"По дрехите посрещат, по ума изпращат".....А вие?

• 20 297
  • 276
  •   1
Отговори
# 60
Хич не забелязвам дрехите в първия момент. В началото гледам физиономията и по нея си създавам впечатление, което обикновено не ме лъже за същността на човека.

Можеш ли да прецениш по физиономията, колко пари има събеседника ти в джоба си?

Ти по какво преценяваш?

Това го написах в рамките на шегата. По физиономията трудно се преценява, но след 15-20 минутен разговор, обикновено си на ясно кой стои пред теб.

# 61
В началото гледам физиономията и по нея си създавам впечатление, което обикновено не ме лъже за същността на човека.

Това пък е най-лъжовният индикатор. Няма никаква връзка между чертите на лицето и същността на човека.

Е, ся! Ти ще ми кажеш дали аз успявам да доловя характерни черти по този начин... Rolling Eyes

Освен да си субективна в долавянето, друго логическо обяснение няма. Характерни черти в характера = характерни черти по лицето -> nonsense. Но така или иначе възприятията са субективни, така че всеки има право да си прави каквито си иска изводи на каквото си иска основание.  Peace

# 62
  • В Космоса
Може и субективна да съм, ама едва ли. Особено много си личи на нахалните и нахаканите по лицето.Добродушни съм разпознавала, лицемери и срамежливци. Хайде може да се изсилих с това, че "обикновено" ги разпознавам, но определено ми се е случвало. На някои хора направо им крещи изражението.

# 63
И от професорите, които са ми преподавали, е имало такива с вид на клошари, но почти гениални иначе.

Професорите в България са или от преди - по партийна линия, а ако са по-млади - по кунюнктурни съображения избрани. Не познавам професор и не съм чувал някой професор в България да има каквито и да било заслуги в световната наука или изкуство.

Всичките до един, хабилитирани кадри в България, се грижат да подтискат способните хора, за да не ги засенчат.

Акад. Наджаков случайно да си го чувал?

# 64
...
 Винаги се отнасям с голямо внимание към хора, които спазват бизнес етикецията и
...
За мъжете, комбинацията дънки и сако за мен е смъртоносна.
Mr. Green Този, примерно, ще го убиваш ли заради сакото и дънките, или ...:
Скрит текст:
А може би не е чак толкова лоша комбинацията от сако, дънки и милиардер-новатор.

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 00:43 от гост22

# 65
П.С. Към горния пост  и цитат се присъединявам и аз.
Щом не ти стига акълът къде как трябва да изглеждаш, каква полза от него?

Ако си посредствен или заменим е точно така, ще изберат някой по-спретнат, даже с малко по-лоши данни. Но пак ще кажа, че има хора, които благодарение на способностите си и изключителния си талант и професионализъм, могат да се появяват всякак и пак ще бъдат търсени и наемани, колкото и потресаващ да е външният им вид. Просто в средите им се знае, че Х е най-добрият и ако искат гарантирано да няма провал, наемат него.

Зависи в каква сфера.Има по-консервативни сфери, в които неприемливият външен вид ще бъде причина да се отхвърли изключителният професионалист

# 66
Излъчването на лицето няма нищо общо с чертите му. Именно излъчването говори много за характера.

# 67
За стил и излъчване ли говорим,или за хигиена?Защото аз имам няколко подобни панталона за работа,полите също са ми в един стил и какво?Също мога (особено лятото) вечерта да изпера и сутринта да си облека същите дрехи просто защото са ми удобни.Трябва ли да си напиша на челото,че са прани да не би някой случайно да си помисли,че съм нечистоплътна?Гардеробът ми е разделен на работен и не работен и е нормално дрехите,които нося на работа да се повтарят често.

# 68
  • В Космоса
Излъчването на лицето няма нищо общо с чертите му. Именно излъчването говори много за характера.

Да, излъчването имах предвид аз. Peace

# 69
Аз пък мислех, че ще си говорим за инак умни люде, на които последният купен панталон е реколта `86-та.

# 70
Ми и аз мислех, че за дрехи се говори. Имам едно поло на повече от 15 години, не му е мръднал цвета или плетката. Дали съм тъпа, при положение, че го пера редовно след носене?  Laughing

# 71
Последно, покрай работата си, срещнах семейство, което в България би било определено като тип "чалга".
Тя е копие на Кейти Прайс, той прилича на безмочен културист, напомпан и с татуировки.
Приемни родители са на три деца с аутизъм. И са просто невероятни.
Постигнали са уникален напредък с тези деца и ги обгрижват с много любов.
Трудно ми е да повярвам, че хора, които нямат мозък дори за елементарен външен вид, имат такъв за възпитаване на деца....но , парадокси всякакви.
По-скоро допускам, че тези деца са обучавани от специалисти , а приемните родители се грижат за изхранването и отглеждането.

По чертите на лицето (устни, скули, брадичка....) и излъчването може много да се разбере за същността на човек.    Peace

# 72
  • София
ами, може, защо да не може! Всеки луд с номера си!

# 73
Никога не съдя за някой, без да съм го опознала.  Peace Не мога. Друг въпрос е, че някои хора се "опознават" невероятно бързо. Иначе, от всеки имам какво да науча.

# 74
Отпреди се е случвало да си правя прибързани изводи от външния вид,но сега избягвам.

Общи условия

Активация на акаунт