Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 105
  • 726
  •   1
Отговори
# 75
Добър вечер!
имам въпросче-взимах детски 1година,в точния ден и месец подадох новите документи,което бе на 30.10.-но за месец ноември не получих превод.доходите не са се променили.На какво би се дължало това?Какъв е реда от тук нататък и трябва ли да се притеснявам?

Много късно през октомври си подала молбата.Друг път подавай по-рано през месеца.
Вероятно декември ще ти изплатят за два месеца-за октомври и ноември
Благодаря за бързият отговор!Подадох ги тогава тъй като и предната година ги подадох на същата дата и мислех,че и това е от значение.Вече ще подавам началото на месеца.  bouquet

# 76
  • Пловдив

Благодаря за бързият отговор!Подадох ги тогава тъй като и предната година ги подадох на същата дата и мислех,че и това е от значение.Вече ще подавам началото на месеца.  bouquet

Датата не е от значение.Важен е месеца на подаване.

# 77

Датата не е от значение.Важен е месеца на подаване.
  bouquet

# 78
Добър вечер!
имам въпросче-взимах детски 1година,в точния ден и месец подадох новите документи,което бе на 30.10.-но за месец ноември не получих превод.доходите не са се променили.На какво би се дължало това?Какъв е реда от тук нататък и трябва ли да се притеснявам?

Най-добре се обади в Дирекцията за социално подпомагане и попитай какво се случва с молбата ти и защо нямаш превод.По принцип трябва да са ги изплатили ако всичко е наред с молбата.Не  е редно да се изплащат за два месеца наведнъж.Ако имаш отказ трябва да ти го връчат.

# 79
  • София
Извинявам се за глупавия въпрос, който е коментиран сигурно хиляди пъти, но ни се развали компютъра и няма как да проверя назад. Еднократната помощ от 250 лв включва ли се в сметките за детските? Благодаря.

# 80
# 81
  • София
Много благодаря!

# 82
Здравейте,интересува ме следният въпрос!Работех във фирма,която е франчайс,но прекрати дейността си,поисках бележка за доходите от фирмата собственик,но ми казаха,че не могат да ми осигурят печат на франчайса!Казаха ми,че нямат техни координати.Искам да знам зали ще ми приемат бележката без печат или да се отбележа,че съм била безработна?

# 83
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте,интересува ме следният въпрос!Работех във фирма,която е франчайс,но прекрати дейността си,поисках бележка за доходите от фирмата собственик,но ми казаха,че не могат да ми осигурят печат на франчайса!Казаха ми,че нямат техни координати.Искам да знам зали ще ми приемат бележката без печат или да се отбележа,че съм била безработна?

Без печат/дата и изходящ номер не приемат...А ще засекат, че не си била безработна...

# 84
  • София и там където не се пуши

Трябва да има някъде архив и печата да е в някой.

# 85

питай дали не може със справка от НОИ - те са подавали Персонален регистър там

# 86
# 87

питай дали не може със справка от НОИ - те са подавали Персонален регистър там

И аз съм на мнение да потърсиш НОИ

# 88
Здравейте, искам да попитам и аз нещо  Hug
Съпруга ми работеше на трудов договор до средата на октомври. От тогава е на борсата. Трябва ли да ходи да иска бележка от вече стария си работодател за изминалите месеци или могат да си вземат информацията служебно. От борсата не се взима документ, нали?
Също така...получавах детски през първата година от майчинството, но поради един коледен бонус надвишихме минимума от 350лв. Сега ако подам януари, трябва да дам информация за месеците от ноември 2011 до декември 2012, нали така?
Също така съм бременна и предполагам, че през февруари ще родя. Тогава явно трябва да подавам за промяна на обстоятелствата, нали така?
Правя си сметка, че ще взимам 2 месеца (януари и февруари) за едното дете и от март, вече за второто, нали така?

# 89
Съпруга ми работеше на трудов договор до средата на октомври. От тогава е на борсата. Трябва ли да ходи да иска бележка от вече стария си работодател   за изминалите месеци  Да. или могат да си вземат информацията служебно. От борсата не се взима документ, нали?[b]да.[/b]
Също така...]Сега ако подам януари, трябва да дам информация за месеците от ноември 2011 до декември 2012, нали така? [/b]От  януари 2012 до  декември 2012 ако подаваш  януари 2013    
Също така съм бременна и предполагам, че през  февруари ще родя. Тогава явно трябва да подавам за промяна на обстоятелствата, нали така? [b]Да.[/b]
Правя си сметка, че ще взимам 2 месеца (януари и февруари) за едното дете и от март, вече за второто, нали така?Да без да е необходимо  да актуализираш доходите си подаваш за второто дете[/u]

Общи условия

Активация на акаунт