Хипоспадия - тема 2

• 78 056
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
 Благодаря ви от сърце сърце за информацията

Детето ми е в частна градина, защото не го приеха за държавна .Тъй като изпитваме трудности вече да я плащаме се чудех какви връзки да търся сега за класирането .Половин ден не мога да повярвам,че въобще си нямаме идея за нещата толкова време!Ако ние успеем да вземем тези помощи до момента със сигурност отиваме в Сърбия.Пожелавам ви на всички предстоящите операции да са последни и децата да са здрави и да забравят бързо !Мнението за това да не се правят операции не се отнася за тази тема според мен и също ми изглежда несериозно.Вярвам в алтернативната медицина и се лекуваме по този начин , но това състояние на пениса ,не се самооправя .При нас кожичката от долната страна беше некрозирала и щеше да се криви още повече от сега , да не говорим ,че не си представям нещата как биха се случили после при създаване на поколение. Разбира се и така коментирания факт,че детето ще е различно от другите докато расте , а децата са жестоки към различните от тях .

Още веднъж много ви благодаря

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 16:41 от gkpetrova

# 436
  • Бургас
Здравейте! Искам да ви попитам дали сред вас има майки на повече от едно момче и дали в такъв случай само едното или и двете деца имат хипоспадия. Имам известни притеснения, че проблемът може да бъде наследствен. Благодаря ви за отговорите и ви желая успех с лечението!

# 437
Здравейте! Искам да ви попитам дали сред вас има майки на повече от едно момче и дали в такъв случай само едното или и двете деца имат хипоспадия. Имам известни притеснения, че проблемът може да бъде наследствен. Благодаря ви за отговорите и ви желая успех с лечението!
Аз имам 2 момчета. Малкото е с хипоспадия, при големия нямаме проблем.

# 438
Знам за майка с две момчета и двете с хипоспадия, но при тях проблема е наследствен, бащата е бил с хипоспадия.

# 439
  • Бургас
Еми, каквото - такова  Rolling Eyes
Преди години баткото ни се оправи само с една операция в Пирогов и вече отдавна сме забравили всички премеждия. Очаква се новото бебе да е момче - надявам се ако има нещо, поне да е минимално... Поздрави на всички!

# 440
Здравейте! Изчела съм неколкократно всички теми и реших да споделя собствения си опит и да окуража, родителите на деца с тази диагноза. Моето дете се роди с хипоспадия гландис. Забелязах веднага щом го разповиха  в болница, за да ми покажат, че е момче. На въпроса ми, че има някаква аномалия, те отговориха, че това било като обрязването. Да, ама не! На 2 месеца го заведох на детски уролог и ми казаха, че е желателно да се направи операция, когато стане на 2г. В противен случай, при израстване на пишлето, то се изкривява и е възможно да има трудности при полови контакти. Преди месец ни оперираха в Пирогов. Оператора беше д-р Атанасов, операцията беше успешна, доктора беше много отзивчив и любезен. На фона на отношението в болницата, ние минахме доста леко. На контролния преглед, доктора каза, че всичко е наред. Мисля, че просто имах късмета да попадна на лекар, който си свърши работата, както трябва. Това е много деликатна операция и много зависи, от оператора. Прави се пластика и изграждане на каналче. Пожелавам много късмет, на хората, на които им предстоят такъв вид операции. Оперирайте децата си навреме, защото колкото е по-голямо детето, толкова по-трудно минава възстановителния период. А и не на последно място, психологическата травма, която се нанася на детето. При по-малките, всичко отшумява бързо и те забравят. Ако някой има въпроси, питайте.

# 441
teodora_bs,
Браво за хубавите новини, стискам палци да не се срещате повече с уролози и най-вече да си го ползва със здраве след време Laughing
Тъй като сина ни е недоносен, стоя около месец в кувьоз, на нас ни показаха пишлето още като беше в кувьоза и ни казаха, че е козметичен дефект и с една нищи и никаква пластика ще се оправи. Мисля, че даже не ни казаха, че става въпрос за хипоспадия. В последствие започнахме да ровим в интернет и да търсим. А последния бисер на нашата педиатърка беше да изчакаме, тъй като можело да израсте и да се оправи.  ooooh! Иначе е много добра, но относно това съм през едното влиза - през другото излиза.

# 442
teodora_bs,
Браво за хубавите новини, стискам палци да не се срещате повече с уролози и най-вече да си го ползва със здраве след време Laughing
Тъй като сина ни е недоносен, стоя около месец в кувьоз, на нас ни показаха пишлето още като беше в кувьоза и ни казаха, че е козметичен дефект и с една нищи и никаква пластика ще се оправи. Мисля, че даже не ни казаха, че става въпрос за хипоспадия. В последствие започнахме да ровим в интернет и да търсим. А последния бисер на нашата педиатърка беше да изчакаме, тъй като можело да израсте и да се оправи.  ooooh! Иначе е много добра, но относно това съм през едното влиза - през другото излиза.

Благодаря за пожеланието  Laughing  В епикризата като са ви изписвали не пише ли нещо? Аз досега не съм срещнала израснала хипоспадия. Има различни хипоспадии, но аз като бях в болницата и най-леките пак ги оперираха.

# 443
Бихте ли ми казали в токуда и пирогов има ли специални креватчета за малките дечица да не падат от тях. В смисъл като кошарки, или нещо такова.Защото все пак мамите нали имат нужди-до тоалет да отидат, до баня. В един момент детето остава самичко и ако е малко може да падне.И още нещо колко най малко може да е детето за да го оперират?

# 444
В Токуда леглата имат подвижна решетка, но тя не е гаранция, че детето няма да падне. Аз и двата пъти бях с детска количка и ако се налагаше да ходя до тоалетна или да се изкъпя или взимах със себе си или го закопчавах в количката, давах му играчки и така. И двата пъти ни сложиха в самостоятелна стая, която е със собствена баня с тоалетна, което е голямо удобство.

Знаете ли дали още от сега може да уговорим дата за операцията, която ще е през м. юни  newsm78

# 445
Благодаря,това е мнооого полезна информация.

# 446
Аз мога да коментирам за Пирогов. Обикновените стаи са с по 4 кошарки, метални решетки, високи са. Родителите спят на походни легла или каквото си донесат за спане. Има и вип стаи, които са с по две легла, големи, болнични, там може да се спи с детето на едно легло или ако носите кошарка на детето, ако е малко. Тези стаи имат собствен санитарен възел и се заплаща за престоя на ден, тъй като са вип и имаш право да избереш дали да си там или не.

# 447
teodora_bs,

Благодаря за пожеланието  Laughing  В епикризата като са ви изписвали не пише ли нещо? Аз досега не съм срещнала израснала хипоспадия. Има различни хипоспадии, но аз като бях в болницата и най-леките пак ги оперираха.

Да, в епикризата му пише "Данни за хипоспадия".

# 448
Оставам с впечатление че в повечето случаи с хипоспадия чурата е по малка от нормалното. Това след необходимите операции оправя ли се? Тоест, абсолютно нормално ли е всичко след време , чурата с нормална големина ли е, или си е малко по малка (да кажем от средностатистическото-ако мога така да се изразя),има ли ерекция,полов живот и т.н. Може би мами които са минали през това по отдавна ще кажат. Извинявайте за въпроса , ама това което прочетох беше много общо:"изгледите са добри", пише почти навсякъде, а това нищо не ми говори. Благодаря предварително.

# 449
baz, при нас операцията още не е минала, но ще ти отговоря. Д-р Такова каза, че пишлето е с нормални размери, "даже голямо", както се изрази.

Общи условия

Активация на акаунт