Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 213
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
издирвам бланка на удостоверението, че детето е записано за ученик.

# 556
  • Пловдив
издирвам бланка на удостоверението, че детето е записано за ученик.

От училището ще ти издадат този документ.Защо ти е бланка?

# 557
Училището иска да НАМЕРИМ БЛАНКА да я попълним и да я занесем за да я подпишат и подпечатат. преди време едно у-ще я беше качило в сайта си, но сега не мога да вляза в този сайт за да я разпечатам от т ам

# 558
  • Пловдив
Училището иска да НАМЕРИМ БЛАНКА да я попълним и да я занесем за да я подпишат и подпечатат.

Ужас.Прегледах на бързо няма такава бланка.Ако намеря,ще свиркам

Добре,де,дай да я напишем бланката

......................................................................................
                                                        името на училището

Удостоверение

Настоящето удостоверение се издава в уверение на това, че ........................................................................... е записан като ученик/чка за учебната ..................

Да послужи където е необходимо или Агенцията за социално подпомагане

гр .........                                                       подпис...........
дата.........                                                    печат.............

Копирай го в Word и го оформи

Последна редакция: вт, 04 юни 2013, 11:17 от ♥Elfita♥

# 559
  • София-Младост
Училището иска да НАМЕРИМ БЛАНКА да я попълним и да я занесем за да я подпишат и подпечатат.

Ужас.Прегледах на бързо няма такава бланка.Ако намеря,ще свиркам

Добре,де,дай да я напишем бланката
Нещо подобно трябва да е:

Удостоверение

Настоящото се издава на .................., ученик в ....клас за учебната  2012/2013, в уверение че същият посещава редовно учебни занятия и няма неизвинении отсътвия.
Да послужи пред АСП.

# 560
  • Пловдив
О,да,добави и че няма неизвинени.Нали имаше някаква позволена бройка неизвинени.

# 561
Извинявам се за глупавия въпрос, но от прочетеното до момента не можах да разбера със сигурност: Болничните, изплатени от НОИ взимат ли се предвид при изчисляване на дохода за детски? Имам предвид 1-2 дни след първите три, платени от работодателя. В случая ще се окажат решаващи  Crazy.

# 562
  • Пловдив
Извинявам се за глупавия въпрос, но от прочетеното до момента не можах да разбера със сигурност: Болничните, изплатени от НОИ взимат ли се предвид при изчисляване на дохода за детски? Имам предвид 1-2 дни след първите три, платени от работодателя. В случая ще се окажат решаващи  Crazy.

разбира се,че се взимат
всички доходи се взимат предвид

# 563

разбира се,че се взимат
А можете ли да ми кажете дали това, което са ми превели от НОИ се явява брутната сума, която получвам от тях, или е възможно да има разлика?

# 564
  • София-Младост

разбира се,че се взимат
А можете ли да ми кажете дали това, което са ми превели от НОИ се явява брутната сума, която получвам от тях, или е възможно да има разлика?
Това, което получаваш това декларираш.

# 565
Благодаря много!  bouquet С риск да прекаля с въпросите, ме интересува евентуалното развитие на следната хипотетична ситуация:
В последния месец от 12-те, за които се декларира дохода, лицето излиза в болнични за 5 дни. Предполага се, че двата дни, които не са за сметка на работодателя, се изплащат от НОИ в следващ месец и няма да бъдат в ключени в сматката, или...? Crazy

# 566
  • Пловдив
Предполага се, че двата дни, които не са за сметка на работодателя, се изплащат от НОИ в следващ месец и няма да бъдат в ключени в сматката, или...? Crazy

да

# 567
Благодаря още веднъж Simple Smile!

# 568
искам и аз да попитам и да си изясня дали съм разбрала кои доходи се вземат за детски:
По време на бременност ако съм била на работа се взима брутния доход на който съм осигурявана а по време на болничен за раждане и отпуск за отглеждане се гледа в справка на НОЙ и се вземат доходите,които съм получавала,правилно ли съм разбрала?Как могада видя такава справка през интернет.Искам да успея предварително да сметна за да знам дали имам право на детски

# 569
  • София-Младост
искам и аз да попитам и да си изясня дали съм разбрала кои доходи се вземат за детски:
По време на бременност ако съм била на работа се взима брутния доход на който съм осигурявана а по време на болничен за раждане и отпуск за отглеждане се гледа в справка на НОЙ и се вземат доходите,които съм получавала,правилно ли съм разбрала?Как могада видя такава справка през интернет.Искам да успея предварително да сметна за да знам дали имам право на детски

Докато работите се гледа брутният доход, работодателя издава удостоверение за целта. Той може да е различен от дохода, на база на който се изчисляват осигуровки. Примерно назначена сте по договор на 310лв, но осигурителният ви доход е 450. За сметката на детските ви интересува цифрата 310 в случая.
В сайта на НОИ с персонален код може да си проверите получените суми. Другият вариант е с банково извлечение от обслужващата банка. За периода на обезщетения взимате парите, който са ви изплатени от НОИ.

Общи условия

Активация на акаунт