Онлайн консултации: хранителни добавки и спортни храни

• 433 276
  • 1 663
  •   2
Отговори
# 1 080
Здравейте. Аз съм жена на 46. Нямам никакви здравословни проблеми, не пия лекарства. Искам да сваля наднормени килограми. Физически неактивна съм и това е основната причина за натупването. Съставих си хранителен режим с повече сурови храни, ще се опитам да изключа временно тестените храни или поне да ги намаля до минимум. На фитнес е абсурд да ходя, не ми харесва, но реших да наблегна на движение навън, това ми харесва. Може и малко упражнения вкъщи - поне преси и малко велоергометър. Това реално мога да направя по въпроса, друго дори и да искам, знам, че няма да го направя. Искам да включа някои добавки. Имам ацетил л карнитин, мисля да добавя йохимбин и синефрин. Обмислях и зелен чай, но не знам дали ще допринесе за моята цел, а и ми стават много добавки май. В какви количества в моя случай е добре да се приемат, след като няма да имам интензивни чисти кардио тренировки, всъщност, изобщо подходящи ли са?

# 1 081
  • София
Здравейте. Аз съм жена на 46. Нямам никакви здравословни проблеми, не пия лекарства. Искам да сваля наднормени килограми. Физически неактивна съм и това е основната причина за натупването. Съставих си хранителен режим с повече сурови храни, ще се опитам да изключа временно тестените храни или поне да ги намаля до минимум. На фитнес е абсурд да ходя, не ми харесва, но реших да наблегна на движение навън, това ми харесва. Може и малко упражнения вкъщи - поне преси и малко велоергометър. Това реално мога да направя по въпроса, друго дори и да искам, знам, че няма да го направя. Искам да включа някои добавки. Имам ацетил л карнитин, мисля да добавя йохимбин и синефрин. Обмислях и зелен чай, но не знам дали ще допринесе за моята цел, а и ми стават много добавки май. В какви количества в моя случай е добре да се приемат, след като няма да имам интензивни чисти кардио тренировки, всъщност, изобщо подходящи ли са?

Привет,

Добавките са подходящи да, като добавянето на зелен чай също не е лоша идея, но не е и от значителна важност при наличието на йохимбин и синефрин.

Дозировките са стандартни, независимо дали се ходи на фитнес или друго.

От ацетил-л-карнитина приемайте по около 1,5-2 грама на ден, разпределени на 2 приема, препоръчително на празен стомах.

При йохимбина оптималната дневна доза е 0,2 мг активно вещество на телесен килограм. За пример, ако тежите 80 кг, то за вас ще е оптимален приемът на около 16 мг от билката.

Първите дни започнете с прием само на 1-2 капсули, за да установите толеранса си. Увеличавайте дозата докато не стигнете оптималната за вас или докато не стигнете доза, която е по-ниска от оптималната, но над която не се чувствате добре.

Разделете общата доза за деня на няколко по-малки 2-3 пъти през деня. Една доза сутрин, една около 12:00 и една в ранния следобяд.

Препоръчителният прием на синефрин варира между 20 и 30 мг чисто вещество на ден, разпределено на няколко приема.

Първите 3-4 дни започнете само с ниска доза, за да установите как ви влияе продуктът.

След няколко дни, ако няма проблеми, увеличете.

Една доза може да приемате сутрин след ставане от сън, другата по обяд или преди вашата тренировка и третата следобяд.

Поздрави,
Тихомир Велев

# 1 082
Благодаря за отговора. Надявах се да коментирате дали има шанс да има ефект от добавките ако не се тренира усилено. Междувременно прочетох в руски сайт, че максималният прием на йохимбина е 2-3 седмици, след което трябва почивка 2 месеца. Вие какво бихте казали за това?

# 1 083
  • София
Благодаря за отговора. Надявах се да коментирате дали има шанс да има ефект от добавките ако не се тренира усилено. Междувременно прочетох в руски сайт, че максималният прием на йохимбина е 2-3 седмици, след което трябва почивка 2 месеца. Вие какво бихте казали за това?

По принцип самите тренировки и спорт допринасят съвсем малко за самото отслабване и за намаляване на теглото. Те имат други позитиви, които подпомагат отслабването да е по-...качествено, като например по-малко загуба на мускулна маса, допълнителни 100-200 изгорени калории за деня, подобряване на инсулиновата чувствителност и други, но основният ефект идва от самото хранене и хранителния режим.

