Хипоспадия - тема 2

• 78 086
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
DeskataAL чудесна новина! Дано да няма стеснения на канала детето! Имах нужда да прочета, че някой се е отървал.  Hug
MuJIuHka не бързай да гадаеш, дали ще остане така. Изчакай прегледа догодина. Лично аз ще съм доволна да остане дупката по-надолу от върха, стига да е само една  Rolling Eyes
При нас положението е все така-2 фистули. Минахме на ТЕЛК отново. Дадоха ни 2 години. Как ми се искаше вече да сме добре, за да не минаваме през това... Срещаме проблем вече и в градината. Децата видели моето момче като пишка. Казали, че ще му се кара лелята, заради това, че е пишкал извън тоалетната чиния. У дома се справя, но там чиниите са по-малки. Сега детето се стиска и не иска да ходи да пишка там. Предупредихме госпожите да го пускат да ходи сам и да го подканват. Страхувам се, да не направи някоя беля... И с него говорим, но той е притеснителен.  Sad

и при нас стана така и аз също говорих с учителката да пишка сам и малко по малко тои спря да се притеснява но преди това когато го виждаха децата че пишка седнал му се смееха

# 361
  • Добрич
Честито Рождество Христово момичета! Пожелавам на Вас и на семействата Ви много здраве, щастие и късмет! Дано малките юнаци преминават леко през това препятствие и през новата година да има повече успешни операции!  Tada  Party Time

# 362
Честита Коледа, скъпи майки-много здрави и усмихнати юнаци! Дано всичко да минава с една операция Praynig Hug Вчера бяхме при хирург по друг повод и след нас чакаше за контр.преглед една майка, чието дете е опрерирано от хипоспадия-на един етап и без фистули от д-р Симов-хирург-Ст. Загора. Този хирург ми направи много добро впечатление  и аз му казах, че и моят син е опериран от хипоспадия, и тогава заговорихме надълго и нашироко за хипоспадията, при което той ми обясняваше метода, по който работи и че е бил на симпозиуми в Сърбия относно хипоспадията, но като говореше за това-очите му блестяха-разбрах, че хипоспадията е била отдавна предизвикателство за него, и сега от месец май оперира и по неговите думи-няма риск от фистули при този метод или по-скоро-99 процента, и при това канала го изкарвал  догоре-независимо от степента на хипоспадия. Показа ми снимки на оперирани от него пишлета-изключително добре изглеждаха. Дай Боже, скоро и в БГ този вид операции вече да не са така травмиращи за децата и техните семейства!! Praynig Ако някой се интересува-това е мобилният му телефон:0887337276.

# 363
Както предполагах урината излиза от 2 места  ooooh!  А дупката е отдолу, някак много странно разположена.  ooooh!

# 364
Здравейте ,мили мами.Момчето ми е с хипоспадия и на нас съвсем скоро ни предстой втора операция в Пирогов при д-р Момчилов.Имам няколко въпроса ,на които не можах да намеря отговор като се рових из кореспонденцията и затова ще съм Ви безкрайно благодарна да ми пишете ако можете да ми помогнете.Интересува ме дали зимата в болницата е топло.Ние бяхме във вип стаите и видях,че има климатик,но едва ли някой ще позволи да го включим,колко продължава самата операция и колко е престоя ако всичко е наред.Отворена съм за всякакви идеи и съвети.Благодаря и Ви желая много здраве!

# 365
Здравейте!Моето момче е с хипоспадия.Скоро ни предстой втора операция по изграждане на канала.Интересува ме как разбираме още на момента в болницата,че операцията е успешна и бебчо пишка само от един отвор,тоест липсват фистули.Чудя се ,защото моето момче още използва памперс и аз изобщо никога не съм виждала от къде той пишка.

