Philips за здравословна България

• 43 681
  • 497
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Малко може да се спори в днешно време кое е здравословно и кое не, като визирам различни изследвания на "учените от еди-кой-си университет", различни източни школи, както и съвременна медицина, но всеки следва някаква своя представа за Здравословно хранене и начин на живот.

1.   Колко важни за вас са здравословното готвене и здравословния начин на хранене?
Важни са доколкото е вярна максимата, че "се храним, за да живеем". Вманиачаването също не е здравословно. В повечето случаи внимавам за количеството мазнина, сол или съдържанието на млечни продукти и др.

2.   Стремите ли се всеки ден да приготвяте здравословна храна за своето семейство?
От доста време вкъщи избягваме някои храни, наблягаме на други... За пържене без мазнина имаме уред на друга фирма, доста добре се справя. Откакто открих уредите за фреш пък съм изумена колко приятно може да е всичко!  Peace

3.   Как комбинирате здравословното готвене и традиционната българска кухня?
Като я комбинирам със средиземноморската Simple Smile - зехтин - вместо олио, лимонов сок - вместо оцет, по-малко запръжки в ястията, "пържене" без мазнина, повече пара и скара...

Успех на начинанието!  chef

# 16
Здравейте! Нека се включа и аз Simple Smile
1.   Колко важни за вас са здравословното готвене и здравословния начин на хранене?
У дома се обръща изключително внимание на здравословния начин на готвене. Понякога това ни създава конфликт с майка ми и свекърва ми, които са убедени, че по-вкусното ястие, задължително е с повечко мазнинка и естествено със запръжка. У дома сме си създали наш начин на готвене, при който храните се приготвят предимно на скара, фурна или сварени. Пържим изключително рядко и то това са само пържените картофи, като в една мазнина не пържим втори път.

2.   Стремите ли се всеки ден да приготвяте здравословна храна за своето семейство?
Като работеща жена е трудно всеки ден да готвя. Обикновено приготвям едно ястие за 2-3 дни. Но задължително в ежедневното ни меню включвам салати според сезона. Те са източник на витамини и колкото и да съм уморена за тях време се намира.

Ами аз не мисля, че двете неща си противоречат. Както писах и в т.1 правя си традиционни български рецепти, като обаче пропускам момента на запържването и прекаляването с мазнина. Ако в рецептата лука трябва да се запържи, аз го сварявам с вода предварително, ако червения пипер трябва "само да се обърне в горещата мазнина", аз го слагам накрая в супата или ястието без да го пържа. Разлика във вкуса няма, но в качеството на храната със сигурност има. Hug

# 17
В забързаното и натовареното ни ежедневие е много трудно придържането към здравословен начин на живот.
1.След месец и половина очакваме първото си бебче и вниманието ми е изцяло съсредоточено да консумирам качествена и здравословна храна на този етап. За съжаление не винаги цената е определяща за качеството на храните, затова предпочитам сама да приготвям храната ни. От моите родители са придобила навикът, че не можеш да седнеш на масата без салата. При мен често се случва това да е само салата. Затова и уредът за бързото им приготвяне за мен би бил най-полезната вещ в кухнята.
2. Стремя се да приготвям здравословна храна. Залагам основно на скарата и фурната като уреди за приготвянето им. Рядко си позволяваме пържена храна, но според мен не трябва да я изключване напълно. Спомените за бабините пържени питки или мекици не може лесно да бъде изтрит. По финансови причини до този момент не съм отделила средства за уред пържене без мазнина, но мисля че всяко семейство трябва да се ориентира към този вид уреди.
3. За комбинацията между традиционната и здравословната кухня-избягвам да запържвам продуктите. Скарата, която използвам в тип плоча и на нея често запичам зеленчуците. Заради по-малката консумация на мазнина с нея дори приготвям паниран пипер и палачинки. Според мен не можем напълно да се откъснем от традиционната кухня. Ние сме поколение, което сме израснали с нея и не смятам да лишавам и детето си от нея.
Според мен нашето общество е в началото на процеса към ориентиране към здравословното хранене, но с помощта на уреди от този вид все повече хора ще започнат промяната.

