Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Невъзможните хора в живота ни

 • 238 058
 • 4 476
 •   2
Отговори
# 4 380
 • Мнения: 2 381
Не знам къде виждате толкова успешни и преуспели шефове в тази повсеместна криза. Повечето заможни хора имат също така един куп кредити и задължения зад лъскавата фасада, която е видна за всички. Ако не носят отговорност за действията си, ако не спазват правилата, ако не си плащат данъците, те няма да могат да задържат дълго и фасадата. Така че няма как съвсем безскрупулни хора, движени само от алчност, да са успешни. Просто защото алчните винаги ще се опитат да крият и скатават, или нещо да не плащат, което все някога ти излиза през носа.
Къдя туй ? В България ли са добрите, честните и почтенните, дето са забогатяли с честен труд ? Имаш предвид някой от шефовете в Автомагистрали или Топлофикация ?

# 4 381
 • Мнения: 12 235
Не говоря за големите измами в размер на милиарди, а за шефове, които работят и наистина ръководят персонал, плащат заплати и данъци и живеят от труда си и фирмата си. Именно те не са особено забогатяли, защото имат и много задължения. Но могат да си позволят повече неща в ежедневието - по-нова кола, повече пътувания, евентуално маркови дрехи и подобни, ако си падат по това. Околните хора виждат само външното и си викат - "Ехеее, това по честен път няма как да стане. Алчни са." и т.н.

# 4 382
 • Мнения: 5 665
болшинството с "успешен" бизнес мамят с каквото могат..да бъдем реалисти..един единствен път са ме осигурявали на реална заплата, сигурно щото шефа бе чужденец Grinning да не говорим за измамите с европроекти, общински поръчки т.н.

# 4 383
 • Мнения: 713
Меркантилността е проява на комплексарщина. Пълно е с меркантилни жени, омайващи успелите мъже. Дори не го крият. Покупко-продажба на души и тела.
Алчността е друго нещо. Алчност е когато имаш, но искаш още и още, просто от любов към имането.
Когато обаче и двете качества се съчетаят при един и същи екземпляр- става страшно.
Виждала съм го при нарцисист- манипулатор, егоцентрик и без съвест.

# 4 384
 • Мнения: 12 235
Тогава трябва вече да става дума за алчност тип героите от сагата Осемте джуджета. На мен ми е трудно да си представя хора, имащи толкова много, да успеят да се изпокарат до степен да не могат да си го разпределят, та да трябва и други да ги ограбват, уж помагайки. Там вече може би наистина е точно алчност. Но обикновената работа, дори и на собствениците на фирми, общо взето никога не води дотам.

# 4 385
 • Мнения: 7 200
Ох, много се смесиха типажите. Едните са подлеци и хора, чиито ценности са парите, меркантилността им ги превръща в алчни същества, а другите са егоцентрици и болни психари. Има и смесици, всъщност те доминират, разни миксове, "чистите" екземпляри са изключение.
Относно самоубийците- има различни видове самоубийци, в зависимост от подбудите/ причините.
За съжаление, и аз имам познати, които се самоубиха.
Имам и такива, които са искали на няколко пъти. Имам и такива, които са плашели своите близки в убийстството им.
Те май спадат към невъзможните.

# 4 386
 • Мнения: 1 459
Моля ви да неполтизирваме темата и да се придържаме към основната идея.
Не мисля, че тук е място за политически възгледи.

# 4 387
 • София
 • Мнения: 13 441
Наскоро ми се случи човек, за когото знам, че има такива наклонности, да ми каже същите неща, които и преди съм чувала. С укор, разбира се. Ама все натам - колко е лошо да си логичен и точен и пак за широката душа. Щото не е яко да ти хващат постоянните лъжи и противоречия. И забелязвам как като те облъчат няколко дни, започваш да се чувстваш кофти. Разбира се, придружено с профилиране какъв си и какъв не си. А са все едни грозни вътре и вънка, обикновени посредствени същества.

# 4 388
 • Мнения: 132
Ами тези две4ките, к'ъв им е слу4ая? Smile
Става дума за работна среда.
Субект номер 1: пряк ръководител е, и нон стоп съобщава и обяснява на всеки от 'екипа' къде отива и какво ще прави, вклю4ително 'Отивам да тоалетната.. Отивам да си взема кафе..' (казва го на всеки по отделно), което на моменти става през 10-15 мин., и изнервя и в един момент ве4е вбесява вси4ки!
Намбър 2: също пряк ръководител, а преди да стане такъв не беше такава.. Пристига на работа и запо4ва да обяснява на всеослушание (дори и никой конкретно да не я слуша) колко много работа има, как днес ще я подлудят, тоя, оня какво ще направят.. т.е.да се жалва.. само дето не зву4и толкова като жалване, по скоро като хвалене и самоизтъкване Satisfied И общо взето ей така говори само за себе си.  
Около тези две жени общо взето става така, 4е вси4ко се завърта около тях! В смисъл, те толкова ти привли4ат вниманието, и толкова на 4есто, и това толкова запо4ва да те дразни в един момент, 4е ве4е трудно можеш да мислиш за нещо друго, дори без да искаш запо4ваш напрегнато да 4акаш следващата такава 'зака4аща те' за тях реплика, и просто си в техния филм нон стоп! Създават нон стоп изнервена ситуация! Това могат да го потвърдят вси4ки около тях! В един момент ве4е само като те извикат за нещо, ве4е усещаш нещо супер дразнещо само в гласа им!..
Та, к'ъв им е слу4ая на тези убавици? Satisfied

Щеше да е много хубаво, ако беше само смешно, но тия хора разбиват нерви! И в някъв момент ти се струва, 4е го правят наро4но! да правят вси4ки на глупаци!.. После се питаш защо толкова време си стоял там!.. не е трябвало!..

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 15:21 от Ally_

# 4 389
 • Мнения: 4 236
...забавляват се на твой гръб.

Някои ходят на кино за забавление, други на театър, трети на екскурзия, четвърти на кръчма, пети на въздух е планината, .... , а някои топят нерви от скука.

# 4 390
 • София
 • Мнения: 14 504
Едни слушалки на ушите или тапи, ако работата или ситуацията позволяват.

# 4 391
 • Мнения: 132
Е не съм там ве4е. По нормалните напуснаха. Другите не знам как си ги търпят!
Абсурдно е как аз исках да си ходя там и да си работя Simple Smile, но не, не можеше, ТРЯБВАШЕ нон стоп да се занимавам с тях!

Такива луди лели и баби има.. Направо ме е страх да не срещна отново такива.

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 16:09 от Ally_

# 4 392
 • София
 • Мнения: 10 492
Ами тези две4ките, к'ъв им е слу4ая? Smile

Обикновени досадни офис кокошки.

# 4 393
 • София
 • Мнения: 409
Абсолютно са обикновени офис кокошки 😁 нали трябва да се изтъква, колко работа вършат, и да се оправдават защо не седят нон стоп залепени за бюрото. Те самите са си във филма, ти защо им обръщаш внимание Simple Smile радвай се, че не страдаш от филма да си броиш кафе паузите и да ти е най-скъпото в живота работата

# 4 394
 • София
 • Мнения: 409
Като какво класифицирате колежка от чужбина, която се подиграва на евтинията в България, и която смеейки се, ми дава съвет да отида в Китай да изкарвам повече пари - били плащали по 5 долара да се снимат с руси синеоки момиченца… това пример, цял ден се смее с други колеги на мой гръб, но гаслсйтвайки, че не съм й разбирала шегите

Общи условия

Активация на акаунт