите и градините....но аз съм на 25г. и искам докато съм млада и децата малки да се махна,защото знам че по-натам ще ми е мнооого по-трудно.

Аз го разбирам, че всичко е под конторл, но заради лиспата на места в градините ще запишем децата в Германия. Интересна алтернатива! Thinking

# 85
Аз пък си мисля, че тя си мисли  Crazy, че и в детските градини в Германия също няма места,
затова тя ще си стои у тях, мъжа и ще работи и питат за помощи, защото една заплата няма да им стига.

Шегата на страна, но в Ирландия все още раздават почти безплатни къщи. Вярно в много лоши квартали и трябва да си поработил малко тук за да влезеш в списъка на чакащите за такива. Но не е невъзможно. 18 евро наем на седмица си е направо без пари.

Благодарим за такива къщи. Пари да ми дават не бих живяла в подобни райони.
Надявам се никога да не опра до общинска къща и си признавам, че хора,
"уредили" се за подобни, трудно биха попаднали сред познатите ми.

# 86
аз децата не мога да ги оставя в бг,а аз и мъжът ми да заминем и,въпреки че в бг се занимавам със собствен бизнес искам да се махнем за да осигуря на децата си по-добър живот,тъй-като знам от други майки,че е доста трудно с яслите и градините....но аз съм на 25г. и искам докато съм млада и децата малки да се махна,защото знам че по-натам ще ми е мнооого по-трудно.

Аз го разбирам, че всичко е под конторл, но заради лиспата на места в градините ще запишем децата в Германия. Интересна алтернатива! Thinking
Че колко му е , ей къде е германията на една ръка разстояние.
Дет се вика европа е като един голям град , днес си в жк.Дружба - София , утре си събираш трите деца и им търсиш градина в някой немски град . Rolling Eyes
Много смели жени /майки имало у нашия форум .Стават и тръгват . Whistling

# 87
хоризонтите са различни.
аз си мисля, защо не отиде съпругът да поработи, да поогледа ситуацията, да подготви почвата и после да се местят всички.
в моето село ДГ се записва при зачеването.  Confused
приятелка не се класира, а е в в списъка за чакане от 5ти месец  и била закъсняла.
сега не може да се върне на работа, защото сметките не излизат и са в шах

за сметка на това авторката би имала предимство - безработна, с 3 деца, ще е напред във всякакви списъци.

# 88
хоризонтите са различни.
аз си мисля, защо не отиде съпругът да поработи, да поогледа ситуацията, да подготви почвата и после да се местят всички.в моето село ДГ се записва при зачеването.  Confused
приятелка не се класира, а е в в списъка за чакане от 5ти месец  и била закъсняла.
сега не може да се върне на работа, защото сметките не излизат и са в шах

за сметка на това авторката би имала предимство - безработна, с 3 деца, ще е напред във всякакви списъци.
Това беше един от първите съвети които и дадоха още в началото на темата .

# 89
И тя ви обясни, че ако и двамата търсят имат по-голям шанс. Принципно е така, но покрай този бизнес няма ли свободни левчета, които да подсигурят първите месеци?

Общи условия

Активация на акаунт