Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 133
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Да, пропуснах да уточня - нямаме брак, май няма да се класирам за детски

# 631
Многодетна майка съм на 6 деца 4 от тях са под 18 най - малкото ми е на 1и 5 право на какви помощи имам освен децки надбавки попринцип съм безработна и нямам др доходи освен децките а бащата на децата получава инвалидна пенсия 130 лева

# 632
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Да, пропуснах да уточня - нямаме брак, май няма да се класирам за детски

Събираш дохода си от последните 12 месеца и го делиш на 2 (по подписа виждам, че имаш едно дете)...Сядай и смятай

//penkaivanova73 , отиди в най-близкото Социално подпомагане и попитай там.

# 633
  • София и там където не се пуши
Здравейте момичета,

за пръв път подавам декларация за детски помощи , и имам доходи от наем, които се чудя дали трябва да се декларират. На моя колежка, от социалното и казали, че не се включва дохода от наем, и тя не го е включила и си получава детските вече не знам коя година Simple Smile

Абсолютно съм сигурна, че доходи от наем влизат в изчисленията, колежката може да не ги декларира.

Понеже нещо ми спаднаха доходите, да попитам, коя сума декларирам при детски, тази с данъка или тази без данъка, която реално съм получила  newsm78

# 634
Може ли и аз да задам едно въпросче... Ще си подавам документите за детските, отидох предварително да уточня кои документи са ми необходими/че забравих/, и ми дадоха разпечатка с парите от Нои. Там обаче фегурират и тези 35 лв, които съм получавала първата година. Тях нали не ги декларирам като брутен доход от нещо? На разпечатката са задраскани с молив, и идеята е за тях да кандидатствам, затова мисля така, ако може да ми кажете със сигурност... моля!
Още един въпрос ми възникна /не мога да се свържа по телефона, затова пиша тук/ - разпечатката от тях е са 07,2012-06,2013г., като за този месец /юни/ няма никакви цифри, а ако не го впиша, ми стават 11 мсеца. А аз в началото на месеца получих частично пари за м.май. Кои месеци трябва да декларирам?

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 12:43 от Orion_G

# 635
  • София-Младост
Може ли и аз да задам едно въпросче... Ще си подавам документите за детските, отидох предварително да уточня кои документи са ми необходими/че забравих/, и ми дадоха разпечатка с парите от Нои. Там обаче фегурират и тези 35 лв, които съм получавала първата година. Тях нали не ги декларирам като брутен доход от нещо? На разпечатката са задраскани с молив, и идеята е за тях да кандидатствам, затова мисля така, ако може да ми кажете със сигурност... моля!
Още един въпрос ми възникна /не мога да се свържа по телефона, затова пиша тук/ - разпечатката от тях е са 07,2012-06,2013г., като за този месец /юни/ няма никакви цифри, а ако не го впиша, ми стават 11 мсеца. А аз в началото на месеца получих частично пари за м.май. Кои месеци трябва да декларирам?

Тез 35лв. не влизат в сметките.
Ако подаваш документи през м.юли, периодът ти е 07.2012-06.2013, деклариаш и тези пари, които си получила в началото на юни.

# 636
За периода на майчинството какъв доход се взема, 240 лв. ли?

За Надежда към коя дирекция социално подпомагане трябва да се обърна?
Трябва ли задължително майката да подаде документите?

# 637
  • София-Младост
За периода на майчинството какъв доход се взема, 240 лв. ли?

За Надежда към коя дирекция социално подпомагане трябва да се обърна?
Трябва ли задължително майката да подаде документите?
Пише се толкова, колкото сте получавали.
За Надежда отговаря Д"СП"- Сердика",
филиал Сердика
тел.:    02/831-00-24
филиал Надежда
тел.:    02/936-00-14

Може и бащата да ги занесе, но с двете лични карти, ако майката има невзможност да го направи сама.

