Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 ноем. 2012, 10:03 ч.

черен списък на лекари

 • 129 794
 • 240
 •   2
Отговори
 • Мнения: 9
Искам да попълня списъка с името на д-р Снежинка Велева от ДКЦ "Свети Лука". Въпросната лекарка през 2011г. при явни симптоми (контактно кървене и болки при полов акт) вместо да ме изпрати да се направи биопсия, ми обясняваше че съм имала малка раничка, която не следва нищо да й се прави към онзи момент. Изписваше ми една купчина лекарства, с които да лекуваме някакво течение с ефект никакъв. И това до м.април 2012г. когато кръвнах обилно и попаднах на д-р Вълчанов от Закрила ( цял живот ще съм благодарна на този лекар) който буквално ме пришпори да постъпя в болница за биопсия. В резултат на това едногодишно мотане благодарение на въпросната лекарка Велева се стигна до диагнозата "рак на маточната шийка". Последствията за мен са тотална хистеректомия, вкл. с премахване на лимфни възли, лъчетерапия и най-вече невъзможност да имам деца.

# 1
 • Мнения: 1 217
" Доктор " Танев от спешен кабинет 113 и " Доктор " Каменов от Исул. Отказаха да прегледат детето ми, държаха се просташки и аругантно без никаква причина, първият ни посрещна още от вратата с пуфтене, сумтене и се опита да влезе в ролята на регулирочвчик, " Е що точно тука решихте да дойдете ? ", сякаш е собственик на болницата. Детето ми е здравноосигурено и неведнъж е преглеждано от лекари в тази болница, дори сме давали направление за преглед, въпреки, че според тях болницата няма договор с НЗОК. Вторият пък на въпроса ми как се казва директорът на болницата каза " Има си химикал за тези неща " сякаш е в реда на нещата, когато детето ти се оплаква от болки да тръгваш от вкъщи подготвен с арсенал от тефтери, химикали и пастели за рисуване.
Всички хора пред кабинета решиха, че детето ми трябва да влезе с предимство, без да се налага да ги моля за това, само Те, светилата, при които не кой да е простосмъртен има право на преглед решиха, че няма нужда от внимание.
Детето ми, както и всички вкъщи сме здравноосигурени и " доктор " Танев ( ако това е истинското му име, млад е ) не можа да ми отговори на въпроса защо след като заплатата му идва и от моя джоб съм длъжна да търпя такова отношение.
В крайна сметка все пак детето ми беше прегледано и снимано по линия на здравната каса, но в друга болница и от истински лекари, които сами прецениха, че е нужно да се обърне сериозно внимание на оплакванията.
Освен това в спешния кабинет в Исул , освен " доктор " Танев имаше някакъв високоинтелигентен едър мъж, който се развика пред детето ми да напуснем кабинета и поведението му не се различаваше по нищо на празноглава мутра от 90-те.  Ще ви е нужен много късмет, ако попаднете на този " екип ", аз им показах красноречиво високото си мнение за тях и прецених, че е по-добре да потърся адекватни специалисти, вместо да се разправям с такива индивиди.

# 2
 • Мнения: 0
Здравейте,искам да Ви помоля за някакви мнения за д-р Каралеев от Втора градска болница,прочетох едно мнение от 2006 г. ,но все пак ако някой има някакво мнение за него,моля да пише,скоро ще раждам и както всяка една бъдеща майка искам всичко да е наред Simple Smile Благодаря Ви предварително Simple Smile

# 3
 • Мнения: 36
Здравейте на всички!
Регистрирах се във форума, тъй като до момента съм била само читател/ползвател, за да добавя д-р Николай Милушев (уролог), имащ кабинет в болница Вита.
Опитът ми с д-р Млушев е от миналаа година и не съм изказвала мнение по форуми до сега, но бях провокирана от публикация във вестник, че скоро ще прави безплатни прегледи на пациенти (на 08-ми март)
Първоначалните ми добри впечатления от доброто и милото му отношение бяха заменени след като се оказа, че разбива несъществуващ бъбречен камък в уретра,че си е измислил още 2 камъка в двата бъбрека- и всичко това, ако не от незнание, е за да се точат пари от здравната каса. Установените несъответствия са от други двама лекари, след като д-р Милушев ми предложи и отворена операция и аз реших да потърся втори мнения. Съветвам ви, моля ви, ако се лекувате при него (а и не само при него) винаги да търсите и второ мнение, когато ви се предлага някаква инвазивна процедура или лечение. Не описвам с подробности, не обяснявам документите и процедурите, който съм предприела, но се надявам мнението да е достатъчно, за да не отегчавам излишно.

# 4
 • Мнения: 0
Здравейте момичета! Искам да споделя с вас огорчението си от д-р Маргарита Станкова-психиатърка, при която ходих на консултация, защото бях в депресия след поредното неуспешно инвитро. Там вместо да се отнесе с мен като специалист, тя ми говори като махленска клюкарка за други "подобни случаи" при които лекарите "отсвирвали"пациентите. Освен това си позволи да цитира имена на жени ходили при нея, които не са безизвестни като Юлиана Дончева. Похвали се, че работела и с деца с нарушения, но за щастие времето ни свърши и не й оставих време да поклюкари и там!
Болката ни е достатъчно силна, за да ставаме храна за клюки на псевдоспециалисти, да не допускаме това!

# 5
 • Мнения: 0
Здравейте!!! Бих искал да споделя мнението си за "д-р" Маститска или Мастицка - "гастроентеролог" от Детско здраве. На 20.02.2013 бяхме на преглед при нея и тя прегледа детето ни, което беше с болки в корема, гадене и температура. През цялото време говореше само "докторката" /при това като картечница/, имах чувството, че се опива от собствения си гласец - ние почти нищо не успяхме да и споделим!!! Тя просто предчувстваше какви са симптомите на детето!!! Бяхме безмълвни!!! На следващия ден жена ми отново завела детето там, пак поради болките в корема, и помолила да погледне детето на ехограф, при което "многоуважаемата" "лекарка" изпаднала в ярост /защото се оказало, че не може да прави ехогафско изследване - просто не е доучила/, обвинила жена ми, че лъже и я изгонила най-безцеремонно от кабинета!!! Това за нас означаваше,че скъпоценният талон за преглед при специалист е изгърмян и ние вече не можем да потърсим истински специалист. Наложи се да търсим платен прием!!! Ето така губото, арогантно и непрофесионално отношение на "лекарката" ни бръкна и в джоба!!!

# 6
 • Мнения: 140
Искам да попълня списъка с името на д-р Снежинка Велева от ДКЦ "Свети Лука". Въпросната лекарка през 2011г. при явни симптоми (контактно кървене и болки при полов акт) вместо да ме изпрати да се направи биопсия, ми обясняваше че съм имала малка раничка, която не следва нищо да й се прави към онзи момент. Изписваше ми една купчина лекарства, с които да лекуваме някакво течение с ефект никакъв. И това до м.април 2012г. когато кръвнах обилно и попаднах на д-р Вълчанов от Закрила ( цял живот ще съм благодарна на този лекар) който буквално ме пришпори да постъпя в болница за биопсия. В резултат на това едногодишно мотане благодарение на въпросната лекарка Велева се стигна до диагнозата "рак на маточната шийка". Последствията за мен са тотална хистеректомия, вкл. с премахване на лимфни възли, лъчетерапия и най-вече невъзможност да имам деца.
Случайно попданах първо на твоя пост и много ми заприлича на моята история -с контактното кървене и изписването на лекарства,няколко месеца след това цитонамазка -3а група и пак лекарства/нямало нищо страшно, някакво възпаление / и ето ме на прага на хистеректомия с премахване на лимфни възли -д-р Румен  Шопов -Варна .По стечение на обстоятелствата се запознах с друго момиче ,което е било при същия лекар , също с проблеми , на които той не е обърнал нужното внимание и сега вече е с такава операция.

# 7
 • Мнения: 104
И аз да се включа... Sad Д-р Николай Димитров- GP- Кнежа. Два месеца лекува баща ми от "прегъната, възпалена жлъчка". Въпреки загубата на тегло, повръщането и ехографията, той не го насочи към специалист. Когато видях, че положението е наистина тежко, с триста мъки успях да вкарам баща си в Александровска. (защото и да се изпроси направление за хоспитализация беше придружено от повишен тон). Лекарите бяха шокирани. Въпросния "д-р" не беше видял увеличен черен дроб, метастази в стомах, бъбреци и бял дроб  Cry . Та така... Вече от 40 дни си нямам баща...Не знам защо някои GP се срамуват или страхуват да препращат при специалист, а като се "обърне колата".....

# 8
 • Мнения: 0
Непременно трябва да си включи „д-р“ Евгения Божикова от център Лора.

Периодично ми се появяват малки доброкачествени образувания - невуси, които се премахват с ток, колкото по-рано толкова по-добре - преди да са станали по-големи - минимум поражения, мигновено е, почти не се усеща болка. Раничките са колкото образуваниянията.

Тази жена, обаче ми направи рани с диаметър 5 милиметра за образувания от 1 милиметър! Защо толкова големи - не знам. Като махнах превръзките щях да припадна! Истински касапин!
Направих грешка да отида при нея.
Бих сложила и снимка (но не ми се получава, ако някой ме каже как), не бива никой да се лъже да ходи при нея!

# 9
 • Мнения: 0
Др Филипова- хомеопат в Пловдив и в Асеновград. Влоши  ушен проблем на момиченце и се стигна до парацентеза след 4 месечно "лечение" .  Naughty Чух и за други пострадали от нейни лечения. Внимавайте с хомеопатите.

# 10
 • Мнения: 9
Д-р Еделвайс Нешкова "ДКЦ ХVII София" - кардиолог и интернист.
"Докторката" изписва лекарства четейки брошурата за даденото лекарство в момента, пратиха ме за холтер при нея. Холтера не беше настроен какво да записва, нито лекарката беше в състояние да работи с апарата (и с компютъра), докато компютъра четеше резултата, заби. Резултата, вместо за 24 часа имах резултат само за 4 часа, и въз основа на този запис, заключението и е - "Нормален холтер!"
Само за тези 4 часа холтера е записал 60 надкамерни екстрасистоли... за останалите 20 часа не се знае какво е било, но тя постави заключение, че всичко е в норма! Нямам думи.
Гледам че по справочниците я има като детски кардиолог!!!

# 11
 • Мнения: 26
Доц. д-р Цветанка Дянкова - акушер-гинеколог спец.онколог - ул. проф. Георги Павлов 21, кв. Гео Милев, София
Тази пролет направи конизация на сестра ми, в частният си кабинет. Аз лично съм присъствала на прегледа на който тя установи  - само по направени от други лекари, изследвания, че е наложителна конизация и ни обясни колко лека и безпроблемна порцедура е.  При самата интервенция също присъствах и чух всяка дума и обяснение, че всичко е наред и няма проблем. Момичето, след два дни беше с инфекция от която самата лекарка се уплаши. Но, освен силни антибиотици и упреци към пациента друго не направи. Дори и загриженост елементарна не прояви. В предпразничините дни на май 2013 търсихме лекар, който да овладее инфекцията, която можеше да доведе фатален край. Доц.Дянкова каза само че няма кой да я гледа през 6-те почивни дни!!!
Тази жена може да е помогнала на много хора, включително преди 10 години и на нашата майка, но днес тя е възрастна и според мен напълно неадекватна и безскрупулна.

# 12
 • Мнения: 9
По повод коментара на gina_k, искам да споделя моето лично впечатление от въпросната доц.Дянкова. Незная колко добър специалист е била преди години, но лично аз, считам че човек който е бил добър лекар, няма как изведнъж да загуби тази си способност. Та да си дойдем на думата за тази доц.Дянкова. Преди да се подложа на операция като всеки човек и аз си имах своите съмнения и притеснения,  и в тази връзка реших да получа второ мнение, та по този повод съвсем случайно попаднах на тази "докторка". Та тя без дори да е погледнала и да ме е прегледала само с един поглед определи, че тумора ми е над 7 см., което по нейните думи означавало че не следвало да се прави операция, а следвало да се подложа на лъчетерапия, за да се намали тумора и тогава да се оперира. Естествено, за да напълни касата ме изпрати на ЯМР, от който се установи, че тумора е около 3см. Няма да комертирам реакцията на хората от лабораторията, като видяха написаното от въпросната доцентка в направлението за ЯМР, това беше показателно за качествата на това лице. Моя близка приятелка сподели в последствие за пораженията, които е нанесла въпросната лекарка на нейната майка, но подпобностите ще ги запазя, тъй като те се отнасят да друг човек и не следва да ги разкривам. Както ще кажа - направо си е късмет да попаднеш на точния лекар, в точното време. Аз съм благодарна, че попаднах на прекрасни лекари в лицето на д-р Сарандев и д-р Вълчанов.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2013, 16:40 от Persifona

# 13
 • Мнения: 26
Persifona хиляди благодаря, че сподели мнение. Аз ходих с моята сестра, която е по-малка и неопитна от мен, не на второ, а на трето мнение, та накрая въпросната "докторка" ни подреди. Доверих се защото не срещнах в нета отрицателно мнение за нея. Преди 15 години направи конизация на майка ни, когато лекарите искаха пълна операция. 15 години по-късно майка ни е съвсем добре и се оказа, че е могло да мине с конизация вместо тежка операция. Затова казвам, че може да е била добра. Сега обаче е неадекватна. Спестила съм тук много подробности. Дано сме били полезни, въпреки горчивият си опит!!!

# 14
 • Мнения: 0
Д-р СИГРИДОВ уби едно от децата ми, докара съпругата ми до тежка прееклампсия и бъбречна криза. Другото ми момиченце се бори за живота си в "Майчин Дом" Не мога да намеря думите с които да опиша този ексцентричен, прехвален некадърен "лекар".
Д-р Сигридов работи в клиника Надежда. Не зная как Стаменов търпи това некадърно докторче.
Единственото хубаво нещо което направи за нас е да ни каже "отивайте в Майчин Дом, че женати умира. Пожелавам на този "доктор" това което "направи" за нас да му се връща двойно.
Проклинам деня, в който прекрачих прага на кабинета, на този некадърен смешник. Извинявам се за силните думи, но това е реалността.

# 15
 • Мнения: 0
Д-р Дзивков, завеждащ АГ отделението в Кърджалийската болница.
Този човек лекува съпругата ми 10 дена и я изписа с епикриза, на която пише добро общо състояние. На другия ден закарах съпригата ми в София- Майчин Дом. Лекарите в Майчин Дом направиха невъзможното за да спасят жена ми. Казаха, че състоянието и е потресаващо. Извършиха секцио по спешност и изродиха дечицата. Едната ми дъщера почина вчера. Другата се бори за живота си. Правя нечовешки усилия да сдържам гнева си. Няма да ви казвам какво искам да направя на Д-р Дзивков защото най-малкото е подсъдно. Някои хора просто не трябва да практикуват лекарска професия. Д-р Дзивков е такъв. Срам за лекарската гилдия.

# 16
 • Sofia
 • Мнения: 11
Да допълня списъка с прясно впечатление от прехвалената д-р Монева мамолог, която преглежда в 25-то и 22-ро  ДКЦ София.
Отивам при нея на преглед, първо чакаме неимоверно дълго, няма часове, излиза тя от кабинета и пита "Кой за какво е?" и жените си показваме направленията, едно момиче казва "Аз съм от предишния път, не можах да дочакам да вляза", а д-р Монева и отговаря - "А това си е ваш проблем", после поглежда една жена (с маска на лицето) и и казва  "А вие ако сте болна няма да ви прегледам!", жената казва "Напротив, здрава съм за това съм с маска!", но какво е това изказване от доктор "Ако сте болна няма да ви прегледам", просто безценно! Влизат една група жени, защото влизаха по няколко и след доста време пак се появява и пита кой за какво е и започва да вика по една жена, която и показва направлението и и иска мнението, след това вика и по останалите чакащи, че няма часове и който е наред да влиза, защото една жена казва че е с час, което е вярно - като се обадиш на регистратура ти записват час ако си за мамограф, а ако си за ехограф - не, което ще рече, че половината жени бяха с час, а другите - не. Както и да е с доста викане и чакане ми идва реда, влизам, вътре естествено има друга жена, като на конвейер сме, казва събличай и лягай, ама няма какво ви води насам, нещо тревожи ли ви, както и да е почва прегледа на ехографа и междувременно вика другата жена да и погледне гърдите, казва и че е добре и тя се облича и тръгва, продължава с моя преглед, без да проговори изобщо, свършва и започва да си пише, аз я питам за нещата които ме тревожат, тя ги отхвърля като неоснователни и въображаеми, като казва, че трябва да питам за отделянето на кърма гинеколог, а за болките в гърдите към невролог - защото били от проблеми в гръбнака, а бучката (фиброаденом) - не съществува според нея (въпреки, че я следя вече 7-ма година и на документи и снимки я има), показвам и я и на пипане се усеща - не няма нищо такова... инати се сумати време, за болката в гърдата с бучката - не можело да ме боли, защото съм и обръщала внимание, за това ме боляла?! Накрая и звънна телефона и си тръгнах! Много непрофесионално и грубо отношение! Само си загубих времето и направлението!

