Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 082
  • 726
  •   1
Отговори
# 675
ако някой може да ми обясни!

Това,което казваш няма как да се обясни,защото не е истина.Трудно ми да повярвам,че така са ти казали от социалното.Да не би нещо да не си разбрала?

12 м да имаш без работа,ако семейството ви влиза в дохода,ще взимаш детски

хаха явно никой не може да ми обясни,защото попитах още няколко човека и те реагираха като вас...ето сега по-подробно!Отидох да си взема декларация за попълване в началото на този месец и я попитах..понеже трябва да ме освободят от работа този месец няма как да представя бележка за 12 м назад доход,а само 11 мога ли да получа детски и тя ми отговори,ако последния 12-ти м не е описан в трудовата книжка не или трябвало да се регистрирам в бюрото по труда за да докажа,че не съм работила тогава....въпреки,че имам позната т същия квартал която не работи и си взима детски...за това ако някой знае горе долу или в такъв случай към кой да се оплача в общината!

# 676
Само да допълня,че съм пропуснала датата трябваше да ме освободят на 7.7.2013,а аз трябва да подам август за това ако бях напуснала месец 7-ми юли или в бележката месец 12 по доход нямаше ако да ми бъде представен...

# 677
  • София
   Ти може и да си домакиня или да не искаш да работиш; или да не искаш да се регистрираш в бюрото - това си е твоя работа. За месеците без доход се попълва декларация, че в тези месеци не си работила и нямаш доход.

# 678
   Ти може и да си домакиня или да не искаш да работиш; или да не искаш да се регистрираш в бюрото - това си е твоя работа. За месеците без доход се попълва декларация, че в тези месеци не си работила и нямаш доход.

Благодаря ти,ще попитам за такава декларация !

# 679
  • София-Младост

Няма бланка, просто на един лист декларираш, че за периодът от-до си била без доходи.

# 680

Няма бланка, просто на един лист декларираш, че за периодът от-до си била без доходи.

ясно...пак благодаря ви много!  bouquet

# 681
от много време не се попълват такива декларации, в самата молба си има графа доходи, и не е необходимо допълнително да се пише същото и на отделен лист, пак в молбата лицето декларира  статуса си, след като не работи, декларира, че е неосигурена. Хубаво е да се носят трудови книжки, но и тях почти никъде не ги искат.

# 682
  • София
Здравейте, през май подадох документи за детски, за пореден път /не ми е първо подаване/, тогава ми изтичаше предишната молба. Но до сега нямам преведени помощи за м. май, последния превод е за април...
За съжаление нямам входящ номер, защото "социално подпомагане" бяха в ремонт, документите се приемаха в една коридор на не-знам-си кой етаж, бяха сложили едни бюро насред коридора и там приемаха. Специално поисках входящ номер, но не ми дадоха, защото нямало приготвени бланчици, но не било проблем...еми да, ама май е проблем...
Сега какво да правя? Как да докажа, че съм подала в срок? Телефони не вдигат  ooooh! Дайте съвет  Praynig

# 683
  • Пловдив
Мандаринка,май ще трябва да отидеш на място

# 684
  • София-Младост
Здравейте, през май подадох документи за детски, за пореден път /не ми е първо подаване/, тогава ми изтичаше предишната молба. Но до сега нямам преведени помощи за м. май, последния превод е за април...
За съжаление нямам входящ номер, защото "социално подпомагане" бяха в ремонт, документите се приемаха в една коридор на не-знам-си кой етаж, бяха сложили едни бюро насред коридора и там приемаха. Специално поисках входящ номер, но не ми дадоха, защото нямало приготвени бланчици, но не било проблем...еми да, ама май е проблем...
Сега какво да правя? Как да докажа, че съм подала в срок? Телефони не вдигат  ooooh! Дайте съвет  Praynig
Една година ми се случи да подам молбата към края на месеца и ме пропуснаха с превода, а следващият месец получих двойният размер, за двата месеца съответно. Сега обаче единият месец идват след 20-то число, миналият дойдоха до 15-то...и май наистина е добре да отидеш на място да провериш.

# 685
  • София
Една година ми се случи да подам молбата към края на месеца и ме пропуснаха с превода, а следващият месец получих двойният размер, за двата месеца съответно. Сега обаче единият месец идват след 20-то число, миналият дойдоха до 15-то...и май наистина е добре да отидеш на място да провериш.
Аз ще отида, но ако ми кажат, че при тях документи няма не знам как да докажа, че изобщо съм подавала нещо  ooooh! това ме притеснява.
иначе - наистина подадох към 28-29 май, съвсем на края на май и малко ме успокои с тази случка - може и мен да не са успели да ме предвидят за юни и да ги получа сега и двата месеца /все пак днес е още 15-ти, има време.../
Благодаря момичета  Hug

# 686
  • Пловдив
но ако ми кажат, че при тях документи няма не знам как да докажа, че изобщо съм подавала нещо  ooooh! това ме притеснява.

Eдва ли ще кажат така.Отиди и виж какво се случва

# 687
Кога ли ще преведат детските този месец Simple Smile имате ли представа ?

# 688
В Плевен и Благоевград вече има. От другия форум разбрах.

# 689
В Плевен и Благоевград вече има. От другия форум разбрах.
Кой друг форум? На Дарик ли?  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт