Само че да гадаем какво, май ще е напразно.
Мене повече ме занимава въпросът какво е правил Енгин в 2008-а г., годината, в която не е снимал и не е играл в театъра. А тя се оказва ключова за дълбочината, с която показва образите на екрана. 
) Предполагам, че това е първият въпрос, който си задава след прочитане на предложен сценарий. Всеки от филмите му си има своя кауза. Дори комедията БЧ - там каузата е, че любовта не признава граници. Хората са тези, които и налагат свои ограничения, диктувани от предразсъдъци, но тя ги преодолява и побеждава. В "Съдба" той е приятелят, застъпникът и защитникът на онеправданите; в Караилан е младият мъж, посвещаващ се на борбата за свобода на земята си; в Ако бях облак е трагичният "дон Кихот" на Мерал, борещ се със своите вятърни мелници; в КВФ е мъжът, осъзнаващ, приемащ своята вина, борещ се за опрощение и любов... все герои със своя кауза. И то не лека за разрешаване. 

)
) Всяко интервю се договаря. Въпросите, които ще се зададат трябва да са одобрени от мениджъра и актьора. Защо пък да не приемем, че Берен е отказала да отговори на въпрос какво е научила от Енгин?
)филми." Определено. На телевизионните роли все още се гледа с леко пренебрежение сред актьорите (поне аз съм останала с такова впечатление). Енгин в началото на кариерата си заявява, че мечтата му е да работи на театрална сцена, но в последствие става известен с тв сериали. Само че още докато снима БЧ е поел и снимките в "Съдба", вероятно изкушен и от факта, че филмът е игрален. Всеки вид заснемане има своя специфика - за това говори в интервюто с розовата риза - и той е искал да придобие опит и в игралното кино (пак предполагам, разбира се
). Освен това, самата гилдия поставя на най-високо ниво участието в игрални филми. Вероятно традиция - от времето на нямото кино още.
) Това, че отново снима игрален филм, за мен е плюс в неговата кариера. А това, че филмът е коопродукция с европейска страна, още повече повишава оценката за поканата и участието му, мисля.
Мене повече ме занимава въпросът какво е правил Енгин в 2008-а г., годината, в която не е снимал и не е играл в театъра. А тя се оказва ключова за дълбочината, с която показва образите на екрана.
)
))

, Димана.
Още не съм свършила с постовете от обобщението... ще си припомним още много "прозрения" за филма.
)) Но сега се отплеснах в разговора за кариерите на Берен и Енгин. Препоръчани теми