В чужбина с три деца

• 18 737
  • 225
  •   1
Отговори
# 105
И за мен последните постове са до голяма част истината за прекрасния живот навън. Но в някой други теми във форума на тези думи подскачат като ужилени.

# 106
beba2 подскача се, защото някои хора обобщават на едро, че всички емигранти са от тази категория.

Анзуз е култово.

# 107
beba2 подскача се, защото някои хора обобщават на едро че всички емиграти са от тази категория. Анзуз е кулово.
Peace

# 108
Вижте, не всички са така, разбира се.Има и хора с амбиции, които отиват, работят, наемат си жилище.Познавам и закупили си жилище даже.Ама бачкат, хора.Знаят езици, работят си, водят си жената, децата.По правило, адаптиралите се и не отишли ей така, за чест и слава да мият чинии са семейства, където и жените са такива принципно-работещи в по-голямата част от времето си извън отглеждането на деца.Хора, които и тук са се развивали-или са релокирани служители, или са директно поканени, или дори по обяви да си подал-и си извикан на интервю и си нает-но се отива легално, с работа, отгповаряща като Минимум на моментната, а не какво да е, ама само да е.Такива хора също не променят кой знае колко начина си на живот принципно, освен материално, както и в замяна да получат една по-адекватна среда околна-като система, като транспорт, улици, тротоари, магазини, ей такива-дребнички на пръв поглед неща...липса на улични кучета и лайна на повечето места и т.н и т.н.Разбира се, не получават идеала, такъв няма, но да кажем-постигат своя Качествен скок с местенето си.В момента един такъв човек седи с моя мъж и пие бира на пъпа на една европейска столица, смеят се, утре ще поработят...ей такива елементарни действия. Thinking

# 109
Аз пък не познавам българи, живеещи от социални помощи тук.  newsm78

Нелегални има колкото искаш, бачкат на черно и не плащат данъци,
но такива дето да си лежат вкъщи и държавата да им плаща - не съм срещала.
Въобще не съм сигурна, че е възможно подобно нещо. Naughty

# 110
Съпругът ми отказа да се местим в Германия, защото бяхме с ясното съзнание, че аз няма да мога да работя достатъчно дълго време, иначе той щеше да е в една от най-големите компании, на достатъчно адекватно заплатена позиция.На всичките му колеги от Германия и Швейцария-съпругите работят.За нас да кажем-просто нямаше да има драстична разлика при един работещ при такова положение.То човек се мести за качествен скок, а не за помощи, ама на, виж хората друго правят.
Аз пък мисля, че в така описаната ситуация човек има голям шанс за качествен скок, е не веднага с пристигането, но в дългосрочен план. Щом единият има добре платена работа и стабилна и може на първо време да поддържа стандарта, който е имал семейството преди това е повече от добре. Въпрос на време е и другият да започне работа, децата няма да са все малки и тогава стандарта ще се покачи. Освен това заплатите в големите компании никога не остават на нивото, на което си започнал, всяка година се покачват, според заработения стаж, а и синдикатите удрят периодично по едно рамо за увеличения. Вярвай ми, не на всички тук жените им работят и въпреки това не са опрели нито до помощи, нито мизеруват Wink Simple Smile Както вече споменах има облекчения когато само единият работи...но това разбира се се отразява положително на хора със стабилни доходи, щото ако работиш някъде за жълти стотинки колкото и да те облекчават пак няма да стигат Wink

# 111
Анзузите Sunglasses за мъжете, чизмите за момите Laughing

Отворете една тема за емигрантската мода. Кой как и дали се променя след странство.  Mr. Green

# 112
Отваряли сме си, но беше отдавна.
Никой не емигрира да му се не види, пък ние тук все едни и същи пишем и си се знаем вече.
Затова и се възползваме от такива като кими и мими да се поразговорим и по-повторим.

Blush
Още по-култови са на живо - едни такива лъскави материи със златни кантове.

# 113
Да, не навсякъде е възможно.Аз споделих за мои познати, които отидоха на място, където е.

Biba Sparrow , на пръв прочит само.Съпругът ми е служител в компания, която работи с цял свят.Специално е "абониран" обаче той за едни определени области.В онзи период той беше точно по Швейцария и Германия редовно.Контактите му бяха на ниво колеги, главно с тях там.Местни, натурални, чистокръвни, така да се каже.Опипвал е много почвата, преди да вземем решение, разбрал е заплатите им, данъците им, всичко необходимо.Сметката това показваше.
Разбира се, че по света има жени-домакини, за бога, не твърдя обратното.В пика на кризата, единя  колега обясняваше как добре, че жена му има собствен бизнес, а другия-наследство тип Гулденбургови, че да са ок. Crazy SunglassesТа от Германия, като отиде в Швейцария и захвана работата с един пич, емигрирал от Германия в Швейцария, а и като обиколил почти цял свят по този начин, а не на екскурзия-сблъскал се с работа, системи, здравеопазване, закони и всичко, и оглеждал "подходящи" места за нас, като семейство...решихме, че не, не е качествен скок.Да, може след години, но не и сега.Аз не съм от хората, които отиват на всяка цена, па макар и на помощи.Разбира се и аз търся по-добро място за децата ми, но искам И родителите на тези деца да са ОК, за да са Ок и те. WinkДнес, а не пред пенсия.Та, нашето не се губи, Германия не е нашето място, имаме друга цел.Въпреки, че в Германия имам и братовчедки.Натурални, не емигрантки. SunglassesКато възможност дори не ни блазни на там, имаме поглед за другаде по различни причини, а и както писах-ние чакаме релокейшън, няма да продаваме  нивата на тате и беж...

# 114
Аз пък мисля, че в така описаната ситуация човек има голям шанс за качествен скок, е не веднага с пристигането, но в дългосрочен план.

Има шанс ако го иска. Ако иска на помощи, нищо не може да го накара да скочи.

# 115
Та да се върнем на темата, да....Иска ми се, наистина ми се иска, ама тук едва ли някой ще сподели-Като как Става Номера с Помощите? Thinking

# 116
А вие какво против имате последните модели телефони, а?
iPhone5 започва от 29еуро месечно с абонамента ( 400 мин, нам си колко смс-а и 2гига интернет).
голЕм престиж, значи, недостижим блян.

# 117
Още по-култови са на живо - едни такива лъскави материи със златни кантове.

Имаме си ги такива и на родна земя... кат' Ники Минаж са. Mr. Green

# 118
хахаха, ти беше с вкус към джаджите и афинитет да ги притежаваш  Hug
аз съм зарината с такива вкъщи, по принуда, ама съм такъв лаик, че не мога да ги оценя..ако се преместим къмто вас, ще те каня на гости, ще има с кой да си коментираш  Laughing

...И наистина ли още се ходи с анцузи? Crazy

# 119
ами да, ей сега и аз ще съм престижна!
но съм доста грозна и не се виждам в чизми.  Laughing

/аз тези типажи които ги описвате ги виждам само в самолетите за Бг и доста понамаляха в последните години/

Общи условия

Активация на акаунт