# 638
Благодаря!

И още нещо, за м.11.2011 г., в справката на нои имам два дохода, единия за 7 дни на база доходите ми, и втория е 164 лв., за останалите дни на база 240 лв. майчинство.Като доход се взема брутната сума за тези 7 дни плюс 164 лв., така ли?

Последна редакция: сб, 29 юни 2013, 09:26 от silvanchence

# 639
Благодаря!

И още нещо, за м.11.2011 г., в справката на нои имам два дохода, единия за 7 дни на база доходите ми, и втория е 164 лв., за останалите дни на база 240 лв. майчинство.Като доход се взема брутната сума за тези 7 дни плюс 164 лв., така ли?
За болнични се пиши реалната сума, която е получена през месеца.

# 640
Здравейте момичета,
имам два въпроса
1. Бебето ни е родено на 12.06 и следва да подадем документи за детски надбавки през юли. Доходите ни трябва да са 12 месеца назад до юни включително нали?

2. През 12-те месеца, за които трябва да ми издадат бележки за доходите, аз съм била регистрирана в Бюрото по труда с право на обезщетение. От къде трябва да взема бележка за тези доходи?

Благодаря предварително за отделеното време!  Hug

# 641
Здравейте момичета,
имам два въпроса
1. Бебето ни е родено на 12.06 и следва да подадем документи за детски надбавки през юли. Доходите ни трябва да са 12 месеца назад до юни включително нали [

2. През 12-те месеца, за които трябва да ми издадат бележки за доходите, аз съм била регистрирана в Бюрото по труда с право на обезщетение. От къде трябва да взема бележка за тези доходи?

Благодаря предварително за отделеното време!  Hug

Да.Доход от м.07.2012 до м.06.2013г. включително.
За обезщетението може да отидете в Дирекцията за социално подпомагане и да ви ги дадат на разпечатка.

# 642
  • София
Здравейте, в момента не взимам детски тъй като дори и само с моя доход надвишаваме прага от 350 лв. на човек. Когато се роди бебето обаче мисля, че ще влезнем в изискванията. Аз в последните 12 месеца съм била в майчинство за първото дете, след което в болнични за бременността с вторто. От къде трябва да взема документ за доходите, от работата служебната ми бележка ше бъде със сума 0 предполагам? Мъжът ми в момента е безработен, в периода 12 месеца назад е имал няколко месеца с осигуряване, не е бил на борсата. Той как да докаже доход за 12 месеца, като не е имал такъв? И оше един въпрос: за всеки месец поотделно ли се гледа да не се надвишава дохода от 350 лв. на член от семейството или средноаритметично за 12 месеца назад?

# 643
  • София-Младост
Здравейте, в момента не взимам детски тъй като дори и само с моя доход надвишаваме прага от 350 лв. на човек. Когато се роди бебето обаче мисля, че ще влезнем в изискванията. Аз в последните 12 месеца съм била в майчинство за първото дете, след което в болнични за бременността с вторто. От къде трябва да взема документ за доходите, от работата служебната ми бележка ше бъде със сума 0 предполагам? Мъжът ми в момента е безработен, в периода 12 месеца назад е имал няколко месеца с осигуряване, не е бил на борсата. Той как да докаже доход за 12 месеца, като не е имал такъв? И оше един въпрос: за всеки месец поотделно ли се гледа да не се надвишава дохода от 350 лв. на член от семейството или средноаритметично за 12 месеца назад?
Вадите си от банката една разпечатка за периода и там се виждат сумите, които са ви превеждане. Сл. бележка от работодателя макар и с 0,00 трябва също да се представи. Съпругът ви да напише една декларация, че за периодът от-до е бил безработен и не е получавал никакви доходи. Гледа се за целият период дохода да не превишава 350лв, а не за вс. месец поотделно.

# 644
Да попитам и аз Simple Smile Подочух ,че вече не изисквали служебна бележка за доходите ... ? Дали е вярно  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт