Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 204
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте,

Попълвам си молбата за детските и искам да попитам в таблицата за брутен месечен доход, трябва да попълня и моя и на мъжа ми дохода ли ?
Тази молба мога да я взема на място в социалните, нали? Да не ме върнат накрая за нея

# 481
  • София
Здравейте,

Попълвам си молбата за детските и искам да попитам в таблицата за брутен месечен доход, трябва да попълня и моя и на мъжа ми дохода ли ?
Тази молба мога да я взема на място в социалните, нали? Да не ме върнат накрая за нея

За детските и за еднократната са две отделни молби и може да си ги вземеш от социалните и да ги попълниш на място или вкъщи и после да им ги върнеш.
По принцип за детските ще ти е по добре вкъщи тъй като там трябва да попълваш дохода на теб и на мъжа ти ( ако имаш брак ) за 12 месеца назад и да си сметнеш дали прехвърляш 350 лв. защото ако ги прехвърляш няма смисъл да подаваш.

# 482
Здравейте,

За детските и за еднократната са две отделни молби и може да си ги вземеш от социалните и да ги попълниш на място или вкъщи и после да им ги върнеш.
По принцип за детските ще ти е по добре вкъщи тъй като там трябва да попълваш дохода на теб и на мъжа ти ( ако имаш брак ) за 12 месеца назад и да си сметнеш дали прехвърляш 350 лв. защото ако ги прехвърляш няма смисъл да подаваш.
Да, да всички документи са приготвени, всичко е сметнато и тези дни ще ходя да ги подавам. Но само мисля за какво могат да ме върнат.
И конкретен въпрос майчинството което съм взимала втората година 240лв. ги смятам като 240лв. нали, не повече?

# 483
 доб1р ден,млоля да ми каже1е за61о нямам 1ези 50лв,как ги о1пуска1 1ях/ Praynig

# 484
И моите детски дойдоха, също без бонус. Говорих с познати майчета - едни са получили бонуса, други - не! Някой да има разумно обяснение за този феномен Twisted Evil

# 485
И моите детски дойдоха, също без бонус. Говорих с познати майчета - едни са получили бонуса, други - не! Някой да има разумно обяснение за този феномен Twisted Evil
      1aka e.....i pri men.....

# 486
Здравейте! Сега попълвам документите за социалните помощи....
имам няколко въпроса:

- в табличката за деца: удостоверение за раждане номер/дата - кой е номерът на удостоверението? Най-отгоре пише: оригинал и номерът е много дълъг, а най-отдолу пише: удостоверението е издадено въз основа на акт за раждане номер последните четири цифри от номерът на оригинала...
Кой от тези номер да запиша в табличката?  Rolling Eyes

- където има попълване с да/не .... да напиша да или не и после да отбележа с кръгче един от отговорите или няма нужда

- на декларатор има две полета: 1. .... 2. .... Само аз ли трябва да се подпиша или и съпругът ми?
Извинявам се за глупавите въпроси, но ще пратя друг да занесе документите и ми се иска да попълня всичко както трябва, за да не ни връщат

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 23:25 от maminka23

# 487
Здравейте! Сега попълвам документите за социалните помощи....
имам няколко въпроса:

- в табличката за деца: удостоверение за раждане номер/дата - кой е номерът на удостоверението? Най-отгоре пише: оригинал и номерът е много дълъг, а най-отдолу пише: удостоверението е издадено въз основа на акт за раждане номер последните четири цифри от номерът на оригинала...
Кой от тези номер да запиша в табличката?  Rolling Eyes Пишете по-краткия номер и дата, от която е акта(трябва да я има след номера)

- където има попълване с да/не .... да напиша да или не и после да отбележа с кръгче един от отговорите или няма нужда - Не пишете нищо, а заграждате да или не

- на декларатор има две полета: 1. .... 2. .... Само аз ли трябва да се подпиша или и съпругът ми?
Извинявам се за глупавите въпроси, но ще пратя друг да занесе документите и ми се иска да попълня всичко както трябва, за да не ни връщат - Подпишете се и двамата.
Не забравяйте, че трябва да се носят личните карти и на двамата родители за сверка и акта за раждане на детето.

# 488
elli_v, големи благодарности!  Hug

# 489
Здр.  bouquet
 и при мен вчера преведоха пари ,но без бонус от 50 лв  Rolling Eyes
Защо така се получи  newsm78

# 490
  • Варна
По 50 лв. ще получат само жените, които от 1 януари до 12 април т.г. са получили обезщетение от НОИ за отглеждане на дете между 1 и 2 г.

# 491
  • София-Младост
По 50 лв. ще получат само жените, които от 1 януари до 12 април т.г. са получили обезщетение от НОИ за отглеждане на дете между 1 и 2 г.
И са с доход до 350лв...което според мен означава, че трябва и  да са получавали детски.

# 492
И са с доход до 350лв...което според мен означава, че трябва и  да са получавали детски.

Привет момичета,
в случай, че съм подала документи за детски през май, и от 01.01.2013 до 12.04.2013 съм с доход по-писък от 350 лв, означава ли, че ще получа 50 лв или не съм предвидена?  newsm78
Благодаря предварително!

# 493
точно така е,аз отговарям на тяхните условия,но нямам-при нас досега само са получили майките ,които имат по 1 дете,а ние с по 2-нямаме-да не би да има и такова условие за това,което да не знаем  #Cussing out

# 494
  • София-Младост

Привет момичета,
в случай, че съм подала документи за детски през май, и от 01.01.2013 до 12.04.2013 съм с доход по-писък от 350 лв, означава ли, че ще получа 50 лв или не съм предвидена?  newsm78
Благодаря предварително!
Съжалявам, според мен няма да получиш.

Общи условия

Активация на акаунт