# 17
 • Мнения: 0
Здравейте,
пиша това, защото съм възмутена от д-р Стоянов УНГ в Ловешката болница. Баща ми постъпи в сряда с болки в ушите, назначиха му лечение и го изписаха в събота без подобрение. В понеделник го заведох при д-р Ненов в ДКЦ Плевен. Той се отнесе много добре с него, направи му промивка на ухото, каквато в Ловешката болница не му направих за целия престой. След това обясни, че има гъбички и раничка от тях. Предписа едно лекарство, което се маже през ден и ми показа как да го поставям. Вече има подобрение, доколкото четох в този форум гъбичките са доста упорити, но при правилно лечение се оправят.
Така че не ходете при д-р Стоянов от Ловешката болница.

# 18
 • Мнения: 0
Здравейте и от мен! Искам да допълня този ужасен списък и с името на д-р Красимир Дончев от Габрово. Представя се за пулмолог, но не иска знае нищо за белодробните ви  оплаквания, а всички симптоми препознава с една единствена диагноза - сънна апнея. Кашляш - сънна апнея! Високо кръвно - сънна апнея! Пушиш или си пушил някога - е, естествено си болен от сънна апнея! Имаш задух - сънна апнея! Няколко килограма в повече - сънна апнея! През цялото време, докато исках да му обясня проблемите си, той  ми задаваше въпроса, дали ми се доспива през деня, ама сигурна ли съм, че не ми се доспива през деня, а по време на хранене.... Просто не беше истина!  newsm78 Разполагах с цял плик изследвания, но човекът нямаше къде да види дисковете със скенери и рентгени. А и защо му е на д-р Дончев да гледа излишни изследвания, като още при влизането ми диагнозата беше ясна - сънна апнея!!!. Този "лекар" не разполагаше с никаква техника за преглед, освен апарат за кръвно налягане и апаратче за измерване на обема на дробовете (това е базово изледване при всички пулмологични прегледи и по принцип е безплатно) Но при д-р Дончев безплатно няма!!! Предгледа ми беше без направление, т.е. платих му 25 лв. (като цената на частен преглед в Габрово, по принцип, е 20 лв.), но се оказа, че в тази цена е включено само измерването на кръвно налягане, както и всички разсъждения на д-р Дончев по въпроса за сънната апнея. Мед. му сестра  беше написала в констатация за прегледа, че нощем се задушавам, че пуша (от 15 години не съм палила цигара) Rolling Eyes - всичко в документите ми се подготвяше за единствената възможна диагноза на тоза "лекар" - сънна апнея!!!  Функционалното измерване на обема, обаче, при този лекар е още 10 лв., (апаратчето за духане) - за първи път не ми поставиха стерилна марля на накрайника, но за първи път ми поискаха допълнително пари за него! Но това не е всичко, както ви казах - аз имах диагноза от самото начало - без да види нищо от изледванията ми д-р Дончев каза, че болестта ми е ясна - сънна апнея и започваме да я лекуваме , но  лечението не е никък евтино... Започна се едно изреждане на цифри, като най-малката беше 90 лв. Освен нея други м/у 150 - 300 лв. Попитах го дали поне едно не се поема от Здравната Каса, но той дори не ме чу и продължи да изрежда цифри... Абе, нямам думи.  ooooh! Хора не ходете при този "лекар" , освен ако не искате да давате излишни пари или сте болни НАИСТИНА от сънна апнея!

# 19
 • Мнения: 4
Искам да предупредя всички жени да Не посещават д-р Якуб Офан на ул. "Позитано" № 10 (каб. 206).Историята ми е следната миналата година реших да отида на преглед при гинеколког,но тъй като не ми се даваха много пари проверих в интернет за валчери който са с намаление за дадени стоки,услуги и т.н и попаднах на това което търсех гинекологичен преглед за 30лв вместо за 60лв,което си включваше цитонамазка,микробиология и преглед.Реших да го купя без да се замислям много,което си е и моя грешка.Отидах до кабинета,влезнах,показах валчера и прегледа започна.При прегледа той спомена,че имам раничка,и преди са ми казавали,че имам.Взе ми цитонамазка,която беше толкова болезнена,че изпищях от болка,той ми обясни,че така се правело.По принцип всяка година си правя изследвания и до сега не ми се беше случвало,но той обясни,че заради раничката е така.След една седмица резултатите бяха готови и помолих приятелят ми да отиде и да ги вземе,защото бях на работа и нямаше как да отида когато и да било тъй като работно ми време не позволява.Той отиде,но след няколко часа ми се обади и ми каза,че имало някакъв проблем и доктора искал да говори с мен относно изследванията,при което аз изтръпнах.След една седмица помолих да ме пуснат за един ден тъй като много бях притеснена и исках да разбера какво ми има.Отидах до кабинета и там се започна,че резултатите не били добри,че раничката била в напреднал стадий,като чух стадий изтръпнах тъй като баба ми беше болна от рак по това време и го попитах това рак ли е,той ми отговори,че не точно,но може д се наложи да ми взима биопсия,да се стигне до рак,да се стигне до операция в която да ми махнат всички детеродни органи,което за една жена е шок,ужас и паника,като чуе тези неща.Но той ме успокой,че имало надежда ще се подложа на лечение и така,ще видим какво може да се направи.Започнахме лечението със солкожин и ми предписа имуноподдържащи,както и цикатрадина.При прегледите ми показваше какво прави с някякъв уред и на монитор се виждаше "цялото ми състояние",при слагането на солкожина преди това ме почистваше болката беше адска,и тази процедура 2 пъти в месеца в разтояние на една или две седмици.Направихме контролна цитонамазка и микробиология и му се обадих,за да ми каже резултатите от изследванията ми,защото с приятелят ми се надявахме всичко да е наред вече,за да можем да си направим бебе тъй като бяхме говорили за това,но не бяхме взели окончателно решението.А сега повече от всичко искахме.Обадих се и се започна резултатите не били много добри трябвало пак да ме намаже със солкожин,защото съм била 2-ра А група,и аз му казах,но ние вече правихме тази процедура,той ми обясни,че още веднъж трябва,а аз по принцип много помня и това му изигра много лоша шега,защото той ми беше обяснил,че се маже само 2 пъти с въпросното лекарство и след това няма нужда,а аз бях минала въпросният курс на лечение.Попитах го какво следва и той ми отговори,че трябва още да се маже,защото... тук вече не ми се слушаха врели некипели и му затворих телефона.Обърнах се към друг гинеколог познат на майка ми,който ми обясни как седят нещата и спомена,че за съжаление много лекари спекулират със здравето на хората.След половин година си направих пълни изследвания,започнахме с опитите за бебе и още от първият път станаха нещата сега чакаме бебока да се появи окотомври.НО каквото и да става и да се опитвате да спестите от семейният бюджет,дайте ако трябва повече пари,ако трябва отидете при друг лекар само Не при този.

# 20
 • Мнения: 9
От моя личен опит, ще кажа, че ако от нещо човек не трябва да пести, това е за здравето. В днешно време просто по-голямата част от лекарите са се превърнали в търговци. Няма да забравя една ушна лекарка когато водих детето си на преглед ми каза как се измислят диагнози, правят се ненужни операции само и единствено да се източи здравната каса. Просто хората са се превърнали в опитни мишки и клиенти за алчните и некадърни доктори.

# 21
 • на последния етаж
 • Мнения: 5 983
В този списък ще сложа Рада Маркова - не ни даде шанс да разберем що за "специалист" е, но със сигурност не е Лекар, а още по-малко човек!

# 22
 • Мнения: 67
Искам да включа в списъка ортопедът, Евгений Медникаров, който е текущ директор на Проф. Бойчо Бойчев - Горна Баня. Това е един аругантен и меркантилин човек, който не бих си позволила да нарека доктор. Това е човек, който си играе с човешкото здраве. лошото е, че повечето му пациенти са деца. Аз съм лично пострадала от неговите действия, но и ежедневно в работата си срещам деца, които са ощетени от неговата безхаберност. И не се надявайте след като ви вземе парите и ви оперира, да имате възможността да го видите на контролните прегледи....

# 23
 • Мнения: 360
Бойчо Димов - уролог от ВМА, или псевдоуролог...Два пъти в продължение на седмица мъжа ми ходи с болки в бъбрека и той, гледайки само левият бъбрек-не вижда нищо повече от песъчинки и назначава доста лекарства. Въпреки лекарствата и едно спешно ходене в дежурен кабинет по спешност-тази вечер го закарах във ВМА- спешното отделение. Превивайки се и тътрейки се до спешния кабинет ни обясниха, че в момента няма лекари, въпреки че имаше една уникална сестра- с червена къса престилчица, високи токове и невероятно тежък грим...Боже къде попаднахме!!! Ако искаме да отиваме в Пирогов-бил на 200 м. ОК- отиваме там. Оставям мъжа пред спешното и търся място да паркирам. Когато влезнах да го намеря-вече беше минал на уролог и чакаше ехограф. Направиха му пълна ехография на ляв, десен бъбрек, каналчета, пикочен мехур, черен дроб...и СЕ ОКАЗА, ЧЕ ИМА КАМЪЧЕТА...тръгнали да излизат. БОЙЧО ДИМОВ къде е гледал?!? Как е предписал лекарства?!? В понеделник ще направя официално оплакване към директора на ВМА. Но все пак дано четете преди да вярвате на прехвалени лекари.

# 24
 • Мнения: 42
С огромно огорчение и ужас днес видях ,че един касапин е вече с титла академик-проф.д-р БОРИСЛАВ ВЛАДИМИРОВ #2gunfire #2gunfire #2gunfire, този нагъл индивид дори поиска пари под масата,за да оперира преди години в Горна Баня липом на крака на моя близка,която буквално осакатиха и дори анестезиологът в екипа беше некадърен,засегнаха и нерви в гръбначния стълб,които тя възстанови с години(беше обездвижена) и за своя сметка,разбира се.Жената дори твърди,че не е възможно този човек да я е оперирал,понеже са били и стажанти в операционната,а белегът е ужасен и след операцията до ден днешен не си усеща половината крак.Та сега разглеждах мнения за друг ортопед при който мисля да водя сина ми и като видях ,че този човек е придобил още една титла към имената си се погнусих в каква гадна държавица живеем! #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out Sick Sick Sick Sick Sick Sick

# 25
 • Мнения: 1
Искам да добавя Д-р Миленков - педиатър от Пловдив. Кабинетът му е на ул. "Средец" 32 в Кършака. Ужасен грубиян, който се интересува само от цената на прегледа. Съветите му са сигурни само когато се приемат като обратна психология.

БЯГАЙТЕ ОТ Д-Р МИЛЕНКОВ!  #Cussing out  #2gunfire

Последна редакция: чт, 24 юли 2014, 23:30 от eliuzunova

# 26
 • Мнения: 1
Една педиатърка от Пловдив -д-р Чешмеджиева.Няма професионално отношение,бизнес дама по й отива,само пише рецепти за лекарства ,за които е на процент,независимо от реалната нужда на пациента от тях.Няма съчувствие към болката на детето.Ние я сменихме,направете го и вие.

# 27
 • Мнения: 4
Не ходете при д-р Райна Калпазанова/педиатър/ в Благоевград.Тя е некомпетентна,алчна,вулгарна и бежалостна.Много е зле в диагнозите и в лечението на децата.То и затова има малко деца при нея.

# 28
 • Мнения: 1
През м. Ноември на 2011 г. съпругът ми бе опериран от ингвинална херния в пета градска - София от доктор Мая Мочурова. Операцията по думите на лекарката била рутинна и нямало за какво да се притесняваме. След седмица щял да си бъде вкъщи. След операцията 20 дни съпругът ми се свиваше от болки с подут тестис, на който правеха компреси с риванол, а лекарката обясняваше, че болката била нещо нормално. Беше му поставено платно и за операцията заплатихме за дарение около 700 лв., въпреки, че имахме направление. Операцията му беше заразена със стафилококова инфекция от която няма спасение. До ден днешен раната му тече и се налага да плащаме по 100 лв на месец за превързочни материали, йодосепт, спирт и др. като нищо не помага за заздравяването и, дори свръх количествата силни антибиотици, които той е изпил до момента. От този "златен" стафилокок отърване няма. Съпругът ми вече е само с един тестис, а атрофиралия, благодарение на кадърната докторка е възможно да развие рак и се налага да се отстрани. Съпругът ми не иска и да чуе за друга операция след всичко, което преживя в пета градска. Всички лекари при които сме ходили на консултация след случилото се се хващат за главата само при вида на белега от операцията - огромен разрез през целия корем с напречни черти от по 3 см като на антена. Хигиената в болницата е под всякаква критика. В петък правят превръзка на оперирани и после чак в понеделник. Спомням си оперирана жена без придружител, която видях как лежи в локва кръв, все едно е заклано прасе и никой не и обръща внимание. Престоят ми в болницата като придружител е един от най лошите спомени в живота ми. Простили сме на лекарката всичко и продължаваме да си живеем с нелечимата инфекция, която тя или болницата ни лепнаха, с един тестис и никакъв полов живот след случилото се, въпреки че всички ни уверяват, че един тестис стигал за тази работа. При нас от активен полов живот операцията на Мочурова в пета градска доведе до пълна импотентност след случая. Никога няма  да съдим лекарката и болницата, не искаме да хабим нерви и със съдебната ни гнила система, но смятам за дълг да разкажа за това което преживяхме за да разберат хората, че е важно дири при рутинни операции като тази, на кой доктор и болница ще поверят бъдещето си.  Съжалявам, че чак сега разказвам за това което преживяхме, но когато си потърпевш, не ти е първа задача да предпазиш останалите. Приехме го като карма и на всички сме простили, дори на доктор Мочурова, която ни причини всичко това. Да е жива и Здрава! 

# 29
 • Мнения: 360
Много жестоко! Изминали са 3 години!!! Как сте сега?

# 30
 • Мнения: 1 520
Д-р Калпачки-невролог от 2-ра градска-извънредно алчен и склонен към всякакви злоупотреби-назначава лекарства, които въобще не съответстват на дадения случай, но могат да направят пациента постоянно негов за много години(ако е лековерен, разбира се и му се довери напълно). Прави излишни изследвания и изпраща за излишни с една единствена цел-пари! Даже не пита дали можем да си ги позволим и не обяснява предварително колко струват. Други негови колеги останаха шокирани. Не знаеха как да нарекат това поведение. Аз го определям като престъпна дейност, тоест много повече от склонност към обикновено мошеничество и обикновена злоупотреба. Не зная как се държи в болницата. Тук говоря за неговото поведение в частен кабинет. Конфликт между него и мен няма. Най-вероятно отдавна ме е забравил. Но си заслужава евентуалните му пациенти да бъдат предупредени какво ги очаква. Такива като него трябва да бъдат включени във всички черни списъци. Ако това беше нормална държава можехме да претендираме за отнемане на лекарските му права.

# 31
 • Мнения: 352
Д-р Калпачки-невролог от 2-ра градска
Май го бяха уволнили от втора градска преди година и нещо......

# 32
 • Мнения: 39
Бих искала да предпазя форумките от "доктор" Бранимир Градинаров, ДКЦ Чайка, Варна. Този човек ми гледаше първата (неуспешна) бременност, която приключи рано с неоткриване на сърдечна дейност. Думите на "милия" доктор бяха: "Ами ембриончето е мъртво, трябва да се направи аборт, цената е 150 лв." (това 2012). После ми обясни как ми е спасил живота, като е открил това. На същия ден разбрах, че аборта ми се води по мед. причини и е безплатен. Това е по-малкото зло обаче.
При втората ми бременност аз, глупавата, пак там. Имах тест с 2 чертички, щастие голямо и изведнъж "Няма сърдечна дейност!" Това 7 г.с. Ревнах аз и излязох. Отидох при Уалид, той ме успокои да почакам и след 2 седмици сърчицето на моята Силвия туптеше на монитора Simple Smile

НООО за мен Бранимир Градинаров е некадърен лекар!  Naughty

# 33
 • Мнения: 1 520
Д-р Калпачки-невролог от 2-ра градска
Май го бяха уволнили от втора градска преди година и нещо......

Възможно, е не зная. Моето вземане-даване с него беше по-миналата година. Виждам, че доста се е старал да трие подобни писания против него и затова реших да ги подновя. Спрямо никой друг лекар не се е случвало да напиша нищо лошо въпреки, че е било резонно. Но Калпачки е уникален и не заслужава да бъде наречен лекар.

Последна редакция: чт, 08 яну 2015, 01:39 от vl

# 34
 • Мнения: 4
Искам да предупредя всички мами да внимават с ортопедите в Пловдив, д-р ПАНЧЕВ, работи в ДКЦ 7, човекът не е лекар а бизнесмен, искаше да сложи на тримесечното ни бебе в стремена на Павлик без да има никаква причина за това, излишно си облъчихме детето и правихме ренгенова снимка от която се вижда, че всичко е наред за неговата възраст и въпреки това ни изпрати да купуваме стремената на Павлик! Които се слагат в крайни случаи и то при деца над 6м., да не говорим, че е възможно да се получи изкривяване на гръбначния стълб от тях!!!

