Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 153
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
  • Перник
На всички въпроси отговорът е ДА, 410-те дни изтекоха на 8 април 2013.

Както и Ала Бала ти писа по-назад,заради това не си получила.Все пак да попиташ не е лошо.Но дали ще ти отговорят се чудя.Пиши отговора

Вчера ходих до ДСП, казах, че трябвало да получа 50-те лв. Имало и други, които не са получили и ще преглеждат списъците отново. Да изчакам детските следващия месец и ще видя.

Да се отчета - на 14 получих детските, но отново нямах 50-те лв. Днес провеерих отново и видях, че вече са ми преведени. Peace, а точно бях решила пак да ходя.

ПП - Човек трябва да си търси правата и да си ги отстоява.

# 601
  • В Европа!!!
Извинявам се ако е бил повдиган въпроса и преди просто не мога да го намеря.
Мъжът ми е безработен от година и половина и се чудя какви документи са му нужни за детските?

Трудовата книжка и ще попълни декларация,че е безработен.Друго няма какво да представи той
Аз понеже съм в същата ситуация но без трудова книжка-счет. каза че я изгубила #2gunfire,какви документи да нося за да получавам тези детски??? newsm78

# 602
  • Пловдив
трудова книжка-счет. каза че я изгубила

Трябва да си възстановиш книжката.От всички работодатели,при които си работила искаш УП 2 и пускаш молба в инспекцията по труда да си извадят нова книжка
За детските-ти сега работиш ли??

# 603
  • София
Ако подам документи за детски за второ дете до петък ще ми преведат ли детски за този месец или да не си давам зор и да ги подам другата седмица Mr. Green

# 604
Знаете ли при Земеделските производители как стоят нещата с минималния праг?
Въпроса ми е, че съпруга ми освен по трудов договор на работа в една фирма е регистриран и като земеделски производител и се само осигурява на 240лв освен по трудов договор, но за предходната година има и печалба от проиводството му като ЗП, та въпроса ми е освен заплатата по ТД, 240лв на който се осигорява като ЗП за доходите влиза ли и тази печалба?
Все още има праг от 350лв на член от семейството,нали?
и детските 35лв ли си останаха?

# 605
  • София-Младост
Ако подам документи за детски за второ дете до петък ще ми преведат ли детски за този месец или да не си давам зор и да ги подам другата седмица Mr. Green
Няма да има значение днес или др. петък, ще се изплатят чак в юли.

# 606
Здравейте на всички Simple Smile

Как сте в тези жеги?

Та...аз искам да попитам...живея в Пловдив, но за сега съм с временен адрес по местожителство. Предстои ми раждане септември месец. Някой може ли да ми каже къде трябва да подам документи за тези пари, които се отпускат при раждане на първо дете? Необходимо ли е да сменям временния адрес с постоянен, за да мога да получа тези пари от тук и да не се налага да се разкарвам доста километри до родния ми град? И другото, което ме интересува е някой дали е наясно със срока на подаване на подобни документи? И последно...какви са точно документите, които трябва да подам?

# 607
  • София
Няма да има значение днес или др. петък, ще се изплатят чак в юли.

Благодаря за бързия отговор  Peace А дали може мъжа ми да ги подаде?  newsm78

# 608
  • Пловдив
Та...аз искам да попитам...живея в Пловдив, но за сега съм с временен адрес по местожителство. Предстои ми раждане септември месец. Някой може ли да ми каже къде трябва да подам документи за тези пари, които се отпускат при раждане на първо дете? по адреса ти по ЛК Необходимо ли е да сменям временния адрес с постоянен, за да мога да получа тези пари от тук и да не се налага да се разкарвам доста километри до родния ми град? да  И другото, което ме интересува е някой дали е наясно със срока на подаване на подобни документи? за помощта за раждане-3 години от раждането И последно...какви са точно документите, които трябва да подам?за помощта за раждане-молба образец,двете лични карти,акта за раждане,удостоверение за родените от теб деца

