Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 160

• 56 653
  • 729
  •   1
Отговори
# 300
Марица, съгласна съм с теб, но според мен Енгин не е премислял много дали да приеме ролята на Керим, мисля си, че всичко е станало супер бързо. Просто е знаел че това е правилният проект, че е стойностен.

# 301
Момичета искам да обясня защо сложих този въпрос- дали е научил нещо Енгин от Берен? Защото, когато се работи в екип винаги научаваш нещо от другия, това е естествен процес, а и Енгин е много наблюдателен. Да не говорим, че всяка сцена се обсъжда , преди да се изиграе. Това имах впредвид.

Няма начин да не е научил нещо и от нея. Simple Smile Само че да гадаем какво, май ще е напразно. Simple Smile Мене повече ме занимава въпросът какво е правил Енгин в 2008-а г., годината, в която не е снимал и не е играл в театъра. А тя се оказва ключова за дълбочината, с която показва образите на екрана.

# 302
Дейзи, аз и вчера май написах и днес поразмишлявах над твоя въпрос и повярвай ми,не се сещам коя сцена Берен е отиграла така,че Енгин да почерпи нещо от нея.Всъщност може би наистина е научилнещо,а именно как да не прави някои сцени. Peace

Маричка,нали 2007-2008 снима Karaulan, 2008-2009 снима АБО,така че няма дълго прекъсване(а може и да греша)

# 303
Марица, съгласна съм с теб, но според мен Енгин не е премислял много дали да приеме ролята на Керим, мисля си, че всичко е станало супер бързо. Просто е знаел че това е правилният проект, че е стойностен.

Естествено, мила. Simple Smile) Предполагам, че това е първият въпрос, който си задава след прочитане на предложен сценарий. Всеки от филмите му си има своя кауза. Дори комедията БЧ - там каузата е, че любовта не признава граници. Хората са тези, които и налагат свои ограничения, диктувани от предразсъдъци, но тя ги преодолява и побеждава. В "Съдба" той е приятелят, застъпникът и защитникът на онеправданите; в Караилан е младият мъж, посвещаващ се на борбата за свобода на земята си; в Ако бях облак е трагичният "дон Кихот" на Мерал, борещ се със своите вятърни мелници; в КВФ е мъжът, осъзнаващ, приемащ своята вина, борещ се за опрощение и любов... все герои със своя кауза. И то не лека за разрешаване.

# 304
Велиана , все нещо е научил, може да не е свързано с конкретна сцена. Можа да е как си учи репликите, как влиза в образ, как се настройва за дадено състояние и тн. Винаги се научава нещо. Ако имаме  късмет, той ще ни каже какво е научил.

Същото важи и за Берен и тя е научила нещо от него, просто умините журналисти никога не се сещат да попитат нещо подобно.  Sick

# 305
Дейзи, аз и вчера май написах и днес поразмишлявах над твоя въпрос и повярвай ми,не се сещам коя сцена Берен е отиграла така,че Енгин да почерпи нещо от нея.Всъщност може би наистина е научилнещо,а именно как да не прави някои сцени. Peace

Маричка,нали 2007-2008 снима Karaulan, 2008-2009 снима АБО,така че няма дълго прекъсване(а може и да греша)

А може и да си права. Simple Smile)
В Уикито е дадено така (с по две години, явно защото сезоните на снимане на филмите обхващат края на едната и началото на др. година):
Скрит текст:
Movies
Title               Year    Role    Notes
Kader      2006    Cevat    
Turkish Cinema Award (SIYAD) for “Most Promising Actor”
CASOD (Cagdas Sinema Oyuncuları Dernegi) Oyunculuk Award in 2006 for “Most Promising Actor”

Television
Title                            Year            Role                     Notes
Yabanci Damat    2004–2007    Kadir Sadıkoglu    
Karayilan             2007–2008    Nizipli Halim    
Bir Bulut Olsam    2008–2009    Mustafa Bulut    
Fatmagulun Sucu Ne?    2010–2012    Kerim Ilgaz    

Theater
Title                            Year    Role    Notes
Romantika Muzikali    2007    Ceto

Хронологично, изглежда така:
Yabanci Damat    2004–2007
Kader                    2006 (още докато снима БЧ)
Karayilan             2007–2008
Bir Bulut Olsam    2008–2009       
Fatmagulun Sucu Ne?    2010–2012    

Отбелязваме голямата промяна в играта му още по времето на Караилан (сезон 2007/2008). После, изведнъж, в следващия сезон,  прави образ, който може да докара зрителя до умопомрачение с дълбочината и изразителността на актьора.

Последна редакция: нд, 28 окт 2012, 11:12 от marytza

# 306
Велиана , все нещо е научил, може да не е свързано с конкретна сцена. Можа да е как си учи репликите, как влиза в образ, как се настройва за дадено състояние и тн. Винаги се научава нещо. Ако имаме  късмет, той ще ни каже какво е научил.