# 35
 • Мнения: 7
Здравейте, момичета. ИСКАМ да ви предупредя за д-р Зауи от ДКЦ ГУРГУЛЯТ в София (Центърът е повече от мизерен,4 кабинета, липса на хигиена, дупка пълна) Този гинеколог - д-р Зауи (чужденец тип арабин, мазен, миришещ, без престилка) е напълно НЕКАДЪРЕН доктор. Отидох на профилактичен преглед, а той веднага започна да ми обяснява, че трябва да си пусна за рак изследване. После "на магарето" беше адски груб, като същевременно се опитваше да ми гали бедрото и да обяснява дали съм била при ПО-НЕЖЕН лекар?!?!?! Заяде се, че не може раничка, която съм имала преди 10 години да е излекувана само с хормонална терапия - противозачатъчни (така помнех и зная, че нямам проблем). Драсна отвътре с някаква четчица и ми показа, че имам кръв- при което на мен ми стана лошо. Буквално. Щях да повърна, разтреперих се.... Обясни ми, че било нормално след прегледа да кървя. И все си мисля, че не беше с ръкавици. Оххх ужасно беще просто... Накрая заяви, че вероятно съм и бременна и не знаех на кой свят съм като излязох от това мизерно място.  Днес си взех резултатите и ще отида другаде. Но такива доктори трябва да спрат да практикуват

# 36
 • Мнения: 360
Резултатите добри ли са?
В Медива съм била на уникален гинеколог по заместване...но не му помня името. Прегледа трая един час, като когато постави някакъв уред в мен и сума ти време се разхождаше напред назад, та помислих, че е забравил докъде е стигнал... #Crazy

# 37
 • Мнения: 7
Олеле, сега прочетох - и аз съм била при Зауи- не е редно да го наричаме дори  гинеколог. Този е касапин! smile3556

# 38
 • Мнения: 7
Да, Iorry, според докторката, при която обикновено ходя (този път просто не ми се чакаше и затова отидох при този....) резултатите са добри. Здрава съм и това е най-важното, но нямаше как да не споделя разочарованието си от Зауи.

# 39
 • Мнения: 2
       С чиста съвест добавям към черния списък д-р ЗОГРАФОВА- невролог в  ТОКУДА болница. Мисля, че грубото отношение към пациента, липсата  на човечност и професионализъм  са достатъчни да я наредят  в челните места в черния списък. За тази лекарка  изпълнението на служебните задължения ( тя се държи точно като закоравяла чиновничка) се свежда до това да вкара в касата на болницата 40лв. за преглед и 25лв. "анализ" на резултати - разбирай захвърляне на рецепта. Все се надявам да съм някакво изключение от правилото, но споделяйки своето разочарование пред познати, се оказа че и други са се сблъсквали с нейното бездушие. За съжаление ми трябваше спешна помощ от специалист, каквато не получих. Рискът е сериозен, не опитвайте!!!!

# 40
 • София
 • Мнения: 708
Днес бях в ДКЦ Гургулят. При др. Зауи. Интересно, но не беше нито груб, нито нещо друго негативно. Седнахме,  поговорихме, за да е наясно с предисторията. Допадна ми като отношение и начин на работа. Направи ми впечатление, че не е с престилка, ползва ръкавици, разбира се. Но не дават калцуни, като се събуваш. Центърът е малко мизерен, но явно си има пациенти, щом толкова години функционира (май 20г). Разбира се, почнах да ровя за инфо за него, защото трудно си намирам доктор, на когото да вярвам. Сега като чета, и на мен, и на сестра ми ни каза, че имаме ранички. Чудя се дали да не направя преглед и другаде, за справка, защото не искам да си давам парите ей така. Цитонамазка ок, но колпоскопия без реална причина има ли смисъл?!? А защо да не вземат 40лв отгоре...

# 41
 • Мнения: 7
Malini, добре, че към теб е бил любезен. Мен също ме разкървави, искаше да ми прави още сто изследвания и заяви, че имам огромна рана. Много менаплаши и мен. Може би просто си е такъв - черноглед и песимистичен за здравето на хората. Не ми хареса. После отидох при гинеколога  ми, който просто тогава  беше в отпуск, пуснахме изследвания и вс е наред. Не бих се доверила на Зауи. Съветът ми е да потърсиш второ мнение.

# 42
 • Мнения: 1
Д-р Татяна Немирникова, дерматолог в 12 ДКЦ София. Понеже няма никаква информация за нея,реших да напиша моето от днес. Отвратително отношение,безкраен непрофесионализъм. Случайно отидох при нея и не бих повторила. Некадърна и арогантна жена! Може би затова няма и опашка пред кабинета и.

# 43
 • Мнения: 326
Д-р Михайлова АКУШЕР-ГЕНЕКОЛОГ 18ДКЦ .
Ходех при нея и в интерес на истината бях доволна от нея ,но в един момент просто се случи нещо отвратително.Бременна в 11 седм отидох при нея хем да ме запише за картон ,хем да ме прегледа ,защото имах болки ниско долу и не знаех ,дали не е сериозно.Тя директно ми отказа ,каза купи си Нош па и си пий във вкъщи и ако стане нещо отиваш в болница да те видят....Дори не ме прегледа изгони ме от кабинета,каза че не се занимавала с жени ,които могат да абортират .Тя се занимавала само с здрави бебета.Направо онемях  как така реши ,че ще абортирам?!Бях в шок и 3 дни след това ме приеха по-спешност в Майчин дом.Оказа се ,че преди време когато ми махала раничка на шийката на матката нищо не е направила същата тази и от тази раничка сега кърви и цялата ми матка е пълна с кръв.А на контролният преглед въпросната каза ,че всичко ми е наред......Правете си сами извода.Слава Богу ,че детето ми е добре.

# 44
 • Мнения: 1
След прочетеното малко по-горе реших и аз да напиша какво ми се случи в мед. център Гургулят.
Бях на гинеколог при д-р Бехтерева. Само и само да ме накара да си направя още изследвания(колпоскопия, биопсия дори) ми постави фалшива диагноза за папило-подобни клетки. Понеже бях с ваучер и явно е трябвало да се избият парите от отстъпката. За щастие отидох при друг гинеколог, на когото вярвам, който сам потвърди, че е било за пари всичко и ми няма абсолютно нищо. Дано да не стават жертва и други хора на подобни практики!

# 45
 • Мнения: 3
Д-р Нинова от Торакс 1 София.
Наложи ми се да посетя спешно АГ, понеже ми се появи сърбеж. Прегледа се състоеше само от взимане на микробиология, без да се интересува от нищо друго. Много нелюбезна и крайна в изказванията. Микробиологията струва 25 лв, а несъществуващия преглед 30 лв.

# 46
 • Мнения: 164
Ще ми се да кажа нещо за д-р Емма Добрева - гинеколог в Токуда и 13-то ДКЦ  в Лозенец. НЕ ХОДЕТЕ ПРИ НЕЯ.
Всъщност... не знам дали е специалист в областта си, но отношението ѝ като лекар е повече от неприемливо. Тя ми откри хроничен салпингит и оофорит, при което тотално отказа да го лекува, казвайки "Ми то това не ти пречи да имаш деца, като дойде време да забременяваш, тогава ще те лекуваме.", при положение че това заболяване по принцип води до стерилитет, ако не бъде лекувано на време. А на факта, че бях отишла с дългогодишния си приятел там, тя реагира по следния начин  "Малко е унизително за вас да мъкнете мъж със себе си по гинекологични кабинети. Идвайте сама занапред. Да бяхте бременна, да имаше какво да гледа тоя мъж."
Безкрайно съм разочарована и от факта, че единственото нещо по здравна каса в кабинета ѝ в ДКЦ-то, беше микробиологичното изследване. За всичко останало веднага ме препрати към частния си кабинет в центъра.
Да не говорим, че при първия ми преглед, когато трябваше да ме огледа реално, докато аз стоях на магарето, разкрачена и със спекулум, тя си говореше по телефона, уреждайки си малини за къщата си, след което ме накара да стана и изчакам навън, докато тя слезе пред поликлиниката да си ги плати все пак.
Изобщо.. отвратително, не, просто нулево отношение към пациента.
Та сега си търся нов гинеколог, който да потвърди тази диагноза "хроничен салпингит и оофорит" и се надявам никой да не прави грешката да отиде при нея.

# 47
 • Мнения: 1
"Д-Р" АДРИАНА МАРКОВА - УНГ, има кабинет в ж.к. Хаджи Димитър.
Некомпетентност е меко казано.
Изписа на дъщеря ми кортикостероиден спрей, който да впръскваме в носа, в продължение на 15 дни.
Дори в листовката е упоменато, да не се използва при деца под 6 г. възраст, дъщеря ми е на 5, навършени скоро и разбира се, да не се използува продължително време, защото всички знаем за страничните ефекти на кортикостероидите, а в листовката са опоменати една част от тях.
 Освен това, при дъщеря ми преди седмица сме ползували Олинт, това бе съобщено, но Адриана Маркова, изобщо не го отчете.
След като поисках обяснение от т.нар. "д-р" Маркова, тя се опита да се оправдае, че не се абсорбира толкова, а аз й обясних, че лигавиците абсорбират много повече, особено ако лигавицата е разранена.
Това, което Адриана Маркова успя да ми отговори е, че е ходила на семинари, но така и не ми обясни, защо иска да НАВРЕДИ НА ДЕТЕТО МИ. #2gunfire
Тази жена е срам за лекарската гилдия.

# 48
 • Мнения: 14
Не можах да намеря къде да напиша но моля Ви мили мами не се доверявайте на д-р Мина Латева от Св. Марина във Варна,тя се води детски педиатър и прави някакви изследвания с крачкометър и скенер на децата,следприключване на изследването си си взема паричките от касата и фондовете за изследвания на деца и 3 месеца не дава отговор дали изследванията с вашето детенце са добре,след като Ви писне да чакате и й се обадите,ви казва че няма свободен лекар да направи изследването и че до седмица ще имате резултати,но не-поредната лъжа!

# 49
 • Мнения: 43
Нека споделя и с вас, НЕ ХОДЕТЕ при др. ВЕСЕЛИН МАРИНОВ ОТ ТОКУДА. Такава операция ми направи, че просто ми обърка живота. От здвав човек сега се боря с такива проблеми, че не ми се живее.

# 50
 • Мнения: 231
Д-р Пламен Петров, гастроентеролог от София мед в Дървеница. Взе ми 50 лева само за поопипване на корема. Дори ехограф не ми направи. Държа ме точно 2 минути и хайде отивай си. Същото ми направи, но за 30 лева Д-р Надежда Цолова от Исул. Тя ми изписа и някакъв пробиотик на които явно е дистрибутор, защото имаше техни бланки в кабинета. Негативно мнение и за Он клиник на Васил Друмев - след безкръвна операция за вътрешни хемороиди, пак се появиха и то само месец по-късно. Като гледам въпросния доктор вече не работи при тях, няма го в сайта им. Не му помня името.

# 51
 • Мнения: 360
Знаеш ли с направление в 7 ДКЦ, което е до Централна гара има невероятен гастроентеролог-доц. Павел Георгиев...гледа с ехограф, но работи само в пон. и сряда следобед...

# 52
 • Мнения: 231
Благодаря! Peace

# 53
 • Мнения: 28
И аз да добавя един-психолога Николай Иванов от Стара Загора!!! Не помага, а опитва всичко докато не се съгласи пациентката за секс  Laughing На мен лично ми предлагаше масаж и почивка на море-това, че сме опрели до психолог, съвсем не означава, че се нуждаем от секс  Laughing Laughing Laughing Да не говорим, че ми твърди-било нормално и бил имал сексуални контакти с свои пациентки... Подвизава се във фейса и прави онлайн консултации  #2gunfire Пазете се от този

# 54
 • Мнения: 360
 Joy Извинявай, но ми стана много смешно...Благодаря за споделянето... ooooh!

# 55
 • Мнения: 702
Искам да добавя някои имена в този списък. Като за начало ще добавя доц. д-р Петранка Троянова от дерматологичния кабинет в ИСУЛ. Много прехвалена докторка, която претупва пациентите. Мен ме претупа два пъти, като единия път не си поплю да ми вземе все пак 50 лв за "преглед", който се състоеше в това да ме погледне от 3 метра растояние и да почне да си събира багажа, докато ме "преглежда" и говори с мен, защото бързала да си ходи и ме изпрати бързо да съм платяла на касата, защото имала работа. Фактически преглед не беше извършен тогава, защото тя си събираша багажа и на вратата ме "прегледа" едва ли не, изпращайки ме. Излъгах се втори път да ида при нея, защото обеща по-подробен преглед, защото на първия нямала време. Втория път беше абсолютно същото. Докато ме "преглеждаше" си попълваше някакво дневниче с графици и почти не надигна глава от там.

# 56
 • Мнения: 27
Д-р Лидия Катрова, зъболекар и вече придобила звание “Професор" като дългогодишен преподавател в Стоматологичния факултет в София.
Трябваше да извади зъб, счупен на нивото на венеца, като уговорката беша, че ако има и най- малък проблем, ще вика хирурзи и именно затова правим манипулацията в Стоматологията, а не другаде.
Тя заяви, че като преподавател с над 36 годишен стаж, ще се справи без проблем и няма и капка съмнение в професионализма й.
Един час ми разбива и кърти венеца, посини ми цялата буза и долна лява челюст за седмици напред. Остави ми дълбоки рани и в двата края на устните, така, че да не мога да си отворя устата, за да вкарам дори детска лъжичка. Накрая, след един час мъчения заяви, че ще изпили корените, които не може да извади, с машинката.
7 дни ме държа на максимална доза аулин и говореше как всичко зараствало нормално. Накрая, само от поглед, ми заяви, че непреставащите болки се дължат на съседния зъб, който бил с пулпит. Умъртви го без да се замисли и когато се върнах на следния ден, с още по- тежки болки, изведнъж реши да направи снимка на “извадения зъб” и раната във венеца.
Нищо не ми обясни, само ми нашиба упойка, защото не можело да вади корените на умъртвен с арсен зъб преди 24 часа, без упойка?!
В следващия момент нашиба и втора упойка, като изпусна венеца и без да забележи я изпръска в устата ми. И както щеше да вади корени от зъба с мним пулпит, така, отново без обяснения, започна да разбива раната на извадения зъб, защото можела да подхване едно парченце!
Разплаках се.
Тогава тя реши, че снимката, която е направила й е неясна и ме изпрати да дам пари за втора снимка. Когато се върнах я изненадах докато довършваше разговор, уговаряйки хирург. Не погледна изобщо втората снимка, а направо ме повелече към спешния хирургичен кабинет  на 11 етаж.
Имам подписа на това същество в здравната си книжка за усвоени пари за изваден зъб, освен парите, които аз й платих за ползване на услугите на такъв топ професионалист.

Но некадъриците в тези среди се пазят и поддържат. Завлече ме при д-р Полихронов, син на бившия шеф на Стоматологията.  По това време- ординатор и недостоен да носи името на баща си.

Катрова му обясни, че оставила само едно малко коренче. А той, вместо да направи пълен кюретаж на венеца, само намушка два пъти с лостче, колкото да бучка и разрани още повече травмираното място. На едно от забожданията извади малка пърчетийка и реши, че си е свършил работата. Само дето той целият венец си беше пълен с парченца, които месеци наред после вадих.  Предписа ми антибиотик Доумокс 1000мг и да продължавам с аулина. Е, нея вечер, като се върнах, полудях, пощурях и за пръв път в живота си не знаех къде се намирам. Бих си часове наред главата в стената от болки и хленчих, и изнемощявах, и не бях на себе си. На сутринта отидох при Полихронов и горчиво го посрещнах с “Оцелях.  С течен аналгин, аулин и темпалгин”, на което получих духовития отговор “И остаря, нали”?

Изкарах 8 дни под зорките му ежедневни грижи и когато на 8-мия ден му казах, че въпреки антибиотика имам субфебрилитет и ми пищят вече и ушите от болки, Полихронов назидателно се надвеси над мен и ми изплю: “Болки в ушите от ваденето НЕ може да имаш! А за  температурата, сигурно си в цикъл. Блъскаш антибитика 10 дни и ще се оправиш!”

След една година се върнах с гноен абсцес. За съжаление Полихронов беше в отпуск. Пое ме д-р Сапунджиев. Наложи се да кюретира венеца толкова дълбоко, че после почти година  вместо кост там имах отвесна, хлътнала 'стеничка’. Не можеше да се постави изкуствен зъб. Извади и огромно парче от извадения!!! преди една година зъб от двамата титани на зъболекарското изкуство и стоматологията.

# 57
 • Мнения: 1
Само да добавя личните си впечатления от Доц. Дянкова...
Днес, 2 год. след извършените от нея 2 операции пак посетих Неотложна помощ! Пораженията са за цял живот и с непредвидими усложнения... След банална, както тя се изрази хистеректомия, не мога нито да се движа без болки и разпъвания, нито да се храня с повечето от обичайните храни, нито да водя нормален полов живот. Дори работата ми е в тежест, а имам много до пенсия... Живея с куп спазмолитици и обреченост, заради една корумпирана и безцеремонна жена, която - да, е перфектен специалист, но никога не изслушва специфичните проблеми на пациента, не помни важни съпътстващи заболявания и ако се появи проблем, обвинява пациента.
След безброй уговорки, да извърши тотална хистеректомия, тя все пак не отстрани и без това проблемните ми яйчници - на операционната маса "изглеждали здрави"... За операцията, естествено бях подсетена да си платя. само 3 месеца живях нормално, докато внезапна болка не ме върна отново при нея - голяма яйчникова киста се бе спукала и предизвикала дифузен перитонит... За 3 дни ме прие отново - операция, усложнения, инфекции и сраствания... И така до ден днешен, като не се знае кога пак, не дай боже, ще последва проблем! И всичко това за да вземе пари два пъти... Жалко, много жалко за подобни създания...

# 58
 • Мнения: 9
Само да добавя личните си впечатления от Доц. Дянкова...
Днес, 2 год. след извършените от нея 2 операции пак посетих Неотложна помощ! Пораженията са за цял живот и с непредвидими усложнения... След банална, както тя се изрази хистеректомия, не мога нито да се движа без болки и разпъвания, нито да се храня с повечето от обичайните храни, нито да водя нормален полов живот. Дори работата ми е в тежест, а имам много до пенсия... Живея с куп спазмолитици и обреченост, заради една корумпирана и безцеремонна жена, която - да, е перфектен специалист, но никога не изслушва специфичните проблеми на пациента, не помни важни съпътстващи заболявания и ако се появи проблем, обвинява пациента.
След безброй уговорки, да извърши тотална хистеректомия, тя все пак не отстрани и без това проблемните ми яйчници - на операционната маса "изглеждали здрави"... За операцията, естествено бях подсетена да си платя. само 3 месеца живях нормално, докато внезапна болка не ме върна отново при нея - голяма яйчникова киста се бе спукала и предизвикала дифузен перитонит... За 3 дни ме прие отново - операция, усложнения, инфекции и сраствания... И така до ден днешен, като не се знае кога пак, не дай боже, ще последва проблем! И всичко това за да вземе пари два пъти... Жалко, много жалко за подобни създания...

Съжалявам, че сте се сблъскала с тази неприятна личност в лицето на тази, водеща се доцент - Дянкова. За мен това е най-нелицеприятният човек, с когото имах нещастието да се сблъскам, но слава Богу не доверих здравето си на нея. Имам достатъчно съмнения и по отношение на професионалните й качества, но явно е търсена само заради славата си.

# 59
 • Мнения: 27
Д-р Йорданов, тел. 0885044251, ИСУЛ.
От породата с първо име “Доктор”. Сумтя, цупи се, правиха си физиономии със сестрата, че си позволявам да ползвам спешен кабинет, като си плащам прегледа, защото джи пито ми два пъти по ред през деня ми затръшна телефона с аргумента, че състоянието ми е обострено, трябва да потърся консултация със специалист, но тя часове за записване и/или издаване на направление има след 15 дни.
Въпросният Йорданов не продума и една дума по време на прегледа. Не обясни нищо.. Единственото, което изсумтя, беше “Трябва да си платите” и като се върнете с фактурата, ще ви напиша рецепта. Когато зададох единствения въпрос няма ли някакви средства, които могат да се приложат в лечебно заведение за облекчаване на осезаемия симптоматичен дискомфорт, хамалинът се тросна като махленски побойник с каруцарски тон и сприхавост “Ми купете си лекарствата!”. Само ‘ма’-то лиспваше.


Д-р Димитринка Маджарова- джи пи, поликлиниката на ВМА. 7 години търпях това недоразумение. Освен гореописаната случка, за всичко на всичко 1-2-те посещения годишно, които имах при нея, НЯМАШЕ случай да чакам по- малко от 3 часа. С повръщане, с температура, за болничен, за който съм се обадила преди два дни, за прост печат в амбулаторната карта- 3 часа. Направления взимах всеки път с крънкане и пазарлък, но за сметка на това щедро ме пращаше в Токуда да търся въпросните специалисти. Дори ми обяснваше колко евтино взимали, когато ТЯ водела дъщеря си. Дали имало 20лв. Но за такива светила си заслужавало.
При издаване на последния ми болничен по новата система на НОИ, отказа да ми даде отрязъка за работодателя. Върна ме да отида да си го взема след 5 дни, в работен за мен ден. А като ме видя сутринта започна да крещи защо толкова рано съм отишла. Оказа се, че за 5 дни болничният не е чекиран в системата на НОИ, че тя не знае и не може да го направи, че IT-то трябва тепърва да го свърши вместо нея.
Пазя си двустранно изписани от нея рецепти, на които няма нито един медикамент, написан без поне една, че и две правописни грешки. А някои са изписани с такава стъкмистика, че дори гугъл и фармацевтите нямаха достатъчно въображение да отгатнат с какво може да се лекува обикновен грип.


Д-р Наско Гиздов, АГ, частен кабинет в поликлиниката на ВМА. Доста е трудно да се свърже човек с него, за да си запише преглед. При състояние, свързано с прокървяване без обективна причина, продължаващо повече от седмица, си позволих да отида директно пред кабинета му. Изчаках учтиво, без да чукм или звъня, да извика следващата пациентка и в промеждутъка само помолих да си запиша час. Вратата ми се затръшна буквално под носа. След това леко се открехна и ми се отговори “Час се записва само по телефона. На вратата е написано” За сведение на д-р Гиздов, който очевидно смята, че съм неграмотна и невъзпитана, за разлика от него, на вратата му се чернеят само 7-те цифри на телефона. Не обяснението, че час не може да се записва, ако пациентът е отишъл на крака пред кабинета на височайшия.

Д-р Валери Кюлев, Токуда. Големи хвалби и голяма гордост по негов адрес. Изписа антибиотик без антибиограма в максимална доза. Докара ми сърбежи по кожата на лицето и задух без никога да съм имала подобни проблеми или алергични реакции. Когато на 5 ден го попитах трябва ли да продължавам да го взимам 10 дни при условие, че няма НИКАКЪВ ефект и повиляване от него, се тросна да не би да си позволявам да оспорвам лечението му и че аз трябвало да разбера, че той не може да не ме лекува по шаблон и да избяга от шаблона. Лечението му даде единствено ефекта, че инцидентно проявилият се за пръв път в живота ми синут, вече е хроничен.

Последна редакция: нд, 12 юли 2015, 02:26 от AhinoraV

# 60
 • Мнения: 27
Д-р Невена Пиперкова, АГ Клиниката на ВМА. Влязох ‘формално’ по клинична пътека (за да усвоим едно 900-1000лв) с цел провеждане на контролна биопсия при първа такава, показваща “нищо”. Сблъсках се с уникално отношение и поведение от страна на д-р Пиперкова, и на сестринския персонал.

Започнахме с
"Доверието между лекар и пациент е много важно”

Продължихме с:
„Нямате време да четете, имаме много (декларации) да попълваме. Ако ми се доверите на обяснението... в отделението в момента няма студенти...” –иска се декларирано съгласие, че пациентът им разрешава  да се учат...а няма такива освен обичайно пребиваващите две момиченца, които ми правиха компания стъписани докато не решиха да си говорят за гаджетата.

Запознах се с устатостта на сестрите:
"Няма значение какво вие казвате, вие може да си говорите всичко!" -напомня ми клада на вещици през Средновековието.

Запознах се и с вездесъщостта на сестрите
"Как си мисли д-р Пиперкова, че ще й го направи!” -пациентът е 3-то л. ед. ч. докато пребивава в пълно съзнание и присъствие на духа  в помещението; А сестринският персонал очевидно е най- квалифицираният в тези среди по отношение на манипулациите.

И с опитът за замазване на положението от страна на Пиперкова:
"...системата е така объркана", че изглежда кръвната група може да се мени на всеки няколко дни и според всяка лаборатория,  и така през целия живот. Въпреки че в случая кръвната ми група изобщо не им трябваше. Само формалната процедура за усвояване на парите от НЗОК я изискваше. Но тази формалност ми предизвика синина, болки в ръката за 10 дни напред и топчеста бабунка около вената. Явно сестрите все пак са квалифицирани.

Чух и уникалното от страна на ‘лекуващия си лекар’ д-р Пиперкова:

"Чакай да я видя (пациентката). Не помня какво съм казвала” преди 15мин за предстоящата манипулация “и дали ще я свалям под пълна упойка в операционната или в амбулатория"

По време на манипулацията д-р Пиперкова няколко пъти не можа да вземе биопсичен материал. Когато извиках от болка, колежката й, която следеше манипулацията първо ме спеши да не съм викала така (изобщо в това отделние пациентът има само две права- да е виновен, дори ако умре, и право да бъде бит по главата), в следващия момент попита Пиперкова какво ми прави, че реагирам по този начин. Вместо да отговори на въпроса, Пиперкова стана от стола, хвърли щипците и започна да обяснява, че не държали хубаво и може би трябвал нов комплект, като се обърна към прозореца. Наложи се колежката й да довърши манипулацията. При което я довърши изключително акуратно, с минимален дискомфорт, камоли причиненото вече травмиране от ‘джвакане’ на тъканта.

Според резултата от биопсията (при първа биопсия-  отрицателна) който имам черно на бяло, трябваше да лягам под ножа с минимум конизация, според втория резултат от същия биопсичен материал, но гледан от втори пато-анатом, там няма нищо.

Манипулацията ми трая 15 мин на магарето в амбулаторни условия и включваше само взимане на биопсия. Въпреки това документално се водя претърпяла абразио. Защото д-р Пиперкова е прекалено талантлив специалист, за да работи извън клиниката и не по оперативни клинични пътеки.

# 61
 • Мнения: X
Eто и моя списък, лично изпитан !!!

Виолета Иванова - гинеколог гр.Ст.Загора - бозотговорна - дори не ми даде амбулаторен лист нито снимка на яйчници и матка - за капак кабинета е супер тесен и сестрата е натъпкана до теб докато лежиш на магарето.Вятърничава жена и омаловажава проблемите.Искаше да ми назначи лапароскопия без всякакви изследвания, само от един рутинен преглед от който нищо не видя и каза че всичко е наред.Прати ме на лапаро само защото и казах че от 3-4 год. не мога да забременея.Добре че не я послушах.Имах полип но не го е видяла.
Ния Кирчева - гинеколог гр.Ст.Загора - безотговорна и вятарничава, с Иванова все едно са сестри!
Йордан Трифонов - уролог гр.Ст.Загора - алчен и некомпетентен , при това вчерашен келеш.Едва ли е на повече от 25 г.- отидох с бъбречни кризи и ми взе 40 лв без да ми даде нормална диагноза нито понататъчно лечение.
Мария Кондева - ендокринолог гр.Ст.Загора и гр.Раднево - няма ехограф и причинява безсмислена болка при стискане на зърната на гърдите при жените за да видела тече ли някакъв секрет - ужасно болезнено и не бях чувала за такъв преглед!!!Боля ме 3 дена, много пъти съм ходила на ендокр. но такъв преглед не бях имала...ужас беше!Едва не колабирах, че даже накрая ми кажа че трябвало по силно да стиска но ме жалела......а стисаше с всичка сила...луда бабка.
Цеко Петков - уролог гр.София - този тук е победителя в моя списък - завеждащ отделението в урологията във ВМА в София - той е нагъл и всичко му е криво.Скара се дори със секретарката си и й хвърли документите в очите.С мъжа ми ходихме два пъти при него от Ст.Загора до София за да го чакаме 3 часа за да ни назначи куп скъпи и ненужни изследвания, които после и не отвори за да разгледа и за да ни нахока и да се отнесе с нас все едно ни е някакъв нагъл шеф и сме сбъркали нещо на работното място...немога да си представя защо беше това отношение.Да отидеш 2 пъти до София и то за едно голямо разочарование от което грам смисъл нямаше и се наложи да отидем в Пловдив заради този екземпляр - срамота е!Изписа само възможно най-скъпите лекарства който изобщо даже не е трябвало да купуваме и диагнозата излезе апсолютно грешна (това го установи по-късно доцент уролог Шишков от Пловдив при който после се наложи да отидем)Въпросния Петков от София се скара и на предния пациент преди нас и го изгони дори с думите "Кво си ми дошъл тук , биопсия трябва да правиш на бъбрека, айде тръгвай.Жал ми стана за горкия човек хем беше уплашен защото незнаеше това какво е хем неуспя да пита хем беше изгонен!Този нагъл човек там няма работа!!!!Той мрази хората и професията си и си го изкарва на хората!!!

Последна редакция: чт, 13 авг 2015, 14:14 от Анонимен

# 62
 • Мнения: 1
Проф. д-р Росен Евгениев Маджов, д.м.н. – втора клиника по хирургия,  УМБАЛ „Св. Марина”– Варна, не го наричам лекар, защото за мен този човек не е лекар. Той унищожи живота на 28 годишно момиче – сестрата на съпруга ми. През 2011 г. й махна жлъчката по възможно най-некадърния начин, който може да съществува. Направи й палеативна операция – на здрав млад човек. Три години тя беше с болки, ходихме при него, той й казва, че нищо й няма, имало някакво запушване, но да дойде след месец, после след два и т.н. През февруари я прие за три дни, направи скенер, изследвания, но нищо не направи отново. В стаята тя беше с едно момиче, оперирано от него преди 2 години от жлъчка, със същите болки, със същите симптоми. 
Когато отидохме в София се оказа, че това запушване е огромен тумор. Оперираха я, но вече беше много късно. Лекарите от ВМА (Военно-медицинска академия) – София – д-р Владов, д-р Кацаров и д-р Сираков се втрещиха от некадърно направената операция на жлъчка и от всички усложнения, до които е довела.
Хора пазете се, в никакъв случай не отивайте при този „лекар”.  И той ще стане Председател на българската асоциация на хирурзите!!! Боже опази!

# 63
 • Мнения: 27
Отделението по "Рехабилитация" в Токуда. Грубияни. С изключение на една рехабилитаторка, която за съжаление видях само на една процедура и още веднъж- докато се опитваше да ме вмести в часовете с: "Жената има час за 16ч." Троснато я скастриха без да си вдигнат погледа от вестника с: "Е, и, а оня пациент за колко, мислиш, има час!"
Не могат да си разчетат собствените картони със собствените предписания за пациента- били им надраскани, съответно тръгват да изпълняват нещо съвсем друго. Случи ми се дори да водят тривиални лични разговори по телефона, докато извършват рехабилитационната процедура на пациента. Тотална незаангажираност и безразличие през целия курс на лечение. Нито веднъж, нито един от 10-ината, въртящи се из отделението не попита, как се чувствам, за повлияване (добро или лошо) от лечението, за текущо състояние, за каквото и да е. Отделно- напълно БЕЗполезно и неадекватно (както разбрах по- късно) назначено лечение предвид диагнозата и заболяването, с единствена цел- усвояване на средствата по пътеката. КАТЕгорични убеждения, че само предписанията на колегите им за антибиотици и кортикостероиди или инвазивна намеса са спасението. Нищо, че антибиотиците не даваха НИКАКЪВ ефект, а кортикостероидите действат 1 ден. Да не говорим за страничните ефекти.
Некоректно изпълнение на броя на предписаните процедури.
Резултат- хронифициране на процеса и 5 месеца влaчене като грешен дявол, докато попаднах на нормални специалисти, които си гледат работата.

Последна редакция: пт, 28 авг 2015, 14:42 от AhinoraV

# 64
 • Мнения: 200
д-р Богославова - гинеколог от София. Мненията по форумите ги пише екипа и. Грубо и отвратително отношение по телефона при спешен проблем. Най-отвратителното беше абсолютната и некомпетентност по време на прегледа и непрекъснатите и опити да предложи скъпоструващо и осакатяващо организма лечение за несъществуващ проблем.
Д-р Марков - гинеколог и фетална морфология. Арогантен, груб и некомпетентен. Ужасно меркантилен и елементарен. Субективните ми наблюдения започват още от чакалнята, в която бях озадачена от тематиката на списанията - супер луксозни стоки и изделия. Така за вкуса и похватите на доктора подсказват още и снимките 4Д сложени в рамки показващи гениталиите на бебета. Явно живота на доктора порнографията заема съществена част в личния и професионалния му живот. И от целия този порнографски преглед се сдобих с няколко снимки. Което силно потвърждава мнението ми , че освен за фотограф 4Д за друго въпросният не става.
Благодаря на всички онези добри лекари, обикновени , но човечни с големи сърца с които ме среща животът. Засега оцеляваме само благодарение на тях, морала и честността им.

# 65
 • Мнения: 1
Здравейте момичета.Понеже преглеждайки видях името на един гениколог,който по мое мнение не трябва да е в този списък. Аз съм ходила нееднократно при д-р Якуб Офан и съм доволна изключително от отношението му към мен като пациентка ,както и от прегледа. Винаги е бил много внимателен и напълно коректен . Аз го препоръчвам като гениколог.

# 66
 • Мнения: 40
Здравейте,

Искам да добавя д-р Ивет Райчева от Майчин дом, която има и частен кабинет на ул. Марица 10.
Тя е в белия списък, но не й е там мястото. Следеше бременността ми от 8ми месец в частния си кабинет, както и в Майчин дом. Докторката знаеше, че съм на 36г.  бременна след втора инвитро процедура, втора седмица бях с лоши тонове и бебето не мърдаше от 2 дни. Въпреки цялата информация, вместо да ме приеме спешно в болница, тя ме прати за багажа вкъщи. Когато се върнах в болницата смяната й беше свършила, нея я нямаше, тоновете пак бяха слаби докато напълно спряха. Загубихме бебето 4 дни преди термин...

# 67
 • София
 • Мнения: 149
Moyra, доводите ти да вписваш лекари в Черен списък са меко казано неадекватни. "Спешни случаи" не се решават по телефона както ще ти обясни всеки един лекар, а такъв, който в момента работи и го занимават по телефона с въпроси, белким си решат спешния проблем безплатно, няма как да е любезен до безкрай. Ако имаш въпроси или нужда от преглед си записваш час, ако е спешно- отиваш в спешен кабинет. Щото това не са диспечери на бърза помощ в крайна сметка, а лекари и не стоят със скръстени ръце да дават консултации по телефона по цял ден.
А впечатлението за списанията в чакалнята дори няма да коментирам doh
Вероятно е трябвало да сложат "жълти" списания с клюки, че да са по-близо до твоята орбита.
Измисли нещо по-оригинално преди да плюеш напосоки уважавани медицински специалисти!

