В чужбина с три деца

• 18 714
  • 225
  •   1
Отговори
# 90
мен понякога ме побиват тръпки колко лесно изглежда на хората всичко.
но не мога да не призная, че света е на посредствеността,   нищо чудно като се хвърлиш с главата напред да ти се случат нещата, както си ги мислил
аз не съм такава порода и затова ми е чак страшна такава идея

# 91

сега не може да се върне на работа, защото сметките не излизат и са в шах

за сметка на това авторката би имала предимство - безработна, с 3 деца, ще е напред във всякакви списъци.

И аз бях в шах, хем 2 пъти. Първият път година, вторият 6 месеца.

Обаче лееекинко, меко казано, ме дразни това, че разни новодошли индивиди се наместват в градината от раз, да се интегрират децата видите ли, а ние, дето ги издържаме тези градини с данъци, седим и духаме супата.

# 92
мда Thinking
по мои спомени,тук във френско са давали пари,нещо като необходим минимум
не съм запозната добре,не ми се е налагало (за щастие)да търся помощи
помня само,когато по новините казаха (в края на 2006),че с влизането на България и Румъния в ЕС ,тези помощи "се спират за хора,които не са  работили във Франция"
първата ми мисъл беше "как са успяли да преведат Бай Ганьо на френски и кой ли го е чел"
и втората:жалко за френските семейства,които имат голяма нужда от тези помощи
защото тук наистина има много бедни хора Sad
не броя клошарите,много от които сами са си избрали този живот,за по-лесно,за протест някакъв newsm78

# 93

не броя клошарите,много от които сами са си избрали този живот,за по-лесно,за протест някакъв newsm78

Абе колко е лесно да спиш на улицата и да ядеш от боклука? Повечето хора, които остават бездомни, са изпаднали от системата за лечение и подкрепа на психично болните, възрастни хора, а от 2008 г. насам има и съвсем нормални хора, които са загубили всичко в рецесията.

# 94
 Hear Again, предполагам имаш предвид Америка, в една Германия обаче, нещата са по друг начин, и никой не остава на улицата, дори да е загубил всичко.  Рядко ще срещнеш бездомник -  немски гражданин, освен ако не е забравил да  си уреди нещата със социалните, което винаги може да направи, че и със задна дата ще му изплатят помощите тогава. Повечето просяци са от източна Европа , не искам да наименувам държави...Хора, които ровят в боклуците има доста, но досега не съм видяла, някой от тях да е трезвен и със всичкия си. От здравната система никой не изпада. Предполагам, че във Франция не е много по- различно,

# 95
съжалявам,но аз говоря за клошарите,за истинските,а не за източно европейските бездомни,просяци и др.
Приказвала съм с клошари и по тяхни думи наистина е някакъв протест,нещо за отнети им гори или нещо подобно,отдавна и май нещо беше с правенето на дървени въглища Embarassedсъжалявам,но не помня
за сметка на това лично съм виждала да теглят пари от автомат със златна карта
разправят,едно време дори били с бели ризи
просто думата е изгубила смисъла си и то май последните 20 години
от никаква система не са изпаднали,а най-малко във Франция
всеки месец си получават парите,които изпиват веднага
говорите за здравна система може би Thinking
хайде бе
на българите (молдавци,румънци и други без документи) тук първата им работа е да си направят здравни карти за безплатно лечение (AME)  ooooh!
да не мислите,че французите нямат такива ( CMU) за хората си
често имат и къде да живеят,но не трябва да пият и трябва да работят Mr. Green,естествено колкото и каквото могат
твърде трудно,както ми каза една клошарка Laughing
има и бездомни,които работят,но никой не иска да им даде под наем жилище или не изкарват достатъчно Sad
нещо ми се губи логиката
искате да дойдете насам (помощи),а в същото време "хора извън системата" (клошари)
ще дадат пари и настанят българи,защото имат n-деца,а не им пука за техните хора Shocked
извадете си главите от задниците (с извинение,но френски лаф)
ядосах се,извинявайте

# 96
Фрапираща е истината, че масово се ходи Навън и се виси на помощи.Тотална деградация.До кога ли ще издържат на подобни прииждащи Другите системи? Thinking

# 97
Честно казано, аз не знам как може един българин да дойде и да взема кой знае какви помощи тук.
Ако има дете, ще му дават детски, от които изобщо не може да живее цялото семейство.
За такс кредит се подават толкова документи, че не могат да се оправят изобщо.
Току пишат по вестниците как са дали къща на някое многобройно ромско семейство,
но като им мине жалбата, че са гонени и като им откажат, защото България е в списъка на сигурните
държави, няма кой да ги търпи, ама това не е сензационно и историята никога не е описана до край.

Носят се такива митове и легенди, не само за прекрасния живот, но и за помощите,
че ми е много сложно да отделя лъжата от истината. Пък не съм ползвала и не знам.

Да си местен, разбирам. Ама да си мислиш, че ей-така ще се тупнеш с двата куфара
и ще те обгрижат, не мога да го приема. То и за местните вече затягат положението...

В Лондон, например, има все повече изисквания за адрес за едно или друго,
 доказателства, че си в системата, че имаш един или друг номер.

# 98
За УК не знам, последните серии заминаха за Германия и Канада.И двете мацки тук не работеха  едно 10-ина години.Изпонавзимаха си майчинство, детски и всякакви налични, правеха врътки с месеците работа, за да се взима максимума майчинство, и т.н.Към момента също не работят, на помощи са някакви.Твърдят, че помощите им са колкото заплатите тук, хахаха, та- за какво да работят, като там и без да го правят им дават.Мъжете им работят нещо си-в строителството на обект, временни работи такива.Жените-имали някакви програми, например да учат език-безплатни-ходят си на тях, като за разнообразие, а и щото език не знаят реално-да си го научат.И така.Ще минат още едно 10-ина години и ще са извън трудоспособната възраст.Хахаха.Хитреци, който го може го може.

# 99
И какво като помощите там са им колкото заплатите тук, при положение, че с тях не могат да си купят нищо там?
Аз честно казано, не виждам как могат да живеят в ЕС освен поне един да работи легално или нелегално.
Ако е нелегално ще са набутани в някоя дупка с още сто други човека, защото няма кой да им даде жилище под наем, няма да имат право на здравно осигуряване освен евентуално нещо спешно и няма да имат право на помощи.
Ако са легални и единият работи нископлатена работа в общи линии мизерията пак е почти гарантирана ( зависи все пак с какво сравняваш, естествено), само дето ще имат право на някой друг безплатен езиков курс и някой друг час в детска градина. Аз както и да го гледам файда не виждам, нито кой знае каква загуба. Доколкото ми е известно интеграционните часове в ДГ съвсем не са достатъчни за да осигурят време за целодневна работа, а и дълбоко се съмнявам, че нивото на интеграционните курсове има особено значение за търсенето и намирането на работа.

# 100
Рокси, знам ли ги?Единя работи, да.Временна работи в строителството, както и тук-от обект на обект.Жената-не работи.Ни легално, ни нелегално.Съпругът ми отказа да се местим в Германия, защото бяхме с ясното съзнание, че аз няма да мога да работя достатъчно дълго време, иначе той щеше да е в една от най-големите компании, на достатъчно адекватно заплатена позиция.На всичките му колеги от Германия и Швейцария-съпругите работят.За нас да кажем-просто нямаше да има драстична разлика при един работещ при такова положение.То човек се мести за качествен скок, а не за помощи, ама на, виж хората друго правят.Пак ти казвам-заминаха си като пичове и си лежат на помощи в по-голямата си част.Мъжа бачка, каквото бачкаше и тук.На този тип хора-това им стига-да кажат, че са еди-къде си, а не, че са дръпнали напред.Предполагам идеята е не те, ами децата им-да се слеят с местното и за тях да е различно, въпреки, че съм чувала и за вече създаващи се затворени кръгове от емигранти.Както е например нашето Филиповци-имат си език и местни закони в гетото, извън гетото едва знаят езика  на държавата и до там...Това не съм го видяла лично, аз като съм пътувала е било да придружавам съпруга ми , което е съвсем различно.Но съм го чувала като коментари в разговори от негови приятели там.

# 101
Ами то манталитета не се променя с едното прекосяване на границата.
На летището полетът за България го познавам много лесно-
то са едни екстравангтни дрехи, анзунзи (знам, че с тази дума, ще се се появя в правописната,
ама убийте ме, така и не научих как се пише правилно  Confused) Адидас със златни нишки
и разбира се последен модел телефони. Всичко крещи-аз живея в чужбина!!
Па дали от помощи, дали в най-мизерния квартал, значение няма, важното е, че е Лондон.
Всеки с разбиранията си  Peace

# 102
Anzug-анцуг

# 103
Ами то манталитета не се променя с едното прекосяване на границата.
На летището полетът за България го познавам много лесно-
то са едни екстравангтни дрехи, анзунзи (знам, че с тази дума, ще се се появя в правописната,
ама убийте ме, така и не научих как се пише правилно  Confused) Адидас със златни нишки
и разбира се последен модел телефони. Всичко крещи-аз живея в чужбина!!
Па дали от помощи, дали в най-мизерния квартал, значение няма, важното е, че е Лондон.
Всеки с разбиранията си  Peace
Joy Joy Joy
Последните няколко поста много ми харесаха , искренно ме разсмяха и ме забавляват.
Но наистина сте на 100 % прави , така си е.

# 104
Анзузите Sunglasses за мъжете, чизмите за момите Laughing

Общи условия

Активация на акаунт