Същото важи и за Берен и тя е научила нещо от него, просто умините журналисти никога не се сещат да попитат нещо подобно.  Sick

И журналистите не бива да обвиняваме предварително. Особено наистина умните. Simple Smile) Всяко интервю се договаря. Въпросите, които ще се зададат трябва да са одобрени от мениджъра и актьора. Защо пък да не приемем, че Берен е отказала да отговори на въпрос какво е научила от Енгин? Simple Smile

# 307
  • Пловдив
Наистина си мисля, че Енгин е постъпил правилно като е изчакал. Ако имаше някой проект който силно да го заинтригува, щеше да го приеме, убедена съм. А предложения е имал много, сигурна съм в това.

Ами, че той си има проект - "Тайните на медальона". Снима си момчето. Не снима сериал. Актьорите дават мило и драго да се снимат във филми. Това, че е поканен за снимки в игрален фил говори много за оценката му на актьор. Прочел е сценария, ново амплоа - каквопо-хубаво от това. вероятно и за това му завиждат. А за нов проект-сериал, наистина чака нещо качествено - различно от стандартните сценарии.

# 308
Наистина си мисля, че Енгин е постъпил правилно като е изчакал. Ако имаше някой проект който силно да го заинтригува, щеше да го приеме, убедена съм. А предложения е имал много, сигурна съм в това.

Ами, че той си има проект - "Тайните на медальона". Снима си момчето. Не снима сериал. Актьорите дават мило и драго да се снимат във филми. Това, че е поканен за снимки в игрален фил говори много за оценката му на актьор. Прочел е сценария, ново амплоа - каквопо-хубаво от това. вероятно и за това му завиждат. А за нов проект-сериал, наистина чака нещо качествено - различно от стандартните сценарии.

"Актьорите дават мило и драго да се снимат в игрални (допълвам Simple Smile)филми."  Определено. На телевизионните роли все още се гледа с леко пренебрежение сред актьорите (поне аз съм останала с такова впечатление). Енгин в началото на кариерата си заявява, че мечтата му е да работи на театрална сцена, но в последствие става известен с тв сериали.  Само че още докато снима БЧ е поел и снимките в "Съдба", вероятно изкушен и от факта, че филмът е игрален. Всеки вид заснемане има своя специфика - за това говори в интервюто с розовата риза - и той е искал да придобие опит и в игралното кино (пак предполагам, разбира се Simple Smile). Освен това, самата гилдия поставя на най-високо ниво участието в игрални филми. Вероятно традиция - от времето на нямото кино още. Simple Smile) Това, че отново снима игрален филм, за мен е плюс в неговата кариера. А това, че филмът е коопродукция с европейска страна, още повече повишава оценката за поканата и участието му, мисля.  

Р.Р. Интересно е как паралелно вървят в кариерата си двамата с Берен. 2004 - заедно в Конкурса, с 1 и 2 място в класацията; после Берен прави повече тв участия, но не чак толкова успешни като представяне и оценка до ЗП (2008-2010), а Енгин завладява по същото време (2008-2009) публиката (турската) основно с брилянтното си изпълнение в ролята на Мустафа Булут; следва шедьовърът им заедно в КВФ, а след това - поемане на ангажименти в игралното кино - за Берен с известен режисьор и портньорство с известно име в европейското кино, за Енгин - в коопродукция с европейско участие...
Така погледнато, кариерата на Енгин сякаш "отстъпва по блясък" на кариерата на Берен. Тя има повече роли, филмът и от тази г. с Моника Белучи би трябвало да и донесе много престиж заради участието... Създателите на коопродукцията, в която участва Енгин не са световно известни (поне не колкото Белучи и режисьора Бахман Гобади)... Но - поживем - увидим... Аз лично бях потресена от трейлъра на "Носорозите". Подозирам, че това ще е един ужасно тежък за гледане филм. Дано не е и "извратен" за постигане на по-голям ефект. Който познава творчеството на този режисьор, може да сподели впечатленията си от филмите му.

Скрит текст:
Бахман Гобади (Bahman Ghobadi или в кюрдската си версия Behmen Qubadî) е кюрдски кинорежисьор, роден в Иран. Двукратен носител на Златната раковина на международния филмов фестивал в Сан Себастиан (за „Костенурките също летят“ през 2004 г. и „Половин луна“ през 2006-та), както и на ред други престижни награди. Особено скъпи са му темите, свързани с обезправеното положение, историята и културата на кюрдите. http://www.mijfilm.com/ - официалната стр. на режисьора, с трейлъра на новия му филм - Носорога.

С нетърпение чакам да видя продължението на този "паралелелизъм". Wink

Последна редакция: нд, 28 окт 2012, 12:01 от marytza

# 309
  • Пловдив

Момичета искам да обясня защо сложих този въпрос- дали е научил нещо Енгин от Берен? Защото, когато се работи в екип винаги научаваш нещо от другия, това е естествен процес, а и Енгин е много наблюдателен. Да не говорим, че всяка сцена се обсъжда , преди да се изиграе. Това имах впредвид.

