ЗА или ПРОТИВ доп. точка за критерий "Постоянен адрес" /за София/

• 13 552
  • 386
  •   1
Отговори
# 240
Държавата трябваше да го е приела за да се върна на работа. В същото време децата на майки, които имат задължения с години от неплащане на осигуровки са в яслата. И те продължават да не работят, дори нямат и намерение. И това се случва, защото отговорът е - децата не са средство за събиране на задължения.

Виж, много си огорчена, но няма разумен човек, който да използва децата, за да събира вземания на държавата. Както вече уточних - има си нормативно заложен механизъм и той спокойно може да се приложи към всички нередовни платци.

И само да уточня, защото това, което пишеш не е вярно. Задължения за неплатени осигуровки имат работодателите. Служителите не носят отговорност за виновно поведение на работодателя. По отношение на осигуровките пък съвсем не може да им се търси отговорност на родителите, т.е. никак не може да се обвърже с посещаване или не на детско заведение.

# 241
Държавата трябваше да го е приела за да се върна на работа. В същото време децата на майки, които имат задължения с години от неплащане на осигуровки са в яслата. И те продължават да не работят, дори нямат и намерение. И това се случва, защото отговорът е - децата не са средство за събиране на задължения.

Виж, много си огорчена, но няма разумен човек, който да използва децата, за да събира вземания на държавата. Както вече уточних - има си нормативно заложен механизъм и той спокойно може да се приложи към всички нередовни платци.

И само да уточня, защото това, което пишеш не е вярно. Задължения за неплатени осигуровки имат работодателите. Служителите не носят отговорност за виновно поведение на работодателя. По отношение на осигуровките пък съвсем не може да им се търси отговорност на родителите, т.е. никак не може да се обвърже с посещаване или не на детско заведение.

E  хубаво е значи човек да пише във форумите, може да научи полезни неща, благодаря. Ама като отдеш на лекар как ти търсят? Има нещо сбъркано и не знам къде е, не съм юрист, но доктора не пъди работодателя ти, а теб от кабинета. При това задължения се трупат не само от осигуровки. Както и да е, ето и една статия на който му се чете. Не е много по темата, но пак е за майки, такива огорчени като мен, защото аз наистина съм огорчена. http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1589316

# 242
Аз съм написала конкретно за осигуровки. Има твърде много некоректни работодатели и много хора се оплакват от това. Некоректните работодатели точно им е все тая дали детето на служителя Х е прието в детска градина или не. Как точно с това дете някой може да накара работодателя да се издължи. И какво е виновно детето всъшност.

Ева Борисова не е точно огорчена майка в смисъла, който ти влагаш. Познавам я. Тя е борбен човек и никога не би подкрепила нещо, което пряко или косвено, би навредило на което и да е дете.

# 243
Аз съм написала конкретно за осигуровки. Има твърде много некоректни работодатели и много хора се оплакват от това. Некоректните работодатели точно им е все тая дали детето на служителя Х е прието в детска градина или не. Как точно с това дете някой може да накара работодателя да се издължи. И какво е виновно детето всъшност.

Ева Борисова не е точно огорчена майка в смисъла, който ти влагаш. Познавам я. Тя е борбен човек и никога не би подкрепила нещо, което пряко или косвено, би навредило на което и да е дете.
Вижте, вие може да познавате Ева Борисова и да сте наясно какво влага тя, но мен не познавате за да се изказвате генерално за намеренията и емоциите, които влагам. При това постоянно се изказвате като мой психотерапевт - много съм емоционална, много съм огорчена...това не е тема на спора и вие "подменяте картите" и се опитвате да ме игнорирате на това основание, сякаш с това да си огорчен или емоционален дискриминираш  Simple Smile някого или искаш да навредиш на което и да е дете!?

# 244
Темата е отворена за всякакви мнения. По възможност нека не се обясняваме кой кого не познава и че това е една основателна причина да не му противоречи или да не се осмелява да изказва различно мнение.

Съжалявам, но не виждам какъв е проблемът да излезеш от монолога, който си подхванала и да се опиташ да водиш диалог. Все пак си в тема, в която хората обсъждат и е малко вероятно да са на едно и също мнение.

За игнорирането - не знам откъде така го реши, но е твое право да мислиш каквото желаеш. До момента четях, това което пишеш, защото ти съчувствам. Въпреки хаотичните ти постове, които поне за мен, са трудни за четене. Но не мисля да продължавам, защото единственото, което се получава е да изпускаш парата на мой гръб.

