Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 133
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
  • София-Младост
Здравейте! Някой може ли да ми каже колко време се получават детските? Преди беше 18 години. Знае ли някой и през колко време се подава декларация за доходите?

Мерси предварително! Simple Smile
ЗСПД
ППЗСПД

# 616
Здравейте,ще утре ще подавам документи за детски.През последните 12 месеца имам два,през които съм била на борсата.Въпросът ми е,как да разбера колко точно пари съм получавала тогава,и брои ли се това изобщо за доход?

# 617
  • София-Младост
Здравейте,ще утре ще подавам документи за детски.През последните 12 месеца имам два,през които съм била на борсата.Въпросът ми е,как да разбера колко точно пари съм получавала тогава,и брои ли се това изобщо за доход?
Да, влиза в дохода. Най-лесно е в банката да проверите колко ви е бил превода.

# 618
Здравейте!
Интересува ме дали доходът от лихви от срочни депозити трябва да се декларира при попълване на молбата за получаване на детски надбавки, понеже това е облагаем доход от тази година. При подаване на годишни данъчни декларации не се декларират тези доходи от лихви, а дали за детските надбавки трябва да се декларират newsm78

Последна редакция: ср, 26 юни 2013, 16:56 от divache

# 619
  • В Европа!!!
Мерси на отговорилите   bouquet
Аз направо отидох до социалните и жената за моя район беше много любезна,само по егн направи проверка.Документите които ми поискаха са удостоверение за IBAN,документ за направени ваксини на детето,акт за раждане и попълнена декларация за доходите ми от там-за трудовата книжка не стана на въпрос  Thinking.

# 620
Здравейте

Питането ми е:Колко време важи документа за направени ваксини на детето от датата на издаването му newsm78

# 621
  • Варна
Здравейте момичета,

за пръв път подавам декларация за детски помощи , и имам доходи от наем, които се чудя дали трябва да се декларират. На моя колежка, от социалното и казали, че не се включва дохода от наем, и тя не го е включила и си получава детските вече не знам коя година Simple Smile

# 622
  • София-Младост
Здравейте момичета,

за пръв път подавам декларация за детски помощи , и имам доходи от наем, които се чудя дали трябва да се декларират. На моя колежка, от социалното и казали, че не се включва дохода от наем, и тя не го е включила и си получава детските вече не знам коя година Simple Smile

Обадете се и попитайте, за лично смятам, че се включват...но ако не ги искат по-добре Simple Smile

# 623
  • Варна
Декларирали се, явно навремето някой заблуден служител я е консултирал, и тя минава между капките. Освен това беше споменала, че не си правили труда да проверяват в НАП за достоверността на доходите.

# 624
Някой ден може да я накарат да ги връща с лихвите, че и да носи отговорност за деклариране на невярна информация...

Аз пак да си повторя питането: Имате ли представа откога могат да се подават документи за помощта за първокласници?

# 625
  • София-Младост
Някой ден може да я накарат да ги връща с лихвите, че и да носи отговорност за деклариране на невярна информация...

Аз пак да си повторя питането: Имате ли представа откога могат да се подават документи за помощта за първокласници?
За децата, които постъпват за първи път в училище, удостоверението по чл. 17, ал. 3, т. 4 се представя в 14-дневен срок от започване на учебните занятия.

# 626

Досега молбите се подаваха през м.август и м.септември.Предполагам, че сега ще бъде същото.Няма допълнителни указания.

# 627
И аз си повтарям питанката и благодаря предварително  bouquet

Здравейте

Питането ми е:Колко време важи документа за направени ваксини на детето от датата на издаването му newsm78

# 628
  • София
Здравейте! Имам нужда от помощ, за да разбера дали изобщо имам право на детски надбавки. От юли миналата година се осигурявам на 600 лв брутно, като от средата на септември излезнах за постоянно в болничен. През това време до момента взимам по-големи от 600 лв суми по тези болнични, тъй като преди юли 2012 се осигурявах на по-голяма заплата. Сега като погледна в сайта на НОИ справката за социално осигуряване за тези месецеи след септември излизат суми по около 1000 лв. Дали имам право на тези 35лв при това положение? По мои груби сметки по-скоро не, но моля за малко помощ. Благодаря!

# 629
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте! Имам нужда от помощ, за да разбера дали изобщо имам право на детски надбавки. От юли миналата година се осигурявам на 600 лв брутно, като от средата на септември излезнах за постоянно в болничен. През това време до момента взимам по-големи от 600 лв суми по тези болнични, тъй като преди юли 2012 се осигурявах на по-голяма заплата. Сега като погледна в сайта на НОИ справката за социално осигуряване за тези месецеи след септември излизат суми по около 1000 лв. Дали имам право на тези 35лв при това положение? По мои груби сметки по-скоро не, но моля за малко помощ. Благодаря!

Ако имате брак, събирате вашия брутен доход с този на съпруга ви и го делите на членовете на семейството включително децата.Ако е под 350лв. месечно на човек имате право на детски, ако ли не - не.Но с този доход едва ли.Обезщетенията от НОИ също се включват в сумата на дохода.

Общи условия

Активация на акаунт