Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Моля за отзиви и информация за хосписи във Варна

 • 37 691
 • 51
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 6
  ... Спешно търсим хоспис във Варна или близконс добри препоръки, защото е изписват следващата седмица.
  Много е трудно с препоръките. Колкото хора, толкова и мнения.... Аз четох, четох и накрая буквално ми стана лошо от това, че не мога да се ориентирам из мненията и от притесненията за това, къде да настаним майка ми,  защото е в много тежко състояние. В крайна сметка избрах хоспис и само мога да се надявам, че наистина правят всичко както трябва.
  Успех със свекърва ти!
  Определено трябва предварително да питате каквото ви интересува и да кажете ,това което ви е важно, за добруването на човека който настанявате .Ако се съгласят ,го давате ,ако не ,в следващия.Но наистина мненията са относителни ,аз например,при свиждане на баба ми ,щях да припадна от миризмата на хлорин в стаята ,която те щяха да дишат целия ден ,защото беше студено ,за да е  отворен прозореца.Някой друг обаче, щеше да бъде възхитен от това колко добре се грижат за дезинфекцията .

  Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 15:59 от yuliyana.ilieva

  # 46
  • Варна
  • Мнения: 1 182
  Здравейте!
  Дядо ми е с тежка форма на деменция и се налага да го настаним в дом. Има ли около Варна друг дом освен "Дом Варна"  в който да приемат такива хора?
  Общо взето само това намираме като опция.

  # 47
  • Мнения: 39
  Здравейте, много моля ако някои е чувал нещо за  Дом за стари хора Дом Варна - под ВСУ, хотел Темида, ж.к. Чайка, кажете. Каквото и мнение да има ще ми е полезно. Ако знете някой добър дом за страри хора , моля помогнете.
  Благодаря

  # 48
  • Мнения: 57
  Здравейте, много моля ако някои е чувал нещо за  Дом за стари хора Дом Варна - под ВСУ, хотел Темида, ж.к. Чайка, кажете. Каквото и мнение да има ще ми е полезно. Ако знете някой добър дом за страри хора , моля помогнете.
  Благодаря

  Уточнявам, че дома в хотел Темида е към Кабакум, и е доста далеч от кв. Чайка.Този дом е ужасен. Цената е приемлива, но не дават нищо насреща. Храната е под всякаква критика. Зимата се дават допълнително пари за отопление и цената става почти колкото из другите домове.

  Pipppa, навсякъде приемат хора  с деменция.

  Ползваме услугите на пети по ред дом за възрастни хора. Включително сме ползвали и този, който е в Темида. Домовете са приемливи за хора, които могат сами да се хранят. Подчертавам - това е приемлив вариант, не добър и не най-добрия. Убедих се, че основно това си е бизнес и твърде не ги е грижа за човека. Хранят ги, колкото да не умрат от глад. Имам чувството, че всички там са на ръба на оцеляването. И това важи за всички домове.

  # 49
  • София
  • Мнения: 21
  Минахме през два дома, не искам да коментирам просто ... От скоро ползваме услугите на Траката Мед. Доволни сме, чисто е, храната е хубава, приготвят си я там. Баща ми се чувства добре и казва, че се грижат за него. Няма свиждания заради пандемията, но се чуваме редовно по телефона.

  # 50
  • Мнения: 8
  Здравейте на всички!
  Искам да Ви попитам за мнения относно новият хоспис в с.Кичево "Марина"-дали някой има впечатления за него?
  Той и ТракатаМед изглеждат с добри условия.
  Всъщност с радост бих прочела мнения и за двата!
  Благодаря предварително !

  # 51
  • Мнения: 2
  Здравейте.

   Наш близък беше настанен в дом "Доверие". Намира се в Траката на ул. „Първа“ 49.  Горещо се надявам никога да не изберете този дом и да не повярвате на онова, което са написали в уебсайта си, защото нищо от него не е вярно . Собствениците имат погребална агенция и изглежда сякаш завъртат кръга на бизнеса си, чакайки хората да си отидат в дома им. За самите условия и хигиена няма изобщо да коментирам - всеки, който отиде там, би разбрал, че хората стоят несмененени и некъпани с дни . В дома има няколко санитарки, които са недостатъчно за капацитета на дома и поради този факт явно са изключително изнервени и груби с хората. Бяха контузили  ръката на нашата близка, която е жена на легло и няма как да се оплаче, защото не говори много добре след прекаран инсулт. Освен това имаме съмнения, че не са и давали храна и вода, за да не им създава проблеми и да не я сменят, а са я поддържали на абсолютния минимум за съществуване. Тя беше кожа и кости преди да я вземем, допуснаха появата на декубитална рана, защото не са разбрали, че дюшекът и е спрял да работи и ни лъжеха в лицето, че раната се превързва всеки ден, което видимо не беше така. Сестрите бяха 2, едната изглеждаше нормална, но 1 птичка пролет не прави. Другата беше жена на  средна възраст, изключително нагла, лъжеше ни в лицето и когато с явно нежелание идваше, за да смени превръзката на раната пред нас, изглеждаше сякаш я е гнус и не знае какво да прави. Честно казано не мисля, че тази жена някога е вършела нещо в този дом, а просто е стояла, чакайки да се тръгне.
   Искрено съжалявам, че им дадохме поредица шансове да се поправят и след като забелязахме признаци за това ужасно отношение,  не преместихме веднага нашата близка. Надявам се никой друг да не изпада в такава ситуация и да му тежи на съвестта, че е оставил човешко същество в този дом на ужасите. Собствениците са просто поредните хора без скрупули, които се възползват от възрастните ни родители, защото близките им нямат възможност да се грижат всеки ден за тях.
   
  Аз брат си настаних там вече втори ден но има нещо може ли да ми пишете

  Общи условия

  Активация на акаунт