# 68
 • Мнения: 351
Здравейте, тъй като съм силно възмутена от един педиатър- д- р Пенка Кунчева от 24 ДКЦ, държа да Ви разкажа как въпросния лекар си поиска неправомерно 20 лв. за преглед на детето ми, който трябваше да е по НЗОК. След като споделих в този форум, от други майки разбрах, че това е масова практика при няк. педиатри в София.
През месец юли 2015г., след предварителна уговорка по моб. телефон, в дома ми ме посети личния ми лекар- д- р Пенка Кунчева. Аз съм здравно осигурена. Предният ден бях разговаряла със същата, че искам да я избера за педиатър на детето ми, и се уговорихме тя дойде за преглед на бебето, в деня, следващ този на изписването ни от болницата. Тя ме беше уведомила по телефона, че прегледът ще бъде платен, тъй като още не бил излязъл акта за раждане на детето и то нямало ЕГН, като без тези данни не можела да си попълни регистрационната форма за избор на лекар. В суматохата около изписването нямах време да проверя това и и се доверих. След като въпросният лекар ни даде указания за грижите по детето, си поиска сумата от 20, 00лв. за извършения преглед, които аз и платих. След като лекарката си тръгна, проверих в Интернет- получих официален отговор от НЗОК и установих, че първите два прегледа на детето се поемат от НЗОК и са безплатни. Сестра ми също ми каза, че не са я таксували за първия преглед на детето. Съответно изпратих сигнал до комп. орган, който извършил проверка, но тъй като не съм била записала детето при нея, лекарката не бе санкционирана. Това е абсурдно, защото не бих си записала детето при педиатър, който си иска пари "под масата".

# 69
 • Мнения: 54
Реших и аз да разкажа за "добрите ни лекари ". Преди 3 месеца счупих на десния си крак 5 метатарзална кост, гипсираха ме и така 40 дни, не трябваше да стъпвам на крака въобще, затова подскачах с патериците. Зарасна ми крака, махнаха ми гипса и започнах леко по леко да се отпускам да ходя,като натоварвах левия крак. Дойде време да тръгна и на работа и както бързах за работа лявото ми коляно каза " хряз хряз "  и какво стана не зная, но три седмици едвам стъпвам. Реших тая вечер да отида в 8 ДКЦ на травматолог и попаднах на д-р Димитрова. Работното й време днес е от 14.30 - 19.30 ч., аз отидох в 17.10 и сестрата и докторката се бяха приготвили да си тръгват. Никакво внимание, Димитрова започна да ми говори, че трябвало да отида с направление " аз имам застраховка във фонд ", от фондовете не й плащали ,тя нищо не получавала оттам. Работела без пари. Аз й казах, че пък на мен направления не ми дават. Трябвало да отслабна, затова ме болял крака, после омекна и ми каза ,че е натоварен от ходенето с патерици. Хвърли ми рецептата и започна да се облича да си ходи, защото " я то е  5 и половина вече" На излизане от кабинета ми каза,че ако имам още болки да отида на 6 януари от 15-16 ч. цяла да бъде на смяна. Е да ама аз как да изляза от работа.
Какво е това работно време? Какво да правим ние, които работим от 8 - 17 ч.,и плащаме заплатите на тия, кога да се преглеждаме при "добрите лекари ". Докога те ще работят на пет места по 2 часа и дали са полезни с тоя си труд. Здравния министър трябва да си отвори очите и докторите да работят на едно място и то както трябва.

# 70
 • Мнения: 216
За пръв път лекар ми отказва лечение! Не се доверявайте на "Д-р" Христо Теодосиев - психиатър. Не изказа адекватна причина, поради която отказва да ме лекува. Най-нагло ми каза да се оправям както намеря за добре и да си търся друг лекар.

# 71
 • Мнения: 27
Д-р ВЕНЦИСЛАВ ЦЕКОВ - генеколог
Трябва да се вкючи изписва антибиотици много от които ме боля корем. Поставя диагноза рак без да дава лобораторните изследвания за консултация с друг лекар. Не назначава второ изследване,  а направо операция за изчистване. Работи в МЦ Хармония Младост и Медива в люлин

# 72
 • Мнения: 13
Здравейте, искам да включа в черния списък доктор Йончев , завеждащ на гинекологията в Окръжна болница. За мое голямо съжаление не се доверих на коментарите, които имаше за него, а се подведох по неговите обещания , че всичко при мен ще е наред. ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ ХОДЕТЕ ПРИ НЕГО!!!! НАЛОЖИ СЕ ДА НАПРАВЯ АБОРТ В 7 Г.С ОСВЕН, ЧЕ МИ ИСКАШЕ ПАРИ -250 ЛВ. , КОЙТО НЕ ПЛАТИХМЕ НА КАСАТА В БОЛНИЦАТА. ТОЙ ИЗВИКА МЪЖА МИ ПРЕДИ АБОРТА В КАБИНЕТА СИ И СИ ПРИБРА ПАРИТЕ. НЯМА ПО НАГЪЛ И БЕЗОТГОВОРЕН ЧОВЕК ОТ НЕГО. ЕДНА СЕДМИЦА СЛЕД АБОРТА ВДИГНАХ ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА И КОГАТО МУ СЕ ОБАДИХ ТОЙ МИ КАЗА,ЧЕ БИЛО ВИРУС И ДА ПИЯ НЕЩО ЗА ТЕМПЕРАТУРАТА. ОТИДОХ НА ДРУГ ЛЕКАР И СЕ ОКАЗА ,ЧЕ ИМАМ ОСТАТЪЦИ ОТ ПЛОДА , ЗАЩОТО "ДОКТОРА" НЕ СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА. НЕ Е ИЗЧИСТИЛ ДОБРЕ СЛЕД АБОРТА. ПРАВИХА МИ ЦЯЛАТА МАНИПУЛАЦИЯ НАНОВО. ПАК УПОЙКИ И ПАК ЦЕЛИЯ УЖАС ЗА МЕН. НЕ ХОДЕТЕ ПРИ ТОЗИ ТАКА НАРЕЧЕН ДОКТОР.СЛЕД АБОРТА ПРИ НЕГО ДОРИ НЕ МЕ ПРЕГЛЕДА, А НАПРАВО МЕ ПУСНА ДА СИ ХОДЯ .ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК И НЕЩАСТНИК.

# 73
 • Мнения: 4
Здравейте. Вчера разглеждах черния списък. Исках да проверя дали името на едиб лекар е вътре.Случайно видях негативен пост за д-р Пиперкова от ВМА. Не мисля, че заслужава да е втози списък! Имам прекрасни впечатления от нея като лекар.Подробно описах своят случай в пост вчера, който по неизвестни причини е изтрит! Това ме навежда на мисълта, че тук мненията се филтрират, може би дори са тенденциозни с някаква друга цел , а не с цел да помогнат на нас оациентите да намерим своя лекар и да змаем реално за проблемни лекари. Сигурно и този пост ще изтриете, защото явно на някой не му харесва да има и други мнения.

# 74
 • Мнения: 7 135
Здравейте. Вчера разглеждах черния списък. Исках да проверя дали името на едиб лекар е вътре.Случайно видях негативен пост за д-р Пиперкова от ВМА. Не мисля, че заслужава да е втози списък! Имам прекрасни впечатления от нея като лекар.Подробно описах своят случай в пост вчера, който по неизвестни причини е изтрит! Това ме навежда на мисълта, че тук мненията се филтрират, може би дори са тенденциозни с някаква друга цел , а не с цел да помогнат на нас оациентите да намерим своя лекар и да змаем реално за проблемни лекари. Сигурно и този пост ще изтриете, защото явно на някой не му харесва да има и други мнения.

Прочетох темата ти вчера, пиши тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=695089
По повод коментара ти в тази тема, смятам, че всеки споделя своя случай.
Ти си доволна от даден лекар, но за съжаление има и обратния вариант и не е редно да противоречим.

# 75
 • Мнения: 4
Здравейте. Вчера разглеждах черния списък. Исках да проверя дали името на едиб лекар е вътре.Случайно видях негативен пост за д-р Пиперкова от ВМА. Не мисля, че заслужава да е втози списък! Имам прекрасни впечатления от нея като лекар.Подробно описах своят случай в пост вчера, който по неизвестни причини е изтрит! Това ме навежда на мисълта, че тук мненията се филтрират, може би дори са тенденциозни с някаква друга цел , а не с цел да помогнат на нас оациентите да намерим своя лекар и да змаем реално за проблемни лекари. Сигурно и този пост ще изтриете, защото явно на някой не му харесва да има и други мнения.

Прочетох темата ти вчера, пиши тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=695089
По повод коментара ти в тази тема, смятам, че всеки споделя своя случай.
Ти си доволна от даден лекар, но за съжаление има и обратния вариант и не е редно да противоречим.

Благодаря за link-a.  Съжеляеам за негативния опит на пациентката. Писах тук , защото мисля че колкото повече мнения има за един лекар толкова по реална информация се получава. За това има и противоречие.Просто моя опит с тази лекарка -д-р Пиперкова е изключително положителен. Аз съм и благодарна и за отношението и за резултата от лечението. Мислих , че всяко мнение е важно, не само негативните.Всеки казва явно своя опит.Благодаря, че оставихте поста ми.

# 76
 • Мнения: 7 135
Kamis30
не аз решавам кои постове да се оставят, има модератори следящи за това.

Последна редакция: вт, 15 мар 2016, 10:20 от Мама на...?

# 77
 • Мнения: 4
Беше пост за д-р  Пиперкова. Исках само да искажа своето мнение, което е положително.Всеки има пРаво да сподели опита си. Не мисля, че засягам някого.Дано повече хора споделят.Така ще по-полезно за всички ни.Хубав ден.

# 78
 • Мнения: 1
Здравейте! Искам да включа в черния списък др. Снежана Атанасова- дерматолог - гр Пловдив, бул.Копривщица 36А- АТАДЕРМА ! МОЛЯ ВИ НЕ ХОДЕТЕ ТАМ И НЕ СИ ДАВАЙТЕ ПАРИТЕ ! Докторката е алчна и комерсиална и гледа само да ви прибере парите !

# 79
 • Мнения: 25
Здравейте момичета!Да се отчета,ходих при доктор Еленчев няколко пъти.Е послдния път не остах доволна,както и от сестра която работи с него.По специално от младата,грубо отношение.А за Еленчев ще кажа,че нищо не си спомня за моето заболяване.И езак за компютъра на който пише историята на заболяването на своите пациентки.Та в тоя ред намисли,сега предлага отстаняване на яичници и маточни тръби.Защото ще създат проблеми при бъдещо ин витро процедура,тъй като от първото посещение каза,,Дясна тръба има течност.ААААААА забравих да кажа,че ме попита,и дали съм пациентка на центъра за ин витро.Е аз мисля,че нарочно махат яичници и тръби,за може да им се прави ин витро на жените.Сори за дългия пост.Ама съм меко казано ядосана.Та в тоя ред на мисли искам друг доктор.Моля да ми препоръчате!Лек ден!!!!!!!!!!   

# 80
 • Мнения: 622
Узунова - АГ от София Мед е за тук. При записан час и чакане 1 час пред кабинета се появи и прегледа със събличането и обличането беше не повече от 10 минути. После цял ден не можех да си седна на д-то.

# 81
 • Варна
 • Мнения: 385
Искам да добавя д-р Диана Неделчева, детски пулмолог ,гр. Варна.
Искам да дам огромна гласност на опита, които имам с въпросното същество. Понеже аз не мога да я нарека човек. Случката е кратка и красноречива. Отиваме на контролен преглед при ЛК след 2 сменени антибиотика близначките ми на 2г и 3м. са с хрипчета и тя ни препоръчва въпросната лекарка. Като ни подсказва да видим дали не си е още в кабинета за да ни прегледа (понеже двата са през 1 етаж) .
Слизаме ние минава последния и час, влизам аз и й обяснявам ситуацията и тя ми отговори :" За днес часовете ми ПО ЗДРАВНА КАСА(!!!!!) приключиха, утре елате!" .
Питам аз какъв човек би върнал две деца на две години, които са стигнали до пулмолог ?!
Не ме интересува какъв специалист е,лекарят трябва да е преди всичко човек!!!

# 82
 • Мнения: 1
Д-р Ангелина Давидкова-Кожухарова-психиатър и психотерапевт от Благоевград.С лекарствата действа на принципа проба-грешка и заради нея много се влоших.При психотерапията въобще не е компетента и говори само общи неща,които всеки ги знае и гледа само да ти вземе парите.Много е алчна.Много обижда и е с голямо самочувствие.

# 83
 • Мнения: 1
проф. Симеон Стойнов - гастроентеролог, завежда клиниката в Токуда. Абсолютно незаинтересован, не ме остави да кажа какво ми е, през цялото време говореше теории, които всеки ги знае и обясняваше как е написал всички книги по темата в България. 30 минути пред мен си говореше по телефона с кой ли не в кабинета по време на моя преглед, мен ме прегледа за 5 мин, не ме изслуша изобщо, прекъсваше ме постоянно и не ме оставяше да си кажа всичките оплаквания, не ме прегледа дори с ехограф. Много неприятен начин на работа, с който те кара да се чувстваш неудобно от това че ти има нещо.  Взе ми 60 лв на първия преглед, и още 25 лв на втория за нищо, даде ми лекарства, които взимах стриктно един месец, от които ми се повреди стомаха. Искаше да ми даде отново антибиотици, след като му казах че съм провела три курса на лечение със силни антибиотици на скоро и от тях съвсем съм се влошила.
Сега освен болките в корема с които съм постоянно, ми се добавиха и болки в стомаха. Тоест освен една торба пари съм отново в изходно положение, в което бях. Не ходете при него, вижда се как стои на стари лаври, очевидно пенсионер, на който са му намерили работа.  Незаинтересован, кон с капаци, теоритик, адски неприятен дърт нещастник. #2gunfire

# 84
 • Мнения: 27
Включвам се, за да изкажа изключително разочарование от АГ отделението във Втора градска и конкретно д-р Джеджева. Не се доверявайте на тази жена!
След направено абразио /мисед/, получих усложнения заради остатъци в матката и вместо да мине тази гадост и мъка по загубата, не свършват притесненията и ядовете!
След абразиото останах според изискванията по каса два дни в отделението и през целия ден след интервенцията Нито едно медицинско лице не влезе в стаята /нито визитация, нито дежурен, да не говорим да попита как съм/.

# 85
 • Мнения: 31 385
Реших и аз да разкажа за "добрите ни лекари ". Преди 3 месеца счупих на десния си крак 5 метатарзална кост, гипсираха ме и така 40 дни, не трябваше да стъпвам на крака въобще, затова подскачах с патериците. Зарасна ми крака, махнаха ми гипса и започнах леко по леко да се отпускам да ходя,като натоварвах левия крак. Дойде време да тръгна и на работа и както бързах за работа лявото ми коляно каза " хряз хряз "  и какво стана не зная, но три седмици едвам стъпвам. Реших тая вечер да отида в 8 ДКЦ на травматолог и попаднах на д-р Димитрова. Работното й време днес е от 14.30 - 19.30 ч., аз отидох в 17.10 и сестрата и докторката се бяха приготвили да си тръгват. Никакво внимание, Димитрова започна да ми говори, че трябвало да отида с направление " аз имам застраховка във фонд ", от фондовете не й плащали ,тя нищо не получавала оттам. Работела без пари. Аз й казах, че пък на мен направления не ми дават. Трябвало да отслабна, затова ме болял крака, после омекна и ми каза ,че е натоварен от ходенето с патерици. Хвърли ми рецептата и започна да се облича да си ходи, защото " я то е  5 и половина вече" На излизане от кабинета ми каза,че ако имам още болки да отида на 6 януари от 15-16 ч. цяла да бъде на смяна. Е да ама аз как да изляза от работа.
Какво е това работно време? Какво да правим ние, които работим от 8 - 17 ч.,и плащаме заплатите на тия, кога да се преглеждаме при "добрите лекари ". Докога те ще работят на пет места по 2 часа и дали са полезни с тоя си труд. Здравния министър трябва да си отвори очите и докторите да работят на едно място и то както трябва.

Добър ден  Hug

Влезнах в темата специално да се изкажа за тази "докторка". Като виждам, че има и друг пост за нея за пореден път се убедих, че си го заслужава. Много мислех преди да предприема нещо такова, но вече не издържам, толкова ме е яд на нея, че ако не го изкарам по някакъв начин, трябва да отида в 8 ДКЦ и да я смачкам  Mr. Green

Преди близо 2 месеца докато се учех да скачам на въже при неправилна техника претоварих колената си. Получих възпаление и отидох при нея след като не ми беше минало 1 седмица.
Каза ми, че съм дюстабан и затова ме болят колената. И аз й обяснявам, че никога не съм имала оплаквания преди екстремното спортуване.  Но тя си продължи нейното.
Нито ми спря фитнеса, нито ми даде адекватно мазило. И да си купя ортопедични стелки- направих и това. Съмнявах се в диагнозата й за дюстабана, защото никога не съм имала оплаквания, отделно когато си видя мокрия отпечатък в банята ясно се вижда, че имам свод. За мен това беше пълен абсурд, но тъй като тя е лекар, а не аз я послушах.
Когато упорито не ми минаваше отидох отново при нея и тя вече ми излезе, че ставите можело да са ми износени и аз  Shocked Shocked Shocked Та аз съм на 25 години  Tired без абсолютно никаква болка в ставите. Никога не съм се оплаквала преди да получа възпалението.

А как протекоха 2 прегледа : Единият път седна на бюрото си каза ми да се събуя и да застана срещу нея от 1 метър прецени, че нямам свод, дори не ми погледна стъпалото, още по-малко колената.
На вторият дори това не направи, продължи да си твърди, че нямам свод и да ми се кара, че съм била с равни обувки, при това, че си бях купила ортопедични стелки ( от които нямам нужда).

След 1 месец и половина  когато ми изтече направлението при нея отидох при друг лекар и ми каза, че не съм дюстабан, и че е трябвало да се мажа с изстудяващ гел, а не затоплящ, защото е станало по-зле, отделно трябвало да почивам от фитнеса- а тя ми каза да продължа да си ходя.

 #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Близо 2 месеца не се оправих заради нея  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Защото възпалението ми се е усложнило заради затоплящите гелове  Sick

П.С обича и да закъснява за работа. Единият път я чаках 2 часа, а другият 1  Tired

Най-лошото е, че тя работи и в Пирогов..  Tired Tired Tired

Ако искате адекватен и добър ортопед д-Р Любомир Атанасов в клиника "Бриз", намира се на "Бели Дунав" до 24 поликлиника, близо до Северния парк!
От него съм изключително доволна.  Peace
Човекът ме прегледа както е редно.
Опипа ми колената, разтегна ми краката да види да не е нещо сериозно, отделно ме огледа както трябва за да прецени дали имам свод или не.  Peace

# 86
 • Мнения: 38
Ами аз бях пуснала една тема, но администратора ме насочи към вас тук (за което му благодаря), та ето какво бях написала в темата:

За да кажа точно кое ме мотивира да пусна темата, ето две неща, които прочетох тази сутрин в социалната мрежа:

http://www.bnews.bg/article/210718
http://www.bnews.bg/article/210795

Наскоро аз самата имах неприятен случай в "Тина Киркова" при доста "известен" очевидно в този форум доктор, който трябваше да проследи бременността ми (д-р Валентин Иванов). Макар прегледите да минаха чудесно при него и самият той да беше наистина отзивчив към мен, направи ми лошо впечатление, че още не съм влязла в 3-ти месец, а той ме "посъветва" да се регистрирам и да заплатя потребителска такса от 450лева (за всички, които не знаят, тази такса не е задължителна и общо взето нещата, които са включени в нея, ги покрива и здравната каса).
Разбрах, че и други майки в същата болница са били "принудени" да заплатят тази такса. Лошото е, че ако я заплатите преди 3-тият месец и случайно нещо се случи с вашето бебче, не ви връщат парите.

# 87
 • Мнения: 2
д-р Анастасия Гитева - Турчева- ако искате да останете без нерви това е доктора. рядко срещан непрофесионалист, дано да не ви се случи да попаднете на това....долно същество

# 88
 • Мнения: 12
ДОПЪЛВАМ СПИСЪКА


Доктор Красимир Ангелов, началник отделение по Консервативна гинекология

Този човек оперира майка ми само и само, за да изкара някой лев /не е била нужна операция/. След операцията майка ми започна да вдига висока температура в момента, в който е излязла от упойка. Този човек ни остави на произвола на съдбата. Този човек, като ни видеше по коридорите, се криеше /бягаше/ като мишка, защото знаеше, че е сгрешил и не искаше да си признае. Изписа майка ми като в документите пишеше, че няма температура, а всъщност имаше всеки ден по 38 градуса!!! Целият му екип знаеше за проблема, но никой нищо не предприемаше. Не искахме да се занимаваме със съдилища и адвокати, исках само майка ми да оздравее и да забравим този случай, но до там не се стигна. Тя почина в следствие на въпросната операция от д-р Красимир Ангелов, който отвори майка ми, опитал се е да махне някакъв тумор, не е успял и я е затворил без да каже какво е станало. Този човек ни въртя четири месеца докато ние се отказахме от него. Този човек не е никакъв специалист, този човек тества върху хората какво се случва и след това не казва нищо. Как този човек спи спокойно, акъл не ми го побира.  Ако някой иска да му разкажа целия случай, да се обърне към мен, казвам се Пламен Жеков.

# 89
 • Мнения: 50
ДОПЪЛВАМ СПИСЪКА


Доктор Красимир Ангелов, началник отделение по Консервативна гинекология

Този човек оперира майка ми само и само, за да изкара някой лев /не е била нужна операция/. След операцията майка ми започна да вдига висока температура в момента, в който е излязла от упойка. Този човек ни остави на произвола на съдбата. Този човек, като ни видеше по коридорите, се криеше /бягаше/ като мишка, защото знаеше, че е сгрешил и не искаше да си признае. Изписа майка ми като в документите пишеше, че няма температура, а всъщност имаше всеки ден по 38 градуса!!! Целият му екип знаеше за проблема, но никой нищо не предприемаше. Не искахме да се занимаваме със съдилища и адвокати, исках само майка ми да оздравее и да забравим този случай, но до там не се стигна. Тя почина в следствие на въпросната операция от д-р Красимир Ангелов, който отвори майка ми, опитал се е да махне някакъв тумор, не е успял и я е затворил без да каже какво е станало. Този човек ни въртя четири месеца докато ние се отказахме от него. Този човек не е никакъв специалист, този човек тества върху хората какво се случва и след това не казва нищо. Как този човек спи спокойно, акъл не ми го побира.  Ако някой иска да му разкажа целия случай, да се обърне към мен, казвам се Пламен Жеков.

Къде работи?

# 90
 • Мнения: 27
Пресни впечатления от Максим Клисурски, АГ, Mайчин дом. Отказвам да сложа табелка “д-р” пред името на толкова загърдяло същество.

Първа среща в 14 гестационнна седмица поради недомислиците на системата, че не можело да се записва за ЖК бременна преди 3 месец, понеже било рисковано. (А не трябва ли да я записвате и следите, и консултирате ТОЧНО ПОРАДИ това, че е най- рисковано през първите 3 месеца, вместо да се тревожите за лошата си статистика?! Карай да върви, това да ви беше само чепът)

Тотална незаинтересованост към подадените му изследвания, отразяващи състоянието до момента, изразена с  отегченото:  “Какво е това”, вяло поглеждане на първия лист и набързо избутване на пачката по-далеч от него. К’во ще чете, ще вземе да научи нещо.
За сметка на това два пъти натъртено записа, че съм отказала БХС и ще откажа и втория в 20+ г.с.
Поне беше без коментари, които, предвид безогледното му поведение, описано в долния абзац, щяха да му причинят агресивно-аргументирана лекция колко е безсмислен и стъкмистки БХС. Добре, че се оказа постоянен в нежеланието си да се информира за нищо, което му е (било) ненужно в цялата му кариера на вегетация досега.
 
!!!
Незачитане на правата на пациента за присъствие на студенти на прегледа. Да не говорим за наглите коментари на самите студенти, с тон на НАСМЕШКА И ГАВРА: “Ама аз не искам да излизам сега от кабинета”, тъй като предстоеше взимане на цитонамазка.
Репликата беше  както пред Клисурски, така и пред онова нещо- Савчева, шефката на ДКЦ-то, като никой от двамата дори не реагира.
!!!
Обидно! Обидно! Обидно! Кое, по дяволите!, ви позволява да се гаврите толкова нагло и така безсрамно явно с хората!

За това ще настоявам на изрично становище от Здравната каса и ръководството на Майчин дом- София!

Малоумни диагнози, документирани черно на бяло, като “ниска плацента” Как я определи в 13+ гестационна седмица, при условие, че плацентата заема мястото си чак към 20+ г.с. остава загадка, която ще предложим на Сфинкса да зададе на Едип. Току виж пренапишем Гръцката митология.
Както и че до 24 седмица черно на бяло документираше, че плодът “няма движения”
?!

Грубо, почти болезнено, причиняващо осезаем дискомфорт провеждане на всеки преглед, независимо дали ехографски или чрез палпация. Изключително груба и ненужна! палпация на матката след взимането на цитонамазка. Вероятно, за да се натегнем пред студентите как ще  измътим нещо толкова изумително като “плацента превия” (която няма как да диагностицираме в ранна брменност, ама тва бг студент по медицина няма как да го знае; то и лекарят очевидно не го знае, само дето за него е безнаказуемо да се дъни)

За справка, от началото на бременността (5.г.с) минах 3 частни консултации-по спешност или редовни и две фетални морфологии, при общо 5-ма други специалисти и никой, никъде, нито веднъж не ми причини подобни неприятни усещания.

Когато попитах един от шефовете на отделения в МД при кого да се запиша за  ЖК по Здравна каса, т.к. всички, на които съм звъняла, са заети, отговорът беше:

“Все тая. Ако искаш, някой от поликлиниката на МД, те няма да ти откажат. Ама всичките са едни некадърници там…!”

А Клисурски беше спряган за най-читавата черна овца по форумите…Оле мале.

# 91
 • Мнения: 95
И аз скоро питах момичетата от темата за раждане в МД, как се процедира, когато пациентката не желае преглед или манипулация в присъствието на студенти и почти никой не ми отговори или не знаеха че може да се  откаже тази публика. Същото важи и за раждане и за гинекологично болните жени. В закона за здравето и Закона за защита правата на пациента е записано, че всеки пациент може да откаже присъствието на лица не заети пряко с прегледа или манипулациите върху него. Не съм се засилила за МД но това важи за всички държавни болници, където непрекъснато сноват студенти, стажанти. Явно в МД това не важи. Ти защо не отказа този унизителен преглед пред тази нагла публика? Какво ти казаха лекарите? Тук в Бг. е ясно, че пациентите не си знаят правата и мед. персонал си прави каквото иска.

# 92
 • Мнения: 95
Моля те, пиши след отговора от Здравната каса и от ръководството на МД. Важно е!

# 93
 • София
 • Мнения: 4 440
......... Ти защо не отказа този унизителен преглед пред тази нагла публика? Какво ти казаха лекарите? Тук в Бг. е ясно, че пациентите не си знаят правата и мед. персонал си прави каквото иска.
каква нагла публика??? това са децата ни - студенти и специализанти, защо ги наричаш нагли???
Когато постъпва пациент в университетска болница изрично се информира, че в болницата има студенти. Ако не му е приятно на пациента, може да иде в друга болница.

# 94
 • Мнения: 95
......... Ти защо не отказа този унизителен преглед пред тази нагла публика? Какво ти казаха лекарите? Тук в Бг. е ясно, че пациентите не си знаят правата и мед. персонал си прави каквото иска.
каква нагла публика??? това са децата ни - студенти и специализанти, защо ги наричаш нагли???
Когато постъпва пациент в университетска болница изрично се информира, че в болницата има студенти. Ако не му е приятно на пациента, може да иде в друга болница.

Прочети какво пише Ахинора. Тя казва, че са се държали нахално и нагло. Както на теб не ти пука от тяхното присъствие така на други жени не им е комфортно, което е нормално. Знае се, че има студенти в МД, но пациента задължително трябва да се пита. По-горе съм цитирала законите в които се указва правото на пациента. Впрочем студентите не са само в МД, а във всички държавни болници.

# 95
 • София
 • Мнения: 4 440
 Могла е да откаже прегледа и да иде в нормална клиника ако не й харесва да присъстват други. Но никой не е длъжен да я пита пак след като веднъж се е подписала, че е съгласна, хората си имат работа и си работят.

# 96
 • Мнения: 95
Могла е да откаже прегледа и да иде в нормална клиника ако не й харесва да присъстват други. Но никой не е длъжен да я пита пак след като веднъж се е подписала, че е съгласна, хората си имат работа и си работят.

Какво им пречи на работата да зададат въпрос? И са длъжни. В законите го пише. Едва ли за преглед е подписвала какъвто и да е документ - нпр. Информирано съгласие.

# 97
 • Мнения: 27
Няколко неща за пояснение, тъй като се е заформила дискусия:

1. Не съм постъпвала в болница.
Както е написано, става въпрос  за рутинен преглед за следене на бременност  по Здравна каса в поликлиника. В случая-поликлиниката на МД.

2. На такива прегледи, които са идентични с прегледите при джи пито, не се подписва никакъв документ за студенти. Подписва се само амбулаторен лист, в който ти е снет статусът и е назначена терапия.  (Понеже съм постъпвала в болница преди години, там Информираното съгласие е преди да те приемат в отделението и в него пишеш собственоръчно дали разрешаваш или не разрешаваш студенти. Двете неща нямат нищо общо)

3. Друго на ръка е, че дори този амбулаторен лист Клисурски ми даде с куп уговорки, след като три пъти го попитах изрично защо листът остава само за него. Много беше учуден, че искам копие за себе си. И всеки път след това трябваше изрично да си искам копие и за мен.

4. Защо отидох в поликлиниката на МД?
Както съм написала, към момента  нямах друга алтернатива. Не бях намерила друг свободен АГ. Направлението ми изтичаше, след като го бях удължилa, бременността напредваше и трябваше или да си плащам и тези изследвания, които ми се полагат като гавра по програма  “Майчино здравеопазване” след 10 години плащане на здравни осигуровки на пълен щат, или да се запиша при кой да е проформа. А не съм съгласна, че като забременее една жена, трябва да бъде рекетирана финансово за всичко, което е уж за  доброто на бебето.

5. Освен изричната липса на мой подпис за каквото и да било, никой не ме е питал за студенти. Студентите прекъснаха прегледа, като просто почукаха и Клисурски (който като лекар, на който съм се доверила, би трябвало да защитава моите интереси и достойнство, ако аз не съм в състояние поради манипулация или ошашкване) моменталически!!! ги покани без капка колебание. После нахлу и Савчева, водеща се шефка на ДКЦ-то, за доуточняване дали студентите присъствали. Пациентът за тези примати не е Човек!

По отношение на питането с много въпросителни защо наричам коментарите им "нагли"
6. Както на вас, дами, би ви било неприятно, като вървите по улицата някой простак да ви подсвирне: “Ех, п.., как ще те таковам само!”, така за жена, отишла на гинекологичен преглед, който вече е започнал!, е в пъти по-унизително да чуе забележки като гореописаните, при това със съответния гаменски тон от изневиделица натрапили се боклуци.
Да, точно боклуци, защото утре системата ще даде на тези лигльовци правоспособност и те ще се държат далеч по-вулгарно с далеч по-безпомощни жени.

7. Ако това наистина са вашите деца (говоря само хипотетично, НЕ лично, за да ви акцентирам на абсурда на ситуацията), аз бих се отрекла от тях. Простаци не ми трябват в кръгозора ми. А честно казано, бих си направила извод и що за човек се гордеете с тях до там, че да пита мен защо употребявам думата "нагли" спрямо поведението им.
Ако бях мъж, щях да ги изхвърля с ритници от поликлиниката и от специалност "Медицина", не от кабинета. Това не е просто лекарски хумор, имам близки познати лекари, чиито хумор в непринудена компания съм чувала, а липса на морални граници за упражняване на една уж хуманна професия.

Последна редакция: сб, 09 юли 2016, 21:22 от AhinoraV

# 98
 • Мнения: 7 135
Ахинора, ако искаш пусни си тема. Тук е достатъчно да се напише името на лекаря откойто сме недоволни и защо. Достатъчно е вече.

# 99
 • Мнения: 95
Ахинора, наистина пусни своя тема, че тук някои потребителки недоволстват. Ще бъде интересно да разбера, какво са ти отговорили от МД и НЗОК. Мен много ме интересува този въпрос, защото ме потриса мисълта от подобен сюжет при прегледи, раждане и т.н. Унижението е било.... Mr. Green #2gunfire

# 100
 • Мнения: 12
ДОПЪЛВАМ СПИСЪКА


Доктор Красимир Ангелов, началник отделение по Консервативна гинекология

Този човек оперира майка ми само и само, за да изкара някой лев /не е била нужна операция/. След операцията майка ми започна да вдига висока температура в момента, в който е излязла от упойка. Този човек ни остави на произвола на съдбата. Този човек, като ни видеше по коридорите, се криеше /бягаше/ като мишка, защото знаеше, че е сгрешил и не искаше да си признае. Изписа майка ми като в документите пишеше, че няма температура, а всъщност имаше всеки ден по 38 градуса!!! Целият му екип знаеше за проблема, но никой нищо не предприемаше. Не искахме да се занимаваме със съдилища и адвокати, исках само майка ми да оздравее и да забравим този случай, но до там не се стигна. Тя почина в следствие на въпросната операция от д-р Красимир Ангелов, който отвори майка ми, опитал се е да махне някакъв тумор, не е успял и я е затворил без да каже какво е станало. Този човек ни въртя четири месеца докато ние се отказахме от него. Този човек не е никакъв специалист, този човек тества върху хората какво се случва и след това не казва нищо. Как този човек спи спокойно, акъл не ми го побира.  Ако някой иска да му разкажа целия случай, да се обърне към мен, казвам се Пламен Жеков.

Къде работи?


Работи в онкологията в дървеница
Адрес:   София,
ул. "Пловдивско поле" 6

НЕ ХОДЕТЕ ТАМ - ТАМ ВСИЧКИ СА УБИЙЦИ!!!! ВКЛЮЧИТЕЛНО "ЕКИПА" КОИТО ИЗВЪРШВА СИВИТЕ ОПЕРАЦИИ

 

този господин в дясно с очилата и ехидната физиономия е въпросният Доктор Красимир Ангелов, началник отделение по Консервативна гинекология

ПОСЛЕДНИТЕ ДУМИ КОИТО СИ РАЗМЕНИХМЕ С НЕГО БЯХА.


АЗ: Искам да попитам майка ми защо почина какво се случи на операцията и защо не искахте да ни давате дисковете от операцията?
Той: Господине други въпроси имате ли?


ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЪЛ И АРОГАНТЕН ИНДИВИД.ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК.ТОЙ ЩЕ ВИ ГЛЕДА САМО В ДЖОБА.

ТОЙ Е БИЗНЕСМЕН КОИТО ГЛЕДА ВСИЧКИ ПАЦИЕНТИ КАТО ХОДЕЩИ БАНКОМАТИ.

СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ НЯМАХ ВЪЗМОЖНОСТ ДА НАПРАВЯ ЗВУКОЗАПИС НА РАЗГОВОРА ЗАЩОТО БЯХ В ПЪЛЕН ШОК.

# 101
 • Мнения: 12Прикачам още снимки на убиеца - КРАСИМИР АНГЕЛОВ които няма нищо общо с ЛЕКАР.

Той е някакъв индивид които тества различни неща върху хората и след това дори не си признава за грешката която е направил.Той когато ни видеше по коридорите и се криеше в различни стаи, само и само да не се срещнем очи в очи.


Ако някои иска мога да приложа пълна документация на досието на майка ми в продължение на 1 година - УШ НИЩО И НЯМА, ВСИЧКО Е ОКЕЙ ПО ДОКУМЕНТИ И НАКРАЯ УМИРА – ЗАЩО?

# 102
 • Мнения: 351
AhinoraV- искам само да те подкрепя. Напълно си в правото си, погазили са ти основното човешко право на достойнство. Лекарят се е самозабравил, а обучаващите са били нагли. #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Аз раждах в МД и горчиво съжалявах, че избрах тази болница. Бях подложена на страхотен стрес и унижения от страна на сестрите на ет. 12, а си бях платила ВИП стая /в която даже нямаше климатик и август месец термометърът показваше 33 градуса, нито ми смениха чаршафите за 4 дни/. Мислех да съдя болницата, но се отказах поради единствената причина, че не искам да си спомням денят на раждането на детето ми с лошо, а просто да забравя лошото.
Браво на теб, че си подала жалби. Надявам се компетентните органи да си свършат коректно работата и да има дисциплинарно наказани, защото заслужават. Успех!

# 103
 • Мнения: 1
Здравейте!

Ще се включа и аз с коментар относно поредния некомпетентен лекар. Става въпрос за д-р Михаел Едмонд Кьолеян - началник отделение, вътрешни болести и кардиолог  от болница "Св. София". Болницата има претенции да се причислява към тези с модерно оборудване, компетентни специалисти и добро медицинско обслужване.

Истината е съвсем различна. Поведението на медицинския персонал е недопустимо, фриволно и незаинтересовано от нуждите на пациентите си. Моята баба постъпи с анемия във въпросната болница и за съжаление не излезе от там. Почина вследствие на неадекватно проведено лечение и изключително грубо отношение от страна на служителите. Стаята, в която бе настанена действително беше чиста, но леглата не съответстваха на нуждите на възрастни пациенти. Специално леглото на баба ми е било твърде високо (тя паднала през нощта и беше цялата подута) и при молба от наша страна да бъде преместена на друго легло ни казаха "а не искате ли да отидем да Ви купим ново легло от Мистър Бриколаж". Що за наглост, при положение, че е пострадал пациент и болница "Св. София" се слави със своя модерен облик. Медицинските сестри бяха безкрайно груби и изобщо не се отзоваваха при повикване на пациентите.

Д-р Кьолеян назначи вливане на желязо, което може да бъде закупено единствено от болницата (аптеката към нея), но реално жената се нуждаеше от спешно отводняване, което изобщо не се отчете. Постъпи в адекватно състояние и след вливането на въпросното желязо за един ден се влоши и почина. Цяла нощ и част от следващия ден е имала болки в корема, но никой не се е притекъл на помощ на агонизиращата възрастна жена. За един ден буквално угасна. Не можеше да уринира и въобще не се взеха мерки в тази насока.  Sad

Моля Ви, не се доверявайте на тази болница по никакъв повод, както и на въпросния д-р Кьолеян. #2gunfire

# 104
 • Мнения: 2
       С чиста съвест добавям към черния списък д-р ЗОГРАФОВА- невролог в  ТОКУДА болница. Мисля, че грубото отношение към пациента, липсата  на човечност и професионализъм  са достатъчни да я наредят  в челните места в черния списък. За тази лекарка  изпълнението на служебните задължения ( тя се държи точно като закоравяла чиновничка) се свежда до това да вкара в касата на болницата 40лв. за преглед и 25лв. "анализ" на резултати - разбирай захвърляне на рецепта. Все се надявам да съм някакво изключение от правилото, но споделяйки своето разочарование пред познати, се оказа че и други са се сблъсквали с нейното бездушие. За съжаление ми трябваше спешна помощ от специалист, каквато не получих. Рискът е сериозен, не опитвайте!!!!

# 105
 • Мнения: 2
       С чиста съвест добавям към черния списък д-р ЗОГРАФОВА- невролог в  ТОКУДА болница. Мисля, че грубото отношение към пациента, липсата  на човечност и професионализъм  са достатъчни да я наредят  в челните места в черния списък. За тази лекарка  изпълнението на служебните задължения ( тя се държи точно като закоравяла чиновничка) се свежда до това да вкара в касата на болницата 40лв. за преглед и 25лв. "анализ" на резултати - разбирай захвърляне на рецепта. Все се надявам да съм някакво изключение от правилото, но споделяйки своето разочарование пред познати, се оказа че и други са се сблъсквали с нейното бездушие. За съжаление ми трябваше спешна помощ от специалист, каквато не получих. Рискът е сериозен, не опитвайте!!!!
Напълно съм съгласна с мнението! Аз в началото я помислих,за много добър и сърдечен лекар.Уви,вчера отидох с направление.Тя се държа доста грубо и ми каза,че и губя времето.Възмутена съм и потресена! Излязах от кабинета и с чувство,че съм нахлула неканена някъде и съм и нарушила спокойствието Когато съм ходилаб
       С чиста съвест добавям към черния списък д-р ЗОГРАФОВА- невролог в  ТОКУДА болница. Мисля, че грубото отношение към пациента, липсата  на човечност и професионализъм  са достатъчни да я наредят  в челните места в черния списък. За тази лекарка  изпълнението на служебните задължения ( тя се държи точно като закоравяла чиновничка) се свежда до това да вкара в касата на болницата 40лв. за преглед и 25лв. "анализ" на резултати - разбирай захвърляне на рецепта. Все се надявам да съм някакво изключение от правилото, но споделяйки своето разочарование пред познати, се оказа че и други са се сблъсквали с нейното бездушие. За съжаление ми трябваше спешна помощ от специалист, каквато не получих. Рискът е сериозен, не опитвайте!!!!

# 106
 • Мнения: 1
Здравейте ,
видях темата и реших да споделя и моя случай,като споделя негативното си мнение за един не без-известен лекар,който виждам и в този форум е препоръчан няколко пъти ( няма лошо , явно въпрос на настроение и късмет).
Става въпрос за Д-р Росен Тушев.
Накратко моята история.

На 28 год. съм в момента , а случката се развива някъде преди 2 години ( не помня вече с точност).
Активно спортуващ съм,обикалям фитнес залите , скачам на въже и тн. главно (bodybuilding).Един ден усетих силна болка в слабините,болка която не минаваше с почивка и тн.Стреснах се и си помислих ,че става въпрос за херния въпреки , че не се бях изсипал.Започнах да се интересувам доста за видовете хернии.Стигнах до извода ,че моята е някаква спортна херния.Тъй като само предполагах , а болките бяха много кофти , реших да си потърся даден специалист , който наистина си разбира от работата.След доста търсене и гледане в нета , намерих въпросния Д-р Росен Тушев.Видях ,че работи в частна болница, която на мен не ми е по джоба , но след като видях ,че предлагат безплатен преглед , исках да получа най-професионалното мнение и отидох в болницата.
Влязох в кабинета на доктора и му обясних за проблема който имам.Той ми каза да се съблека и да легна да ме прегледа.Каза ми следните думи цитирам : "Ммм да имаш херния , и то от двете страни не само от едната.Трябва да се оперираш.Между-временно когато ходиш да тренираш прави само лежанка."
Попитах го колко струва при тях операцията.Каза ми че безкръвно е 2000 лв.Веднага попитах от стресовата сума , колко е кръвната операция ? Каза ми 1500 лева , след което благодарих на доктора и си тръгнах.Бях доста притеснен и преди да предприема каквито и да е по-нататъчни действия реших да отида във Военна Болница , за мнение и от там.Първо личният ми лекар ме изпрати в спешното , където явно хирурга беше свободен в момента.Той ме прегледа и ми каза , че нямам херния.Вече бях доста объркан, имам ли ? нямам ли ? Затова помолих личният ми лекар да ме изпрати при 3-ти хирург за мнение.Изпрати ме при друг хирург във Военна Болница , който споделяше един кабинет с ортопед-травматолога.Доктора ме извика в една от стайте в кабинета, и ме прегледа.Обясни ми ясно и коректно следното цитирам: " Момче нямаш никаква херния, каналите са ти по-широки (от нормалното) , но нямаш херния определено.Става въпрос за някакво възпаление.." Страшно много ми олекна , след като чух мнението му и след предписаните хапчета болките изчезнаха.Тук искам да спомена Д-р Росен Тушев , що за лекар е този човек?Какви клетви е дал и за какво са му всичките там тапии и сертификати , образования и тн. след като е готов да разпори човек и да го зашие за едната премия.Щях да бъда разрязан и зашит без да ми има нищо , а и какво пък един белег , голяма работа нали ? То жените се кефят на мъже с белези и татуси, колко му е.......Аз ако съм бих си хвърлил всичките документи в кофата на негово място.Бог да ни пази от такива лекари.За жалост това е положението...

# 107
 • Мнения: 38
Момичета, днес случайно попаднах на една новина и направо останах потресена. Още повече, че приятелка ми сподели, че дори това не е първия случай!
Питам се, защо подобни неща не излизат и не им е дадено повече гласност?!
Потресена съм! Само мога да се моля, когато януари месец отида да раждам, да не попадна на подобен лекарски екип!


http://novini.stara-zagora.org/майка-изплака-детенцето-ми-се-роди-мъртво-защото-послушах-доктор-n52762.html

# 108
 • Мнения: 1 877
Прибавям "д-р"  Пламен Димов - гинеколог от Шейново. След направена биопсия на баба ми, я изписват без препоръка за лечение и терапия, но епикризата е придружена от визитката на въпросния "доктор", за лечение чрез електрокоагулация в частния му кабинет, струваща 150лв. Не можело да й се направи операция, защото видите ли, предвид възрастта на баба ( 92г.) можело да не издържи упойката. А за уточнение биопсията й я взеха с пълна упойка.... После посетихме друг специалист и тя каза, че тази манипулация може да се извърши с локална анестезия и че животът и здравето на баба не са застрашени...., но милата докторка ни изпрати при други специалисти, тъй като това й било извън компетенциите. И така отидохме при специалист гинеколог-онколог. От трън, та на глог! Попаднахме на касапина "д-р" Робърт Стоянов, който НЕ призна резултатите от биопсията от Шейново и реши да вземе отново материал за изследване от горката ми баба,.... но този път я дра на живо, щото нямаше подръка упойка и отгоре на всичко с цялата си наглост искаше да си платим за манипулацията... Е, от там спретнах един скандал и ни върнаха парите...! Вчера излязоха резултатите от биопсията, които потвърждават тези от Шейново, но парите са си пари, защото самото изследване си го платихме... и направо съм потресена от алчността, нехуманността и непрофесионализма на т. нар. доктори. Между другото писах оплакване на имейла на болница Шейново, но нали се сещате, че отговор не получих. Замислям се да пиша и до министъра на здравеопазването. Така че пишете не само тук във форумите, но и до институциите.

# 109
 • Мнения: 95
Прибавям "д-р"  Пламен Димов - гинеколог от Шейново. След направена биопсия на баба ми, я изписват без препоръка за лечение и терапия, но епикризата е придружена от визитката на въпросния "доктор", за лечение чрез електрокоагулация в частния му кабинет, струваща 150лв. Не можело да й се направи операция, защото видите ли, предвид възрастта на баба ( 92г.) можело да не издържи упойката. А за уточнение биопсията й я взеха с пълна упойка.... После посетихме друг специалист и тя каза, че тази манипулация може да се извърши с локална анестезия и че животът и здравето на баба не са застрашени...., но милата докторка ни изпрати при други специалисти, тъй като това й било извън компетенциите. И така отидохме при специалист гинеколог-онколог. От трън, та на глог! Попаднахме на касапина "д-р" Робърт Стоянов, който НЕ призна резултатите от биопсията от Шейново и реши да вземе отново материал за изследване от горката ми баба,.... но този път я дра на живо, щото нямаше подръка упойка и отгоре на всичко с цялата си наглост искаше да си платим за манипулацията... Е, от там спретнах един скандал и ни върнаха парите...! Вчера излязоха резултатите от биопсията, които потвърждават тези от Шейново, но парите са си пари, защото самото изследване си го платихме... и направо съм потресена от алчността, нехуманността и непрофесионализма на т. нар. доктори. Между другото писах оплакване на имейла на болница Шейново, но нали се сещате, че отговор не получих. Замислям се да пиша и до министъра на здравеопазването. Така че пишете не само тук във форумите, но и до институциите.

 Съжалявам за случая с баба ти!
 Опитай с оплакване тук: http://www.zdravenotziv.bg/

# 110
 • Мнения: 1 877
Прибавям "д-р"  Пламен Димов - гинеколог от Шейново. След направена биопсия на баба ми, я изписват без препоръка за лечение и терапия, но епикризата е придружена от визитката на въпросния "доктор", за лечение чрез електрокоагулация в частния му кабинет, струваща 150лв. Не можело да й се направи операция, защото видите ли, предвид възрастта на баба ( 92г.) можело да не издържи упойката. А за уточнение биопсията й я взеха с пълна упойка.... После посетихме друг специалист и тя каза, че тази манипулация може да се извърши с локална анестезия и че животът и здравето на баба не са застрашени...., но милата докторка ни изпрати при други специалисти, тъй като това й било извън компетенциите. И така отидохме при специалист гинеколог-онколог. От трън, та на глог! Попаднахме на касапина "д-р" Робърт Стоянов, който НЕ призна резултатите от биопсията от Шейново и реши да вземе отново материал за изследване от горката ми баба,.... но този път я дра на живо, щото нямаше подръка упойка и отгоре на всичко с цялата си наглост искаше да си платим за манипулацията... Е, от там спретнах един скандал и ни върнаха парите...! Вчера излязоха резултатите от биопсията, които потвърждават тези от Шейново, но парите са си пари, защото самото изследване си го платихме... и направо съм потресена от алчността, нехуманността и непрофесионализма на т. нар. доктори. Между другото писах оплакване на имейла на болница Шейново, но нали се сещате, че отговор не получих. Замислям се да пиша и до министъра на здравеопазването. Така че пишете не само тук във форумите, но и до институциите.

 Съжалявам за случая с баба ти!
 Опитай с оплакване тук: http://www.zdravenotziv.bg/
Благодаря за съвета! Ще видя как ще приключат нещата с баба и ще се възползвам от този сайт.

# 111
 • Мнения: 5
Д.р. Зорница Цокова Младост Мед
Няма идея що е отношение към човек. Работното й време не е съобразено по никакъв начин с деня на млад човек живеещ и работещ в София. Продължава да записва пациенти, при положение, че няма нито времето, нито човещината да ги прегледа.

# 112
 • Мнения: 3
Здравейте на всички мами от Стара Загора! Искам да споделя с всички вас какво ми се случи средата на август. Тъй като детето ми беше на скромните 5 месеца и половина получи разтройство на началото на август и не качваше кг и според всички вкл. и от ЛЛ на малкия това е ген и за това върви кльощавичък както и да е изписа му смекта, за обезводняването и за температурата панадол. ЛЛ на детето искаше да му се направят изследвания кръв и урина и да му видят дреболийките за 6-те месеца рутинните и ни изпрати при "съвършенните"  #2gunfireДОКТОР ВАЛЕНТИНА РАЧЕВА И  #2gunfireКРУМОВА. Отидохме ние и се започна едно ровене едно чудо ЗАЩО това дете е с разтройство и не качва кг през летния период Thinking. Да кажа само че разтройството продължи половин ден само два пъти се изходи по рядко и толкова. Пусна му кокошка Рачева кръв в лаборатория Рамус и помоли като отиваме пак да му нося и урина-ок. Нося аз урината на детето и пред мен сложи един лакмус и каза че белтъка му е малко нисък но всичко ще се нормализира като започне да яде месо. Добрееееееееееее. Рачева дава направление за Крумова (стая срещу стая) да го гледат на ехограф. После Крумова дава напралвение за Рачева, абе мятаха едни направления страхотия newsm78. Накрая ни изписаха два антибиотика, синбиотик, панадол, ентерол, смекта, за обезводняването, витамини и за колики, а той от както се е родил е нямал колики и тя беше твърде убедена че колики щял да има-да, ама не. Надраска поредното направление и ни каза след 8 дена да отидем да дадем урина която да я била пратила в София за изследване. Не отидох, защото исках да го изследвам в др лаборатория за моя сигурност защото нещо не ми изглеждаше както трябва. И средата на август ми се обажда ЛЛ на детето и ми казва че има проблем с урината на детето. Обаждам се на Рачева и тя ми казва че има сериозна бактерия клебсиела пневмония която задължително трябва да се лекува с антибиотик. Попитах госпожата най учтиво кога е изследвана СТЕРИЛНА урина тъй като направлението си е още в мен и тя започна да плете езика. Започна да ми обеснява, че трябва да го изследвала тя и да ходя с детето да му изписва антибиотици. Реших да отида да направя тези изследвания в лаборатория която аз избрах и те ми казаха, че направлението което имам било за изследване на диабет-паднах. Помолих ги на частно да го изследват за бактерии и резултата беше отрицателен-детето ми няма никакви бактерии Grinning. И какъв е извода-никакво доверие на лекарите, по добре сами да си вършим работата от колкото да им се доверяваме.