Добавките също не са движещ фактор. Те само подпомагат процеса, но няма как да свършат цялата работа сами.

В този ред на мисли, ефект може да има и ако не се тренира, и ако се тренира, и с добавки, и без добавки. Simple Smile Просто не разчитайте отслабването да е само в резултат на приема на добавки, това ще е най-голямата грешка.

Относно приема, 2-3 седмици прием и 2 месеца почивка след това е доста неоптимален вариант. Може да се приема и само 2-3 седмици, може и 4-5, но е препоръчително да не надвишава 6-8 седмици, за да не се стигне до претоварване на нервната система.

Времето за почивка също е условно и индивидуално, но е препоръчително да е поне 2-3 седмици.

Поздрави,
Тихомир Велев

# 1 084
  • тук и там
Здравейте,Тихомир.От известно време ставите ми пукат-не изпитвам болка,но при всяко по-рязко движение ги чувам (тренирам във домашни условия със собственo тегло и леки тежести предимно).Преди имах такова прещракване само на глезени и китки,от време на време и на рамо-сега и едното коляно при въртене пука.Загрявам добре преди тренировка,но пак си пукат.Ходила съм на лекар- износване  , но е нормално да го има ,не е болестно състояние (поне за китките и глезените-това със коляното е ново и за мен).
Закупих си Pure Nutrition Power Flex и Желатина и мисля да ги комбинирам и приемам един месец-но не знам  във каква дозировка.Желатината е от4-до 6 капсули,Power Flex-две..Мисля да ги вземам само вечер,и се чудя какъв би бил оптималният вариант-по 2 от двете или повече от Желатина или да редувам във дните?И въобще добра ли е идеята да комбинирам двата продукта,или да ги вземам един по един?Взех Желатината само заради колагена,който липсва във продукта  на  PN-със идеята да комбинирам двата продукта ,но  все пак не съм сигурна за дозите които трябва да приемам.Благодаря.

Последна редакция: сб, 25 юни 2016, 23:33 от Kaisia

# 1 085
  • София
Здравейте,Тихомир.От известно време ставите ми пукат-не изпитвам болка,но при всяко по-рязко движение ги чувам (тренирам във домашни условия със собственo тегло и леки тежести предимно).Преди имах такова прещракване само на глезени и китки,от време на време и на рамо-сега и едното коляно при въртене пука.Загрявам добре преди тренировка,но пак си пукат.Ходила съм на лекар- износване  , но е нормално да го има ,не е болестно състояние (поне за китките и глезените-това със коляното е ново и за мен).
Закупих си Pure Nutrition Power Flex и Желатина и мисля да ги комбинирам и приемам един месец-но не знам  във каква дозировка.Желатината е от4-до 6 капсули,Power Flex-две..Мисля да ги вземам само вечер,и се чудя какъв би бил оптималният вариант-по 2 от двете или повече от Желатина или да редувам във дните?И въобще добра ли е идеята да комбинирам двата продукта,или да ги вземам един по един?Взех Желатината само заради колагена,който липсва във продукта  на  PN-със идеята да комбинирам двата продукта ,но  все пак не съм сигурна за дозите които трябва да приемам.Благодаря.

Привет,

Да, комбинацията от двата продукта е чудесна. Не е нужно да ги редувате, може да ги приемате едновременно.

Дозировката е точно както сте я написали - 4-6 от Желатина и 2 от Power Flex. От Power Flex може и по 3-4, но смятам, че като за начало може да опитате и само с 2.

Можете да ги приемате, когато Ви е удобно през деня. Може да приемате двата продукта едновременно или отделно. В случая няма как да се сбърка, просто ги изпийте, когато и както Ви е най-удобно.

Иначе самото пукане на стави, когато няма болка, не се води медицински проблем и не би трябвало да се притеснявате. Но самото пукане за много хора е досадно и неприятно.

Няма гаранция, че въпросните продукти ще помогнат, но ако го направят, не пречи да си ги приемате постоянно. Добър продукт, който също може да опитате, ако с тези няма подобрение, е рибеното масло. В такива случаи при много хора се оказва от голяма полза, а и от него по принцип може да извлечете само полза за здравето си.

Поздрави,
Тихомир Велев

# 1 086
Здравейте,имам около 20 кг. за сваляне след раждането.Интересува ме дали мога да пия л-карнитин докато кърмя или не?Както и ако мога колко често да го приемам?Благодаря Ви предварително.Лек и успешен ден.

# 1 087
  • София
Здравейте,имам около 20 кг. за сваляне след раждането.Интересува ме дали мога да пия л-карнитин докато кърмя или не?Както и ако мога колко често да го приемам?Благодаря Ви предварително.Лек и успешен ден.

Привет,

По принцип не е препоръчително да се приемат каквито и да е добавки подпомагащи отслабването докато се кърми или по време на самата бременност.

Единствено стандартни мултивитамини и рибеното масло са продукти, които дори са препоръчителни. Но за всичко останало съветвам да избягвате, защото няма данни за безопасността, тъй като почти винаги някакви количества се предават към детето чрез кърмата.

Поздрави,
Тихомир Велев

# 1 088
Здравейте, Тихомир! Радвам се, че има толкова отзивчиви към чуждите проблеми хора като Вас. Аз съм на 42, и трябва да сваля още около 5 кг. От февруари карам в къщи велоергометър по 4-5 пъти в седмицата, на 2 степен от 8, по 40 минути, и минати 20 км. Въглехидрати консумирам до обяд, вечер - салата и сирене, или месо, или яйца. Но резултатът до момента е 4 свалени килограма, което според мен е много малко. Имам лека инсулинова резистентност и пия Метфогама, и повишено кръвно, за което пия лекарство. Може ли да ме насочите към някаква добавка - бърнър или нещо друго, с което да постигна целта си? Предварително благодаря!

# 1 089
  • София
Здравейте, Тихомир! Радвам се, че има толкова отзивчиви към чуждите проблеми хора като Вас. Аз съм на 42, и трябва да сваля още около 5 кг. От февруари карам в къщи велоергометър по 4-5 пъти в седмицата, на 2 степен от 8, по 40 минути, и минати 20 км. Въглехидрати консумирам до обяд, вечер - салата и сирене, или месо, или яйца. Но резултатът до момента е 4 свалени килограма, което според мен е много малко. Имам лека инсулинова резистентност и пия Метфогама, и повишено кръвно, за което пия лекарство. Може ли да ме насочите към някаква добавка - бърнър или нещо друго, с което да постигна целта си? Предварително благодаря!

Здравейте,

За съжаление във Вашия случай не бих препоръчал да използвате фетбърнъри или други подобни добавки, подпомагащи отслабването. Причината е липсата на информация доколко биха или не биха повлияли върху действието на медикаментите, които приемате.

Но ако все пак решите да вземете на своя отговорност, то при всички случаи трябва да се насочите към групата на липотропните продукти. И все пак - не съветвам да го правите.

Да, 4 кг не са много за период от няколко месеца, но все пак са нещо. Моят съвет е да обърнете внимание на количеството храна и количеството калории, което приемате на дневна и седмична база.

Горе сте описали горе-долу какво и кога ядете, но ако общото количество на калориите от тези храни е по-голямо от разхода на енергия за деня, то отслабване няма да има.

Щом все пак има някакъв резултат до момента, значи горе-долу сте уцелили количеството храна. Вероятно трябва да го намалите още съвсем малко, за да потръгнат нещата по-добре. Другият вариант е да увеличите физическата активност, но съветвам да не е под формата на още кардио, а на упражнения натоварващи мускулатурата. Увеличаването на кардиото може да има обратен ефект.

Успех! Simple Smile

# 1 090
Здравейте Simple Smile Аз съм жена на 38г. тежа 68кг. и съм висока 163см. Имам целулит по бедрата и мазнина по корема. Бих искала да отслабна основно в тези области. Опитвала съм да бягам с термо клин и да мажа с различни кремове против целулит, но резултатът е почти незабележим. Пък и много малко издържам на физически упражнения.  Не ям много, поне според мен. Най-много 1 филия хляб на ден, но често го пропускам. Опитах с разделно хранене, но не мога да го спазвам. Уж съм решена да не ям, а изгладнявам много и хапвам нощем. Преди години вземах Л-карнитин и имах резултат, но после ми препоръчаха друга марка и сякаш не действаше, въпреки, че от аптека го купих.  Решила съм да бъда по-сериозна и да спазвам някакъв режим. Моля, посъветвайте ме как да смъкна тези килограми и мазнини.

# 1 091
Здравейте. Какво мислите за Lipoburn на  FA Nutrition? Това  липотропен или термагенен фетбърнар е?  Ефикасен ли е? Каква е препоръчителната дневна доза? Исках да си поръчам Herbal Burn на  PURE Nutrition USA, но ми се казаха, че няма наличност поади проблем с производителя. Препоръчаха ми Lipoburn. От това, което чета обаче виждам че това не е липотропен, а термагенен фетбърнар. Вярно ли е това?

# 1 092
  • София
Здравейте Simple Smile Аз съм жена на 38г. тежа 68кг. и съм висока 163см. Имам целулит по бедрата и мазнина по корема. Бих искала да отслабна основно в тези области. Опитвала съм да бягам с термо клин и да мажа с различни кремове против целулит, но резултатът е почти незабележим. Пък и много малко издържам на физически упражнения.  Не ям много, поне според мен. Най-много 1 филия хляб на ден, но често го пропускам. Опитах с разделно хранене, но не мога да го спазвам. Уж съм решена да не ям, а изгладнявам много и хапвам нощем. Преди години вземах Л-карнитин и имах резултат, но после ми препоръчаха друга марка и сякаш не действаше, въпреки, че от аптека го купих.  Решила съм да бъда по-сериозна и да спазвам някакъв режим. Моля, посъветвайте ме как да смъкна тези килограми и мазнини.

Привет,

Така нареченият целулит е резултат основно на излишни мазнини и всякакви кремове, мазила, масажи и други подобни не вършат никаква работа, освен ако не са придружени с отслабване и намаляване на процента излишни мазнини.

Добавките също ще са излишни във Вашия случай, тъй като доколкото разбирам от прочетеното, нямате добър начин на хранене. А от него зависи почти всичко.

Съветът ми е да се образовате на тема хранене, да увеличите физическата си активност чрез спорт, домашни физически упражнения или поне дълги разходки.

В изданието на BB-Team има ужасно много полезна информация. Може да започнете оттам. Simple Smile

Здравейте. Какво мислите за Lipoburn на  FA Nutrition? Това  липотропен или термагенен фетбърнар е?  Ефикасен ли е? Каква е препоръчителната дневна доза? Исках да си поръчам Herbal Burn на  PURE Nutrition USA, но ми се казаха, че няма наличност поади проблем с производителя. Препоръчаха ми Lipoburn. От това, което чета обаче виждам че това не е липотропен, а термагенен фетбърнар. Вярно ли е това?

Привет,

Доколкото виждам, съдържанието е основно липотропно и основната термогенна съставка е кофеинът, който в доза от 2 капсули може да се приравни на около 3 стандартни кафета.

Личното ми мнение е, че продуктът е ужасно (меко казано) небалансиран. Единствено кофеинът е в прилична доза, но всичко останало е в крайно неефективни дози. За да има добър ефект, ще трябва да се пият поне 10 капсули на ден, но това ще увеличи количеството кофеин твърде високо.

Herbal Burn определено е по-добър избор, но наистина в момента няма наличност и при самия вносител. Няма проблем с производителя, просто продуктът се изчерпа много бързо, тъй като имаше голямо търсене и предвидената следваща доставка се оказа малко късна. Следващото зареждане е към средата на месец август.

Ако Ви е късно като дата, мога да препоръчам Universal Nutrition Super Cuts 3

Съдържанието му е близко до това на Herbal Burn и е нашата следваща основна препоръка.

Поздрави,
Тихомир Велев

# 1 093
Здравейте!Аз съм жена на 37 и също искам да помоля за съвет относно борбата с мазнините.Вече повече от месец посещавам пилатес+табата група, три пъти седмично.В същите дни съвсем умишлено ходя и доста пеша..до тренировка и обратно.Старая се да спазвам нисковъглехидратен режим.Имам забележим, за жалост НЕ забележителен ефект в обиколки..Загубила съм само 1кг.Според измерванията на Tanita съм намалила % подкожни мазнини от 48,2% на 44,4%, междуорганните мазнини от 10% на 9%, качила съм малко мускулната маса и базовия метаболизъм.Тъй като % подкожни мазнини ми е 2 пъти почеве от необходимото с какво мога да си помогна..Л карнитин или фетбърнер напр.,бихте ли ми препоръчали?Поздрави!

# 1 094
Съвета ми е да се избягяват изкуствени храни за подсилване на тялото под формата на хапчета, особено тези които се предлагат от фитнес салони и техните магазини.

Общи условия

Активация на акаунт