Хипоспадия - тема 2

• 78 054
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
Операцията на сина ми беше през 2003 г. Още му е рано за полов живот, но пенисът е с нормални размери и функция. Това е по мнение на уролог преди една година.

# 451
Операцията на моят син беше преди две години и половина. Към днешна дата всичко е ок, пишлето е с нормални размери, развива си се съвсем нормално.

# 452
В първата тема си спомням, че имаше коментар на майка, чийто син е бил с хипоспадия, опериран е /преди повече от 20 г./ и е баща на 2 деца.

# 453
# 454
Аз пак да питам. Освен избора на лекар(евентуално), доколкото разбрах , като четох  насам, натам се плаща и престоя на майката. По колко е сега на ден в пирогов и в токуда. В тази дневна такса предполагам че не влиза храна за майката. А някакви мед. материали , искат ли да се плащат? Къде преспиват вашите мъже като идват с вас? Чух че имало хотел в близост до токуда-вярно ли е?А ако си в пирогов, какво правят татковците? А за престоя на детенцето плаща ли се нещо? В пирогов мамите са с походни легла явно, а в токуда -пак ли? просто не мога да си направя сметка за какви финанси ще става въпрос. Престоя е около 10-на дена , нали?

# 455
Малее каква лавина от въпроси съм написала... Simple Smile

# 456
В отделението "Урология" майката не заплаща престоя си /в педиатрията се заплаща/. Ако бащата и той реши да дойде и да е през целия престой, на 5тия етаж е хотелската част. Стая с едно легло е 45 лв. ако сте пациенти на болницата, а ако сте гости е 55 лв. Във вашия случай ще питат в кое отделение сте настанени, ще проверят в компютъра и ще плащате по 45 лв. Такова ми каза да си купя превръзки бактиграс докато сме в болницата и да и давам като прави превръзката. В Токуда леглото е достатъчно голямо за да спиш заедно с детето си. Престоя е различен по продължителност- първия път лежахме 8 дена, втория път 5 дена, а сега сигурно 2-3 дена. При предварителния разговор с лекаря ще ти каже колко е цената на операцията /последния път беше 300 лв. при Такова/. Носихме си и Нурофен, а първия път ни казаха да си купим /не помня името на лекарството, но се приемаше през устата/ лекарство, което се съхранява в хладилника /около 6-7 лв. беше/.

# 457
  • Добрич
И аз платих 300лв само. Носеха храна за детето, но той понеже беше малък аз си я хапвах, а той -пюренца.
Докато бях там на 2-3 ден дойдоха едни хора от ромски произход (нищо лично към цвета на кожата) и ме сюрпризираха, че вече няколко пъти са там и понеже са от Чирпан мъжа, за да не спи на хотел спи в стаята при тях, давали му походно легло. Няма лошо, ама нз дали ако беше случая тя да е сама, а другата жена с мъжа си щяха да са много съгласни... Както и да е... Аз отидох на рецепцията и питах разрешено ли е, понеже ако знаехме и ние щяхме да се възползваме (ако сме сами разбира се) Все пак е болница, а не хотел! И те се направиха на чукнати уж, че незнаят и дойдоха и му казаха, че трябва да напусне болницата. Не ме разбирайте погрешно дори и българи, турци, пакистанци, американци, все ми е тая...ама да спя в една стая с чужд мъж, и то лятото, беше ИЗКЛЮЧЕНО!

Много се записах ама мисълта ми беше, че може да ги питате дали не става да ви дадат походно легло, а ако дойде друг да търсите вариант. Иначе в близост до болницата и стаи под наем може да си намерите за малко пари 15-20 лв.