# 113
 • Мнения: 1
Доктор Керстин Кацарска - Благоевград
Докторката е алчна и комерсиална. Таксата е 50 лева. Касови бележки не се дават. Отношението й е авторитарно и унизително. Ценностната й система се свежда до това да си угаждаш. Няма уважение към личността, семейството и човек.

# 114
 • Мнения: 1
д-р Красимир Шопов -]хирург ,Medic -one,Лозенец .София
Докторът с ,,интереси,, в областта на мамологията  при когото случайно попаднах през м.октомври 2016 г.ми ,,откри ,,образование ,,в гърдата ,което трябваше да проследим как расте и бях поканена на преглед през януари 2017г .Отидох и той установи ,че е пораснало ,,образованието ,,и ми назначи оперативна интервенция.До времето за операция успях да направя преглед при още 2ма водещи специалисти в тази област ,който за моя огромна радост ,установиха ,че съм напълно здрава.С неправилната или може би нарочно поставена диагноза,аз бях подложена на голям стрес .,който ще преодолея ,но можех трайно да бъда увредена физически и психически .Бъдете особенно внимателни ,не се доверявайте ,проверявайте всяка една диагноза поставена от доктора ,защото аз бях щастливка ,но вие може да нямате този шанс.

# 115
 • Мнения: 2
Здравейте,ще попълня списъка с още едно име .....доктор Атанасова- гинеколог в мед.център Хармония и болница Надежда в София.Незнам останаха ли лекари все още,но положението е критично.Плащаш си за всичко и очакваш поне да не те лъжат и да ти поставят точна диагноза.......,но не.Успех на всички ,които търсят добри лекари и на мен самата.

# 116
 • София
 • Мнения: 164
Към черния списък - д-р Росица Иванова, АГ "специалист" (нарочно е в кавички) от МЦ Полимед. Постави на 18 годишно момиче предполагаема диагноза злокачествена киста, изпрати я за изследване на туморни биомаркери (за да получи комисионна от лабораторията). Потърсихме второ мнение - оказа се, че изобщо не е имала основание да ни хвърля в този ужас, просто толкова й стигат знанията и моралът. Освен това, отношението беше доста грубо.

Последна редакция: чт, 09 фев 2017, 13:35 от farra

# 117
 • Мнения: 101
Здравейте , искам да добавя към черния списък дерматолога доктор Снежина Райнова от МЦ Младост Марешки , Варна. Много невъзпитана жена. За професионалните й възможности да не говорим....Не ходете при нея.

# 118
 • Мнения: 1
Към черния списък искам да добавя д—р Мартинова — АГ специалист, от МЦ Репробиомед. Вече няколко пъти ме преглежда, след което имам болки по два дни. Пациент съм на клиниката от няколко години, но ако съм имала болки след преглед при моите доктори преди, със сигурност отдавна да съм избягала от там. Вижда се, че д—р Мартинова е млада, но е и доста несръчна и груба по време на прегледи. Няма никакво чувство как да борави с инструментите и УЗ. Явно ще си остане некадърна завинаги, въпреки че д—р Николов и д—р Табакова се опитват нещо да я научат, но тя няма никакъв усет за хората и работата си.

# 119
 • Мнения: 18
Искам да добавя д-р САРИЕВ от Майчин дом-Варна.правих първото си инвитро там и съм много разочарована,пълно безхаберие и липса на професионализъм. Интересуват го само парите. Не му се доверяваите!

# 120
 • Пловдив
 • Мнения: 350
Да се включа и аз към темата  Simple Smile Доста съм си изпатила от аг-та в София и ако мога да съм полезна за да не си патят като мен и  други пациентки ще се радвам. Има много добри специалисти в София, но при тези лекари съм попадала абсолютно случайно без да правя никаво проучване за тях.

Д-р Георги Георгиев - Майчин дом - пред пенсия, доста некомпетентен, нахален и невъзпитан. Освен, че повишава тон, преглежда изключително грубо и изказва генерални мнения - от типа ''Жените с ПКЯ не могат да имат и износват деца и точка'' и др. Никакво човешко отношение.

Д-р Дарина Владова - Софиямед - преди години директно ми постави абсолютно категорично грешната диагноза ''Карцином на Яйчника'' само от ехографа. Оказа се просто задържан фоликул, който го нямаше на следващ цикъл. Отново доста груба и нахална.

Д-р Светла Иванова - ВМА ., която  по време на прегледа ми със вагинален ехограф си говореше по телефона с другата ръка и то през цялото време на прегледа, съответно падаше голям смях  . Толкова неуважително към пациента, а и този преглед, беше платен, ако трябватова  да има  значение.

Д-Р Душепеев - гр Бургас . Той може и да е добър оперативно, но има свръх арогантно държание, просташко и цинично, правейки неуместни шеги и генерални заключения. 

# 121
 • в моя свят
 • Мнения: 2 139
И аз имам доста горчив опит с Аг специалистите. Искам да споделя за доцент Божидар Славчев.
Много съм разочарована от него. Избрах го, тъй като имам нужда от добър специалист за лапароскопия. Записах час за ехограф - платено в частния му кабинет. Още с влизането ми трябваше да изчакам разговор с друг лекар. Доцента беше облечен с костюм все едно няма да преглежда. За първи път виждам лекар в този вид...Имаше две момиченца, на които обясняваше някои неща, показваше. Попитах нещо, тръгна да говори и казва на консултацията ще го обсъдим. Облякох се и седнахме да говорим. Такова мънкане, нищо не обясни и накрая разбрах кога ще искате да е операцията. Предложи ми коремна, въпреки че моите миомни възли са идеални за лапароскопия. Докато уреда беше в мен, звънна телефона на доктора и той ВДИГНА!Говореха се общи приказки. Нямам думи.

# 122
 • Мнения: 3
"Д-Р" Георги Дачев - очен, хасково

# 123
 • Мнения: 3
Д-р (под съмнение) Георги Дачев - офталмолог - Хасково #Cussing out

# 124
 • София
 • Мнения: 3 153
Здравейте ,
видях темата и реших да споделя и моя случай,като споделя негативното си мнение за един не без-известен лекар,който виждам и в този форум е препоръчан няколко пъти ( няма лошо , явно въпрос на настроение и късмет).
Става въпрос за Д-р Росен Тушев.

Аз също останах доста разколебана след преглед (платен) при него.

# 125
 • Мнения: 2 781
Д-р Асенов, анестезиолог в Юниордент и Александровска болница. Невероятен некадърник и лъжец. Не му поверявайте здравето и живота си.

# 126
 • Мнения: 313
Здравейте,

искам да добавя д-р Гергана Коларова: http://dockolarovi.com/about.html.
Неглежира моята бременност и загубихме едно напълно здраво бебе.

# 127
 • Мнения: 720
Здравейте,

искам да добавя д-р Гергана Коларова: http://dockolarovi.com/about.html.
Неглежира моята бременност и загубихме едно напълно здраво бебе.

и двамата с мъжа й са некадърници. Коларов - частен кабинет, от който прибира само парички и не съдейства на пациентите си адекватно. Загубени 2 години там и една камара пари...

# 128
 • Мнения: 313
Здравейте,

искам да добавя д-р Гергана Коларова: http://dockolarovi.com/about.html.
Неглежира моята бременност и загубихме едно напълно здраво бебе.

и двамата с мъжа й са некадърници. Коларов - частен кабинет, от който прибира само парички и не съдейства на пациентите си адекватно. Загубени 2 години там и една камара пари...

Мдаааа, за жалост трябваше да го установя по най-бруталния начин ...

# 129
 • Мнения: 4
Д-р Драгиев от ВМА Уролог отидох там взеха ми направлението претупаха ме и ме караха а си плащам изследванията защото Докторът бил на -15лв вече към здравната каса.

# 130
 • Пловдив
 • Мнения: 355
Здравейте! Искам да включа в черния списък др. Снежана Атанасова- дерматолог - гр Пловдив, бул.Копривщица 36А- АТАДЕРМА ! МОЛЯ ВИ НЕ ХОДЕТЕ ТАМ И НЕ СИ ДАВАЙТЕ ПАРИТЕ ! Докторката е алчна и комерсиална и гледа само да ви прибере парите !

Искам да се присъединя към мнението за д-р Атанасова. Правих си два химични пилинга при нея. В цената пише, че е включен крем, само че не пише, че той се дава еднократно, а ако си направите повече от една процедура, то цената си остава същата висока, но без да се даде крем! И това е най-малкия проблем. След втората процедура получих изгаряне и голямо кафяво петно на лявата буза!!!!! Все още не мога да го премахна и искам да предпазя и други хора от това. Също така пробвах и лазерната епилация! Ами ако си бях купила домашен уред за 50лв. сигурно щях да съм по-доволна. Говорим, че съм изпробвала много студия за лазерна епилация и имам база за сравнение! Общо взето всичко, което направих в център Атадаерма беше грешка, пари на вятъра и петна по лицето!

# 131
 • Мнения: 7 135
С много мъка заради престъпна небрежност добавям  др. Росен Билчев от МЦ "Щерев". Допусна голяма грешка, която доведе до загуба на плода в 27 г.с.. Подробностите са излишни.

# 132
 • Мнения: 2 052
Цвете, истински съчувствам за случилото се! Но се питам, защо след като за този Билчев има толкова информация във форума и то много отрицателна се насочвате към него? От два месеца чета и се интересувам от лекари и болници и този съм го запомнила само с негативни мнения. Няма ли да предприемеш нещо срещу този "специалист по всичко"?

# 133
 • Мнения: 7 135
За съжаление късно е за всичко, каквото и да се предприеме няма да поправи грешката му. И аз открих мнения за него,но сега. Пожелавам на всички здраве и късмет да не се сблъскват с лекари успешно внедрили се в клиники с добро име.

# 134
 • Мнения: 381
доц Тюфекчиева направи ми аблация без да се нуждая.Имах  полип тя ми изхаби матката !

# 135
 • Варна
 • Мнения: 5 627
С много мъка в душата си споделям,че мъжа ми влезе за рутинна операция на дебелото черво,здрав и прав в терапията и за 7 дни го умориха във Варна,доцент Щерю Щерев и целия му екип....

# 136
 • Мнения: 1 252
С много мъка в душата си споделям,че мъжа ми влезе за рутинна операция на дебелото черво,здрав и прав в терапията и за 7 дни го умориха във Варна,доцент Щерю Щерев и целия му екип....


Мила  Естела, ужасно съжалявам за случилото се! Надявам се по-бързо да преодолеете случилото се ако е възможно.... За  Варна съм чувала че има ужасни лекари.  bouquet  bouquet

 Аз да се оплача - звънях в МБАЛ НКБ София, за да потърся един лекар и стоях повече от 4 минути на оператор за да ми продиктуват грешен номер  #Crazy

Преди това звънях в МЦ Здраве, където номерата на регистратурата - единият е сгрешен    02 9211223     ,свързва с адвокатска кантора, другият никой не вдига.  #Crazy
Това за информация  Peace да не изгорите като мен...

# 137
 • Мнения: 43
Да добавя д-р Трендафилов - хирург от ВМА, може да е добър за хернии, но за проктолог не става. Изберете друг.

# 138
 • Мнения: 276
Здравейте искам да допълня с две имена на доктори:
1- д-р Михайлов гинеколог работи в трета градска в клиниката. Не ходете да се преглеждате при него,нищо не разбира и дава несигурни диагнози,преглежда на бързо и нищо не ти обяснява!
След като прегледа сестра ми и каза че има пилоп в маточната кухина да сме ходили да вземем направления за болница, защото това се лукивало с „кпртаж”
Ние разбирасе не го послушахме и отидохме при д-р Николов той работи в репробиомед. След като той я прегледа каза ч е киста и не вижда никакъв пилоп което е образувание доброкачествено и дори да има това метода не е Кюртаж
Тоест, ако не бяхме отишли при друг доктор сега щяха да я кпртират напразноби нямаше да има никаква полза от това.
2: д-р който не ви препоръчвам е Еврев
 Гинеколог работи в бившата Тина киркова в отдел стерилитет той иска само да вземе пари и нищо да ти помогме не помно кво ти казал преди малко.
Ето случая отиваме с съпруга ми при него защото не мога да забремене след опити близо две години и отделно имам една извън маточна бременост с изход без една тръба съм и той вместо първо да ме изпрати за цветна снимка на тръните той ни каза съпруга ми да направи спермограма за което поне трябва и след това да дадем изследвания за хормони. След това направихме снимката и на не се вижда че нямам проходимост на едната ми останала тръба което означава че не мога да забременея нормално вече и се разбираме за иинвитро освен това веднага след цветната снимка иска да ме преглежда на ултра звук да ми проследявал как започва овулацията, добре че там случайно срещнах д-р Николово който беше завел друго момиче за снимка и се разбрах ме обадих му се. Какво ми казс той след цветна снимка не трябва един месец да се прави ултра звуков преглед,защото е вреден за мен и освен това за какво ме гледа на ултра звук и иска да ми следи цикала и овулацията като аз не мога да забременея нормално и това е излишноа.
Аз ще ви кажа , защи Еврев искаше да ме прегледа след снимката и дори и другата седмица и по следващата на ултра звук за да му давам в ртцете по 40лв и той да си ги прибира в джоба, което не е редно. На всякаде се заплаща прегледа на регистратурата. Нямам думи и отгоре на това ми се обжда няколко дни след като бях при него понеже се разбрах да отида за друг ултра звуков преглед нали чака пари да вземе, аз го отрязах разбираде. Сега ходя при точния лекар и инвитрото след като мо дойде реда от фонда ше си го правя при него.
Неходете при тези некадърни доктори!

# 139
 • Мнения: 351
Здравейте Asya192, не познавам лекарите, за които разказвате. Но тъй като съм минала по този път мога да Ви кажа, че това са точните стъпки при проблеми със забременяването: спермограма / за да се установи дали проблемът не е в мъжа/, изследване за хормони на жената, цветна снимка, проследяване на овулация с две ходения или с тестове в къщи. И при мен на цветната снимка излезе, че ми е запушена едната тръба, въпреки това забременях. Възможно е организмът да реагира на интервенцията и тръбата да се свие. Изследването не е 100%- та сигурно. И мен ме съветваха за ин витро, но аз реших да изчакам и се случиха нещата. Така, че този д- р Еврев Ви е препоръчал точните изследвания. За плащанията на ръка вече мисля, че е нередно или поне трябва да има издаден касов бон. Успех!

# 140
 • Мнения: 276
Здравейте, аз имам една извън маточната бременност с изход махане на едната тръба, след което правих опит 1 година и тъйкато не можах да забременея отидох при д-р Еврев след като стана ясно че втората тръба е запушена и не мога да забременея нормално за какво трябва да ми проследява овулацията.
Направих си всички хормонални иследвания и са добри резултатите.
Но без тръби няма бременност и няма нужда от проследяване на овулацията, а той просто искаше да отида просто ей така три пъти за да ми вземе по 40лв и да  си ги прибере в джоба. А може ли веднага след като са ми правили цветна снимка той след 1 час примерно да ми прави ултра звуков преглед, като след като си си правил цветна снимка не е хубаво цял един месец да се преглеждал с ултра звук, защото е вредно.

# 141
 • Мнения: 1
Сред най-некадърните общопрактикуващи лекари е д-р Младен Михайлов с адрес: 1000, София, жк. Младост 3, бл. 384. Въпросният лекар се държи изключително арогантно, отказва направления, дори да се налага спешно - заяви, че няма "да ми прави услуги" (направлението според него е "лична услуга"!). Та нали, по дяволите, за това плащаме здравни осигуровки? Или парите ни отиват само за разни паразити (цигани и др.)?
И лекарските познания и умения на д-р Михайлов са под всякаква критика: беше ми правил кардиограма и ми сложил диагноза "микроинфаркт", едва не умрях от притеснение! А когато след няколко дни направих преглед при кардиолог, се оказа, че този псевдолекар Михайлов е разменил местата на електродите! ФРАПИРАЩА НЕКАДЪРНОСТ И АРОГАНТНОСТ! Спешно трябва да му забранят да практикува тази професия. Освен това д-р М. Михайлов взема потребителски такси, а не издава касови бележки, т.е. не плаща и данъци.