Онлайн консултации: хранителни добавки и спортни храни

• 433 207
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 1 170
Благодаря!

# 1 171
Здравейте! Купих си Syntrax Fyre и вчера и днес пих по две таблетки около час преди тренировка (канго и водна гимнастика). И двата пъти още по време на заниманието получих главоболие, което дълго не отшумява. Дали е свързано с добавката и каква е препоръката за прием - да го пия ли примерно сутрин по едно без значение дали ще тренирам? Искам да въздействам върху апетита и метаболизма. Имам и проблеми с щитовидната жлеза, наистина ли не трябва да приемам добавки? 🤔 Много искам да отслабна!

# 1 172
  • София
Здравейте! Купих си Syntrax Fyre и вчера и днес пих по две таблетки около час преди тренировка (канго и водна гимнастика). И двата пъти още по време на заниманието получих главоболие, което дълго не отшумява. Дали е свързано с добавката и каква е препоръката за прием - да го пия ли примерно сутрин по едно без значение дали ще тренирам? Искам да въздействам върху апетита и метаболизма. Имам и проблеми с щитовидната жлеза, наистина ли не трябва да приемам добавки? 🤔 Много искам да отслабна!

Здравейте,

Със сигурност е заради продукта. Syntrax Fyre е от категорията на термогениците, а те са с ясно изразени странични ефекти - безпокойство, безсъние, еуфория, диария, учестено уриниране, ускорено сърцебиене, увеличено кръвно налягане и други, като силата на страничните ефекти зависи както от дозата, така и от чувствителността на приемащия. Определено не са подходящи за всички хора.

Именно поради тази причина при нас сме описали тези подробности в описанието на всеки продукт, тъй като с термогениците трябва да се подхожда с внимание.

Първите 3-4 дни започнете с прием на 1 капсула дневно. Ако след няколко дни установите, че тази доза ви влияе добре, можете да увеличите дневната доза на 2 капсули. Не препоръчваме да увеличавате повече от това.

Можете да го приемате и по време на хранене, но ние съветваме да бъде на празен или полупразен стомах.

Едната капсула може да приемете сутрин след ставане от сън, а втората по обяд или в ранния следобяд, както и преди вашата тренировка.

Препоръчваме да не приемате продукта след 17:00 часа, тъй като може да попречи на съня ви.

За оптимална ефективност продуктът трябва да се приема всеки ден.

Ако имате проблеми с щитовидната жлеза обаче, тази категория е крайно неподходяща за Вас и препоръчвам да прекратите приема. За съжаление дори и по-леката категория - липотропната - не е подходяща също.

Препоръчвам да обърнете най-голямо внимание на хранителния режим и физическата активност. Така или иначе 90% от резултатите идват от тях. Добавките допринасят с малко и може да постигнете чудесни резултати и без тях.

Поздрави,
Тихомир Велев

# 1 173
Много благодаря за подробния отговор! Спирам приема, но продължавам борбата.

# 1 174
Здравейте! Включвам се и аз в темата. Въпросът ми е за фет бърнъра на Everbuild - ever burn - ефикасен ли е и общо взето какво можете да ми кажете за него? Имам да свялам около 8-9кг и бих искала да си помогна с някаква добавка. Тази добра ли е, има ли нещо притеснително в съдържанието и има ли странични ефекти? Благодаря предварително!

# 1 175
Здравейте!
Бихте ли изказали мнението си за продукта Липотропни Фактори / Lipotropic Factors  на SOLGAR, дали ще ми  е от полза за задържане на свалените кг?

# 1 176
Здравейте! Често се чувствам нетонизиран и изморен след тренировка. Може ли да ми препоръчате нещо, което Ви зарежда с енергия през деня и повреме на физическа активност?
Благодаря!
 Hug

# 1 177
  • София
Здравейте! Включвам се и аз в темата. Въпросът ми е за фет бърнъра на Everbuild - ever burn - ефикасен ли е и общо взето какво можете да ми кажете за него? Имам да свялам около 8-9кг и бих искала да си помогна с някаква добавка. Тази добра ли е, има ли нещо притеснително в съдържанието и има ли странични ефекти? Благодаря предварително!

Привет,

За съжаление нямам опит с продукта и нямам информация доколко може да се разчита на марката, но по етикет съдържанието не е лошо. Единствено не ми харесва, че има умерено висока доза мечо грозде, което е диуретик, а според мен диуретични вещества нямат място (и полза) в такъв тип продукти. Дори в определени ситуации наличието на такава съставка може да е опасно.

Може да опитате и сама да прецените доколко ще останете доволна. Имайте предвид обаче, че съдържанието разчита основно на термогенни съставки, които имат своите странични ефекти. За тях малко по-подробно написах 1-2 поста над този, във връзка с въпроса за Syntrax Fyre.

Здравейте!
Бихте ли изказали мнението си за продукта Липотропни Фактори / Lipotropic Factors  на SOLGAR, дали ще ми  е от полза за задържане на свалените кг?

Здравейте!

Продуктът съдържа 3 съвсем обикновени вещества, които се включват в много голяма част от липотропните фетбърнъри. В комплект с още съставки са окей, но в случая само те, при това в ужасно неизгодно съотношение цена/количество, не мисля, че си заслужава.

Също така, за поддържането на теглото след отслабване не е редно да се разчита на добавки. На теория и от една съвсем различна гледна точка биха могли да са част от една такава стратегия, но не е редно.

Поддържането на теглото се постига най-добре чрез поддържане на хранителния режим (самоконтрол при храненето след продължителен период в калориен дефицит) и умерена/висока физическа активност.

Повече по тази тема препоръчвам да прочетете в статията, която написах преди време - Йо-йо ефект и механизми на свръхкомпенсация

Здравейте! Често се чувствам нетонизиран и изморен след тренировка. Може ли да ми препоръчате нещо, което Ви зарежда с енергия през деня и повреме на физическа активност?
Благодаря!
 Hug

Привет,

Ами... напълно нормално е да се чувствате така след тренировка за поне няколко часа. Това е добър признак, че тренирате, а не просто присъствате в залата. Simple Smile

Честно казано не се сещам за много хранителни добавки, които да могат директно да окажат влияние върху чувството за бодрост след тренировка. Кофеинът по принцип е най-ефективносто средство, на което може да се спрете.

Кофеин може да приемате като хранителна добавка (например Pure Nutrition Caffeine) или просто да си направите едно силно двойно/тройно кафе като напитка.

Друго, което при мен действа много добре, е прием на високи дози витамини от група B, например NOW Foods B-50.

Поздрави,
Тихомир Велев

# 1 178

Привет,

За съжаление нямам опит с продукта и нямам информация доколко може да се разчита на марката, но по етикет съдържанието не е лошо. Единствено не ми харесва, че има умерено висока доза мечо грозде, което е диуретик, а според мен диуретични вещества нямат място (и полза) в такъв тип продукти. Дори в определени ситуации наличието на такава съставка може да е опасно.

Може да опитате и сама да прецените доколко ще останете доволна. Имайте предвид обаче, че съдържанието разчита основно на термогенни съставки, които имат своите странични ефекти. За тях малко по-подробно написах 1-2 поста над този, във връзка с въпроса за Syntrax Fyre.

Поздрави,
Тихомир Велев
В такъв случай можете ли да ми препоръчат нещо за горене на мазнини и сваляне на килограми? Нещо, което няма лоши странични ефекти и действа.

# 1 179
  • София
Антония12, може да се спрете на чист липотропен фетбърнър, като моя основна препоръка е Pure Nutrition Herbal Burn.

За разлика от групата на термогенните, към какъвто се бяхте насочили преди това, липотропните нямат странични ефекти и понасят добре на почти всички хора. Недостатъкът им е, че като ефективност са доста по-слаби, но няма как - едното е за сметка на другото.

Дали обаче ще постигнете резултати не зависи само от продукта, независимо дали е този или някой друг. Както и преди съм споменавал в темата, основният ефект идва от правилно изграден хранителен режим и висока фическа активност. Добавките допринасят и подпомагат целия процес, но не бива да разчитате те да свършат цялата работа.

Поздрави,
Тихомир Велев

# 1 180
  • 1st floor
Трябва ми нещо за повече енергия. Мнение за този продукт:
http://shop.bb-team.org/scitec-liquid-guarana?sku=3033
Или да ме насочите към друг?

# 1 181
  • София
Трябва ми нещо за повече енергия. Мнение за този продукт:
http://shop.bb-team.org/scitec-liquid-guarana?sku=3033
Или да ме насочите към друг?

Привет,

Продуктът не е лош като съдържание и определено би помогнал за увеличаване на енергията. Съдържанието на кофеин (150 мг) се равнява на около 3 стандартни кафета, отделно има и нелоши дози витамини от група Б, които също имат тонизиращ ефект при повечето хора.

Друг вариант е да се спрете на стандартен кофеин на таблетки/капсули, но на практика надали ще има разлика в крайния ефект.

Поздрави,
Тихомир Велев

# 1 182
  • 1st floor
Тоест, мога да си пия и кафе, и отделно вит. Б?  Laughing
А какво ще кажете за нещо от сорта:
http://apteka.framar.bg/30019376/%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%84%D0%B0% … B0%D0%B1%D0%BB-30
Или подобен вариант?

# 1 183
Здравейте! Включвам се с няколко въпроса.
1. Кое е по-добре да се пие за отслабване - l-carnitine или acetyl l-carnitine? Не тренирам кой знае колко усилено - за сега бягам по 30мин на ден.
2. Четох, че ако се приема ацетила, трябва допълнително да се взима  и алфа-липоева киселина. Така ли е?
3. Колебая се между l-carnitine нa 2 марки (имат и от двата вида карнитин) - Dymatize или BioFit. Коя от двете е по-добра?
Извинете ме за многото въпроси, но много ще съм ви благодарна, ако ме насочите!

# 1 184
  • София
Тоест, мога да си пия и кафе, и отделно вит. Б?  Laughing
А какво ще кажете за нещо от сорта:
http://apteka.framar.bg/30019376/%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%84%D0%B0% … B0%D0%B1%D0%BB-30
Или подобен вариант?

Да, реално може да не купувате течната гуарана, а да пиете повечко кафе като напитка и да вземете един комплект от витамини Б. Този, който сте посочили обаче, е с твърде ниски дози и се съмнявам да има осезаем ефект.

Аз лично съм голям фен на NOW Foods B-50, но ако цената идва висока, може да потърсите по-евтин. Просто гледайте дозите на витамините да са 100% RDA като абсолютен минимум, за предпочитане около 300-400%.

Здравейте! Включвам се с няколко въпроса.
1. Кое е по-добре да се пие за отслабване - l-carnitine или acetyl l-carnitine? Не тренирам кой знае колко усилено - за сега бягам по 30мин на ден.
2. Четох, че ако се приема ацетила, трябва допълнително да се взима  и алфа-липоева киселина. Така ли е?
3. Колебая се между l-carnitine нa 2 марки (имат и от двата вида карнитин) - Dymatize или BioFit. Коя от двете е по-добра?
Извинете ме за многото въпроси, но много ще съм ви благодарна, ако ме насочите!

Здравейте,

Относно л-карнитина, препоръчвам да разгледате това мое мнение от тази тема.

Алфа-липоевата киселина не е задължителна. Има някои данни, които показват, че има синергичен ефект с карнитина и подпомага неговото усвояване, но не виждам проблем да приемате карнитин самостоятелно.

Относно марката, от изброените определено бих се спрял на Dymatize. Имат чудесни продукти. С продуктите на Biofit не съм запознат и не съм сигурен доколко може да им се има доверие. Намерих само фейсбук страница, а официалната интернет такава не работи. Simple Smile

Поздрави,
Тихомир Велев

Общи условия

Активация на акаунт