# 18
Разбира се, като всяка майка и добра домакиня се стремя да готвя здравословно и да предлагам качествена храна на моето семейство, това е много важно за нас- живеем във времена в които думи като ГМО, консерванти, оцветители, химикали са често срещани думи и не само се говорат , но и се съдържат в храните, които консумираме за съжаление.
Това е на първо място за мен в кухнята, подбирам храни с естествен произход - зеленчуци и плодове от градината на баба, яйца и мляко също от село. Да се благодарим, че ги има баба и дядо и благодарение на тях знаем какво слагаме в чинните пред себе си.
Много рецепти съм опитвала, но при готвенето избягвам запръжката, обилните и мазни сосове и тлъсти меса, предпочитам да изпека филето на грил, вместо да го изпържа, например, а вместо майонеза да приготвя млечен сос със кисело мляко, което сама съм подквасила. Вместо хляб в сместа за кюфтета добавям картофено пюре от био картофи ... и други примери имам. Лесно е, само трябва да се спазват някои прости правила.

# 19
 Готвенето   e  работа, която върша с удоволствие, а не по задължение. Влагам цялото си старание и творчество , за да е вкусна и да е здравословна храната , която приготвям.

Начинът на хранене и начинът на живот имат огромно значение за здравето на човек. Нали има една приказка "кажи ми какво ядеш , за да ти кажа какъв си ". Здравословното хранене  и приготвяне на храната зависи и от качеството на продуктите и начина на готвене.
 Опитваме се да се храним разумно и с качествени продукти, доколкото това е възможно в наши дни за едно най-обикновено семейство. Старая се да слагам натурални зелени подправки от градината .Не купуваме никога полуфабрикати, които са пълни с консерванти.
Нашите баби и дядовци са били здрави и са живяли дълго , че  са  консумирали   чисти и натурални храни без химии.

Да, това е основната ми цел когато готвя , да е здравословно.
Зелената салатата в големи количества никога не липсва от нашата трапеза, овкусена с ябълков оцет или лимон  с много малко зехтин и леко посолена .
Не запържвам никога, всичко разбърквам в сурово състояние и го слагам за обработка. Съпругът ми страда от язва на дванадесетопръстника и винаги готвя на херметическата тенджера , имам тиган на пара във фурната, печене във фолио , на скарата....
Консумираме много плодове и  натурални сокове . Плодовете си ги придобиваме сами от нашата овощна градина.

Намирам  начин да съчетая традиционните български храни да ги приготвя здравословно. Например пълнените чушки ги правя ,като всичко го разбърквам в сурово състояние и ги пълня , след което ги варя или пека във фурната. Много готвя и в гърнето-гювеч, стар фасул ,сърми зелеви и лозови ,които  приготвям всички продукти в сурово състояние и навивам. Киселото зеле със свинско приготвям в херметическата тенджера , като слагам всичко в сурово състояние  и т. н. Всичко приготвено по този начин по нищо не отстъпва на вкус  пред  запърженото. Почти е варено или печено и когато искам да закаша дадена храна , слагам два , три картофа в ястието, вместо брашно.
Старая се да влагам цялото си кулинарно творчество , храната да е приготвена здравословно ,качествено и вкусно.

# 20
  • Sliven, Bulgaria
И аз да се включа Simple Smile
Много са важни, особено и когато се появи детето. Жалко е, че в повечето случаи по-здравословното хранене изисква и повече средства. Аз живея на село и за радост на цялото семейство почти през цялата година имаме в градината плодове и зеленчуци. Правя си също и зимнина. Това лято приготвих нектар от праскови и го стерилизирах в малко бутилки - така детето ми ще пие чист нектар от плодове, вместо детските сокчета пълни с оцветители и др. боклуци. Радвам се, че имах възможността да приготвям на детето си прясно изцедени сокове и домашни пюрета, вместо да купувам тези от магазините.
Да, стремя се. Не винаги успявам, понякога се налага и да храним някъде навън, налага се да купя и нещо на детето, което другите деца ядат, но се старая да готвя здравословно когато сме в в къщи. Обичам да експериментирам. Винаги си търся някакви нови рецепти за да разнообразя менюто ни. Разнообразието от плодове и зеленчуци в собствената ни градина, както и домашните животни, които отглеждаме, позволяват да приготвям здравословни ястия за моето семейство.
Импровизирам. Използвам керамични тигани, керамични съдове и силиконови форми. Стремя се да използвам по-малко сол, захар и мазнина. Не съм вманиачена на тема "Здравословно хранене", но се опитвам  да готвя по-здравословно. Случва се и да приготвя на люмбимите ми хора пухкави мекици или домашна баница.  chef

# 21
  • София
Привет ето и аз да напиша моят коментар

Много е важен начина за хранене и то  за целият организъм .Стремя се всеки ден да има пресни плодове ,
зеленчуци и свежи продукти . Домашен хляб и домашно кисело мляко е много важно да има вкъщи. Полуфабрикати и други готови неща в ежедневието се стремим да избягваме . Още нямам деца ,но някой ден смятам да го възпитавам също да живее и се храни здравословно и да спортува .

Да ние сме  семейство , което  всеки ден се опитваме да поддържаме здравословни продукти в  хладилника и кухнята  .Без много мазнини и вредни храни . Соковете ,пресни печива и домашно приготвени десерти.

Трудно е да спазваш здравословното готвене и традицията в нашата кухня .  Опитвам се да съчетавам нещата и мисля ,че се получава . Променям запръжките и малко намалявам мазнината или я сменям със зехтин . От традицията смятам ,че киселото ни мляко няма равно . Не е нужно да бягаме от корените си и да хапваме чужди неща. Имаме и хубави български ястие и трябва да пазим духа в нас .

Лека вечер . Simple Smile

# 22
1. Много важно за мен е здравословния начин на хранене, както за мен така и за моето семейство. В менюто ни  са включени повече плодове и зеленчуци и по-малко тлъсти и калорични неща.
2. Да, стремя се.
3. Трудно е да спазваш здравословното готвене и традицията в нашата кухня .  Опитвам се да съчетавам нещата и мисля ,че се получава . Променям запръжките и малко намалявам мазнината или я сменям със зехтин .

# 23

Предполагам, че почти всеки от нас е имал период на много НЕ-здравословно хранене, до момента, когато нещо или някой не променя нещата. При мен нещата се промениха преди да дойдат децата - поради здравословен проблем, който налагаше преминаването от сухоежбина към готвено, и то здравословно готвено Simple Smile После, когато дойдоха децата, ми беше в пъти по-лесно  Peace

Смея да твърдя, че при мен стремежът вече се е превърнал в навик. Готвя на пара или под налягане, пека, варя. Пърженото е сведено до минимум, и то е предимно за взискателни гости  Embarassed

Професията ми е такава, че съм запозната с традиционната българска кухня. Широко разпространеното схващане за запръжки, филии с мас и т.н. всъщност е "нездравословна" извадка от пребогатата ни кулнарна история. Българската народна кухня като цяло е постна, икономична и проста. Но това не я прави по-малко вкусна  Grinning Готвенето в глинени съдове датира от хилядолетия, чисто е, удобно е и храната, приготвена така, е вкусна и полезна. Така че - искаш ли здравословно хранене, можеш!!

# 24
   Здравейте! Много обичам предизвикателствата и експериментите в готвенето. Много бих се радвала да участвам в играта на Philips, с което всички ние да докажем, че  готвенето не е толкова сложно и трудоемко, когато човек го прави с желание и разбира се има няколко малки помощници в кухнята. Аз съм работещ човек и въпреки това не купувам полуфабрикати или готова храна от супермаркетите, предпочитам и ми е по- вкусно да си я приготвя сама вкъщи.

Храната е един от най- важните фактори за нашето здраве. А човек е щастлив, когато е здрав.

Не готвя всеки ден. Обаче винаги се стремя храната, която приготвям няколко пъти седмично да бъде здравословна и разбира се вкусна.На пара, на грил, печено или варено освен вкусно , не трябва и да отнема много време, защото в забързаното ежедневие не мога да прекарвам часове пред печката. За да реализирам всичко това освен на идеите за вкусни ястия разчитам и на някои "малки домашни помощници"  Simple Smile - кухненските електроуреди. Така у нас хапваме пресен домашен хляб, тиквички на скара или сама приготвям майонезата за руската салата, когато решим да хапнем нещо по- питателно в зимните дни.

Експериментирам с различни начини на приготвяне на храната. Като последният ми бърз и здравословен експеримент от българската кухня се превърна в едно от любимите ни ястия през това лято. Любимите картофени кюфтенца вече приготвям не пържени, а печени и то в гофретника. И тук веднага ми хрумва какво още бих могла да приготвя към тях с новите уреди на Philips: свежа салата от моркови (една от любимите ми, но и трудоемки есенно- зимни салати) или пък сочни мариновани пилешки бутчета приготвени със Airfryer, а защо не и двете и ето менюто за вечеря е готово без пържене и без много мазнини.

# 25
  • София
Здравейте! Малко късно се включвам, но навреме все пак, защото Филипс е любимата ми марка електроуреди и с удоволствие ги ползвам. А сега да отговоря на въпросите:

1. Колко важни за вас са здравословното готвене и здравословния начин на хранене?

За мен и моето семейство здравословното готвене и здравословния начин на живот са много важни, тъй като от тях зависи и нашето здраве. Правилният хранителен режим е от първостепенна важност за доброто здравословно състояние.
Стремя се при готвенето да запазвам ценните съставки на продуктите, да избягвам запръжките. Не консумираме маргарин, а масло и готвя с по-малко мазнина, предимно зехтин.
За съжаление повечето консерванти в храните под формата на Е-та са много вредни и се мъча да ги избягвам доколкото мога. Пресни плодове и зеленчуци има всеки ден в менюто ни. Намалявам до минимум прекалено солените и сладките храни.
Не готвя и не претоплям в микровълнова фурна, която е много вредна. Нямам и фритюрник, защото почти не пържа.
Стремим се да се храним разделно, доколкото можем. И още от сега възпитавам малкия ми син, който е на 3 години в здравословен начин на хранене.

Да, стремя се, доколкото времето ми позволява, защото това е много важно. Всъщност за да бъда честна почти всеки ден готвя вкусна и разнообразна храна. Пресни салати винаги имаме на масата. Тлъстите меса ги избягваме, хапваме повече пиле, риба, телешко месо. Салами, луканки и други консумираме рядко. Сокове си правим сами и избягваме готовите.

Повече от ястията в традиционната българска кухня са нездравословни, но пък са много вкусни. При приготвянето на рецепти от тази кухня не запържвам, а задушавам. Солта и мазнината са в ограничено количество. Наблягаме на варените, задушените и печените храни. Използвам свежи подправки. Често импровизирам при готвенето и използвам някои хитринки, но се получава доста вкусно, а и най-важното здравословно. А и хапваме с удоволствие и ястия от традиционни кухни и от други страни.

Пожелавам УСПЕХ на всички участници и ще се радвам да бъда сред избраните!  Hug

# 26
Здравословното готвене и здравословния начин на хранене са много важни за мен /и за семейството ми/, като в същото време не искам да стигам до крайности. През години се налагат различни представи за това кое е полезно и кое - вредно, но се опитвам да се придържам към класиката - повече плодове и зеленчуци, качествено месо и млечни продукти, възможно най-кратка топлинна обработка, почти без пържене. Винаги внимателно чета етикетите на продуктите. Не купувам горчица, майонеза, лютеници. Засега не съм се отказала само от соевия сос, но избирам такъв с по-малко консерванти.
Да, макар че е трудно, защото обикновено имам много малко време за готвене. По принцип приготвям неща, които се изяждат същата вечер - не съм привърженик на това едно и също ядене да се яде два или три дни.
Харесвам традиционна българска кухня, но отдавна съм се отказала от пържени филийки, бухтички, сладкиши и т.н. Когато се омъжих, възприех от мъжа ми навика да не застройвам супите и да не правя запръжки. Ползвам доста подправки и обичам да експериментирам с тях. Не сядаме на масата без салати. Оцетът заменяме с лимон. Не купуваме бяла захар, а само кафява, като я ползваме съвсем ограничено. Бял хляб и бял ориз също почти не се случва да ядем. Ограничихме солта.

# 27
Добро утро! Очакваме резулатите кои ще са 3-те тестерки касметлийки   chef Grinning Късмет на всички!

# 28
Мили дами, благодарим ви за готовността да развихрите кулинарните си умения и за ентусиазма да се включите в нашата кауза за здравословна България!!   bouquet   bouquet   bouquet

Изправени сме пред наистина труден избор! По-късно днес ще обявим кои три от вас ще се сдобият Philips SaladMaker, Airfryer и Avance Juicer & Citrus Press и ще споделят впечатленията си тук, в темата "Philips за здравословна България"!

Успех на всички!  Simple Smile

# 29
  • Пловдив
Стискам палци на всички, а на себе си за Avance Juicer & Citrus Press!    Hug

от понеделник до сряда сме изпили 4 литра фреш двама души...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт