Хипоспадия - тема 2

• 78 083
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, относно д-р Джинович, ние писахме на клиниката http://www.belmedic.rs/, те препращат писмото на доктора и той отговаря. Но бъдете настоятелни, ние 2-3 писахме.Другото което ние искаме предварителен преглед и си запасихме час по телефона (тел. на клиниката Bel Medic). Бъдете настоятелни, д-р Джинович е много зает. Поздрави на всички майчета, дано нашите деца се преборят с трудностите. 

# 391
Бяхме на контролен, Началото на юни ще ни дадат дата за операция на фистула.
За дупчиицата каза, че не е проблем, че не е точно на върха, но аз се замислих, че има лека хипоспадия, при която отвора е малко под върха на главичката и пак се оперира  Thinking  newsm78

# 392
Здравейте, мами. Във форума съм поради факта, че и аз имам син на 5м с хипоспадия. На 25.03.2014г. имаме час за преглед в Токуда при д-р Такова. Аз също от форума разбрах,че вродените заболявания подлежат на освидетелстване, т.е на ТЕЛК. Вчера бяхме на контролен преглед при личната и я попитах, а тя ме изгледа странно и каза, че според нея щом ще се оправи след операцията няма нужда от ТЕЛК. Аз мисля, че просто лекарите не са запознати и ще питам за това детския уролог, той всъщност ще ми издаде амбулаторен лист с описание на заболяването.

Въпроса ми е какво всъщност печелим от този ТЕЛК, еднократно изплащане на пари със задна дата, ежемесечно плащане на МРЗ например или какво друго? Извинявам се,че така директно поставям въпроса, но ходенето по мъките и бомащината е безкрайна, та се чудя заслужава ли си всичко това и ще има ли влияние после за детето това че е имало ТЕЛК?

# 393
Здравейте, мами. Във форума съм поради факта, че и аз имам син на 5м с хипоспадия. На 25.03.2014г. имаме час за преглед в Токуда при д-р Такова. Аз също от форума разбрах,че вродените заболявания подлежат на освидетелстване, т.е на ТЕЛК. Вчера бяхме на контролен преглед при личната и я попитах, а тя ме изгледа странно и каза, че според нея щом ще се оправи след операцията няма нужда от ТЕЛК. Аз мисля, че просто лекарите не са запознати и ще питам за това детския уролог, той всъщност ще ми издаде амбулаторен лист с описание на заболяването.

Въпроса ми е какво всъщност печелим от този ТЕЛК, еднократно изплащане на пари със задна дата, ежемесечно плащане на МРЗ например или какво друго? Извинявам се,че така директно поставям въпроса, но ходенето по мъките и бомащината е безкрайна, та се чудя заслужава ли си всичко това и ще има ли влияние после за детето това че е имало ТЕЛК?

Хипоспадията е заболяване което подлежи на освидетелстване, до отстраняване на проблема. Парите които ще получиш са ежемесечни до изтичане на ТЕЛк и се изплаща и сумата със задна дата тъй като заболяването е вродено. заведи си бебето на уролог, и с листа от уролога и протокол от линият лекар си подай документите  за освидетелстване.

# 394
Здравейте! Аз също имам момченце с хипоспадия и ни предстои операция в Токуда.
Случайно разбрах, че доц. Кюркчиева вече не оперира, а само асистира. И всички операции ги прави д-р Такова. Някой от преминалите от там има ли информация дали е вярно?

# 395
Миналата година като бяхме там Кюркчиева оперира момче с хидроцеле.

# 396
Здравейте!
В петък минахме преглед при д-р Такова в Токуда. Синът ни има средно тежка хипоспадия и също така ще се прави и изправяне на пишлето, тъй като главичката расте надолу. Каза да й се обадим, когато навърши една годинка. Коментирахме с нея и доктор Джинович в Сърбия и тя каза, че тя оперира по същия метод, както и Джинович. Дали наистина е така? Тъй като после започна да ни убеждава да не сме давали 3000 евро за операция, като същата може да ни струва само 300 лева в Токуда. И ако действително оперира по метода на Джинович, то може ли преди операцията при Такова да мажем пишлето с това белгийско кремче, което предписват в Сърбия? Аз така или иначе ще я питам за това, но все пак да питам и вас.
Иначе началото на месеца сме на консултация при педиатърката и ще й кажа да ми подготви документи, за да кандидатстваме за ТЕЛК.

# 397
.

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 17:15 от MuJIuHka

# 398
Лекарството се казва Andractim. Не се продава в България и се използва само по лекарско предписание. Д-р Такова и на нас е споделяла, защо отиваме при Джинович(мисля, че не го харесва, мое мнение), но не съжалявам за парите, които сме дали.

# 399
Здравейте!
В петък минахме преглед при д-р Такова в Токуда. Синът ни има средно тежка хипоспадия и също така ще се прави и изправяне на пишлето, тъй като главичката расте надолу. Каза да й се обадим, когато навърши една годинка. Коментирахме с нея и доктор Джинович в Сърбия и тя каза, че тя оперира по същия метод, както и Джинович. Дали наистина е така? Тъй като после започна да ни убеждава да не сме давали 3000 евро за операция, като същата може да ни струва само 300 лева в Токуда. И ако действително оперира по метода на Джинович, то може ли преди операцията при Такова да мажем пишлето с това белгийско кремче, което предписват в Сърбия? Аз така или иначе ще я питам за това, но все пак да питам и вас.
Иначе началото на месеца сме на консултация при педиатърката и ще й кажа да ми подготви документи, за да кандидатстваме за ТЕЛК.

Здравейте,
Пълни глупости ,че оперира по Сръбски метод.Там преди операция месеци наред се прави рехабилитация с помпа,маже се пишлето с два вида крем после с тестостероновият гел.Всияко това е предоперативна подготовка.Имам снимки на деца на няколко дена след операция там и тук.Космическа разлика на едната се виждат конци,шевове,зверски оток,синини,лилавини(просто се хващаш за глава от шока)и болката която изпитват децата дни наред.На другата направена там нито един шев,конец,без оток,след операция децата се чувстват нормално - сякаш не е пипано.Превръзките се правят с един скъп ластичен бинт и се маже с антибактериален крем.Фистули няма.Сигурно има други неща в зависимист случая.Ние правим това и отиваме там април.
Тя казвала ли е някой на кой точно симпозиум е ходила свързан с метода.Не може голяма част от операциите и да са с изтървал последен шев,да оставя канала по надолу от точното място с огромен отвор и да кажеш ,че така е добре(когато детето няма излишна кожа). Това ни каза и на нас и без да погледне върха ,че канала е зараснал и не проходим уверено обясни ,че е невъзможно да е не проходим.  Не може от социалното положение,което заема и с огромното доверие на родителите да убеждава и коментира методи ,които .....не знам.
Детето ми е два пъти оперирано тук без излишна кожа с отвор от ръба на главичката до средата(не е на мястото си),и непроходим с фистула в основата от която пикае.Чета форума от години и са изтекли много сълзи когато чета подобни неща от рода на  MuJIuHka и др. .
Не мислете,че можем с лекота да си позволим да отделим 9 хиляди лева за да излекуваме наистина и за винаги детето,защото е "красиво докаран"в момента.Разделя ме се с придобивки които се купуват веднъж в живота.
Извинявам се на всички,които съм натъжила с написаното.Разбира се има и успешни операции тук,но какво правим когато нещата се объркват и усложняват - не се вдигат така ръце.
Моля всички родители които тръгват по този път да се консултират с възможно повече специалисти и тогава да се доверят.Заболяването НЕ ЗА ПОДЦЕНЯВАНЕ.
Успех на всички.   

# 400
Виолета Тодорова, boryto
Много благодаря!
Така или иначе на пролет отиваме в Белград и почти на 90% там ще правим операцията. Но да, 10 000 лева не са малко, но ще затегнем коланите и ще ги намерим. Такова каза, че е стигала до 11 операции за отстраняване на фистула, което за мен е повече от абсурдно...
А на каква възраст се прави операцията в Сърбия? Такова каза първо на 11 месеца, после годинка. В момента сина ни е на 8 месеца без няколко дни. Но той е неденоносен, седмаче.

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 12:07 от Tanisha

# 401
.

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 17:14 от MuJIuHka

# 402
Виолета Тодорова, boryto
Много благодаря!
Така или иначе на пролет отиваме в Белград и почти на 90% там ще правим операцията. Но да, 10 000 лева не са малко, но ще затегнем коланите и ще ги намерим. Такова каза, че е стигала до 11 операции за отстраняване на фистула, което за мен е повече от абсурдно...
А на каква възраст се прави операцията в Сърбия? Такова каза първо на 11 месеца, после годинка. В момента сина ни е на 8 месеца без няколко дни. Но той е неденоносен, седмаче.

До колкото съм чела в Сърбия оперират бебета на 6 м. Колкото по- рано се оперира, толкова по- добре знам, че е.
А при връзката си с доктора на какъв език писахте? Какво точно му изпратихте, той давали някаква консултация и заплаща ли се? Така искам да му покажа и нашия случай и да видя и неговото мнение за тестисите и за отвора на пишлето.

# 403
MuJIuHka,
още не съм писала. Тези дни ще го направя. Пише, че говори английски и руски, на английски ще му пиша и ще му пратя снимки. boryto е писала до него.

# 404
Комуникацията с д-р Джинович и клиниката беше на английски език. Когато бяхме в Белград прекрасно се разбирахме на българо-сръбски. Пишете му, пратете му снимки, мисля че не взема пари за консултация.

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 14:07 от boryto

Общи условия

Активация на акаунт