Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 193
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте!Термина ми беше на 07 август 2013г, родих преждевременно в 30г.с. на 28 май 2013г. в гр Русе .Момиченцето ми се роди 1450гр и е в кувуоз и не се знае колко време ще е там и кога ще я изпишат.Казаха ми че ще ми дадат акта за раждане чак като изпишат бебчо.Имат ли право да задържат акта за раждане.От някои майки от други градове разбрах че са подали молбата за получаване на еднократна помощ за родено дете още преди да изпишат тяхното дете. Трябжа ли да изчакам изписването?
А как стои въпроса с детските надбавки?Някои успяват да ги подадат а други не.И личния лекар неможе нищо да ми издаде тъй като нямам акт за раждане за да я запиши. Дайте съвет.
След изтичане на 42 дни болничен за раждане кой ще издаде следващия болничен ако все още бебо е в болницата и не е записан при ЛЛ.

# 586
Здравейте!Термина ми беше на 07 август 2013г, родих преждевременно в 30г.с. на 28 май 2013г. в гр Русе .Момиченцето ми се роди 1450гр и е в кувуоз и не се знае колко време ще е там и кога ще я изпишат.Казаха ми че ще ми дадат акта за раждане чак като изпишат бебчо.Имат ли право да задържат акта за раждане.От някои майки от други градове разбрах че са подали молбата за получаване на еднократна помощ за родено дете още преди да изпишат тяхното дете. Трябжа ли да изчакам изписването?
А как стои въпроса с детските надбавки?Някои успяват да ги подадат а други не.И личния лекар неможе нищо да ми издаде тъй като нямам акт за раждане за да я запиши. Дайте съвет.
След изтичане на 42 дни болничен за раждане кой ще издаде следващия болничен ако все още бебо е в болницата и не е записан при ЛЛ.

Отидете в общината и проверете дали вече акта е готов.Според мен е готов и може да си го вземете.Изписването няма нищо общо с акта

# 587
Здравейте мами,
имам следното питане към вас. Ако детето е родено на 03.06.2013 , кога трябва да подам за детски надбавки? Днес ходих в социалните за еднократната помощ за второ дете и детските надбавки и там ми казаха, че щом е родено през юни, трябвало да подам документи през юли? newsm78 Това така ли е? Благодаря предварително!

# 588
Извинявам се ако е бил повдиган въпроса и преди просто не мога да го намеря.
Мъжът ми е безработен от година и половина и се чудя какви документи са му нужни за детските?

# 589
  • Пловдив
Извинявам се ако е бил повдиган въпроса и преди просто не мога да го намеря.
Мъжът ми е безработен от година и половина и се чудя какви документи са му нужни за детските?

Трудовата книжка и ще попълни декларация,че е безработен.Друго няма какво да представи той

# 590
 ♥Elfita♥ много благодаря   bouquet Hug

# 591
Предполагам,че е обсъждано но нямам нерви да чета и за това ще задам въпроса си направо Simple Smile Преди няколко седмици се говореше за увеличение на детските надбавки.Приеха ли това предложение или си остана така висящо,някой знае ли ?

# 592
  • София-Младост
Предполагам,че е обсъждано но нямам нерви да чета и за това ще задам въпроса си направо Simple Smile Преди няколко седмици се говореше за увеличение на детските надбавки.Приеха ли това предложение или си остана така висящо,някой знае ли ?
Все още не е прието окончателно.

# 593
имам европейска стипендия за студент /не е държавната студентска стипендия/- включва лисе за доходите?

# 594
Дали има преведени детски?

# 595
  • София-Младост
Дали има преведени детски?
Още миналата седмица.

# 596
Благодаря Ала-Бала Simple Smile

# 597
Здравейте дами,
знам че когато си подал молба за детски /35-те лева/ и не отговаряш на условията ти изпращат писмо /заповед/, с което ти отказват. Интересува ме, когато си одобрен изготвят ли заповед за това и ако да може ли да получиш копие от нея?

# 598
Здравейте дами,
знам че когато си подал молба за детски /35-те лева/ и не отговаряш на условията ти изпращат писмо /заповед/, с което ти отказват. Интересува ме, когато си одобрен изготвят ли заповед за това и ако да може ли да получиш копие от нея?

Задължително се издава заповед, но няма задължение за връчване.Ако отидете в Дирекцията ще ви дадат екземпляр от нея.

# 599
Здравейте дами,

Задължително се издава заповед, но няма задължение за връчване.Ако отидете в Дирекцията ще ви дадат екземпляр от нея.

Днес точно поисках да си взема екземпляр от тази заповед. Попитах на гишето, където подадох молбата за детските, но служителката каза, че не давали, нали си получавам детските, за какво ми е, от къде съм, защо съм и т.н... . Явно трябва да се кача по етажите и кабинетите. Благодаря за отговора.

Общи условия

Активация на акаунт