# 245
Темата е отворена за всякакви мнения. По възможност нека не се обясняваме кой кого не познава и че това е една основателна причина да не му противоречи или да не се осмелява да изказва различно мнение.

Съжалявам, но не виждам какъв е проблемът да излезеш от монолога, който си подхванала и да се опиташ да водиш диалог. Все пак си в тема, в която хората обсъждат и е малко вероятно да са на едно и също мнение.

За игнорирането - не знам откъде така го реши, но е твое право да мислиш каквото желаеш. До момента четях, това което пишеш, защото ти съчувствам. Въпреки хаотичните ти постове, които поне за мен, са трудни за четене. Но не мисля да продължавам, защото единственото, което се получава е да изпускаш парата на мой гръб.
Аз не държа да не ми се противоречи, напротив, пиша тук за да чуя различното от моето мнение. Но не ми харесва това, че се дава заключение за намеренията, личността и чувствата ми. Двете неща не са едно и също. Употребих думата игнориране, не защо не ми отговаряте, а защото на логиката в твърденията ми отговаряте с това, че съм емоционална и огорчена и искам да навредя на децата. Не на всичко сте отговорили така, но все пак прави впечатление, защото се повтаря не в един ваш пост. На много от заключенията ми отговорихте логически, естествено, за което благодаря. Единствено съжалявам, ако сте почувствала да изпускам парата на ваш гръб, защото това не е хубаво усещане. Аз също спирам да пиша по темата, защото си генерирам само негативни емоции. Като заключение ми се иска да отговоря на един ваш въпрос, а именно - "с какво са виновни децата?" Децата не са виновни, разбира се с нищо, но защо тогава влизат в ОДЗ според критерии,  на които отговарят родителите им? В тази връзка какво са виновни децата на родители, които не работят в ОДЗ? С нищо! Тогава защо на децата не се дава равен шанс за прием, щом не са виновни? Защо не кандидатстват само със собствените си данни - ЕГН и адрес? Щом има критерии трябва да са по-прецизирани и справедливи за хората, които живеят според социалните норми и изисквания. Ако няма критерии и децата кандидатстват с равен шанс /изключвам тези по социални причини/ тогава да, децата са равни. Дано това да не ви се стори също хаотично. Желая на всички, изгубили от времето си, четейки постовете ми само хубави емоции и много усмивки!

# 246
Ако работиш в Кремиковци или ако работиш в Люлин:) На мен поне това ми се вижда по-поносимо от частна ясла или градина. Аз живея в Студентски град, децата са в две различни заведения в Изток, работя в Младост 4. Хич не ми е удобно сутрин, още повече, че започвам работа в 8, но какво да се прави.

ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! А в това време моята скъпа приятелка Елина Кере///ева (ще й пратя темата, ако желае да се включи, защото е реален човек, а не хипотетичен случай) от баш кв. Изток си плаща ли, плаща частната детегледачка (около 60% от заплатата й) и проклина недостига на места в ДГ в квартал Изток. Дали на нея й е по-удобно от на теб?

Ами значи детето ми е взело мястото на това на твоята приятелка - а това на моето кой го е взел - предполагам някой от Кремиковци Joy

# 247
Ами значи детето ми е взело мястото на това на твоята приятелка - а това на моето кой го е взел - предполагам някой от Кремиковци Joy
Едва ли. Твоето място вероятно ощее свободно. Нали сама каза, че семейството ти се водите жители на друг град. Така че едва ли твоето дете е фигурирало с отредено място в софийска градина.
Радвам се, че се забавляваш обаче. И ти си права. Трябва да гледаме на проблемите с усмивка.

# 248
  • София
И като се махнат дискриминационните критерии и видите как децата на братята роми масово ще бъдат приети за сметка на вашето дете, щото видиш ли децата не били средство за едикакво си - тогава ще се сетите, че кандидатстването само с ЕГН и адрес нещо не ви изнася, защото вие работите едиколко си години, пък за циганите знаем...
Хайде ми обяснете как държавата ще си планира бюджета за догодина например - сега знае, че има толкова места по толкова пари = едиколко си лв. в бюджетите на общините.
А ако плаща същите пари на неприетите деца - първо трябва да реши точно на кои - с 8,1 т. ли, от 7 т. нагоре ли  newsm78
Второ - трябва да знае колко деца ще се родят или ще се преселят в детска възраст в Сф.
Трето - от тези деца колко майки ще ги пуснат на ясли от 1 година, колко ще чакат до 2 години и колко от 3 нататък. Сигурно има още неизвестни, за които в момента не се сещам.

