Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 102
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
  • Софиянка в Пазарджик :)
Здравейте.
Имам няколко въпроса,много ще се радвам да ми отговорите,че в главата ми е каша.
С адрес по лична карта съм си в София-преместих се да живея в Пазарджик-тук имам временен адрес,който за сега никъде не ми е послужил (чак се чудя защо го изкарах този документ).
Бременна съм и ще раждам в Пазарджик оттук тръгват въпросите...
 1.когато родя от къде трябва да получа акта за раждане и да подавам документи  от общината(служба ГРАО)в Пазарджик или в София по постоянния ми адрес?
2.След това когато подавам документи за еднократната помощ при раждане -удостоверението  от служба ГРАО за родените от майката деца от Грао София ли трябва да взема или от Пазарджик или няма значение и мога да го взема от където ми е по удобно?
3.С таткото нямаме брак -бебето автоматично по мой постоянен адрес ли ще бъде записано?

# 661
  • София-Младост
Здравейте.
Имам няколко въпроса,много ще се радвам да ми отговорите,че в главата ми е каша.
С адрес по лична карта съм си в София-преместих се да живея в Пазарджик-тук имам временен адрес,който за сега никъде не ми е послужил (чак се чудя защо го изкарах този документ).
 1.когато родя от къде трябва да получа акта за раждане и да подавам документи  от общината(служба ГРАО)в Пазарджик или в София по постоянния ми адрес?
2.След това когато подавам документи за еднократната помощ при раждане -удостоверението  от служба ГРАО за родените от майката деца от Грао София ли трябва да взема или от Пазарджик или няма значение и мога да го взема от където ми е по удобно?
3.С таткото нямаме брак -бебето автоматично по мой постоянен адрес ли ще бъде записано?

Последна редакция: нд, 07 юли 2013, 10:09 от Ала-Бала

# 662
Здравейте.
 1.когато родя от къде трябва да получа акта за раждане и да подавам документи  от общината(служба ГРАО)в Пазарджик или в София по постоянния ми адрес?
2.След това когато подавам документи за еднократната помощ при раждане -удостоверението  от служба ГРАО за родените от майката деца от Грао София ли трябва да взема или от Пазарджик или няма значение и мога да го взема от където ми е по удобно?
1. София
2. За да попадеш документи за еднокр. помощ ти трябва документа от ГРАО, пак София
3. Да

1. Там, където е родено детето. В случая - от Пазарджик!
2. От миналата година работят с централизирана система - удостоверението може да се извади от всяка служба, но става по-бавно, ако не е от града по адресна регистрация. Документите се подават задължително по постоянен адрес.
3. Бебето се записва на адрес, посочен от майката. В случая може и в Пазарджик, и в София.

Скоро раждах в друг град, та споделям от опит.

Ето и още малко инфо за адресната регистрация:
Постоянният и настоящият адрес на новороденото дете съвпадат със съответните адреси на родителите му.  Когато родителите имат различни постоянни адреси, те избират един от тях за детето си.  Когато родителите имат различни настоящи адреси, настоящият адрес на майката е настоящ адрес и за детето.

Последна редакция: нд, 07 юли 2013, 10:04 от Мapия

# 663
  • София-Младост
Здравейте.
 1.когато родя от къде трябва да получа акта за раждане и да подавам документи  от общината(служба ГРАО)в Пазарджик или в София по постоянния ми адрес?
2.След това когато подавам документи за еднократната помощ при раждане -удостоверението  от служба ГРАО за родените от майката деца от Грао София ли трябва да взема или от Пазарджик или няма значение и мога да го взема от където ми е по удобно?
1. София
2. За да попадеш документи за еднокр. помощ ти трябва документа от ГРАО, пак София
3. Да

2. От миналата година работят с централизирана система - удостоверението може да се извади от всяка служба, но става по-бавно, ако не е от града по адресна регистрация. Документите се подават задължително по постоянен адрес.
3. Бебето се записва на адрес, посочен от майката. В случая може и в Пазарджик, и в София.

Постоянният и настоящият адрес на новороденото дете съвпадат със съответните адреси на родителите му.  Когато родителите имат различни постоянни адреси, те избират един от тях за детето си.  Когато родителите имат различни настоящи адреси, настоящият адрес на майката е настоящ адрес и за детето.

О в такъв случай се извинявам и ще изтрия предишното си мнение, да не объркам нещо. Най-после да заработи централизирана система и при тях, страхотно улеснение.
  bouquet

# 664
  • Mediterraneo
Момичета здравейте. Да ви попитам казаха ми за евентуално увеличение на детските от този месец юли 60 лв. Вярно ли е?

Не е вярно.

# 665
  • Софиянка в Пазарджик :)
Здравейте.
1. София
3. Да

О в такъв случай се извинявам и ще изтрия предишното си мнение, да не объркам нещо. Най-после да заработи централизирана система и при тях, страхотно улеснение.
  bouquet
Благодаря много за отговорите   bouquet,надявам се този настоящ(временен)адрес най после да ми послужи за нещо и да мога да регистрирам детето тук в Пазарджик,защото и таткото е с адрес по лична карта в София.

# 666
Здравейте, до сега не съм подавала документи за детски, затова ще съм благодарна ако някой може да ми отговори дали в изчисляването на дохода за детски се включват стипендиите, които съм взимала от университета за майка с дете до 6 г., а също и еднократната помощ, която ми изплатиха за майка-студентка?

# 667
  • София-Младост
Здравейте, до сега не съм подавала документи за детски, затова ще съм благодарна ако някой може да ми отговори дали в изчисляването на дохода за детски се включват стипендиите, които съм взимала от университета за майка с дете до 6 г., а също и еднократната помощ, която ми изплатиха за майка-студентка?
Според мен стипендията влиза в доходите, еднократната помощ-не.

# 668
Според мен стипендията влиза в доходите, еднократната помощ-не.

Благодаря за отговора. Simple Smile

# 669
Здравейте! Имам няколко въпроса и ще съм ви много благодарна да ми отговорите на тях  Hug.
До сега не съм взимала детски ( въпреки че голямата ми дъщеря е вече на почти 11  ooooh!).
1. С баща й сме разведени от една година и съответно трябва да представя само моя доход. Аз обаче за последната една година имам трудов стаж 8 месеца. За другите преди тях в които съм била безработна какво трябва да представя?  newsm78 (не съм била регистрирана като безработна в Бюрото по труда).
2. Вече имам втора дъщеричка на 12 дни и ме интересува, тъй като с таткото нямаме сключен граждански брак, но той я е признал като свой баща, трябва ли и той да дава удостоверение за доход? Всъщност ако трябва то неговия трябва да се дели на 3  newsm78 ли? А моя също на 3 ли? Или пък се събират и се делят????? newsm78  newsm78  newsm78 . Много ми е кашаво в главата, тъй като първото ми дете не е от него и нещо не разбирам какво трябва да представя за всяка една от тях. Благодаря ви предварително   bouquet

# 670
  • Пловдив
Здравейте! Имам няколко въпроса и ще съм ви много благодарна да ми отговорите на тях  Hug.
До сега не съм взимала детски ( въпреки че голямата ми дъщеря е вече на почти 11  ooooh!).
1. С баща й сме разведени от една година и съответно трябва да представя само моя доход. Аз обаче за последната една година имам трудов стаж 8 месеца. За другите преди тях в които съм била безработна какво трябва да представя? нищо.ще напишеш декларация свободен текст,че за периода не си работила.евентуално могат да ти искат трудовата книжка  (не съм била регистрирана като безработна в Бюрото по труда).
2. Вече имам втора дъщеричка на 12 дни и ме интересува, тъй като с таткото нямаме сключен граждански брак, но той я е признал като свой баща, трябва ли и той да дава удостоверение за доход? не Всъщност ако трябва то неговия трябва да се дели на 3  newsm78 ли? А моя също на 3 ли? твоя доход бруто за 12 те месеца делиш на 3 Или пък се събират и се делят????? newsm78  newsm78  newsm78 . Много ми е кашаво в главата, тъй като първото ми дете не е от него ти си майка на двете деца и ви разглеждат тримата.той не влиза в сметките,защото нямате брак.ако имахте се гледат общите ви доходи и се делят на 4 ри и нещо не разбирам какво трябва да представя за всяка една от тях. Благодаря ви предварително   bouquet

# 671
♥Elfita♥   bouquet , много ти благодаря за бързият отговор!  Heart Eyes

# 672
Здравейте искам да попитам нещо...трябва да подам документи за детски надбавки през месец 8-ми,трябваше да ме освободят от работа през месец 6 и така в служебната бележка ми се губи един месец..стават 11 назад не 12 и жената от социалното ми каза,че в такъв случай,ако нямах 12 м назад  нямало да взема детски...благодарение на разбирането на работодателят ми няма да ме освободи още месец за да имам бележка за 12 м...та на какво основание се отказват детски...та нали и безработните взимат...ако някой може да ми обясни!

# 673
  • Пловдив
ако някой може да ми обясни!

Това,което казваш няма как да се обясни,защото не е истина.Трудно ми да повярвам,че така са ти казали от социалното.Да не би нещо да не си разбрала?

12 м да имаш без работа,ако семейството ви влиза в дохода,ще взимаш детски

# 674
  • Mediterraneo
Със сигурност не си разбрала какво ти обясняват. Социалните да са всякакви, за каквито ги мислим, ама чак пък толкова...

Общи условия

Активация на акаунт