Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 204
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
  • София-Младост
точно така е,аз отговарям на тяхните условия,но нямам-при нас досега само са получили майките ,които имат по 1 дете,а ние с по 2-нямаме-да не би да има и такова условие за това,което да не знаем  #Cussing out
"Право на еднократна помощ в размер на 50 лв. имат и осигурените майки с доход до 350 лв. на член от семейството, на които е отпуснато обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2 години в периода от 1 януари 2013 г. до 12 април 2013 г. Тази еднократна помощ ще бъде изплатена заедно с детските надбавки в края на май 2013 г."

Ако е имало нещо доуточнявано не е казано, какво като са две децата, те да дадат 50лв. за детето, за което ползваш майчинство...

# 496
По 50 лв. ще получат само жените, които от 1 януари до 12 април т.г. са получили обезщетение от НОИ за отглеждане на дете между 1 и 2 г.
И са с доход до 350лв...което според мен означава, че трябва и  да са получавали детски.

Привет момичета,
в случай, че съм подала документи за детски през май, и от 01.01.2013 до 12.04.2013 съм с доход по-писък от 350 лв, означава ли, че ще получа 50 лв или не съм предвидена?  newsm78
Благодаря предварително!
Съжалявам, според мен няма да получиш.
Благодаря ти Ала-Бала и аз така си мислих, но да питам все пак

# 497
Имам въпрос относно бележката от педиатърката за задължителните ваксини....
моята бебка ще направи 2 месеца утре,
а още не съм си подала документите за социалните помощи (еднократната за раждане, детски надбавки и ),
утре ще ги занеса, НО ме притеснява едно нещо....

бележката от педиатърката ми е издадена вчера,
дали ще ми направят проблем, че ще подавам документите, когато бебка е вече на 2 месеца и все още няма да са й бити ваксините за тази възраст?  Rolling Eyes
Има ваксините от болницата и тази за 1 месец

# 498
  • София-Младост
Имам въпрос относно бележката от педиатърката за задължителните ваксини....
моята бебка ще направи 2 месеца утре,
а още не съм си подала документите за социалните помощи (еднократната за раждане, детски надбавки и ),
утре ще ги занеса, НО ме притеснява едно нещо....

бележката от педиатърката ми е издадена вчера,
дали ще ми направят проблем, че ще подавам документите, когато бебка е вече на 2 месеца и все още няма да са й бити ваксините за тази възраст?  Rolling Eyes
Не би трябвало това да е проблем.

# 499
  • Варна
Е получих си първите детски, но еднократна няма....... ей това най се ядосвам, уж щяха да гледат незнам си какво, а пък така и не излязоха с ясно становище на какви изисквания трябва д аотговаряме за да я получим. явно пак малцинствата ще са облаготелствани...........колкото и да е жалко

# 500
Инфо за тези ,който се интересуват ,къде сме забравени от големите пари 50лв  Crazy
Имало проблем с две банки Пиреус  и ДСК
Парите са начислени/ 50лв /,но утре сигурно ще се видят по сметките  Hug

Така ,че момичета има светлина в тунела  Peace
Не губете надежда  Laughing

# 501
  • Перник
По 50 лв. ще получат само жените, които от 1 януари до 12 април т.г. са получили обезщетение от НОИ за отглеждане на дете между 1 и 2 г.

Точно влизам и аз да питам за надбавките Rolling Eyes Синът ми навърши 1 г. на 9 април 2013 г. Влизам ли в категорията или да не се надявам?

# 502
  • София-Младост
Е получих си първите детски, но еднократна няма....... ей това най се ядосвам, уж щяха да гледат незнам си какво, а пък така и не излязоха с ясно становище на какви изисквания трябва д аотговаряме за да я получим. явно пак малцинствата ще са облаготелствани...........колкото и да е жалко
Малка част от малцинствата са в графа осигурени все пак, а това е едно от изискванията. С останалото съм съгласна.  Simple Smile

# 503
  • София-Младост

Точно влизам и аз да питам за надбавките Rolling Eyes Синът ми навърши 1 г. на 9 април 2013 г. Влизам ли в категорията или да не се надявам?
Важно е кога е свършил периода от 410-дни, а не кога детето става на 1 годинка, но така или иначе според мен няма да сте сред получилите помощта. Най-малкото едва сега през м.05 са ви  подадени документите за майчинство.

# 504
  • Перник
Ала-Бала, благодаря за отговора. 410-те дни изтекоха на 8 април 2013. По-скоро не разбирам, дали изискването е през целия този период детето да е било във възрастта между 1 и 2 г. или може през част от този период да е било във въпросната възраст? /леле само как го зададох този въпрос Crazy/

Иначе не се надявам много, де.

# 505
  • София-Младост
Ала-Бала, благодаря за отговора. 410-те дни изтекоха на 8 април 2013. По-скоро не разбирам, дали изискването е през целия този период детето да е било във възрастта между 1 и 2 г. или може през част от този период да е било във въпросната възраст? /леле само как го зададох този въпрос Crazy/

На които е отпуснато, т.е. които са го получавали...дали се иска да е непрекъснато от 1януари - 12 април си остава в сферата на догадките. Нещата се казаха и никой повече не поясни, така че предполагам АСП-тата са получили вътрешна заповед на каква база да се разпределят парите.

# 506
Ами аз честно казано май не отговарям на изискванията, защото сега за пръв път взимам детски, а пък получих тези 50лв. Когато попитах социалните, ми казаха, че най-вероятно няма да ги взема, а всъщност...изненада. Да допълня, че детето ми е на 1г. и 9мес., и досега съм имала право на детски, ама...мой гаф, че съм пропуснала да подам документи за предишни месеци. А молба за детски подадох на 10 април, ако това има някакво значение!

# 507
майчета-проверете си отново в картите,аз днес на обяд проверих отново и са пуснати 50 лв допълнително към детските от вчера-успех Peace

# 508

Със сигурност ще ги получиш, ако си взимала и детски! Peace

# 509
Ами деца под 1 година, те нямат ли право на тази помощ от 50 лв? Синът ми е на 7 месеца

Общи условия

Активация на акаунт