Надявам се да съм била полезна! Благодаря на всички за подкрепата и съветите и ви пожелавам много здраве, на децата и на семействата ви! Дано успешните операции стават все повече, а болните дечица по-малко!  Hug   bouquet  Hug

# 458
Здравейте момичета.
Благодарение на вас разбрах,че имаме право на ТЕЛК.
Днес ни беше датата,дадоха му 50% ,като се има в предвид,че хипоспадията на сина ми е в най-леката форма.Даже минахме и много бързо-понеже е дете ни извикаха веднага вътре.Решението излезе след около час,казаха ми да отида в социална служба след 2 седмици,но аз реших да мина веднага,за да ми кажат какви документи да си подготвя,но се оказа,че мога да си подам документите веднага,ако разбира се носех личната карта на таткото....За това остана за утре подаването.Казаха,че ще ми изплатят и със задна дата,от дата на раждането,но разбира след като ги попитах за това........Но ме озадачи нещо което ми казаха и утре ще ги питам - като им казах,че са ми казали да отида при тях след две седмици,жената ми отговори,че в пенсионно се ходи след две седмици,а при тях(в соц.сл.) може и веднага.Та въпроса ми е,знаете ли дали и в пенсионното се подават някакви документи?

# 459
Аз не съм ходила до пенсионното, само до служба социално подпомагане.

# 460
Аз ще питам утре за какво става въпрос и ще напиша.....

# 461
  • Варна
Най-после и аз реших да пиша по темата. Моя син също се роди с хипоспадия. Интересното беше, че аз сякаш усещах нещо. Аз родих секцио и след като го извадиха ми го показаха и на мен първата ми дума беше .... " Добре ли е има ли му нещо? Родилен белег?" Така го усещах. Вечерта акушерката го преповиваше и аз си го снимах изпратих снимката на мъжа ми, но нито аз нито той забеляза, че на детето му има нещо. На следващия ден педиатърките минаха на визитация и моя лекар беше при мен и си говореха нещо на ухо и аз разбрах, че нещо става! И така..... показаха ми го, но всички ми обясниха, че няма нищо притеснително ставало дума за козметична операция.... трябвало само да се цепне кожичката от долу за да освободи пишока да се изправи. Явно за да не ме стреснат ли не знам за какво но това бяха думите им. И така изписаха ме от болницата и се прибрах в нас и след 2-3 дена реших да попитам ЧИЧО ГУГЪЛ  за какво става на въпрос. И разбрах. Отидох за консултация при детски уролог в Майчин дом когато малкия беше на 12 дена. Той ми каза, че ако това е неговия син никога няма да го оперира, също така ми каза, че това била рядко срещана операция която едва ли не нямало смисъл да се учи да извършва и ме насочи ако евентуално реша да оперирам малкия въпреки, че нямало смисъл към Момчилов. Ходихме на преглед при Такова, към нея се насочих от всичко прочетено тук и тя каза, че ще направи операцията когато детето стане на 1 годинка. Моя син има силно изкривен член и отвора му е от долната страна на главичката. А за ТЕЛК искам да кажа всички да си търсят правата. Аз бях при педиатърка, която ми подготви документите и в последствие реших да се преместя при друга, която ми каза, че това заболяване не подлежало на ТЕЛК и имала и друго дете с това заболяване и не е взимало ТЕЛК. Но ето, че ние сме удобрени за 2 години от ТЕЛК и даже вече ни изплатиха парите назад!

# 462
Веселина, при силно изкривяване и изместване на отвора, според мен е много важно да оперираш детето си. Такова се опитва да оперира при възможност с една операция,  а Момчилов в повечето случаи с поне 2. Решение къде и как да оперираш взимате вие с таткото, аз бих те посъветвала да изчетеш всичко което пише из нета, и да си спокойна. Всичко е поправимо.

Последна редакция: вт, 25 мар 2014, 14:39 от marychery

# 463
А по принцип педиатъра ли само дава докум. за телк.Или трябва да има и от уролог?

# 464
  • Варна
Педиатърката дава документ, на мен ми искаха и ехоскопия на вътрешните органи и преглед от ДЕТСКИ УРОЛОГ.  Аз съм решила, че ще правя операция няма как но просто исках да споделя мнението на уролог, който ме съветва да не правя операция при положение, че пишока и видимо силно изкривен. Такова каза, че вече правят операции и на 10 месеца, но при нас трябва да изчакаме до 1 годинка за да порасне максимално много кожа защото изкривяването е много.

Общи условия

Активация на акаунт