Онлайн консултации: хранителни добавки и спортни храни

• 433 260
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 1 095
  • София
Здравейте!Аз съм жена на 37 и също искам да помоля за съвет относно борбата с мазнините.Вече повече от месец посещавам пилатес+табата група, три пъти седмично.В същите дни съвсем умишлено ходя и доста пеша..до тренировка и обратно.Старая се да спазвам нисковъглехидратен режим.Имам забележим, за жалост НЕ забележителен ефект в обиколки..Загубила съм само 1кг.Според измерванията на Tanita съм намалила % подкожни мазнини от 48,2% на 44,4%, междуорганните мазнини от 10% на 9%, качила съм малко мускулната маса и базовия метаболизъм.Тъй като % подкожни мазнини ми е 2 пъти почеве от необходимото с какво мога да си помогна..Л карнитин или фетбърнер напр.,бихте ли ми препоръчали?Поздрави!

Здравейте,

Макар измерванията с подобни кантари и други уреди като тези на Tanita, които разчитат на електрически импулси за определяне на резултатите, да не са много точни и дори могат да бъдат ужасно подвеждащи... ако все пак резултатите са поне малко верни, то смъкването на няколко процента мазнини за малко повече от месец въобще не е лош резултат.

Ако едновременно с това сте качили и мускулна маса, самото тегло ще се промени малко, но съотношението подкожни мазнини към мускулна маса винаги е било много по-важно от самото тегло като едно общо число.

Така че не се отчайвате и бъдете постоянна. Опитайте се да пресметнете колко точно калории изразходвате на дневна или седмична база и съответно колко приемате. Трябва да приемате по-малко отколкото изразходвате, за да имате добри резултати.

Отслабването е бавен процес, заредете се с търпение. Simple Smile

Относно хранителните добавки, има някои неща, за които трябва да се информирате преди да изберете продукт. Препоръчвам да прочетете блога ни Какъв продукт за отслабване да изберем?.

Поздрави,
Тихомир Велев

# 1 096
Здравей, прием на Black Fire заедно с Yohimbine на Pure Nutr. Добре ли е с цел намаляване на теглото?

# 1 097
Привет и от мен! Само да добавя, че отслабване с Годжи бери не се случва, казвам го от опит! И най-вече се включвам - Не се лъжете да си купувате ФОРСКОЛИН. Нищо не се постига с него!

# 1 098
Само да добавя, че отслабване с Годжи бери не се случва, казвам го от опит!

Разбира се! Отслабва се с хранителен режим и тренировки. Отдавна се знае, че няма вълшебно хапче, а е нужен труд и усилия. Simple Smile

# 1 099
Съвета ми е да се избягяват изкуствени храни за подсилване на тялото под формата на хапчета, особено тези които се предлагат от фитнес салони и техните магазини.

Обикновено хора с подобни съвети изглеждат ужасно и здравето им е под всякаква критика Simple Smile

# 1 100
  • тук и там
Libertad,във Black Fire си има Йохимбин,но не знам колко точно милиграма. Peace

# 1 101
Благодаря!Чувствам се по-добре и продължавам...с или без добавка.

# 1 102
  • София
Здравей, прием на Black Fire заедно с Yohimbine на Pure Nutr. Добре ли е с цел намаляване на теглото?

Здравейте,

Както отговориха малко по-нагоре, йохимбин се съдържа в Black Fire и комбинирането на двата продукта е лоша идея.

Ако трябва да изберете само едното, спрете се на Black Fire, тъй като е по-комплексен продукт и освен йохимбин съдържа и други съставки.

По-евтин вариант е да вземете само йохимибин. Също добър избор и ще подпомогне отслабването, но е по-слабо като ефективност от black fire.

Поздрави,
Тихомир Велев

# 1 103
Привет,
Тренирам предимно вкъщи по тренировъчна програма на Jillian Michael. Стремя се да изхвърля вредните храни от менюто си, но все още не съм постигнала резулатата, които целя. Интересувам се дали за изграряне на излишните килограми да комбинирам тези два продукта (йохимбе и гугулстерон)или да приемам само единия. Притеснява ме дали могат да се съчетават заедно и поради небрежност да си навредя, отколкото да имам полза от тях.

# 1 104
Привет,
Тренирам предимно вкъщи по тренировъчна програма на Jillian Michael. Стремя се да изхвърля вредните храни от менюто си, но все още не съм постигнала резулатата, които целя. Интересувам се дали за изграряне на излишните килограми да комбинирам тези два продукта (йохимбе и гугулстерон)или да приемам само единия. Притеснява ме дали могат да се съчетават заедно и поради небрежност да си навредя, отколкото да имам полза от тях.