mespilus, няма лошо човек да е емоционален, стига зад емоциите да има по-сериозно основание. Иначе и аз мога да докарам от 9 кладенеца вода срещу някого, само защото е женен/разведен/софиянец/ провинциалист/работник/чиновник.
Съседката ти е вкарала детето си не заради критериите, а въпреки тях. В крайна сметка и ти си свободна да подкупиш някоя директорка - ако ще и със заем, все ще ти излезе по-евтино, отколкото частна ДГ 

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 16:23 от Cuckoo

# 249
  • София
не съм чела темата - нямам това време , но имам мнение по въпроса и съответно право да го споделя

преди години в другата темата "страсти  ...  " във всеки свой пост подчертавах  , че при липса на места трябва поне справедливост на критерии някаква да има .
какво имам в предвид
Точно това е едно от многото неща недогледани .  (ooooh! много време и нерви изхабих да обяснявам теорията си тогава и уви бе безсмислено  )!!!
ДА ЕСТЕСТВЕНО , ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗИСКВА ПОСТОЯНЕН АДРЕС ( поне докато няма места в ДГ това е справедливо - НЕ МОЖЕ В СЪСЕДНАТА ДГ ДА МИ СЕ НАСТАНЯТ ДЕЦА ОТ ОТ ПРОВИНЦИЯТА или други квартали на които родителите са с настоящ - ВРЕМЕНЕН АДРЕС    и днес са тук утре там , а децата които са с постоянни домове ( не се изразих правилно но вие знаете какво имам в предвид ) в съответния квартал за тях да няма място  Naughty - ТЦ ТОВА Е ПЪЛНА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ... СЛЕД К4 ,които ми е още "трън в очите " макар , че и двете ми деца отдавна имат място в детско заведение . така , че не го пиша това за собствена облага
Изказвам мнение и  не желая спор  !!!
плащам данъците си тук и съответната община трябва да подсигури място за детето ми - Д Л Ъ Ж Н И   СА

п.п. и аз съм от провинцията , НО се установих тук преди години и ВЕДНАГА   смених всичките си документи и адреса си , щом искам да съм ПОСТОЯНЕН жител на този град - плащам данъци тук , докато съм такава , искам да ползвам всички права които ми се полагат  в това число и ДГ . Останете си със здраве   bouquet

Последна редакция: пн, 22 окт 2012, 17:37 от mamaris

# 250
  • София
А как се сменя постоянен адрес на лица, които са на квартира? Дали хазяинът ще се съгласи на това? Децата в такива семейства ДЕЦА ОТ ОТ ПРОВИНЦИЯТА ли са?

За протокола, бяхме на една и съща квартира 6 години с временна адресна регистрация. Какво трябваше да си правя децата докато спестим пари за собствен апартамент? Да ходя там, откъдето сме дошли ли?

# 251
  • София
А как се сменя постоянен адрес на лица, които са на квартира? Дали хазяинът ще се съгласи на това? Децата в такива семейства ДЕЦА ОТ ОТ ПРОВИНЦИЯТА ли са?

За протокола, бяхме на една и съща квартира 6 години с временна адресна регистрация. Какво трябваше да си правя децата докато спестим пари за собствен апартамент? Да ходя там, откъдето сме дошли ли?

не искам да бъда груба и за това се радвам , че си си отговорила сама на въпроса си с въпрос !
аз само ще допълня , където плащаш данъците си , където си на постоянен адрес ... на съответната община трябва да ползваш  благата !
не е справедливо да ползваш благата (в случая ДГ ) на общината на която АЗ плащам ... и твоето дете да е в една редица с моето (това само пример , защото ние имаме място в ДЗ с триста  зора заради несправедливи критерии като този и К4   )
нищо лично само обяснявам , защо според мен трябва да се изисква ПОСТОЯНЕН АДРЕС , а не временен , заменен от думата "настоящ "

Скрит текст:
ooooh!преди години когато кандидатствах за голямата си дъщеря се "борех " с комшийката която бе на квартира (временно с настоящ адрес ) и ... нейното детенце , с точки равни като моето  ,  Е ... СЕГА ТЯ СМЕНИ АДРЕСА  и отиде в друга градина да кандидатства , мести си се когато иска и където иска , а данъците си плаша в село Добруджанка Simple Smile  - честно ли е това ?

