Невъзможните хора в живота ни

• 467 665
  • 8 299
  •   1
Отговори
# 8 265
  • София
"Тъмният поглед".

# 8 266
Или святкащия , излизат искри от очите, лицето се изпъва и сменя. Сигурно както при животинките , докато са мили и добрички, как изведнъж като са застрашени им се сменя лицето . Като чета всичко ,което изброявате съм го виждала, но едва сега го разпознавам в лицата.

# 8 267
Искам да питам, че ми стана интересно, как ги различавате тези с гранично, антисоциално и нарцистично? Тоест има ли някакъв начин за страничен човек да ги разграничи по някакви конкретни отличителни белези или само специалист по личностни разстройства може да ги различава?

# 8 268
  • София
Искам да питам, че ми стана интересно, как ги различавате тези с гранично, антисоциално и нарцистично? Тоест има ли някакъв начин за страничен човек да ги разграничи по някакви конкретни отличителни белези или само специалист по личностни разстройства може да ги различава?
Граничното имат чувства, но са с дълбок страх от изоставяне, ревниви, обсебващи, със склонност към самоубийство. Човек с драматични раздели и уж много чувствителен, който изпада в депресии и преследва бившите е граничен.
Социопатите са най-лесни, те от тийнове са криминално проявени.
Нарцисистите са повече видове, там е по-сложно. Познатия на всички нарцисист е тип Тръмп, егоманияк, аз съм велик и прочее.
Имаш, интровертен нарцисист, той е пак егоманиак, но по-трудно ще решиш, че е нарцис, защото той е най-горкият, вечно онеправдан, всички са го прецакали, трудно детство разказва, и вечно има някой актуален враг – майка, баща, бивша жена, дори пораснало дете.
Има и алтруистичен нарцисист, спасява кучета, котки, деца в нужда, съседи, но неговите деца и близки са необгрижени, никои са. Той играе за публиката.

Имаш и психопатите. Там никой не може да се сети, освен ако в историята му има нещо мътно. Те са очарователни, ще ти обръщат внимание и ще говорят за теб, не за тях. Докато се усетиш ще правиш всичко за тях по своя инициатива. По това си приличат и с интровертния нарцис, но са много по-надарени.

Аз си имам лични белези, които ми говорят, че човекът е лош, вероятно от този тип лош, и избягвам хора, които нямат достойнство, искат да будят съжаление, които не се грижат за децата си и изглеждат доброволно като жертви на актуалните си половинки. Много често като в една двойка единия изглежда жалък и заобиколно постоянно говори как с жертва за другия от любов, половинката изглежда лош човек, но за мен жалкия е лош, избягвам и двамата. Гледаш фактите, особено ако човек се оплаква или разказва неща, те не се стараят много и има несъответствия, а и чувството, че нещо не е наред, твърде объркана история, твърде натруфена, не подвежда.

Трудно е с по-млади хора и когато самият ти си по-млад. След това се вижда по реалните факти, че човекът не става. Какво значение има с коя от диагнозите е. Това си е диагноза зло. И бягаш.

# 8 269
Като минимум се запомня от диагностичните критерии и как се проявяват на ниво поведение
С опита се свиква
Но понякога трябва да обещаваш с човека и постепенно като го видиш в различни ситуации , ти светва лампата.

# 8 270
Граничното имат чувства, но са с дълбок страх от изоставяне, ревниви, обсебващи, със склонност към самоубийство. Човек с драматични раздели и уж много чувствителен, който изпада в депресии и преследва бившите е граничен.
Нарцисистите са повече видове, там е по-сложно. Познатия на всички нарцисист е тип Тръмп, егоманияк, аз съм велик и прочее.
Имаш, интровертен нарцисист, той е пак егоманиак, но по-трудно ще решиш, че е нарцис, защото той е най-горкият, вечно онеправдан, всички са го прецакали, трудно детство разказва, и вечно има някой актуален враг – майка, баща, бивша жена, дори пораснало дете.
Има и алтруистичен нарцисист, спасява кучета, котки, деца в нужда, съседи, но неговите деца и близки са необгрижени, никои са. Той играе за публиката.

Имаш и психопатите. Там никой не може да се сети, освен ако в историята му има нещо мътно. Те са очарователни, ще ти обръщат внимание и ще говорят за теб, не за тях. Докато се усетиш ще правиш всичко за тях по своя инициатива. По това си приличат и с интровертния нарцис, но са много по-надарени.

Аз си имам лични белези, които ми говорят, че човекът е лош, вероятно от този тип лош, и избягвам хора, които нямат достойнство, искат да будят съжаление, които не се грижат за децата си и изглеждат доброволно като жертви на актуалните си половинки. Много често като в една двойка единия изглежда жалък и заобиколно постоянно говори как с жертва за другия от любов, половинката изглежда лош човек, но за мен жалкия е лош, избягвам и двамата. Гледаш фактите, особено ако човек се оплаква или разказва неща, те не се стараят много и има несъответствия, а и чувството, че нещо не е наред, твърде объркана история, твърде натруфена, не подвежда.

Трудно е с по-млади хора и когато самият ти си по-млад. След това се вижда по реалните факти, че човекът не става. Какво значение има с коя от диагнозите е. Това си е диагноза зло. И бягаш.
Интересно. Темата ми е много интересна. Но не е ли възможно някой граничен също да е криминално проявен като тийн? Или някой нарцисист, ако е искал да бъде ''готин'' в компанията на лоши момчета? Или това е по-скоро, когато има наличие на повече от 1 разстройство от клъстър Б?

# 8 271
  • София
Всичко може. Най-лошото възможно е психопат с биполярно разстройстео, иначе никой не е чист случай, освен бордърлайна, но той все пак е човек, много объркан човек, но подлежи на терапия, а и наистина може да се самоубие.
Другото са се вариации на инфантилност. Разни зли две годишни в ролята на възрастни.

# 8 272
  • София
Аз най-общо определям, че някой е невъзможен за мен, когато започне да използва информация, която съм му доверила, срещу мен. Или още по-зле - измисля си някоя фалшива клюка за мен и ме кара да се оправдавам за нея. Общо взето, в такива случаи ми светва лампата и бягам, ако мога.
Пък кой каква точно диагноза има - това оставям на специалистите.

# 8 273
Вероятно и колкото сме ние самите по - осъзнати, се усещат нещата и без да се замисляш. Ако имаш добри граници, няма да търсиш оправдания за другия, а веднага ще реагираш адекватно, а не когато вече си в мрежите на някой нарцис ( а не да се хвалиш какъв прекрасен емпат си). Ако имаш адекватна самооценка, няма да чакаш , хвалебствията му.  Ненапразно ако имаш неотработени  травми и проблеми , привличаш себеподобни.
Имам една колежка, кръстила съм я ultimate people pleaser, тя каквато и да прочете, все тая.
Не може да избяга от себе си. Наскоро използва определението токсични хора, а е под влиянието на нарцистичен колега, който й крещи и я оплюва, а тя се усмихва.
И продължава да общува с него и да прави комплименти на абсолютно всеки.

Да допълня
Личностовото разстройство е модел на поведение
Тоест в различни ситуации с различни хора, реакцията се повтаря. Защото тя не зависи от външната среда, а от изкривената престава на невъзможния.

# 8 274
  • Пловдив

Казвайте ги тези неща по рано

# 8 275
Нали? Simple Smile)))
По- рано, явно не бихме им отдали значение. Щом сме в темата и търсим и ценим обяснения, значи сме се понапатили вече.

# 8 276
Хората, които вменяват чувство за вина (изкусни манипулатори), по най-тънкия начин и използват всеки опит за защита от отсрещната страна за това да се изкарат жертви - осъзнават ли, че реално не са, осъзнават ли действията си обективно? Т.е. наистина ли си вярват, или просто поради липса на съвест им е все тая каква е обективната истина, макар да е ясна и за тях?

# 8 277
  • София
Не, те се смятат за прави. Горе-долу мислят като дете на 2-5 - гледат да оцелеят и те винаги са прави, целият останал свят е крив.

# 8 278
  • София
Хората, които вменяват чувство за вина (изкусни манипулатори), по най-тънкия начин и използват всеки опит за защита от отсрещната страна за това да се изкарат жертви - осъзнават ли, че реално не са, осъзнават ли действията си обективно? Т.е. наистина ли си вярват, или просто поради липса на съвест им е все тая каква е обективната истина, макар да е ясна и за тях?
Разбира се, че разбират какво правят, те не са луди. Затова и лежат в затвора ако минат границата и номерцата им нарушат закона, напълно вменяеми са, правят разлика между добро и зло, просто нямат съвест и не изпитват нищо, когато направят нещо зло.

Рокстар, бившият ти може и да е луд, но темата не е за психично болни, които си живеят в измислен свят. Невъзможните много добре съзнават какво правят.

# 8 279
Не съм съгласна. Аз смятам, че не осъзнават. В техните предтсави те са жертвите, те са неразбрани, неоценени, всички ги саботират нарочно и пр. Те си го вярват това. Никой не вижда качествата им, никой не го е грижа, даже напротив, всички работят против тях и ги саботират. Това са някакви подсъзнателни механизми,за да си оправдаят липсата на кураж, мотивация, амбиция и пр. "Ето, вие ме саботирате, не ме мотивирате, затова сега аз ще си лежа на динава и нищо няма да правя". Е така мислят. Те са невинни жертви. Другите са виновни,нче не ги мотивират.

Общи условия

Активация на акаунт