По-добре чист л-карнитин и йохимбе, но това е мое мнение Simple Smile

# 1 105

Цитат
Аз мислех, че този е чист, но ти кой ще ми препоръчаш тогава. Взимала някакви от аптеката, ама нещо нямаще голям ефект от тях

# 1 106

Цитат
Аз мислех, че този е чист, но ти кой ще ми препоръчаш тогава. Взимала някакви от аптеката, ама нещо нямаще голям ефект от тях

Аз ползвам на haya и съм доволна Simple Smile

# 1 107
  • Стара Загора
Здравейте, Тихомир!
От известно време използвам L-карнитин Carni Max Liquid на PN.
Приемам само доза половин час преди тренировка. Тренирам три пъти седмично, съчетано с народни танци, които обожавам.
След приема на L-карнитина чувствам прилив на енергия и тренировката е доста по-лесна за мен.
Моля за мнение - това количество, съчетано с умерени тренировки и хранителен режим, помага ли за отслабването?
Какъв е препоръчителният прием на L-карнитина и мога ли да добавя още нещо, за по-добри резултати и отслабване?

Благодаря Ви предварително!   bouquet

# 1 108
Здравейте, Тихомир.
Имам питане относно l-carnitine. Намерих интересни мнения , че ако се комбинира с чаша кафе - преди тренировка, би имало по-голям ефект, като потене и енергия. Вие на какво мнение сте ? Тъй като се старая да тренирам редовно приемам по1гр л-карнитин 40мин преди да започна. Дали би било удачно да комбинирам с кафе? Имам да сваля 3-4 кг, като от две седмици съм и на здравословно хранене, като избягвам въглехидрати, единствено в неделя си позволявам в едното хранене да имам ориз или картофи.

Мерси предварително!  bouquet

# 1 109
  • София
Привет,

Здравейте,

Няма проблем да ги комбинирате, не си влияят отрицателно по някакъв начин. Гугулстероните за съжаление не си заслужават да се купуват, тъй като тяхната ефективност е под много голям въпрос, но не пречи да опитате.

Надявам се сте запозната с това, че йохимбинът (или йохимбето, в зависимост на какво се спрете) е термогеник и натоварва организма и нервната система.

Ако не сте запозната, препоръчвам да прочетете блога ни Какъв продукт за отслабване да изберем?

Здравейте, Тихомир!
От известно време използвам L-карнитин Carni Max Liquid на PN.
Приемам само доза половин час преди тренировка. Тренирам три пъти седмично, съчетано с народни танци, които обожавам.
След приема на L-карнитина чувствам прилив на енергия и тренировката е доста по-лесна за мен.
Моля за мнение - това количество, съчетано с умерени тренировки и хранителен режим, помага ли за отслабването?
Какъв е препоръчителният прием на L-карнитина и мога ли да добавя още нещо, за по-добри резултати и отслабване?

Благодаря Ви предварително!   bouquet

Здравейте!

По принцип оптималната доза дневен прием на л-карнитин е около 2 до 3 грама. Т.е. не е лоша идея да добавите още една или две дози от продукта по някое друго време на деня, например сутрин, за един по-силен старт на деня. Simple Smile

Реално може да комбинирате с ужасно много неща, а може и да приемате само този продукт. Един вариант е комбинацията с Herbal Burn, но може да се комбинира добре с други единични съставки, като Cayenne и CLA.

Може да се комбинира добре и с термогенни съставки, като йохимбин, синефрин, кофеин... но предполагам, че щом сте се спряли на л-карнитин, избягвате термогениците.

Здравейте, Тихомир.
Имам питане относно l-carnitine. Намерих интересни мнения , че ако се комбинира с чаша кафе - преди тренировка, би имало по-голям ефект, като потене и енергия. Вие на какво мнение сте ? Тъй като се старая да тренирам редовно приемам по1гр л-карнитин 40мин преди да започна. Дали би било удачно да комбинирам с кафе? Имам да сваля 3-4 кг, като от две седмици съм и на здравословно хранене, като избягвам въглехидрати, единствено в неделя си позволявам в едното хранене да имам ориз или картофи.

Мерси предварително!  bouquet

Привет,

По принцип да, добавянето на кафе или кофеин като хранителна добавка не е лоша идея.

Кофеинът по принцип е много добър термогеник и може значително да повиши резултатите при отслабване, тъй като повишава разхода на енергия на организма, особено ако приемащият не употребява много кофеин в ежедневието си.

Но само една чаша кафе едва ли ще е достатъчна. Ще е по-добре от нищо, но за наистина добър ефект кофеинът трябва да е от порядъка на поне 150-200 мг, за някои хора дори не е проблем да приемат и 300-400 мг.

150-200 мг кофеин се равняват на 3-4 стандартни кафета.

Не случайно почти всички, ако не и всички термогенни фетбърнъри на пазара съдържат високи дози кофеин от порядъка на 200-300 мг в доза.

Поздрави,
Тихомир Велев

Общи условия

Активация на акаунт