# 366
  • Лудогорието
oleole в болницата няма как да разбереш на момента, дали операцията е успешна. Дори в самото начало урината може да излиза от няколко места, които в последствие се затварят. Може и нещата да изглеждат перфектни през първите седмици, а после да се отвори фистула (което не ти пожелавам).
Когато го събличаш за миене, започва голямото взиране  Praynig докато не се изпишка  Simple Smile
Ние сме си все така с две фистули. Чакаме началото на април, за да отидем на преглед и да определим дата за операция.  Rolling Eyes

# 367
Здравейте,дано не повтарям въпросите,но темата е доста дълга и не можах да изчета всичко.
Интересувам се от доктор Джинович-колко дни е престоят за изграждане на нов канал,колко струва и въобще всичко,което се сещате.....На моя син му предстои на есен втора операция за изграждане на нов канал(като в момента е само на 3-4 мм от стандартното място) при доцент Йонков в Пловдив.
Моля всики,които са били при него да разкажат по-подробно как е минало.Тук престоят бил около 12 дни....

# 368
В първата тема някой беше писал, че операцията е 3500 евро, т.е. пътя и всички разходи- около 8-10  хил. лв.

# 369
 лелеееее, доста е... А друга информация за престоя?

# 370
В първата тема една мама беше питала, по- късно ще потърся поста.

# 371
Ето отговора на една майка от първата тема:

Здравейте, момичета!
Малко прясна информация, ако има интересуващи се.
Преди 4  дни оперираха моето момченце от хипоспадия. Операцията беше около 2 часа, но ни изписаха на следващия ден. В момента детето е с катетър- истински- излиза през коремчето директно от пикочния мехур. Ще го свалят на 14 ден. За оформяне на уретера има тръбичка (нямам никаква идея как се казва). Четох някъде, че при някои методи оставят детето да пиша през нея, но при нас не е така. Докторът каза, че колкото и честа да е операцията- 1/ 200 деца, оперативните методи са над 300 и се преценява на момента.
Сега за болницата и лекаря: Болницата е Белмедик, Белград- Сърбия. (Води се център за лечение на хипоспадия и за корекция на резултати от леченията:-) Докторът е Радош Джинович. Условията в болницата са повече от прекрасни, екипът е уникален. Всяка медицинска сестра се държи като стюардеса в първа класа:-) В един момент си мислех дали ще ни оставят за повече от 5 минути сами, без някой да влезе да ни пита дали се нуждаем от нещо и да прегледа и премери показателите на детето.
Самият той понесе всичко много леко. Не виждам никаква болка при движение- весел и игрив е. Операцията беше следобед, донесоха ми го в стаята след 18 часа, спа цяла нощ и още в 05.00 часа се събуди гладен и все едно нищо не е било. Като чета за дечицата, които са се мъчили дни наред, направо... Искрено се надявам да няма фисула, докторът каза, че операциите са успешни и не уточни да има вероятност от такава. А, още нещо- детето е на 9 месеца. Преди около месец трябваше да го мажа с АНДРАКТИМ. От това, което прочетох за лекарството е за предотвратяване появата на фисури. При деца, третирани предоперативно с него, процента на фисурите бил под 1. Искрено се надявам да не попаднем и там, че много ще му стане на моя юнак.
Ако мога да помогна с някаква информация на някого, питайте Hug

# 372
Здравейте,
Отдавна следя темата. Нашият син е с хипоспадия. Оперирани сме май месец от д-р Джинович. Много съм доволна, без фисури. Наистина всичко е, както е описано в предходния пост. Да операцията ни струваше 3500евро, но може да бъде и по-малко. Изпращате снимки на д-ра и той ви обяснява всичко. Казва ви и цената. Ние си бяхме взели квартира и наистина всичко излезе към 10000лв. Ще се радвам ако мога да ви помогна.

# 373
Благодаря ви момичета,помогнахте ми с тази информация   bouquet

# 374
  • Добрич
Здравейте! Аз да се отчета - ходихме на последен контролен и се оказа, че всичко е наред, няма фистули и повече няма да ходим! Пожелавам при всички дечица да мине така леко и без усложнения! Тъкмо да се успокоя, че всичко е наред и каката пък се оказа, че има епилепсия...  ooooh! newsm45 newsm45 newsm45 Сега ще пътуваме до София заради това...

Общи условия

Активация на акаунт