п.п. забелязах , че си с три деца - спокойно , достатъчно точки ще получиш !успех и буди обективна , а не субективна  Wink 

Последна редакция: вт, 23 окт 2012, 18:25 от mamaris

# 252
Всеки наемател живее в имот, на който се плащат данъците. Просто парите минават през още едни ръце преди да се внесат в съответната община. Затова образователната инфраструктура трябва да се планира и строи на база построени жилища. Независимо кой живее в тях, за тези жилища се плащат данъци.

# 253
  • София
да така е , но аз данъка го дадох абсолютно като пример ,...
ще се опитам да поясня по друг начин тогава  Mr. Green
един наемател (квартирант )може да си сменя место живеенето когато си поиска, където си поиска и колкото пъти иска - той е с настоящ адрес (в личната му карта фигурира съвсем друг )-жилището не е негово и ако не му хареса в този квартал отива в друг .
докато един ПОСТОЯНЕН ползвател (със собствено жилище )ще му е малко по трудно да си смени собственият  дом  само за това , че няма място за детето му в ДЗ  ,понеже вероятно мястото е заето от дете на родители ВРЕМЕННО пребиваващи в квартала .
Аз нямам нищо против тези семейства  Naughty просто коментирам  НЕСПРАВЕДЛИВ  според мен критерии и се обосновавам.Ако има места за всички деца - ДА  , но в случая мисля , че децата с ПОСТОЯНЕН адрес трябва да имат поне 0.1 точка преднина !!!  Flutter

Скрит текст:
мене ако питате и точката за многодетни родители не е догледана
ето защо (отново само пример )
повечето деца наредили се с класиращ брой точки са деца на многодетни родители  НОООООО НЕ ВИНАГИ В ЕДНО ДОМАКИНСТВО (само документално е така )
... родителите се разделили преди време децата  ИМ  живеят при майката , бащата  с дете от друга жена   и ХОП  изведнъж многодетния татко с 3 деца с предимство , а в същото време децата му се отглеждат от съпругата му , а в неговото домакинството реално едно дете
...дали ми разбрахте мисълта не знам , но това също не ми се струва НЕсправедливо спрямо останалите семейства .
КРИТЕРИИ К4  за него думи нямам - преди време дадох пример в друга тема сега ще го напиша и тук
щом се дават точки на дете което има баба в персонала на ДГ от страх да не би бабата да напусне работа (да не е луда в тази безработица )и да си гледа внучето , че тогава нямало да има кой да гледа нашите деца ,защо не се дава точка и на лекарите , защото няма да има кои да ни лекува , ако напуснат да си гледат децата ,
по тази логика да се даде точка и на баничарката , че ако напусне и да си гледа детето кой ще ни прави закуските сутрин и т . н и т.н ... няма справедливост в този критерии , той просто е поредната вратичка  Wink

Последна редакция: вт, 23 окт 2012, 22:54 от mamaris

# 254
За всичко си много много права, и аз мисля така, постоянният адрес е най-немобилната характеристика на едно семейство и не позволява гъвкавост, като не може въобще да се сравнява с временен адрес, а и с месторабота дори, която първо се сменя по-често от собственото жилище и второ е различна като локация за двамата родители. Това съм го включила в писмото като довод.
За местните данъци темата ще продължава да е спорна. Докато има логика много семейства да живеят под наем, никой не може да ме убеди, че тези семейства не притежават видите ли и автомобили, затова не плащат никакви местни данъци, ни в София, ни извън нея. Е, схемата с регистрираните автомобили на баба инвалид беше класика, но тук нали си говорим за честност, равенство и други добродетели, не бива да допускам такава опция за милите, честни и трудолюбиви новодомци из София....
И като детските градини трябва да се планират според броя построени жилища, за да има за всички, дали пътищата и паркоместата не би следвало да се планират според броя РЕГИСТРИРАНИ автомобили в София? Мнооого е тарикатско да плащаме застраховки и данъци при по-ниска ставка за провинцията и в същото време гордо да веем лозунги за равенство и братство, докато маневрено се борим за последното паркомясто на софийска улица.

Всичко в България е такова, криворазбрано. Демокрацията, равенството, дискриминацията...

А за многодетните татковци чудесно те разбира, ама повече от чудесно даже, мога веднага поименно да почна да ги цитирам. От Бъкстон през Борово до...

Общи условия

Активация на акаунт