Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 186
  • 726
  •   1
Отговори
# 540
  • Перник
На всички въпроси отговорът е ДА, 410-те дни изтекоха на 8 април 2013.

Както и Ала Бала ти писа по-назад,заради това не си получила.Все пак да попиташ не е лошо.Но дали ще ти отговорят се чудя.Пиши отговора

Вчера ходих до ДСП, казах, че трябвало да получа 50-те лв. Имало и други, които не са получили и ще преглеждат списъците отново. Да изчакам детските следващия месец и ще видя.

# 541
  • Бургас
Здравейте,искам да ви попитам когато се изчислява дохода за отпускане на детски  нали има значение дали майката и бащата са в брак или не? Ако майката и бащата са в брак,дохода се дели на три,ако не са се дели на две. Има ли значение ако майка и бащата не са в брак,но бащата е признал детето

# 542
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте,искам да ви попитам когато се изчислява дохода за отпускане на детски  нали има значение дали майката и бащата са в брак или не? Ако майката и бащата са в брак,дохода се дели на три,ако не са се дели на две. Има ли значение ако майка и бащата не са в брак,но бащата е признал детето

Ако имат брак и детето е едно, доходът се дели на 3.
Ако нямат брак се дели на 2. Няма значение, че детето е признато.

# 543
Здравейте!Искам да попитам следното-трябва да подам документи за детски!За година назад обаче имам няколко месеца във фирма-осигурителен доход 450 лв ,след това работих 5 месеца и половина в Англия и след прибирането ми  в България вече 3 месеца съм регистрирана в бюрото по труда като безработна,но все още не получавам обезщетение тъй като процедурата с документите от Великобритания е доста продължителна,все още очаквам решението за размера на обезщетението! Въпросът ми е следния-какви документи трябва да предоставя? и също така как ще бъде отчетен тук доходът ми от Англия?реалния който е вписан в документа  U-1 издаден от Англия или на минималната заплата както го приемат в България за пенсия,стаж и др.?И да допълня-разведена съм!
Благодаря предварително!

# 544
Здравейте,

Моля ви, някой да напише какъв е редът при оспорване на решение на дирекция СП.
Ако е възможно да ми изпратите образец на Жалбата или поне какво задължително трябва да съдържа.

Отказани са ми детски, защото дохода ни надвишава средномесечният, а това не е така.

Благодаря предварително!

# 545
  • Пловдив
Отказани са ми детски, защото дохода ни надвишава средномесечният, а това не е така.

Сигурна ли си,че не надвишавате?Някакви доходи,които си пропуснала-граждански,наеми,стипендии.Жалбата си я пишеш свободен текст.Не ми е попадал образец

# 546
  • София-Младост

Сигурна ли си,че не надвишавате?Някакви доходи,които си пропуснала-граждански,наеми,стипендии.Жалбата си я пишеш свободен текст.Не ми е попадал образец
Само да добавя, че трябва да е в 14 дневен срок от получаване на заповедта за отказ.

Последна редакция: пн, 03 юни 2013, 12:37 от Ала-Бала

# 547
Да, смятах ги няколко пъти.

Единственото ми обяснение е, че са включили доходи, които са изплатени в тази отчетна година, но те са декларирани миналата година, при предишното подаване на документите.

Заповедта е от 26.04.2013, на плика има печат с дата 11.05.2013, също така 21.05, намерих бележката за препор. писмо в пощата на 29.05.13 и отидох да го взема. Предполагам 7 дни, трябва да смятам от 29.05.20132, нали така?

Благодаря!

# 548
  • Пловдив
kateto,няма да ти уважат жалбата.Доходите се смятат в месец,в който са получени.Не е трябвало да ги декларирате мин път.Но все пак не пречи да опиташ

Ала Бала,важно уточнение за срока  Peace

# 549
  • София-Младост
Да, смятах ги няколко пъти.

Единственото ми обяснение е, че са включили доходи, които са изплатени в тази отчетна година, но те са декларирани миналата година, при предишното подаване на документите.

Заповедта е от 26.04.2013, на плика има печат с дата 11.05.2013, също така 21.05, намерих бележката за препор. писмо в пощата на 29.05.13 и отидох да го взема. Предполагам 7 дни, трябва да смятам от 29.05.20132, нали така?

Благодаря!
От сега ти казвам, че няма да спечелиш Sad
Дохода се посочва за месеца, в който е придобит. А че ти си ги декларирала по-рано...
Аз първо писах 7 дневен, но май е 14...затова се  и поправих, извинявам се!

# 550
Все пак ще опитам Simple Smile
Благодаря ви!

# 551
Направо ми идва да се изям от яд, защото надвишаваме с 38 ст. Sad
Ама какво да се прави, не са много парите, но защо пък да не ги взимам. Simple Smile

# 552
Някой може ли да ми отговори!Наистина ми е сложно

# 553
  • Пловдив
Въпросът ми е следния-какви документи трябва да предоставя?

Трябва да питаш в социалните-какъв документ ще ти искат и какъв доход ще ти взимат за тези месеци.Според мен ще ти взимат дохода от Англия щом се опитваш да ти признаят стажа и дохода от там

# 554
Не,не се опитвам-признаха ми стажа,държави членки на европейския съюз имат договорка да се признава стажа от една страна в друга,но за пенсия,обезщетение и всичко останало не ми приемат дохода от Англия,а считат че за периода през който съм работила там,все едно тук съм се осигурявала на минималната заплата!И затова много се интересувам,защото ако трябва да се вземе предвид доходът от Англия е безмисленно ходенето по мъките за подаване на документи!А и незнам какви са дори необходимите документи-от първата фирма е ясно,от Англия обаче -не,и като безработна също-незнам какво е необходимо?

Общи условия

Активация на акаунт