# 609
Здравейте момичета!
имам нужда от малко помощ при изчисляване на доходите, т.като сме на границата.
Дъщеря ни се роди този месец /юни/. От прочетеното разбрах, че документи трябва да подам  месец юли с доходи от месец юни 2012 г. до месец юли 2013 г. Интересуват ме следните неща:
1. Аз съм в болничен от 27. 12.2012 г. до момента на раждане. Мисълта ми доходите от болничен с какъв документ се доказват и от кого?
2. За периода от юни месец до месец декември съм била в майчинство за отглеждане на първото ни детенце. Това майчинство с какъв документ трябва да го докажа, и от кого?
3. За периода от януари месец 2013 г. получавам 50/100 от майчинството за първото ни детенце -120 лв. Интересува ме тази сума влиза ли при определяне доходите на член от семейството, и ако да за откъде трябва да си взема бележка за тях.
4. и последно да попитам необходима ли ми е бележка за доходите от работодателя, при положение, че не съм ходила на работа за периода ?

П.с. Извинявам се дългия пост, но наистина имам нужда от помощ  Simple Smile Предварително ви благодаря!

# 610
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте момичета!
имам нужда от малко помощ при изчисляване на доходите, т.като сме на границата.
Дъщеря ни се роди този месец /юни/. От прочетеното разбрах, че документи трябва да подам  месец юли с доходи от месец юни 2012 г. до месец юли 2013 г. Интересуват ме следните неща:
1. Аз съм в болничен от 27. 12.2012 г. до момента на раждане. Мисълта ми доходите от болничен с какъв документ се доказват и от кого?  
2. За периода от юни месец до месец декември съм била в майчинство за отглеждане на първото ни детенце. Това майчинство с какъв документ трябва да го докажа, и от кого?
3. За периода от януари месец 2013 г. получавам 50/100 от майчинството за първото ни детенце -120 лв. Интересува ме тази сума влиза ли при определяне доходите на член от семейството, и ако да за откъде трябва да си взема бележка за тях.
4. и последно да попитам необходима ли ми е бележка за доходите от работодателя, при положение, че не съм ходила на работа за периода ?

П.с. Извинявам се дългия пост, но наистина имам нужда от помощ  Simple Smile Предварително ви благодаря!

Щом ще подаваш документи за детските през юли, бележката за дохода трябва да е за следните месеци: юли 2012 - юни 2013.
Всички доходи, които са ти изплатени от НОИ се включват, като може да напишеш сумите постъпили по банковата ти сметка или социалните ще ти дадат справка и ще си ги напишеш на място.Няма нужда да търсиш и показваш бележки за болничните.120-то лева също влизат в сумата на дохода.
Бележка от работодателя също е необходима, нищо че не си била на работа.Да е също за този период и да има подпис, печат, изходящ номер и дата.

# 611
Много благодаря за бързия отговор на pantera666  страхотна си  bouquet

# 612
От кога могат да се подават документи за помощта за първокласници? Помня, че за големия подавах едновременно за детски и за нея през юли, но за тази година нямам идея какви са сроковете и дали ще успея с едно ходене.

# 613
Та...аз искам да попитам...живея в Пловдив, но за сега съм с временен адрес по местожителство. Предстои ми раждане септември месец. Някой може ли да ми каже къде трябва да подам документи за тези пари, които се отпускат при раждане на първо дете? по адреса ти по ЛК Необходимо ли е да сменям временния адрес с постоянен, за да мога да получа тези пари от тук и да не се налага да се разкарвам доста километри до родния ми град? да  И другото, което ме интересува е някой дали е наясно със срока на подаване на подобни документи? за помощта за раждане-3 години от раждането И последно...какви са точно документите, които трябва да подам?за помощта за раждане-молба образец,двете лични карти,акта за раждане,удостоверение за родените от теб деца

hahaha оох думи нямам в Бг нищо не е измислено както трябва...
благодаря за отговора  bouquet

# 614
Здравейте! Някой може ли да ми каже колко време се получават детските? Преди беше 18 години. Знае ли някой и през колко време се подава декларация за доходите?

Мерси предварително! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт