Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 232
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
  • София-Младост
Благодаря, Ала-Бала. Проблемът е, че фирмата вече не функционира.В този случай дали не е по-добре да изчакам месец-два и 12 мес. период за изчисляване на дохода да започва от момента на записване на борсата?
Това е, няма друг начин.

# 421
Благодаря, Ала-Бала. Проблемът е, че фирмата вече не функционира.В този случай дали не е по-добре да изчакам месец-два и 12 мес. период за изчисляване на дохода да започва от момента на записване на борсата?
Това е, няма друг начин.

Ала-Бала, благодаря.

# 422
  • На острова
Здравейте!
Сега си погледнах, че този месец са ми превели вноската за детските (11-та подред) и се сетих, че подадох молба за детски миналата година май месец. Първият превод е бил юни месец.

Тази година пак ли май месец да подам или юни?

Благодаря предварително!

# 423
  • София-Младост
Здравейте!
Сега си погледнах, че този месец са ми превели вноската за детските (11-та подред) и се сетих, че подадох молба за детски миналата година май месец. Първият превод е бил юни месец.

Тази година пак ли май месец да подам или юни?

Благодаря предварително!
Пак май месец.

# 424
Здравейте, имам въпрос и предварително моля да ме извините, ако е бил обсъждан досега. Интересувам се когато подаваме документи за детски за 2 деца, необходими ли са 2 служебни бележки за доходите (за всяко дете поотделно), или там ще си окомплектоват всичко? Предварително благодаря за отговорите.

# 425
  • София-Младост
Здравейте, имам въпрос и предварително моля да ме извините, ако е бил обсъждан досега. Интересувам се когато подаваме документи за детски за 2 деца, необходими ли са 2 служебни бележки за доходите (за всяко дете поотделно), или там ще си окомплектоват всичко? Предварително благодаря за отговорите.
Не, в декларацията, която попълваш се посочват имената и  ЕГН-тата на двете деца. И така става ясно, че имате две деца до 18г, за който искате съответната помощ. Само си вземете и  за двете деца бележка с ваксинациите, ако някое от двете деца е ученик бележка, че посещава редовно училище.

# 426
Много благодаря за бързия отговор, Ала-Бала!   bouquet

# 427
  • София
Здравейте Simple Smile
До колкото разбрах, за да получа прословутите 50лв. не трябва да подавам никакви документи. Ще си ги получа заедно с детските, така ли? А кога да ги очаквам?

И ако може още един въпрос? През месец юни трябва да подавам нова молба-декларация за детски надбавки. През последните 12 месеца получавам само майчинство от НОИ. Само трябва да си опиша този доход или е необходимо да нося бележка от работодателя?

Благодаря!

Последна редакция: пт, 26 апр 2013, 22:21 от МирaМира

# 428
  • Пловдив
Само трябва да си опиша този доход или е необходимо да нося бележка от работодателя?

Задължително служебна бележка за доход от работата ти

# 429
  • София
Само трябва да си опиша този доход или е необходимо да нося бележка от работодателя?

Задължително служебна бележка за доход от работата ти

Е то ще са само нули  Grinning

# 430
  • Пловдив

да,само 0.00 лв+едно изречение

# 431
здравейте. необходимо ми е малко инфо за подаване на детски

преди седмица родих и тъй мато живея и родих в Пловдив, а постоянният ми адрес е в София, разбрах, че трябва да подам по постоянен адрес.

Въпросът ми е:
Може ли някой друг вместо мен да подаде документи, дори и с пълномощно?

Нямам брак с таткото и засега не ми се иска да си сменям постоянния адрес.

благодаря предварително и се извинявам, ако нещо подобно вече е обсъждано

# 432
  • София-Младост
здравейте. необходимо ми е малко инфо за подаване на детски

преди седмица родих и тъй мато живея и родих в Пловдив, а постоянният ми адрес е в София, разбрах, че трябва да подам по постоянен адрес.

Въпросът ми е:
Може ли някой друг вместо мен да подаде документи, дори и с пълномощно?

Нямам брак с таткото и засега не ми се иска да си сменям постоянния адрес.

благодаря предварително и се извинявам, ако нещо подобно вече е обсъждано
Обадете се и попитайте в съответната АСП по пост. адрес, може и да не се съгласят.

# 433
Тези които не получват детски, ще получат ли тези 50лв за които се пише по-нагоре в темата или не?

# 434
  • София-Младост
Тези които не получват детски, ще получат ли тези 50лв за които се пише по-нагоре в темата или не?
Според мен не, но да видим...

Общи условия

Активация на акаунт