Хипоспадия - тема 2

• 78 088
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Тази вечер видях където беше дупчицата при тестисите, че има малко кръв. С памперс е и няма начин сам да се е наранил. На някой случвало ли се е, дали е нормално?

# 346
Здравейте!
Нашето момченце също има хипоспадия, роди се недоносен в 32 седмица.
От Варна сме и сме ходили на консултация с доц. Петкова, която каза отново да отидем на 2 години за операция и за премахване на някаква ципа, която дърпа пишлето назад и не може да излезе хубаво... не го обясних добре. Отворът на каналчето се намира точно под главичката и доц. Петкова каза, че е лек стадий.
Видях на първа страничка координати на доктори, но предполагам, че те са за София. Някакви препоръки за гр. Варна? Честно казано прегледът, който минахме при доц. Петкова, беше точно 5 минути и заключението беше да чакаме до 2 годишна възраст за операция. И още един въпрос имам - на 2 години не е ли малко късно, притеснявам се дали няма да помни след това болката... Може да сте коментирали тези неща в темата, сега се заемам цялата да я изчета, но е доста дълга. Благодаря предварително!

# 347
Здравей Tanisha, виждам че си в началото на това изпитание и имаш много въпроси, някои отговори ще намериш в темата, други ще изпиташ, това което искам да те посъветвам е да направиш консултация с повече доктори. Аз имам горчиви спомени от д-р Момчилов в Пирогов. Препоръчвам д-р Такова от Токуда. Разбира се избора е твой. Ние направихме грешката също като при теб препоръчана ни от доктор да чакаме до втората година, а можеше тогава да е края на одисеята ни. Твоето бебе е недоносено, а и всеки случай се решава индивидуално. Затова засега просто трябва да се спреш на доктор, на който да имаш доверие. Желая ви много успех!!!

# 348
Здравейте, а няма ли такива случаи, когато хипоспадията да не  е изискавала хирургична намеса?Винаги ли трябва да се оперира? Има ли такива мами, на чиито деца са казали,че не е необходима операция? И това изкривяване на чурата по рождение ли е , или се появява по късно?

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 15:11 от baz

# 349
Здравей baz, аз поне не съм чувала за такъв случай. Ако има изместване на отвора, то това създава дискомфорт при уриниране, а и се прави с цел след време детето да се чувства пълноценен мъж и да има поколение. Относно изкривяването на пишлето, то също се оправя хирургично и също е вродена деформация. Повечето хипоспадии са съпроводени с такова изкривяване.

# 350
А изкривяването вижда ли се още в началото,или в последствие се вижда

# 351
Мисля че се вижда още в началото.

Един въпрос и от мен. Има ли хипоспадията, при която отвора да се е изградил точно на върха на главичката или поне максимално близо? За фистула не знам, но моя юнак не пишка съвсем от върха, а някак отдолу и като му погледна пишока не мога да разбера къде е отвора, през който уринира  ooooh! Някак отдолу главичката е много една такава ... цъфнал.

# 352
Извинявам се, че ставам досадна, ама да питам пак. Ако не се вижда в началото изкривяване, значи ли,че няма да се появи впоследствие?

# 353
Според мен ако едно пишле е право трябва да има сериозна причина то да се изкриви. Все пак можеш да се консултираш и с уролог. Що се отнася до отвора и нашия е по-отдолу. Дупчицата е как да кажа, с повечко кожа. Д- р Такова ми каза, че това е необходимо защото пишлето расте.

# 354
Да, има повечко кожа, но ако това е дупката, то тя е много, ама много по- надолу  Sad Така да се каже в основата на главичката. Ех ... а така вярвах, че това е края за нас и всичко ще е както трябва  Cry

# 355
Здравейте момичета с радост съобщавам че на контролния преглед потвърдиха че операциата е успешна и приклучваме за сега ,казвам за сега защото ми казаха че е останало малко наклонение напред но не би трябвало да му пречи (евентуално при проникване като порасне и той сам ще почувста ако е необходима нова оперативна намеса).Дупката е почти на върха това в отговор на MuJIuHka .А колкото до това че ни карат да чакаме до 2 год. то е защото до тогава продължава да расте пишлето и има вероятност дупката да се покачи към върха,при нас така и стана измести се доста по нагоре почти 2см.Сега ни казаха след 1 год. на контролен а през идните 6 месеца да наблудавам да не се стесни канала ,ако стане така бегом обратно,ако не (дано не  Praynig Praynig Praynig)след година на контролен.Уффф  newsm78 много изписах но исках да обиасня всичко за да може евентуално да е полезно на някой..Успех на всички  Hug Hug Hug Heart Eyes

# 356
Ех че хубава новина. Дано всички се похвалим с такава. Ние февруари сме на контролен и се надявам всичко да е наред и този път да не си забравя въпросите.

# 357
  • Лудогорието
DeskataAL чудесна новина! Дано да няма стеснения на канала детето! Имах нужда да прочета, че някой се е отървал.  Hug
MuJIuHka не бързай да гадаеш, дали ще остане така. Изчакай прегледа догодина. Лично аз ще съм доволна да остане дупката по-надолу от върха, стига да е само една  Rolling Eyes
При нас положението е все така-2 фистули. Минахме на ТЕЛК отново. Дадоха ни 2 години. Как ми се искаше вече да сме добре, за да не минаваме през това... Срещаме проблем вече и в градината. Децата видели моето момче като пишка. Казали, че ще му се кара лелята, заради това, че е пишкал извън тоалетната чиния. У дома се справя, но там чиниите са по-малки. Сега детето се стиска и не иска да ходи да пишка там. Предупредихме госпожите да го пускат да ходи сам и да го подканват. Страхувам се, да не направи някоя беля... И с него говорим, но той е притеснителен.  Sad

# 358
Ох миличкото.
Днес видях, че урината излиза от две места   Sad

# 359
Здравей MuJIuHka , реших по- подробно да опиша за местоположението на отвора. Когато отидохме при Д-р Такова, тя ни каза, че самия канал може да се изгради точно до мястото където би трябвало да е оригиналния отвор. Каза, че няма да му пречи и да е малко по- надолу, но така или иначе ще ни оперира, ще го изкара точно до средата. Така и направи. За жалост се образува нещо като мостче и самия канал се обособи  малко по- надолу. Да чукам на дърво това изобщо не му създава проблем. Струята е точно напред и се изхожда без проблем. Относно кожата, ако я издърпаш хубаво назад се показва отвора. Аз бях със същите съмнения къде е точно и накарах Д-р Такова да ми го покаже. Тя ми обясни, че се оставя повечко кожа, защото пишлето расте. Увери ме, че като порасне отвора вече ще се вижда. Ние не сме изрязвали излишната кожа и сега тя покрва половината главичка.
Надявам се, че бях изчершателна. Желая ви успех и дано да нямате фистули.

Общи условия

Активация на акаунт