Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 231
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
Понеже не съм много наясно ще попитам. От април 2012г. получавам майчинство 240лв., плюс дохода на съпруга ми ще имаме право да получаваме детски, въпроса е кога трябва да подам документи, за този период има ли срок или нещо подобно? И кой адрес се взима предвид за подаване на документи по-лична карта или постоянен?

# 451
  • Пловдив
Понеже не съм много наясно ще попитам. От април 2012г. получавам майчинство 240лв., плюс дохода на съпруга ми ще имаме право да получаваме детски, въпроса е кога трябва да подам документи, за този период има ли срок или нещо подобно? подаваш възможно най-бързо,за да не губиш месеците.гледат 12 м назад дохода и ако преди това не сте имали право,един месец на 240 лв не е достатъчен.сметни си пак дали влизате в прага И кой адрес се взима предвид за подаване на документи по-лична карта или постоянен? по ЛК подаваш.По ЛК и постоянен е един и същи адрес.Имаш предвид временен адрес и този по ЛК

# 452
Ох имам предвид по лична или настоящ, според мен би трябвало да е по настоящ, ама не знам. Аз от тогава април 2012 съм на 240лв. та чак до април 2013, а сега май месец съм платена отпуска та пак няма да имам право, преди това съм на по-високо майчинство, затова първият месец за който ще имам право е април 2012, сега ли трябва да подам?

# 453
  • София-Младост
Ох имам предвид по лична или настоящ, според мен би трябвало да е по настоящ, ама не знам. Аз от тогава април 2012 съм на 240лв. та чак до април 2013, а сега май месец съм платена отпуска та пак няма да имам право, преди това съм на по-високо майчинство, затова първият месец за който ще имам право е април 2012, сега ли трябва да подам?
Подава се по адреса, който е вписан в личната ти карта.
Седни и сметни за периода май 2012- април 2013 включително общо дохода ви, раздели го на 12 и на брой членове, ако получиш <=350 събирай си документите и подавай до края на май.

# 454
Разбрах, това ми се изясни благодаря. Щом миналата година съм получавала майчинство, документа за брутен доход от къде трябва да е от работодателя, ной, към кого да се обърна?

# 455
  • София-Младост
Разбрах, това ми се изясни благодаря. Щом миналата година съм получавала майчинство, документа за брутен доход от къде трябва да е от работодателя, ной, към кого да се обърна?
Удостоверение от работодателя задължително, въпреки че дохода от него е 0,00, като забележка може да напише, че сте била в отпуск по чл..... от КТ и сте получавали обезщетение от НОИ.
Отделно вие на база примерно банково извлечение месец за месец ще си впишете получените суми. Те отделно ще си ги проверят.

# 456
Днес отидох да си подам документите за прословутите детски надбавки! Е нема такива кисели Джанки!!!  #2gunfire Ще кажеш че от техният джоб излитат тези пари! Знам, че не е по темата, но хората, които като мен отиват за първи път да си подават документите, да се въоръжат със стоманени нерви!!! Успех

# 457
Удостоверение от работодателя задължително, въпреки че дохода от него е 0,00, като забележка може да напише, че сте била в отпуск по чл..... от КТ и сте получавали обезщетение от НОИ.
Отделно вие на база примерно банково извлечение месец за месец ще си впишете получените суми. Те отделно ще си ги проверят.
Това, за банковото извлечение не ми е ясно. newsm78

# 458
  • София-Младост
Това, за банковото извлечение не ми е ясно. newsm78
За доказване сумите от НОИ не представяш нищо, сама си ги описваш месец по месец...а какви са били можеш да видиш като поискаш от банката банково извлечение за съответният период. Ако пък знаеш всеки месец какви суми си получавала не ти трябва извлечение. Всъщонст цифлите могат да се видят и от сайта на НОИ с ПИК.

# 459
Какво стана с тези допълнит. 50лв  newsm78 изплатиха ли нещо или сега ще е?

# 460
Какво стана с тези допълнит. 50лв  newsm78 изплатиха ли нещо или сега ще е?

До края на месеца ще се платят.

# 461
Здравейте, трябваше да подам документи за детски надбавки края на април месец, но пропуснах поради обстоятелства. Искам да попитам сега мога ли да подам и какво губя в случая - детските за април ли ? И за кои месеци да подам сега ? С един месец измествам датите ли ?
Благодаря !

# 462
  • София-Младост
Здравейте, трябваше да подам документи за детски надбавки края на април месец, но пропуснах поради обстоятелства. Искам да попитам сега мога ли да подам и какво губя в случая - детските за април ли ? И за кои месеци да подам сега ? С един месец измествам датите ли ?
Благодаря !
Можеш сега да подадеш(ако отг. на изискванията), но всички удостоверения наново за новият период май 2012-април 2013. За април 2013 няма да получиш помощ.

# 463
  • Пловдив
А как стои въпросът с гражданските договори? Те как се представят - със сметка за изплатени суми ли?

# 464
  • София
Здравейте, този месец ми изтичат 12-те месеца от последната молба за детски и трябва да подам нова. Искам да попитам /че съм забравила/ сега трябва ли да подам бележка от училище, че едното дете е ученик или чак септември, за новата учебна година?

Общи условия

Активация на акаунт