Няма начин да не е научил нещо и от нея. Simple Smile Само че да гадаем какво, май ще е напразно. Simple Smile Мене повече ме занимава въпросът какво е правил Енгин в 2008-а г., годината, в която не е снимал и не е играл в театъра. А тя се оказва ключова за дълбочината, с която показва образите на екрана.

Не е почивал 2008 - справката в уикипедия. Страничката е допълнена и с наградите му. Ето линка: http://en.wikipedia.org/wiki/Engin_Aky%C3%BCrek

# 310

Не е почивал 2008 - справката в уикипедия. Страничката е допълнена и с наградите му. Ето линка: http://en.wikipedia.org/wiki/Engin_Aky%C3%BCrek

Нанесох съответните корекции в поста си след проверката, която и аз направих, заради Веляна. Simple Smile)

Момчето е работохолик. Видно е. Simple Smile))

# 311
Здравейте момичета! wavey wavey wavey

При нас денят е топъл и почти слънчев. И в темата има настроение и позитивизъм.
Ани е направила висока оценка за нашите анализи, за което й благодаря! Но се замислям, че ние наистина му спретнахме голямо умуване,дебати, анализи, спорове и прочее и си заслужаваме похвалите.
Днес като чета на Марица обобщението се радвам на това, което сме писали и се чудя дори на себе си откъде са ми дошли тези прозрения, които съм писала. Естествено е, че сериалът АБО те кара за потънеш в дълбокото и ако около тебе няма сродни души за споделяне си направо за хапчета. hahaha hahaha hahaha
Велияна, Марияна, също споделих преди време за писаниците в друга тема и точно за това как някой ник при нас пише едно на друго място диаметрално противоположното и то за едни и същи събития и актьори. Не веднъж съм казвала, че такова поведение по принципите на науката е за терапия, но нейсе. Всеки има избор. Считам, че ние тук останахме единомишленици и ни е хубаво заедно. Освен това разговаряме помежду си като зрели хора с активни житейски позиции, а не като подхвъркачи, каквито определям никовете, които са като пчелички от тема на тема и разнасят виртуални клюки само и само да се харесат на нечие ядро в темите.

Клиповете на Марта, Марияна и Дива са уникални! Благодарна съм, че ви има и вашето творчество стигна до мен.

Ди...ва, виждам липсващо гифче в подписа ти. Моля те да го възстановиш!!!! Плиииииииз!!!
Само в твоя подпис имаше гиф от ПБН на КВФ, ако не се лъжа.

# 312
Момичета вие не отчитате една друга подробност. Актьорството е професията на Енгин и от нея си изкарва хляба. Преди Облака не вярвам да е взимал големи хонорари, така че му се е налагало да работи всяка година в проект. Вечв за КВФ нещата седят различно, сигурна съм , че е спечелил много и финансово. Сега може да си позволи да си почива, да си подбира още повече ролите и тн.

# 313
                                              İstanbul Kafası (Dolunay Obruk)

# 314
Здравейте момичета! wavey wavey wavey

При нас денят е топъл и почти слънчев. И в темата има настроение и позитивизъм.
Ани е направила висока оценка за нашите анализи, за което й благодаря! Но се замислям, че ние наистина му спретнахме голямо умуване,дебати, анализи, спорове и прочее и си заслужаваме похвалите.
Днес като чета на Марица обобщението се радвам на това, което сме писали и се чудя дори на себе си откъде са ми дошли тези прозрения, които съм писала. Естествено е, че сериалът АБО те кара за потънеш в дълбокото и ако около тебе няма сродни души за споделяне си направо за хапчета. hahaha hahaha hahaha
Велияна, Марияна, също споделих преди време за писаниците в друга тема и точно за това как някой ник при нас пише едно на друго място диаметрално противоположното и то за едни и същи събития и актьори. Не веднъж съм казвала, че такова поведение по принципите на науката е за терапия, но нейсе. Всеки има избор. Считам, че ние тук останахме единомишленици и ни е хубаво заедно. Освен това разговаряме помежду си като зрели хора с активни житейски позиции, а не като подхвъркачи, каквито определям никовете, които са като пчелички от тема на тема и разнасят виртуални клюки само и само да се харесат на нечие ядро в темите.

Клиповете на Марта, Марияна и Дива са уникални! Благодарна съм, че ви има и вашето творчество стигна до мен.

Ди...ва, виждам липсващо гифче в подписа ти. Моля те да го възстановиш!!!! Плиииииииз!!!
Само в твоя подпис имаше гиф от ПБН на КВФ, ако не се лъжа.

friendship, Димана. Simple Smile Още не съм свършила с постовете от обобщението... ще си припомним още много "прозрения" за филма. Simple Smile)) Но сега се отплеснах в разговора за кариерите на Берен и Енгин.  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт