Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 окт. 2012, 15:05 ч.

Ясли в Пловдив? - 2

 • 60 023
 • 443
 •   1
Отговори
# 435
 • Мнения: 191
Здравейте! Можете ли да ме ориентирате кога трябва да кандидатствам за ясла, след като дребчо ще стане на 2 през април 2020г. и ми се иска да тръгне възможно нах-близко до датата. Благодаря Ви!

# 436
 • Мнения: 8 568
Основно места се освобождават през месеците август-септември, рядко октомври. През останалото време си е до късмет дали ще се обяви свободно място. Аз бих си направила регистрация в системата и бих следила как са нещата от близо. Директорките са наясно кои деца кога ще се изписват към градините и е много полезен един разговор на място, с конкретната директорка на избраната ясла. Но нищо не ви коства да питате и на повече места, за да добиете ясна представа и да си направите план за действие.

# 437
 • Мнения: 137
Здравейте
С близнаци съм и съм много притеснена за втората година майчинство и финансовата ни стабилност. Мога ли да ги пусна на годинка? Има ли минимални изисквания за уменията на децата и ако да - какви? Вярно ли е, че подаването на документи за календарната година става януари (и не мога сега да подам за догодина)?

# 438
 • Мнения: 631
Здравейте
С близнаци съм и съм много притеснена за втората година майчинство и финансовата ни стабилност. Мога ли да ги пусна на годинка? Има ли минимални изисквания за уменията на децата и ако да - какви? Вярно ли е, че подаването на документи за календарната година става януари (и не мога сега да подам за догодина)?
И двете ми деца тръгнаха на ясла на по година и малко. До колкото знам, минималната възраст е 10 месеца.

# 439
 • Мнения: 137
Здравейте
Имам няколко въпроса, на които ми е трудно да намеря сама отговор и много ще се радвам, ако някоя от вас ми помогне. Предварително се извинявам за дългия пост
1. В сайта на общината към яслите за район Централен са изброени само 4 ясли. В Гугъл картите, обаче, ми излизат ясли, които са към други райони, но са ми по-близо. Ако се кандидатства там, по-малко точки ли ще се получат?
2. До скоро във Варна трябваше да запишеш детето в системата още когато се роди. Така номерът му се завърта и горе долу след 2 години започва да участва в класиранията. Тук как е? Всичко изцяло онлайн ли е? Чета мнения за запис в системата, чета мнения за разговори с директори. Ако е система, кога се регистрира детето и кой е интернет адресът, където това се случва.
3. Ако не е система, а се обикалят яслите, всяка различно време ли си има за запис на кандидати или за всички е в началото на календарната година?
4. Чувала съм, че трябва да нямаш задължения към общината. Ако се подават заявления в началото на годината, предполагам, че ще се гледат данъците от миналата (т.к. за настоящата излизат чак март-април). Но, ако е вече лято/есен, пак ли се гледат миналогодишните данъци?
5. Ако единият родител не се води на постоянен адрес в Пловдив, трябва ли да вади бележка от данъчното, че няма задължение към общината и това плюс ли е?
6. Възрастта на детето играе ли роля във формирането на точките и, ако да - как? По-големите ли влизат по-лесно или по-малките?

Последна редакция: вт, 18 юни 2019, 06:35 от Liliumche

# 440
 • Мнения: 8 568
Аз препоръчах разговор с директор, за да се разбере най-вече кога ще бъдат обявени свободни места. Директорите са тези, които знаят кои деца и кога се очаква да напуснат яслата и ще има прием на нови.
Кандидатстването е през системата и за да разберете какви точки получавате и критериите е най-добре да си направите регистрация. Пробвайте за всяка ясла, колко точки получавате, независимо дали е във вашия район или не е. Колкото повече точки имате, толкова е по-голям шансът за прием.
В район Централен има 4 детски ясли и едно ОДЗ, в което има яслена група. Не знам къде гледате, за да ги видите по-голям брой. И ако са повече, то тогава ви излизат или и частните детски заведения, или тези извън административния район.
Няма никакво значение кога ще попълните заявление, и подалите в последните минути имат същите права, като първо подалите. Генериране на случайни числа при еднакви точки е тънък момент, аз лично установих преди години, че ако не се анулира подадено заявление, преди следващото класиране, случайното число не се променя. Това се възприе като недомислие и в последствие мисля, че беше коригирано.

# 441
 • Plovdiv, Bulgaria
 • Мнения: 365
Здравейте, искам да питам, тъй като на 20.06 имам планово секцио и със сигурност ще съм родила към крайния срок за записване (25.06) дали да подам ново заявление и да впиша, че имам още едно дете (така точките стават 20 и дъщеря ми отива на първо място чакащи) НО не знам към датата на записване (ако я приемат) дали бебето ще има акт за раждане все още.

# 442
 • Мнения: 8 568
По-добре недей. Декларираш данни към последната дата на кандидатстване. Даже да си родила, акта за раждане едва ли ще го издадат преди седем работни дни. Не им давай повод да те декласират.

# 443
 • Мнения: 12
Моля Ви, мами кажете някое актуално мнение за
ясла Приказен Свят (централен).
Как са условията, коя група е най-добре?
Всичко ще ми е полезно да прочета.Класирахме се сега на 6ти август и почваме на 2 септември.
Заявлението за класиране подадох на 31 май.Общо взето става бързо лятото влизане в такова заведение.

Общи условия

Активация на акаунт